餐厅: 小魚兒 (金馬大廈)
资讯:

2022-09-20 124 浏览
小魚兒嘅午餐飯盒就食得多,堂食就真係第一次🤫原來除咗烤魚同雞煲之外仲有小炒同串燒!燒牛舌心大大片又厚切!食落爽軟有口感仲有得揀孜然或麻辣味!但個人就覺得麻辣味道唔係好出!同孜然味冇咩大分別😂呢款川式口水雞同平時食嗰啲口水雞醬唔同~佢係冇咁紅油feel🥵 雖然佢冇咗紅油同辣椒渣嘅香味,但佢個辣味都一樣好掂!入口好柔和,但後勁凌厲😂另外,雞件好厚啖啖肉!而且又滑!好適合配番碗飯🤣 又想食佢哋嘅頹飯了😅之後就有雞煲!佢地個雞煲份量都算大 值得一讚嘅係佢哋嘅配菜都好多😝😝😝啱晒我佢哋嘅雞先炒香,再迫咗啲雞油出嚟😍同埋佢哋嘅雞皮表面係炒到少少焦香 好好味😋
小魚兒嘅午餐飯盒就食得多,堂食就真係第一次🤫

原來除咗烤魚同雞煲之外仲有小炒同串燒!
燒牛舌心大大片又厚切!食落爽軟有口感
仲有得揀孜然或麻辣味!
但個人就覺得麻辣味道唔係好出!同孜然味冇咩大分別😂
呢款川式口水雞同平時食嗰啲口水雞醬唔同~
入口好柔和,但後勁凌厲😂
另外,雞件好厚啖啖肉!而且又滑!
好適合配番碗飯🤣 又想食佢哋嘅頹飯了😅

之後就有雞煲

佢哋嘅雞先炒香,再迫咗啲雞油出嚟😍
同埋佢哋嘅雞皮表面係炒到少少焦香 好好味😋

• 重慶雞煲
2022-09-20 121 浏览
係尖沙咀經過小魚兒🐟突然就好想食下辣野!好貪心 我想食辣🌶️d嘅 女女又想食雞煲~~好鐘意佢嘅分量同辣度都有得選擇!所以我地嗌曬2款!一個重量級毛血旺(中辣)+ 雞煲(BB辣)雞煲🥘(半隻)咪話半隻雞煲份量非常充足~ 一打開個蓋就見到超多芫茜好香啊!仲聞到香噴噴嘅雞煲味添🥰 店員仲會講解雞煲煮法!等多幾分鐘就食得喇!雞肉好嫩滑,啖啖肉好惹味💖(真係好多件 食極都好似仲有咁) 🦴BB辣 Viola 8歲都啱食☺️ (媽媽表示好安心)重量級毛血旺(中辣)一直都好鐘意食毛血旺🌶️嘅我~呢個毛血旺湯底好正宗🥘配菜分量都好多!主要係 魷魚、牛百葉、鴨血、萵苣、芽菜等等!魷魚🦑同牛百葉 切到大大件 唔怕主到搵唔到!而且原來咁大啖食落去真係好鬼爽嫁wor!哈哈哈 鴨血仲點煮都咁滑!另外仲可以點d想食嘅配菜一齊煮!特別推薦 百搭 ✨紅薯粉🍜紅薯粉配上雞煲辣汁 又好正 好入味煮落毛血旺 又索曬d辣湯 wooo! ❤️‼️正
係尖沙咀經過小魚兒🐟突然就好想食下辣野!

雞煲🥘(半隻)

重量級毛血旺(中辣)

特別推薦 百搭 ✨紅薯粉🍜
紅薯粉配上雞煲辣汁 又好正 好入味
煮落毛血旺 又索曬d辣湯 wooo! ❤️‼️正

雞煲
毛血旺
毛血旺
2022-09-19 103 浏览
小魚兒既將軍澳分店其實已經試過,今次去試埋尖沙咀分店,念念不忘既味道呢~黎到一定要嗌碳火風味烤魚👍🏻-海鱸魚 $308海鱸魚肉細嫩,厚+實,今次冇叫到辣味,想食得清淡小小,配料有洋蔥,老壇酸菜豆花,青瓜,芫荽等,上到枱,一大條海鱸魚,啲湯滾呀滾,聞到好香呀~而且魚皮脆香,魚肉一啲都吾小架,不過湯底相對濃味左小小,推介吾食得辣既朋友仔叫小辣/BB辣,更加惹味-涼拌木耳 $43呢個冷盤既涼拌木耳,絕對係開胃既小菜,拌芫荽+芝麻粒,食落好爽口-田園蔬菜拼盤 $88健康主義者又出嚟啦,食啲咁香口既野,蔬菜可以平衡返內疚感,拼盤有金菇,生菜,,娃娃菜,全部都好新鮮,本身仲想嗌多一碟,但實在太飽啦-竹蔗茅根 $38竹蔗茅根會吾會太抵飲啦?原來有咁大杯,2個人share岩岩好,性價比好高,清熱解毒於社交平台訂枱有更高優惠折扣,訂枱抵食好多,記得禁讚好

海鱸魚 $308

涼拌木耳 $43

田園蔬菜拼盤 $88

竹蔗茅根 $38

於社交平台訂枱有更高優惠折扣,訂枱抵食好多,記得禁讚好
  • 海鱸魚
2022-09-18 125 浏览
平時會午餐過嚟食套餐,超級抵食大份,只需$48起。今次過嚟試好多人都會嗌嘅烤魚。烤魚好大條,叫咗唔辣嘅鱸魚,肉質鮮甜厚實,油而不膩。烤魚本身已經附送好多配菜,有滑溜豆腐,大量芽菜,同埋薯粉。另外自己再加咗個配菜係油浸豆腐。兩個人食,烤魚已經好大份,只係再加兩碗白飯,已經好足夠。再加白飯,超級好送飯🍚꧁☬小編食左咩☬꧂✅烤魚(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $200♥******************************📍 餐廳:小魚兒🐠地址:尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓 👣

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅烤魚

(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $200♥
📍 餐廳:小魚兒🐠
地址:尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓 👣
2022-09-17 83 浏览
食物既嫩滑,又入味,包裝既穩固,且方便的高質外賣🥡極品鮑魚雞煲(半隻)不辣 🌕🌕🌕🌕🌗 308hkd 雞肉超級嫩滑,而且入味,是我吃過最好的雞煲。鮑魚大隻,但較腥及稍韌。碳火風味烤江團魚(養生花膠筒蟲草花辣豆花湯底+168hkd)小辣 🌕🌕🌕🌕🌗 567hkd江團魚滑嫩、魚油多。湯底十分惹味,料非常足,蟲草花及豆花非常搭,又不會太辣。花膠筒不起膠,味道淡。2*燒西班牙黑毛豬肋條粒 🌕🌕🌕🌕🌑 59hkd@真的西班牙黑毛豬,鬆軟、惹味。不過有點overcooked。味道 🌕🌕🌕🌕🌗包裝 🌕🌕🌕🌕🌕包裝盡善盡美:企理、整潔,又方便。錫紙盤連火酒膏每份加25hkd,共加了兩份。性價比 🌕🌕🌕🌕🌕回頭率 🌕🌕🌕🌕🌕二人享用,連錫紙盤及火酒膏,💰人均521.5hkd
食物既嫩滑,又入味,包裝既穩固,且方便的高質外賣🥡

極品鮑魚雞煲(半隻)不辣 🌕🌕🌕🌕🌗 308hkd
極品鮑魚雞煲(不辣)

鮑魚雞煲的鮑魚

性價比 🌕🌕🌕🌕🌕
回頭率 🌕🌕🌕🌕🌕

二人享用,連錫紙盤及火酒膏,💰人均521.5hkd
2022-09-15
40 分钟 (外卖送餐)
$521.5 (午餐)
極品鮑魚雞煲(不辣)
江團魚(小辣)
西班牙黑毛豬助條粒
  • 江團魚
  • 雞煲
2022-09-13 78 浏览
之前成日行街到尖沙咀金馬倫道都見到「小魚兒」嘅招牌,果心諗住一定要來試吓,今日終於的起心肝去同朋友一齊試吓「小魚兒」嘅烤魚煲。我地約7點到餐廳🍴,當時入座率唔算太多,但我地坐左5分鐘鐘後見到全場滿座👍🏻👍🏻。老壇酸菜豆花烤海鱸魚🐟煲海鱸魚係全條魚,肉質實淨、好滑溜同埋真係好有鮮味。而果煲配料都幾多下架,有大豆芽、芫荽、滑豆腐、寬粉、木耳等,而家我最愛嘅係滑豆腐同埋寬粉,佢地真係索啲湯汁同魚嘅鮮味精華。

老壇酸菜豆花烤海鱸魚🐟煲

今次小編慕名而來,試下呢間尖沙咀嘅四川麻辣魚,果然係名不虛傳,一試就愛上,非常推介比嗜辣既朋友一嚐正宗川味道-✤ 蟲草花花膠筒麻辣凌波魚蟲草花配花膠筒滋補就唔駛講👀今次㨂左少麻少辣,麻度辣度對唔食得太辣既小編黎講岩岩好🙆🏻‍♂️正宗四川麻香辣油,搭上肥美鮮甜既凌波魚,真係天作之合😝啖啖滑嘟嘟嘅魚肉食得過癮🤩✤ 足料蒜香焗蠔 🦪肥美既鮮蠔鋪滿左滿滿既蒜粒芝士,一咬開d鮮甜蠔汁的就充滿個口腔👅小編要提提大家要趁熱食,千奇唔好錯過賞味黃金時間喔😎-✤ 香炒避風塘魷魚鬚 🦑哇哇哇😍避風塘嘅香辣蒜粒咬落脆卜卜,配埋啖啖肉嘅魷魚鬚,真心會食到上癮 🤩 食完都要lam下手指啲蒜粒,再三回味🙈✤ 火鍋配料其實本身成條已經好大條夠晒食😍不過我哋今日好肚餓都叫咗好多火鍋配料🤭叫咗份肉、響鈴同炸魚皮,值得一提嘅係呢度份量全部都好足,保證你抱住個肚走😂
✤ 蟲草花花膠筒麻辣凌波魚

✤ 足料蒜香焗蠔 🦪
✤ 香炒避風塘魷魚鬚 🦑

火鍋配料
尋日中秋節,同左幾個朋友聚下,我又去食烤魚啦!尼間烤魚lunch time都幾多人,基本上每台都必嗌烤魚/雞煲。 第一步:揀咩魚有三款魚可以揀,包括海鱸魚、江團魚、凌波魚。每款魚有唔同價錢,唔同口感。朋友仔就揀左海鱸魚,貪佢肉質細嫩,又厚肉。 第二步:揀口味多款口味,有麻辣有酸菜,我地見未食過有菠蘿既烤魚,就加左$18嗌左「爆醬鳳梨香辣豆花」,怕麻怕辣既,仲可以自選程度。真心估唔到,菠蘿同烤魚既麻辣系咁夾,又淋又甜,完全唔酸!👍🏻 第三步:加配料竹笙 $78:份量都多,淥完之後,仲好爽口彈牙,吸晒湯汁,好惹味。滑牛肉 $88:肉質好滑,食落口都幾好咬,略嫌有一兩塊帶有少少筋,但整體黎講好食,必嗌!👍🏻黃花魚春 $88:每條都係大大條,口感扎實細滑,食落滿滿高蛋白。 第四步:嗌野飲嗌左兩款乳酸爆珠梳打,d爆珠細細粒,入口即爆,口感特別。講番味道,荔枝味就清新可口,唔會好甜。而另一杯香檳葡萄,味道濃d甜d,但用黎解辣,好正。

第一步:揀咩魚

第二步:揀口味

第三步:加配料
竹笙 $78:
份量都多,淥完之後,仲好爽口彈牙,吸晒湯汁,好惹味。
滑牛肉 $88:
黃花魚春 $88:
每條都係大大條,口感扎實細滑,食落滿滿高蛋白。

第四步:嗌野飲

2022-09-10
2022-09-08 99 浏览
都好耐未食過酸菜魚了今日去咗尖沙咀試小魚兒喺社交平台訂枱有更高折扣優惠訂咗枱抵食好多😬首先揀咗食咩魚🐟然後再揀湯底佢湯底都有好多款真係花多眼亂然後就係揀辣度同麻度每一款烤魚嘅配料都有芽菜、豆花、寬粉、洋蔥🧅、芫荽跟埋我哋6:30pm入座過咗一陣就全場坐爆曬🫣今日好晏先食下午茶所以就淨係叫咗一條魚同飲品🫢花椒BB豆花味海鱸魚 🐟小辣 大麻💚💚💚 💚 叫小辣已經好辣啦原來🤣啲麻真係勁嘅食咗一陣就要加湯啊因為都幾辣🤭🤭魚肉滑溜、唔易碎有少少魚骨啲寬粉好有咬口索湯一流 勝在夠飽肚👍🏻👍🏻本身以為豆花係加埋啲豆腐花落去原來係加豆腐 笑死🤫啲豆花好滑海鱸魚🐟嘅肉比較厚同實淥到最後都唔會鞋白桃紅茶☕️💚💚💚 💚 💚小清新隻色Mix出嚟好靚味道唔係好假嗰啲味仲可以叫少冰少甜good🍽 小魚兒📍地址:尖沙咀金馬倫道金馬大廈一樓📞電話: 2328 2122
都好耐未食過酸菜魚了
今日去咗尖沙咀試小魚兒
喺社交平台訂枱有更高折扣優惠
訂咗枱抵食好多😬

首先揀咗食咩魚🐟然後再揀湯底
佢湯底都有好多款真係花多眼亂
然後就係揀辣度同麻度
每一款烤魚嘅配料都有芽菜、豆花、寬粉、洋蔥🧅、芫荽跟埋

我哋6:30pm入座

仲可以叫少冰少甜good

🍽 小魚兒
📍地址:尖沙咀金馬倫道金馬大廈一樓
📞電話: 2328 2122

( ͡° ͜ʖ ͡°) 小魚兒——四川嘢—— ❝ 尖沙咀聚腳烤魚店愛吃辣的不要錯過🌶❞平日夜晚黎食 都幾𝚏𝚞𝚕𝚕下場內重9成都係女仔 睇黎真係好多女仔都鍾意食辣嘢!✿ 鮮九菜花椒BB豆花海鱸魚 $308可以自己揀幾辣 我就揀咗小麻小辣上爐原條魚 鋪滿花椒芫荽好吸引配料重有紫洋蔥、芽菜大概煲滾4-5分鐘後魚就食得魚肉新鮮嫩滑 好大條魚好厚肉煲滾後的花椒𝚍味好出 同魚好夾個人覺得小辣都已經夠皮夠惹味~另外四個角位都有香滑豆腐 都幾正底下重有幾條寛粉 不過要煲耐少少先食好煙韌兩個人食份量絕對夠 好滿足!╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌑✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿
( ͡° ͜ʖ ͡°) 小魚兒——四川嘢——

❝ 尖沙咀聚腳烤魚店
愛吃辣的不要錯過🌶❞

平日夜晚黎食 都幾𝚏𝚞𝚕𝚕下
場內重9成都係女仔
睇黎真係好多女仔都鍾意食辣嘢!

✿ 鮮九菜花椒BB豆花海鱸魚 $308
可以自己揀幾辣 我就揀咗小麻小辣
上爐原條魚 鋪滿花椒芫荽好吸引
配料重有紫洋蔥、芽菜
大概煲滾4-5分鐘後魚就食得
魚肉新鮮嫩滑 好大條魚好厚肉
煲滾後的花椒𝚍味好出 同魚好夾
個人覺得小辣都已經夠皮夠惹味~
另外四個角位都有香滑豆腐 都幾正
底下重有幾條寛粉 不過要煲耐少少先食好煙韌
兩個人食份量絕對夠 好滿足!

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌑

2022-09-01 1611 浏览
Bellofood同幾個老友係烤魚狂迷🐟最鍾意一路吹水一路食惹味野🤪今次我地就試咗呢間有霓虹裝飾嘅川菜館🌶-🐟海鱸魚 $326魚肉細嫩得黎非常厚實 唔會一夾就散👍🏻湯底我地揀咗鳳梨香辣豆花(+$18)🍍海量香甜嘅菠蘿令湯底增添味道層次有種集酸甜咸辣於一體嘅感覺 特別得黎其實都好融合!-烤魚鍋附有蔬菜同寛粉 但當然我地都會加配料黃金組合($88)包括金針菇、土豆、蓮藕同海帶結款式多得黎份量十足 推介👍🏻而萵荀($48)就每次打邊爐我都會加 好味🤪-🍗雞煲 $168/半隻雖然餐廳叫小魚兒 但佢地嘅雞煲都好出色!一開蓋個種麻辣香味撲鼻 真係超級正🌶雞肉夠滑夠厚實 索晒啲醬汁真係超滋味😛-除咗烤魚同雞煲 其實佢地仲有好多串燒、小食等等我地嗌咗椒鹽魷魚鬚($98)同炸香芋地瓜丸($43)兩樣都好好食!! 椒鹽魷魚鬚我地係爭住食😹-如是者 我地食烤魚飲啤酒過咗一個開心麻甩嘅晚上🍻最後溫馨提示 喺社交平台訂枱有更多優惠喔~
Bellofood同幾個老友係烤魚狂迷🐟
最鍾意一路吹水一路食惹味野🤪
今次我地就試咗呢間有霓虹裝飾嘅川菜館🌶
🐟海鱸魚 $326
魚肉細嫩得黎非常厚實 唔會一夾就散👍🏻
湯底我地揀咗鳳梨香辣豆花(+$18)🍍
海量香甜嘅菠蘿令湯底增添味道層次
有種集酸甜咸辣於一體嘅感覺 特別得黎其實都好融合!

烤魚鍋附有蔬菜同寛粉 但當然我地都會加配料
黃金組合($88)包括金針菇、土豆、蓮藕同海帶結
款式多得黎份量十足 推介👍🏻
而萵荀($48)就每次打邊爐我都會加 好味🤪

🍗雞煲 $168/半隻
雖然餐廳叫小魚兒 但佢地嘅雞煲都好出色!
一開蓋個種麻辣香味撲鼻 真係超級正🌶
雞肉夠滑夠厚實 索晒啲醬汁真係超滋味😛
除咗烤魚同雞煲 其實佢地仲有好多串燒、小食等等
我地嗌咗椒鹽魷魚鬚($98)同炸香芋地瓜丸($43)
兩樣都好好食!! 椒鹽魷魚鬚我地係爭住食😹

如是者 我地食烤魚飲啤酒過咗一個開心麻甩嘅晚上🍻
最後溫馨提示 喺社交平台訂枱有更多優惠喔~
2022-08-28 83 浏览
🇭🇰 尖沙咀-小魚兒好似我咁鍾意食辣嘢但係成日周圍搵辣嘢食😈今次食呢間小魚兒係我食完再encore既鋪頭👻暫時食過真係幾好食嘅烤魚🙌🏻同埋好鍾意佢真係夠辣!!!不過成日上到去都爆曬人 所以記得book位啊🫱🏻‍🫲🏼⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗👅 鮮九葉花椒BB豆花海鱸魚(⭐9/10) $308先講吓~今次呢我地揀咗中辣👽佢既面頭仲舖滿仲青花椒、辣椒、芫茜、紫洋蔥,仲有嫩滑嘅豆腐和青瓜片,金菇同埋薯粉,佢嘅薯粉仲要係勁粗,索哂味 好正啊😍而我哋揀嗰隻魚又冇乜骨,超入味,肉質又好滑嫩😚而且佢越滾越辣🥳正啊!👅黑毛豬腩片(⭐8/10) $108肥瘦適中又均勻~~而家用嘅豬腩片完全冇雪藏味,啖啖豬肉既鮮味😎而且份量都算多⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ⍗🎏地址:小魚兒 (金馬大廈) (尖沙咀)1.尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓2.將軍澳毓雅里7號富麗花園地下3-5號舖
🇭🇰 尖沙咀-小魚兒

👅 鮮九葉花椒BB豆花海鱸魚(⭐9/10) $308

👅黑毛豬腩片(⭐8/10) $108

🎏地址:小魚兒 (金馬大廈) (尖沙咀)
1.尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓
2.將軍澳毓雅里7號富麗花園地下3-5號舖
晏晝食雞煲係咩滋味,我就係第一次Lunch食雞煲,但出奇地本身lunch食得唔多嘅我,結果又可以全部清晒喎,事關佢真係好正,一啲都唔膩,等我嚟介紹吓呢間小魚兒嘅雞煲先🐓🐓我地兩個女仔,叫左半隻雞既雞煲,另外加咗一份油麥菜,萵筍同埋一個公仔麵,另外嗌多個小食,真係食得晒🙊🙊🐓重慶雞煲:我哋嗌咗半隻雞,有分辣度同麻度,佢仲有兩款分別係蟲草花同極品鮑魚,我哋揀咗普通嘅重慶雞煲全走辣,佢嘅雞肉非常鮮嫩同好入味,醬料非常濃郁,就算唔辣都可以帶出鮮味,料都好足,幾乎啖啖肉,雞肉嘅油脂分布非常少,平時唔食雞皮嘅我今次連雞皮都食埋,佢既雞皮非常薄,所以挑選都好重要嫁,可能就係因為咁所以感覺一啲都唔膩,絕對冇食滯既感覺😆😆,食到咁上下店員會幫你落啲雞湯,再以打邊爐嘅形式食埋菜類同麵😋😋🥬我哋叫咗萵筍同油麥菜,萵筍非常新鮮,一啲都唔老,切到非常平均,佢將外皮批得好乾淨,所以食落絕對唔會有渣,仲要非常爽口,油麥菜都非常翠綠,絕對新鮮,份量都唔少😌😌另外我哋嗌咗一個出前一丁,基本上都唔使落佢本身嘅麻油同粉已經可以好入味,雞煲嘅湯底已經足夠代替調味粉,好滿足🫶🏼🫶🏼,兩人份量真係絕對夠飽🦑另外我哋嗌咗一份小食,

🦑另外我哋嗌咗一份小食,椒鹽魷魚鬚,佢真係非常大份,都係$98咋,我哋兩個人食真係停唔到口,佢每一條魷魚鬚都好巨型,炸到外脆內軟,粉薄得嚟又炸到金黃色,而魷魚鬚非常彈牙亦都好新鮮,仲要每一條比例幾乎一樣,最後沾上椒鹽,簡直就一流🤤🤤🤤

最後嘢飲方面我哋嗌咗一杯竹蔗茅根同七喜,竹蔗茅根$38/杯,都唔細杯嫁,新鮮製造,甜度又啱啱好,健康得來又夠解渴,唔錯唔錯👍🏻

其實佢哋除咗雞煲之外仲有酸菜魚同烤魚,有唔同嘅魚類同醬料揀,辣度亦都有分成4種,亦都可以唔辣,啱晒大家嘅口味,同埋佢嘅配菜種類都非常多,有平嘅類別,例如豆卜,粟米,土豆,小木耳等等,甚至去到最貴嘅類別,例如虎蝦,白鱔片,黑毛豬甚至安格斯肥牛等,任君選擇,下次會再嚟試吓佢嘅烤魚👍🏻👍🏻👍🏻

🥢 近年烤魚可以話煉成左一個新嘅飲食潮流,今次為大家介紹尖沙咀一間爆場烤魚店,小魚兒,結合烤魚同火鍋於一身嘅選擇 💡 社交平台訂位有更高折扣優惠啊!預約折左就更加抵食啦~ 👍🏻 餐廳menu多元化,不論烤魚口味,火鍋配料,飲料都有好多選擇,其中特別介紹三款魚種,配合客人對魚肉嘅要求1️⃣海鱸魚(肉細嫩,厚,實)2️⃣江團魚(肉質肥美,油份重,含膠原蛋白)3️⃣凌波魚(肉質嫩滑肥美,油份重,無泥腥味) ✨ 黃金特濃蒜香豆花海鱸魚 $308今次為不能食辣嘅朋友特別介紹蒜香口味烤魚,成條魚鋪滿曬一粒粒蒜頭,保證入味,開火後大概2-3分鐘就食得,魚肉好細嫩好滑,魚骨都係大骨冇乜細骨,當啲湯開始吸收條魚就會越黎越濃味,配菜仲有黑木耳,寬粉,洋蔥,豆花,全部都吸收曬湯底嘅精華,特別係黑木耳好入味,寬粉好Q彈好軟 ✨ 安格斯肥牛 $158肥牛花紋非常靚,油脂分布均勻,牛味濃郁,厚薄適中,每一塊都切得好均勻,有咬口得黎唔會太韌亦唔會太多筋,雖然我地叫細size但其實份量都唔少

💡 社交平台訂位有更高折扣優惠啊!預約折左就更加抵食啦~

1️⃣海鱸魚(肉細嫩,厚,實)
2️⃣江團魚(肉質肥美,油份重,含膠原蛋白)
3️⃣凌波魚(肉質嫩滑肥美,油份重,無泥腥味)

✨ 黃金特濃蒜香豆花海鱸魚 $308

✨ 安格斯肥牛 $158
2022-08-20 173 浏览
上次食完烤魚後表示非常滿意,然而同朋友約咗話一定要再嚟encore多次!今次就試咗佢哋嘅雞煲,果然高水準嘅餐廳做咩都好食🤣🥘 雞煲(半隻)雞煲份量非常充足,一打開個蓋就見到超多芫茜🥺 仲聞到香噴噴嘅雞煲味添🥰 店員細心講解雞煲煮法,需開大火煲熱🔥 撈一撈啲配料,再冚蓋等兩分鐘就食得啦!雞肉十分嫩滑,啖啖肉好惹味💖 雖然冇切到細細粒但反而更加方便客人用膳,加上細骨🦴唔多所以大人小朋友都啱食☺️ 食到差唔多就可以加雞湯變打邊爐!配料方面要咗比較少見嘅冰豆腐🧊 同鮮腐竹!兩款嘅豆味都好出而且份量都唔少~ 食完即刻飽曬😆🥛 炸雙皮奶外皮炸至金黃色,咬落去脆卜卜☺️ 內裡有一大舊牛奶餡,香甜美味~ 整體甜度適中而且份量都唔少,作為飯後甜品🍮 好滿足呀😍🍇 香檳葡萄乳酸爆珠梳打整體少甜但解暑一流🤣 最特別係個爆珠,每次咬到都好過癮🤪

🥘 雞煲(半隻)

🥛 炸雙皮奶

🍇 香檳葡萄乳酸爆珠梳打
整體少甜但解暑一流🤣 最特別係個爆珠,每次咬到都好過癮🤪
香檳葡萄乳酸爆珠梳打
香檳葡萄乳酸爆珠梳打