2023-07-10 157 浏览
佢既前身error 19我都食過今次上黎見到轉左名就再睇睇有冇咩唔同啦今日都係lunch time黎每次食川菜… 口水雞都係我必點既雞肉鮮嫩多汁, 又唔算太肥份量都算多喎~辣度適中,不會太辣好岩唔太食辣既人小嘗都好呀~而我就配米線但我覺得米線既湯底相對太淡 份量都唔多哈哈可能我太肚餓另外湯底如果都係辣既就好lu而我個friend就叫左孜然燒豬頸肉飯豬頸肉經過略烤過後,口感鮮嫩多汁,帶有烤肉的香氣孜然調味讓整道菜色更加香辣可口超級惹味 更加令人垂涎三尺有兩杯特飲都係+$9就可以啦我就叫左碟豆花荔枝梳打荔枝既味都好出, 而碟豆花當然就係靚啦~清爽既梳打令到成個人都好清新炎炎夏日中感受到一絲清涼和舒適冬瓜益力多梳打冬瓜有清熱解暑的功效而益力多不嬲都係對腸胃好估唔到食川菜都會有d特色野飲喎~小漁村烤魚火鍋旺角彌敦道726號19樓
佢既前身error 19我都食過
今次上黎見到轉左名
就再睇睇有冇咩唔同啦

今日都係lunch time黎
每次食川菜… 口水雞都係我必點既

雞肉鮮嫩多汁, 又唔算太肥
份量都算多喎~
辣度適中,不會太辣
好岩唔太食辣既人小嘗都好呀~
而我就配米線

但我覺得米線既湯底相對太淡 份量都唔多
哈哈可能我太肚餓
另外湯底如果都係辣既就好lu

而我個friend就叫左孜然燒豬頸肉飯
豬頸肉經過略烤過後,口感鮮嫩多汁,帶有烤肉的香氣
孜然調味讓整道菜色更加香辣可口
超級惹味 更加令人垂涎三尺

有兩杯特飲都係+$9就可以啦
我就叫左碟豆花荔枝梳打

荔枝既味都好出, 而碟豆花當然就係靚啦~
清爽既梳打令到成個人都好清新
炎炎夏日中感受到一絲清涼和舒適

冬瓜益力多梳打
冬瓜有清熱解暑的功效
而益力多不嬲都係對腸胃好
估唔到食川菜都會有d特色野飲喎~

小漁村烤魚火鍋
旺角彌敦道726號19樓
2023-07-06 292 浏览
今日放假係旺角行街記得有朋友講過,附近有間放題烤魚就即刻上OpenRice搵地址你旺角中心點都係行幾分鐘嘅路程因為六點幾就去食,所以冇book位都有位坐🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼一開始就上咗個大大嘅海鮮拼盤有鮑魚,扇貝,沙白,生蠔,蝦中間仲有麵~一個海鮮拼盤就已經飽咗七成之後就到烤魚啦嗌咗蕃茄味嘅江團魚江團魚冇乜骨啱晒小朋友食而且好鮮甜!啖啖肉!配菜係自己出去夾嘅,種類繁多~都好新鮮飲品就自己QR code落單性價比極高!值得一試!🫶🏻
今日放假係旺角行街
記得有朋友講過,附近有間放題烤魚
就即刻上OpenRice搵地址
你旺角中心點都係行幾分鐘嘅路程
因為六點幾就去食,所以冇book位都有位坐
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
一開始就上咗個大大嘅海鮮拼盤
有鮑魚,扇貝,沙白,生蠔,蝦
中間仲有麵~
一個海鮮拼盤就已經飽咗七成
之後就到烤魚啦
嗌咗蕃茄味嘅江團魚
江團魚冇乜骨
啱晒小朋友食
而且好鮮甜!啖啖肉!
配菜係自己出去夾嘅,種類繁多~都好新鮮
飲品就自己QR code落單
性價比極高!
值得一試!
🫶🏻

2023-06-30 401 浏览
今日到訪一間川菜餐廳,佢哋嘅烤魚好出色,用料新鮮!海鮮拼盤嘅賣相非常吸引,包括有扇貝,海蝦,鮮鮑魚,日本拉麵,生𧐢 成個海鮮盤好吸睛🥰用嚟影相打卡真係幾唔錯!特別想講吓,佢個拉麵真係好正 混合左蒜蓉醬好似街頭食冷麵嗰種風味呀 主角烤魚都好大份 魚質好滑 魚骨好容易就拎到出嚟每一啖都係魚肉 真係好正 啖啖肉 食到咁上下侍應就會提供二維碼俾我哋落單叫配菜 大部份嘅食材都有提供,不過美中不足如果有埋薯粉就更加完美啦!整體嚟講成餐嘅體驗都唔錯,下次會再幫襯
每一啖都係魚肉 真係好正 啖啖肉 食到咁上下
2023-06-29 279 浏览
今日到訪位於旺角彌敦道嘅一間餐廳,,入到餐廳全新嘅裝修已經感覺到好有民國時期古色古香嘅感覺。聽朋友介紹呢度係放題任食,我本身對於烤魚情有獨鍾!所以今日一於嚟試吓佢哋幾種口味嘅烤魚,分別青椒烤魚,金湯酸菜烤魚,蒜爆豆豉烤魚香濃蕃茄烤魚 !放題價錢,但係份量都唔少😚😚頭盤,仲有一個勁量嘅海鮮拼盤任食 呢個價錢真係抵食到爆 唔夠喉?佢哋仲有提供QR code落單,連埋汽水暢飲 今餐嘅性價比真係好高!絕對要介紹俾身邊嘅朋友
今日到訪位於旺角彌敦道嘅一間餐廳,[小漁村],入到餐廳全新嘅裝修已經感覺到好有民國時期古色古香嘅感覺。聽朋友介紹呢度係放題任食,我本身對於烤魚情有獨鍾!所以今日一於嚟試吓佢哋幾種口味嘅烤魚,分別青椒烤魚,金湯酸菜烤魚,蒜爆豆豉烤魚香濃蕃茄烤魚 !放題價錢,但係份量都唔少😚😚頭盤,仲有一個勁量嘅海鮮拼盤任食 呢個價錢真係抵食到爆 唔夠喉?佢哋仲有提供QR code落單,連埋汽水暢飲 今餐嘅性價比真係好高!絕對要介紹俾身邊嘅朋友
2023-06-29 221 浏览
我記得呢間餐廳前身係error 19,今次嚟到餐廳已全新裝修改頭換面變身成為小漁村😍呢度嘅裝修好有格調,風格不錯!好似置身於小漁村一樣,聽講佢哋呢度嘅烤魚非常抵食,一個價錢可以食到好多條魚 今日我同我個friend一於過嚟挑戰 食返餐好頭盤先嚟一個海鮮拼盤,海鮮拼盤嘅種類都幾多有海蝦,蠔,炒麵,貝殼類,同埋鮑魚等等,食到咁上下之際,就開始食烤魚啦!我哋今次選擇左金湯酸菜口味,個湯底真係正到暈!酸菜湯加魚嘅聲甜味道真係冇得頂最後,我哋食咗兩條就敗走!下次一定要約多幾個friend過嚟食多幾條
2023-06-29 198 浏览
呢幢726號有很多餐廳,竟比我搵到呢層是新開川菜餐廳,主打烤魚火鍋。午餐有一人原條鱸魚,有五款食材配搭可揀,真係令我心郁郁叫咗一份食😍 🐟 一人原條烤魚午市套餐(HK$78).原條海鱸魚,魚肉軟滑,也越食越濃味😋.湯底有香濃鮮番茄、切片薯仔和切片白蘿蔔,好鮮甜!📌 提提你:海鱸魚比較多骨,要小心啲慢慢食喔!🍹 藍柑橘梳打 (跟餐 +HK$9).藍紫色的真係好靚,打卡一流📸.是梳打水中加入藍柑橘糖漿,一定要攪勻佢飲,有氣的冰爽,正呀!

🐟 一人原條烤魚午市套餐(HK$78)
.原條海鱸魚,魚肉軟滑,也越食越濃味😋
.湯底有香濃鮮番茄、切片薯仔和切片白蘿蔔,好鮮甜!
📌 提提你:海鱸魚比較多骨,要小心啲慢慢食喔!

🍹 藍柑橘梳打 (跟餐 +HK$9)
.藍紫色的真係好靚,打卡一流📸

藍柑橘梳打
2023-06-24
藍柑橘梳打
2023-06-24 248 浏览
我來到這裡品嚐了他們的一人烤魚午市套餐,點了蒜爆豆豉烤魚不辣。接下來是這家餐廳的招牌菜——烤魚。烤魚的味道非常鮮美,肉質鮮嫩多汁,搭配上豆豉和蒜末的調味更是美味。雖然我點的是不辣口味,但是仍然有一種微妙的辣味,讓人回味無窮。此外,烤魚的份量非常足,一人份已經足夠了。除了烤魚之外,我還品嚐了餐廳的其他菜品。他們的熱炒和火鍋都非常美味,特別是他們的蒜爆菜系列,非常下飯。此外,餐廳的湯底也非常好喝,特別是他們的酸菜魚湯底,酸中帶甜,口感豐富。

2023-06-12 324 浏览
同同事一向有食開依間餐廳,以前係粉紅色主題好少女咁,依家變左做「小漁村」,主打川菜烤魚。一人烤魚套餐(麻辣 $78)海鱸魚份量剛好,唔算多骨,伴碟有豆腐、土豆、白蘿蔔、豆腐皮、芽菜,上碟時有個火熱住,好惹味而且熱辣辣,少辣都夠哂辣,而且會愈煮愈辣,$78有成條魚食+$9仲可以轉寬粉,真心推介。另一個同事就揀左酸菜金湯底,下次又試下先。唔食辣/唔好魚既都可以揀毛血旺/水煮牛,另仲有一些家常小菜可選擇,私心推介酸菜腩肉炆豆卜。環境舒服寬敞,服務都ok,而且長期播住香港pop music,

一人烤魚套餐(麻辣 $78)
另一個同事就揀左酸菜金湯底,下次又試下先。