2020-12-24
芝味炸雞🧀🐥 (一份) ($178)一份炸雞嘅份量真係有啲太多😥,上次兩個人食半份先勉強清得晒,今次兩個人一份炸雞都仲淨返兩三隻炸雞😣。呢排咁凍嘅天氣去食隔住即棄膠手套都會感覺好暖手😚,但之前冇咁凍就會覺得係燙手♨️。雖然個炸皮夠脆但就厚咗dd,小編好鍾意佢除咗有一條條嘅芝士醬喺面之外仲有落到芝士粉😁😍,芝士粉甜甜哋食落真係會上癮✨。雞嘅肉質放凍咗去食嘅時候個味有啲似KFC嘅雞味🤔,不過熱食又係又一種味道。😆辛辣小杯年糕 (跟飯+$10) 辛辣年糕入口唔算太辣,一入口會先感覺到甜味😋,之後辣味先會開始慢慢湧現😏,感覺甜味同辣味配合得幾好!😜 份量又唔算太少,兩個人食啱啱好! 熱比利時朱古力🍫 ($32,跟飯+$10)評分: 7/10呢個價位嚟講絕對算大杯,可惜整杯熱朱古力都好重泡沫感,入口比較淡朱古力味而整體奶味偏重, 不過每一啖都飲到少少朱古力味嘅餘香。😋
辛辣小杯年糕 (跟飯+$10)
熱比利時朱古力🍫 ($32,跟飯+$10)
評分: 7/10