2009-07-29
那天食完飯諗住搵甜品吃! 朋友想起谷祖琳係大坑開左間糖水鋪! 就走去大坑搵下試下啦! 由CWB 行去銅鑼灣, 搵左一陣都幾易搵到! 可能我地早, 所以唔洗等位! 不過, 坐唔到入鋪要坐出面的位...夏天現在時候就比較熱囉! 好啦, 叫野啦! 我叫左個 "檸檬菠蘿冰山", 朋友叫左個"梅子西瓜冰山"! 其實waitress 都已經講左唔係佢地promo有個西瓜或菠蘿咁上架啦! 因為太熱..我地都冇所謂, 照叫囉! OK...送到到! 好高既沙冰, 不過, 什麼伴碟都冇! ok 都算啦! 味道: 就如Circle K or 7仔既沙冰冇咩分別! 只係感覺上冇便利甜果的咁甜囉! 不過, 我講既最差既係食到尾, 朋友既 "梅子西瓜冰山" 底部有的細少既西瓜粒係臭左! 嘩..即刻同waitress 講, 佢都係check 到係有問題! 佢地即刻say sorry, 同減收果碗錢! 其實, 我覺得味道, 價錢都唔值咁貴! 佢冰山係每碗$32, 只係得沙冰, 生果只係食到尾先有少少粒! 我見好多人食奶凍, 唔知係唔係奶凍好食的! 不過, 如果只係去食沙冰, 我就覺得唔抵囉! 真係冇咩特
因為太熱..我地都冇所謂, 照叫囉!
其實, 我覺得味道, 價錢都唔值咁貴! 佢冰山係每碗$32, 只係得沙冰, 生果只係食到尾先有少少粒! 我見好多人食奶凍, 唔知係唔係奶凍好食的! 不過, 如果只係去食沙冰, 我就覺得唔抵囉! 真係冇咩特別呢!