餐厅: 小點角落 (新都會廣場)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
平時食街頭和港式小食,好多時候都要係街邊食🙉,今次我地就來到「小點角落」,可以舒舒服服咁坐著品嚐各款好有創意和港味的街頭小食😚,仲有高質甜品呀😍。🔹️掃街小食全餐呢個咁豐富嘅set,真係必叫之選,有麥皮蝦芒果沙律脆筒🦐(嘅搶眼又好食!)、碗仔翅蒟蒻麵、特特大魚蛋🐟、山椒咸蛋黃雞翼🐥、蝦頭油菜圃燒賣、新煎釀三寶,款款都好滋味。🔹️瑞士雞翼🐥一碟有六隻,瑞士汁的味道很出,而且幾好肉。🔹️蝦頭油撈麵🦐 (+$18)唔好睇小呢個撈麵,蝦味好出眾,好有記憶點!🔹️芒芒甘露沙冰🔹️西柚橙香檸茉莉🔹️籠仔腸粉(+$18)🔹️芒芒小丸子椰皇蛋白🥭呢度椰皇蛋白系列的甜品非常之出眾🙌,非常香,芒果夠曬熟和香甜,加埋小丸子好好食呀。🔹️芋頭西米椰皇蛋白另一款口味的椰皇蛋白,同樣是很好高質。🔹️雪糕雞蛋仔畫室 賣相非常之吸睛的甜品,成個art work 咁,揀左海鹽焦糖醬,造型好似顏料,好得意。

雪糕雞蛋仔畫室

🔹️掃街小食全餐

掃街小食全餐

🔹️瑞士雞翼🐥
一碟有六隻,瑞士汁的味道很出,而且幾好肉。
🔹️蝦頭油撈麵🦐 (+$18)
唔好睇小呢個撈麵,蝦味好出眾,好有記憶點!
🔹️芒芒甘露沙冰
🔹️西柚橙香檸茉莉

🔹️籠仔腸粉(+$18)
籠仔腸粉

🔹️芒芒小丸子椰皇蛋白🥭

🔹️芋頭西米椰皇蛋白
另一款口味的椰皇蛋白,同樣是很好高質。

🔹️雪糕雞蛋仔畫室

雪糕雞蛋仔畫室
掃街小食全餐
籠仔腸粉
2024-06-26 103 浏览
位於葵芳新都會嘅小點角落,一間舖就有齊晒香港嘅掃街美食,之前嘉玲姐都有介紹過!夏日炎炎可以嘆住冷氣,舒舒服服咁慢慢食,唔怕日曬雨淋!掃街拼盤 $88一次過有齊掃街常見嘅魚蛋、燒賣、煎釀三寶、鹹蛋黃雞翼、碗仔翅、同埋麥皮蝦!份量夠2-3個人share,當中嘅魚蛋係MVP,爽彈之餘,香辣汁仲要勁香勁正!麻辣牛筋腩 $52辣度溫和,惹味為主!份量都唔細,有好多舊!蔥油溏心蛋飯 +$18蔥油溏心蛋飯有齊香口撈飯嘅元素:蔥油、櫻花蝦、辣菜甫、蛋漿,正!雪糕雞蛋仔102畫室 $60自選雞蛋仔口味+2款唧醬,玩得又食得!芒芒甘露沙冰 $36|榴槤甘露果凍碗 $52香甜嘅芒芒甘露,仲有濃郁榴槤味嘅果凍碗,感覺好似經典糖水舖許X山嘅口味,啲回憶返晒嚟!

掃街拼盤 $88

麻辣牛筋腩 $52
辣度溫和,惹味為主!份量都唔細,有好多舊!

蔥油溏心蛋飯 +$18

雪糕雞蛋仔102畫室 $60
自選雞蛋仔口味+2款唧醬,玩得又食得!

芒芒甘露沙冰 $36|榴槤甘露果凍碗 $52
2024-06-26 26 浏览
小點角落 (葵芳).有時同朋友唔肚餓,但又想食少少野呢到就啱曬你,啲野食可以打卡又好食.▪️掃街拼盤▪️.個拼盤係精緻嘅掃街食物,碗仔翅加入左比較低卡嘅蒟蒻麵另外有特大魚蛋,蝦頭油燒賣鹹蛋黃雞翼,新煎釀三寶等!.▪️雪糕雞蛋仔102畫室▪️.雞蛋仔再包住8.0北海道牛乳雪糕,好香!可以揀兩種醬,我地揀左煉奶同海鹽焦糖醬,佢個造型仲要好似顏料勁可愛呀🎨.▪️榴連甘露果凍碗▪️.係久違嘅榴連🥺榴連蓉加上果凍好香!.▪️草莓鮮奶🍓▪️.士多啤梨同奶打埋好香,係無得輸嘅配搭.📌 小點角落 (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場5樓574A號舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
小點角落 (葵芳)
有時同朋友唔肚餓,但又想食少少野
呢到就啱曬你,啲野食可以打卡又好食

▪️掃街拼盤▪️
個拼盤係精緻嘅掃街食物,碗仔翅加入左比較低卡嘅蒟蒻麵
另外有特大魚蛋,蝦頭油燒賣
鹹蛋黃雞翼,新煎釀三寶等!

▪️雪糕雞蛋仔102畫室▪️
雞蛋仔再包住8.0北海道牛乳雪糕,好香!

▪️榴連甘露果凍碗▪️
係久違嘅榴連🥺榴連蓉加上果凍好香!

▪️草莓鮮奶🍓▪️
士多啤梨同奶打埋好香,係無得輸嘅配搭
📌 小點角落 (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場5樓574A號舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
今晚同朋友去葵芳行街,見到間新店,主打新派港式掃街小食,見幾得意,仲可以食埋糖水添!於是mark 定行完街返嚟試試佢~ 我哋嗌左:掃街拼盤 $88冇諗過都幾大份,出乎意料地豐富! ! 有齊麥皮蝦芒果沙律脆筒、碗仔翅、魚蛋、鹹蛋黃雞翼、燒賣、新煎釀三寶~呢個拼盤最啱選擇困難户~可以一次過試齊唔同小吃!我大like 鹹蛋黃雞翼,炸得香脆,大大隻,又keep 到啲肉汁👍🏻麻辣牛筋腩 $52好腍好入味~正! 本身驚淨係得小食唔多,所以嗌既時候追加左兩款主食!!籠仔腸粉 $18蝦頭油撈麵 $18兩款都正,好中意入口爽滑既腸粉加埋芝麻、麻醬、甜醬既搭配,經典又好味,𣊬間俾我地秒左~打卡一流啦既非呢款甜品莫屬!雪糕雞蛋仔102畫室 $60畫板設計,放好左雞蛋仔配雪糕! 重點係雞蛋仔仲可以揀麻糬餡,😭好好味! 顏料即醬料~我地揀左焦糖同朱古力,好睇又好玩(*ˉ︶ˉ*)芒芒小丸子椰皇蛋白 $72椰奶味好重,加埋小丸子軟軟糯糯,好有口感! 榴槤甘露果凍碗 $52榴槤當造,點都要試下~朋友大like 😛另外仲叫左2杯野飲~芒芒甘露沙冰 $36西柚橙香檸茉莉 $36好味,清新,唔會死甜~小點角落葵芳興芳路22

我哋嗌左:
掃街拼盤 $88

麻辣牛筋腩 $52
好腍好入味~正!

本身驚淨係得小食唔多,所以嗌既時候追加左兩款主食!!
籠仔腸粉 $18
蝦頭油撈麵 $18

打卡一流啦既非呢款甜品莫屬!
雪糕雞蛋仔102畫室 $60
顏料即醬料~我地揀左焦糖同朱古力,好睇又好玩(*ˉ︶ˉ*)

芒芒小丸子椰皇蛋白 $72
椰奶味好重,加埋小丸子軟軟糯糯,好有口感!

榴槤甘露果凍碗 $52
榴槤當造,點都要試下~朋友大like 😛

另外仲叫左2杯野飲~

芒芒甘露沙冰 $36
西柚橙香檸茉莉 $36
好味,清新,唔會死甜~

小點角落
葵芳興芳路223號新都會廣場5樓574A號
2024-06-23 86 浏览
一間新派掃街小食甜品店,位於新都會廣場5樓,餐廳裝修新淨,環境光猛,坐位亦舒適。餐廳主打港式新派掃街小食和多款特色甜品糖水飲品。可以喺室內坐定定嘆冷氣掃街,真舒服。掃街拼盤,蝦頭油撈麵掃街拼盤內有魚蛋、炸蝦芒果雪糕筒、天婦羅、燒賣、雞翼、酸辣湯。蝦頭撈麵比較乾身,少鹹,軟硬適中。瑞士雞翼,蔥油溏心蛋飯雞翼大大隻,香瑞士汁味。溏心蛋蛋油都很多,帶有蔥油香味的飯粒食落軟糯。即撞木桶豆腐花即撞木桶豆腐花即叫即製,餐廳配有漏斗計時器,熱辣辣的豆腐花配紅糖和薑甜茶,甜度由自己調控。楊枝甘露果凍碗楊枝甘露果凍碗內有西米、芒果、果凍。少甜,少少酸,越食越開胃。芋頭西米椰皇蛋白廚師用椰皇殼乘載芋頭西米椰皇蛋白,份外香甜。西柚橙香檸茉莉西柚橙香檸茉莉凍茶,又酸又甜好清爽。芒芒甘露沙冰芒芒甘露沙冰內芒果份量都不少,還有西米和果凍,夏天最佳凍飲。

掃街拼盤,蝦頭油撈麵

瑞士雞翼,蔥油溏心蛋飯

即撞木桶豆腐花

芋頭西米椰皇蛋白
廚師用椰皇殼乘載芋頭西米椰皇蛋白,份外香甜。

西柚橙香檸茉莉
西柚橙香檸茉莉凍茶,又酸又甜好清爽。

芒芒甘露沙冰

午餐
來到小點角落享受悠閒時光,置身於寧靜的空間之中 。🤎🤍 我逐一品嚐起精心制作的各式小點,豆腐湯圓椰皇蛋白超好吃,軟糯可口的芝麻糊湯圓,入口即化;配上清爽順口的椰皇蛋白,完美地中和了甜膩。酸甜可口的西柚橙香檸茉莉飲品,苦瓜香檸茉莉清新怡人,宛如置身於果園。再配上外酥內軟的雪糕雞蛋仔,配麻糬,選了朱古力醬和雲呢拿雪糕🍫,層次豐富,回甘悠長。清新怡人的田園沙律🥗,有生菜、番茄等蔬菜搭配爽口的檸檬汁醋,開胃解膩。
來到小點角落享受悠閒時光,置身於寧靜的空間之中 。🤎🤍

2024-06-23 27 浏览
發現葵芳新都會廣場有間小店座位舒適,又可以食香港著名的小食。「掃街小食全餐」一個餐已經有六款食物,仲要係經典的街頭小食。麥皮蝦芒果沙律脆筒碗仔翅蒟蒻麵特特大魚蛋山椒鹹蛋黃雞翼蝦頭油菜圃燒賣新煎釀三寶瑞士雞翼蔥油糖心蛋飯蝦頭油撈麵雪糕雞蛋仔102畫室原味草莓醬海鹽焦糖醬雲呢拿雪糕原味雞蛋仔,配上兩款醬汁,仲加埋雪糕,非常滿足豆腐凍*芝麻糊這個甜品真不錯,熱辣辣嘅芝麻糊倒入豆腐凍,芝麻味濃郁豆腐夠滑芒芒小丸子椰皇蛋白清潤簡單,蛋白非常幼滑,加上芒果及小丸子,這甜品更精彩阿薩姆手打檸檬茶,熱飲,用上青檸檬,更清新草莓鮮奶草莓味濃鮮奶香滑,絕配。

麥皮蝦芒果沙律脆筒

瑞士雞翼
蔥油糖心蛋飯

雪糕雞蛋仔102畫室
原味草莓醬海鹽焦糖醬雲呢拿雪糕
原味雞蛋仔,配上兩款醬汁,仲加埋雪糕,非常滿足

豆腐凍*芝麻糊

芒芒小丸子椰皇蛋白
清潤簡單,蛋白非常幼滑,加上芒果及小丸子,這甜品更精彩

阿薩姆手打檸檬茶,熱飲,用上青檸檬,更清新

草莓鮮奶
草莓味濃鮮奶香滑,絕配。
夏日炎炎想食下港式小食,但怕熱既我又頂唔順室外咁熱嘅天氣,只想留喺商場涼住冷氣舒舒服服咁嘆下美食。位於葵芳新都會廣場嘅小店角落係一間有港式小食既靚靚cafe,裝修簡潔明亮,坐得舒服。掃街拼盤一共六款小食,拼盤賣相好靚,好岩打卡。其中麥皮蝦芒果沙律脆筒食落好清新。碗仔翅入面係蒟蒻麵,都幾特別。大大粒咖哩魚蛋我就一般般,因為我係陳皮魚蛋嘅fans😂。蝦頭油菜圃燒賣超級好食,個菜圃真係好香口!山椒鹹蛋黃雞翼同新煎釀三寶都唔錯。呢個拼盤2個人Share啱啱好。瑞士雞翼一份有6大隻,煮得超入味!但我哋唔小心嗌太多嘢食😂最後食唔晒要打包。第二日翻叮完都仲係好好食。雪糕雞蛋仔102畫室朋友order嘅,因為佢要打卡😂 牛奶雪糕超級濃郁,勁重牛奶味!粒粒朱古力雞蛋仔要趁熱食,外脆內軟,滿滿嘅朱古力餡。顏料原來係海鹽焦糖醬同煉奶醬,真係好好玩😂芒果芋圓小丸子椰皇蛋白芋丸唔會太粉,芒果好甜,整體口感順滑,奶味夠香,原個椰皇上,可以連埋d椰子肉一齊食,更有口感。榴槤甘露果凍碗作為榴槤控嘅我,見到榴槤甜品點可以唔揀🤭。有D24 榴槤肉,椰子布丁,椰青果凍,手工小圓子及水晶珠,材料十足,冰涼清爽勁消暑!草莓鮮奶

掃街拼盤

瑞士雞翼

雪糕雞蛋仔102畫室
朋友order嘅,因為佢要打卡😂

芒果芋圓小丸子椰皇蛋白

榴槤甘露果凍碗

草莓鮮奶
大推呢杯草莓鮮奶!好多果肉勁好飲!

西瓜香檸梳打
我覺得檸檬味重咗dd,西瓜味變得唔太突出,但中意酸野既我覺得好飲。
小點角落開到去葵芳啦,主打街頭小食、甜品,並增添好多創意、新穎嘅配搭,之前食過糖水,今次就直程喺度食正餐。🔸️掃街小食全餐勁豐富掃街小食全餐,分別有麥皮蝦芒果沙律脆筒、碗仔翅蒟蒻麵、特特大魚蛋、山椒咸蛋黃雞翼、蝦頭油菜圃燒賣、新煎釀三寶,簡直係掃街版all day Breakfast🤣麥皮蝦芒果沙律脆筒最吸引我,賣相靚之餘,啲蝦都炸得好脆。輕盈版碗仔翅改用蒟蒻麵,食得健康,又冇罪惡感。魚蛋燒賣就最基本嘅街頭小食,加咗蝦頭油菜圃,簡直畫龍點睛,好惹味!🔸️瑞士雞翼以上2款追加輕量型主食 +$18:蝦頭油撈麵、籠仔腸粉,雖然叫輕量型,但份量都唔少!瑞士雞翼,好入味,大大隻👍🏻籠仔腸粉味道正常。🔸️雪糕雞蛋仔畫室 小店招牌之一係雞蛋仔,附送海鹽焦糖醬,加埋之後甜甜鹹鹹都幾好食。🔸️芒芒小丸子椰皇蛋白、芋頭西米椰皇蛋白記得上次食過小丸子,椰皇蛋白好正,今次再encore,另外仲揀咗一個芋頭西米椰皇蛋白,即叫即燉,佢哋嘅蛋白都好滑好香。🔸️芒芒甘露沙冰、西柚橙香檸茉莉飲品選擇都好多,同埋好大杯,我杯芒芒甘露沙冰,有好多芒果肉,充滿口感!📍#小點角落 (#葵芳美食)葵芳興芳路223號新都會廣場5樓574A號

🔸️掃街小食全餐

🔸️瑞士雞翼
瑞士雞翼,好入味,大大隻👍🏻籠仔腸粉味道正常。

🔸️雪糕雞蛋仔畫室

🔸️芒芒小丸子椰皇蛋白、芋頭西米椰皇蛋白

🔸️芒芒甘露沙冰、西柚橙香檸茉莉

📍#小點角落 (#葵芳美食)
葵芳興芳路223號新都會廣場5樓574A號舖
港式打卡able 街頭小食🍢🍢🍢..有冇諗過食港式掃街小食,都可以坐得舒舒服服係商場嘆住冷氣食呢❓係葵芳新都會廣場,小點角落正正就可以一次過吃勻港式小食 & 甜品,一次滿足晒呢種港式街頭風味,快啲約埋朋友黎一齊搞街啦🥳!新舊小吃 🔸掃街小食拼盤全餐 $106一客有齊:麥皮蝦芒果沙律脆筒、碗仔翅蒟蒻麵、特特大魚蛋、山椒鹹蛋黃雞翼、蝦頭油菜圃燒賣、新煎釀三寶,集香口惹味小食 (傳統+新派),一次過試勻👅 岩晒為食既我~重量級小食 🔸麻辣牛筋腩 $70香濃惹味,咖哩汁好岩拌飯同吃😍。追加小食🔸蔥油溏心蛋飯 +$18🔸蝦頭油撈麵 +$18驚唔夠飽❓ 仲可以追加主食喔!隨性DIY 🔸雪糕雞蛋仔102畫室 $60➖原味雞蛋仔口味+顏料:朱古力醬+草莓醬➖雲呢拿雪糕 (港式雞蛋仔當然唔少得!)甜點相綴 🔸芒芒小丸子椰重蛋白 $72 (芒果香甜 蛋白香)🔸芋頭西米椰皇蛋白 $68 (打卡able💜 熱食更香)手薄小調🔸芒芒椰奶 $32🔸苦瓜香檸茉莉 $36飲品有香濃有清爽,任君選擇~..×××××ש葵芳興芳路223號新都會廣場5樓574A號舖..

港式打卡able 街頭小食🍢🍢🍢

一次滿足晒呢種港式街頭風味,快啲約埋朋友黎一齊搞街啦🥳!

新舊小吃 🔸掃街小食拼盤全餐 $106

重量級小食 🔸麻辣牛筋腩 $70
香濃惹味,咖哩汁好岩拌飯同吃😍。

追加小食
🔸蔥油溏心蛋飯 +$18
🔸蝦頭油撈麵 +$18
驚唔夠飽❓ 仲可以追加主食喔!

隨性DIY 🔸雪糕雞蛋仔102畫室 $60
➖原味雞蛋仔口味+顏料:朱古力醬+草莓醬
➖雲呢拿雪糕 (港式雞蛋仔當然唔少得!)

甜點相綴
🔸芒芒小丸子椰重蛋白 $72 (芒果香甜 蛋白香)

🔸芋頭西米椰皇蛋白 $68 (打卡able💜 熱食更香)

手薄小調
🔸芒芒椰奶 $32
🔸苦瓜香檸茉莉 $36
飲品有香濃有清爽,任君選擇~
×××[小點角落 -Bite by Bite]×××
©葵芳興芳路223號新都會廣場5樓574A號舖
麻辣牛根腩 + 蔥油溏心蛋飯麻辣🔥牛根腩非常入味,每舊牛腩都吸滿麻辣汁,入口即化。配白飯,真係令人食指大動。蔥油溏心蛋有櫻花蝦👅,香氣四溢,溏心蛋煮得啱啱好,單食都好味。掃街小食拼盤 + 蝦頭油撈麵掃街小食拼盤種類豐富😋,有多款香港經典小食🎉。特別推薦炸蝦筒,外脆內軟,內有甜美芒果粒同鹹脆口感。雞翼保持嫩滑多汁。蝦頭油撈麵麵條彈牙,蝦頭油香氣濃郁👍。雪糕雞蛋仔 102 畫室(原味雞蛋仔 + 草莓醬 + 煉奶)雪糕雞蛋仔配草莓醬同煉奶🥹,食之前可以好似畫畫咁擠上醬料,適合親子同樂。雲呢拿味雪糕奶香濃郁,好特別。芋頭西米露椰皇蛋白芋圓同西米豐富,挖到底有椰皇蛋白,口感滑溜。甜度適中,令人忍唔住多食幾啖🥇。楊枝甘露果凍碗楊枝甘露果凍味道偏重芒果西米露🥭,適合唔鍾意西柚味嘅人。阿薩姆手打香檸茶香檸茶味道濃郁🍋,清爽解膩,啱晒餐後飲。草莓鮮奶草莓鮮奶🍓有粒粒士多啤梨肉,味道偏甜。
麻辣牛根腩 + 蔥油溏心蛋飯

掃街小食拼盤 + 蝦頭油撈麵

芋頭西米露椰皇蛋白

楊枝甘露果凍碗
楊枝甘露果凍味道偏重芒果西米露🥭,適合唔鍾意西柚味嘅人。

阿薩姆手打香檸茶
香檸茶味道濃郁🍋,清爽解膩,啱晒餐後飲。

草莓鮮奶
草莓鮮奶🍓有粒粒士多啤梨肉,味道偏甜。
麻辣牛根腩
麻辣牛根腩
蔥油溏心蛋飯
  • 雪糕雞蛋仔
2024-06-21 34 浏览
小點角落(葵芳)相約朋友去葵芳食一間新派甜品店,餐廳位於新界葵芳興芳路223號新都會廣場五樓,餐廳裝修簡約以白色和木系為主調,環境溫暖舒適,餐廳主打港式新派糖水,甜品,小食和多款特色飲品,服務員招呼態度和藹有禮。掃街拼盤,蝦頭油撈麵拼盤有炸蝦芒果雪糕筒,燒賣,雞翼,魚蛋,酸辣湯,天婦羅,這個拼盤真的好似去掃街的感覺,撈麵乾身,微鹹,軟硬適中,越食越惹味。瑞士雞翼,蔥油溏心蛋飯瑞士雞翼廚師煮得夠入味,雞翼表面撒點白芝麻,食落更香口,溏心蛋好有油份,,飯粒軟熟又有蔥油香味。芋頭西米椰皇蛋白西米軟滑,芋頭入口即溶,,微甜,蛋白有椰皇味,椰肉有蛋白味,味蕾非常豐富。楊枝甘露果凍碗楊枝甘露內有芒果,西米,果凍,微甜,微酸,凍食好清涼舒暢。即撞木桶豆腐花即叫即製的豆腐花,配有漏斗計時器,新鮮熱騰騰的豆腐花配薑茶和紅糖,甜在心暖在身。芒芒甘露沙冰沙冰內有芒果,西米,果凍,夏天凍飲透心涼。西柚橙香檸茉莉茉莉凍茶內有青檸和西柚橙,酸酸甜甜好醒胃。
小點角落(葵芳)

掃街拼盤,蝦頭油撈麵

瑞士雞翼,蔥油溏心蛋飯

楊枝甘露果凍碗
楊枝甘露內有芒果,西米,果凍,微甜,微酸,凍食好清涼舒暢。

即撞木桶豆腐花

芒芒甘露沙冰
沙冰內有芒果,西米,果凍,夏天凍飲透心涼。

西柚橙香檸茉莉
茉莉凍茶內有青檸和西柚橙,酸酸甜甜好醒胃。

2024-06-18 36 浏览
點左外賣生菜魚肉,另+18蚊有個溏心旦飯,生菜魚肉質感係林jeijei,魚肉吾爽彈,湯底幾好飲,但魚肉真係好吾掂,可以擺一邊,反而個蛋飯我幾like, 份量對細食的女士可接受,溏心蛋入味。
2024-06-17 112 浏览
話說之前黎食過港式小食同甜品真係唔錯,今日早餐本身捻住食m記,捻起店員講過有早餐食就去睇睇。選擇都幾多,由幾十蚊既燒賣、魚蛋、腸粉、多士,到飽肚D既粉麵類套餐都有,價錢20幾到40幾蚊。最最吸引我既係開心果多士🫣,作為一個開心果控,無辦法唔試下😂開心果醬奶油脆多士配港式奶茶多士一上檯就睇得出有細心將多士烘到脆,薄薄地塗左一層開心果醬同撒上開心果。唔好睇開心果醬好似好薄,其實入口開心果味好夠,配上脆多士,好滿足,多士即使放左一陣凍左,都依然脆身。港式奶茶方面,我個人飲開重茶味厚奶既奶茶,呢款係薄身奶茶,飲落口感比較清爽,由於一開始加左糖,覺得甜左少少(飲開少糖-微糖),但係如果食一啖開心果多士一啖奶茶,好夾,味道剛剛好,而且會令到奶茶茶味更突出,奶茶係一個幾好既配搭。早餐都想食到開心果既朋友,推薦黎試試😋下次有機會想試埋沙茶封門柳湯一丁套餐同油炸鬼

開心果醬奶油脆多士配港式奶茶

下次有機會想試埋沙茶封門柳湯一丁套餐同油炸鬼
早餐
2024-06-17 29 浏览
室內環境明亮坐得舒服係cafe裝修嘆住地道小食 -腸粉 雞蛋仔 西多士別有一番滋味叫左個燉蛋雞蛋仔外面香脆內裡軟棉棉食到蛋香味行街行到攰好適合黎坐下hea下嘆個靚靚下午茶
室內環境明亮坐得舒服
係cafe裝修嘆住地道小食 -腸粉 雞蛋仔 西多士