2021-05-18
以前有一段時候同屋企人好鍾意揸車落元朗食一間水煮魚,不過果間野轉左手之後就無去過lu🙈屋企人突然高想食水煮魚,上網睇下有冇咩舖頭先先,搵到呢間位於尖沙咀既「小魚兒🐠」沿路行樓梯上去既時候,旁旁都有魚魚的塗鴉跟住我一齊行上去咁😆 未入去都聞到香噴噴嘅烤魚味。烤魚、雞煲、酸菜魚既配菜有好多款可以簡,除左有配菜仲有唔同類型既熟食,bbq燒烤、冷盤、小食、甜品等...🔸江團魚🐟配醬爆鳳梨香辣豆花 $338首先,係4款魚中簡想食既魚,簡左江團魚,肉質比較鮮嫩,口感比較爽滑!第2步就選擇烤魚的口味,有4款口味需要額外加錢。我就叫左醬爆鳳梨香辣豆花,燒烤食鳳梨🍍就食得多,拎鳳梨🍍打邊爐就真係第一次😆好match呀!叫左小辣,而頭舖滿了辣椒🌶️、洋蔥🧅、青瓜、芽菜地配料,當辣辣地既時候就食啖鳳梨中和一下👍🏽🔸川式燒土豆片 $28土豆片厚薄切得適中,燒到好香脆!拎左幾塊浸浸落烤魚煱入面都得呀😆🔸鹽燒牛肉串 $48燒得好香,d鹽戴出到牛的味道
🔸江團魚🐟配醬爆鳳梨香辣豆花 $338
🔸川式燒土豆片 $28
土豆片厚薄切得適中,燒到好香脆!
拎左幾塊浸浸落烤魚煱入面都得呀😆
🔸鹽燒牛肉串 $48
燒得好香,d鹽戴出到牛的味道