2023-09-07 165 浏览
呢到我唔係第一次黎啦,知道佢除左入座會送一盤海鮮拼盤之外🦐仲可以無限時咁食埋烤魚♾️️另外再打埋邊爐🫕出面有自助Bar可以挾配菜,例如有啲蔬菜粟米等🥬而當然唔少得既仲有各款基本既丸類啦🍢全部火鍋配料都係任食食肉獸都唔洗怕🦁因為佢仲有個QR CODE落單,主要係for order啲豬牛羊雞等,所以真係可以滿足哂各方要求,而我都成日同朋友同屋企人過黎呢到撐枱腳🥢呢到有價錢俾大家參考:成人四至日無限時任飲任食$268成人五至六無限時任飲任食$298

呢到有價錢俾大家參考:
成人四至日無限時任飲任食$268
成人五至六無限時任飲任食$298
2023-09-04 151 浏览
今日黎到呢間放題,由5點半食到8點幾,過程中真係完全無人趕,可以同friend慢慢吹慢慢食👍🏼呢到係一個價錢包曬BBQ海鮮拼盤🔥烤魚🐠再打邊爐,而出面既火鍋配料都係任食🥬有唔同既菜同丸類🍢無翻少少食量既人都真係會俾呢間野打敗,所以最好真係嗌多幾個朋友黎一齊分享👫👉🏻成人無限時任飲任食(星期五,六,日及公眾假期)💰$298如果成人一位未加一都只係300蚊唔洗,呢個價錢對於我黎講很可以,因為平時去既烤魚店都照顧唔到我想打邊爐既慾望🤤但呢到真係集全部於一身,最surprise既位係佢竟然唔限時

2023-09-04 155 浏览
經過旺角見到間舖頭叫小漁村,心癮起兩個人就去左食烤魚放題,一開始店員會送上一大盤海鮮拼盤,份量一啲都唔細,我哋兩個人都會有咁大個海鮮拼盤,的確係好豐富~海鮮拼盤黎講,分開上枱都幾好,首先唔洗等就已經有得食,而且一定唔會唔熟/煮過龍,加上咁樣食會更加食到海鮮嘅鮮味~食完海鮮拼盤,店員就會上烤魚,呢度嘅烤魚係任食嘅,岩晒愛食烤魚嘅朋友,可以一次過試到唔同味道嘅烤魚🐟我哋試咗重慶豆花江團魚同鮮青椒江團魚~兩隻味都好惹味,當然重慶就比較重口味D啦🤭另外重可以加料打邊爐,任飲多款飲品,任食牛肩脊、鴨血、豬腩片、蔬菜、丸類等等⋯⋯每枱重會有一份A5和牛😋最後結帳都只係300蚊一位,性價比極高,烤魚任食,仲要係冇限時,食完真係超滿足,下次都要黎狂食烤魚先得😂小漁村烤魚火鍋旺角彌敦道726號19樓評分:8/10

小漁村烤魚火鍋
旺角彌敦道726號19樓
評分:8/10
2023-09-04 88 浏览
今日朋友話帶我去挑戰呢間小漁村🐟因為朋友話呢到既馬拉松式食法唔係個個頂到,所以就帶埋我呢個食量冠軍去試1️⃣BBQ海鮮盤(扇貝,鮑魚,海蝦,生蠔,白蟮片,美貝,蟶子)2️⃣烤魚二重奏(金湯酸菜+ 海鱸魚)3️⃣任食火鍋(用番烤魚湯底+任食火鍋配料)齋見到呢3步曲都覺得豐富😍烤魚都可以追加,不過為左留肚打邊爐🍲就唯有忍痛放棄我既烤魚,不過因為佢可以用翻烤魚湯,所以對於我黎講好正,佢地個烤魚湯都真係幾入味

2️⃣烤魚二重奏(金湯酸菜+ 海鱸魚)
3️⃣任食火鍋(用番烤魚湯底+任食火鍋配料)

平時去親烤魚店都係只有一條魚,但呢到佢有得食五款湯底既烤魚之外,連魚都有三款可以揀🐟👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇成人四至日無限時任飲任食$268成人五至六無限時任飲任食$298雖然佢海鮮拼盤就係得一盤,但我重點係烤魚🤪所以完全對我只係Bonus🎉而今次任食烤魚既部分我試左2款👉🏻重慶豆花清江魚👉🏻金湯酸菜江團魚如果食完烤魚當決定左打邊爐後,就唔可以再叫烤魚嫁啦,所以要好似我咁真係夠喉至好轉打邊爐🍲平時就咁去食烤魚一條都要呢個價,今次食得咁豐富都只係一個價錢就搞得掂😍真係要book mark定
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
成人四至日無限時任飲任食$268
成人五至六無限時任飲任食$298

👉🏻重慶豆花清江魚
👉🏻金湯酸菜江團魚
本身見到佢menu見到佢咁平都無expect質素會好好,點知原來佢地真係咁佛心🎎除左真係俾足份量既野食之外,仲有食物質素都好正😍見到相入面既蝦既顏色都覺得新鮮🦐所以呢到既食物同價錢完全唔成正比😂因為真係超級無敵抵食,難怪今日去到都人頭湧湧👫無論係情侶定一家大細都有💰成人四至日無限時任飲任食(5點半入座至晚上12時)💰$268🔥BBQ海鮮盤🥢鮮青椒清江魚🫕任食火鍋配料呢到係有三步曲,當然如果你唔想食個BBQ海鮮盤都可以同餐廳講🍴但我就強烈推薦,因為都真係好新鮮🌊而海鮮種類都唔少,今日我就有七款唔同海鮮,而海鮮都有經調味同on too都有蒜蓉🦞真心要試

🔥BBQ海鮮盤
🥢鮮青椒清江魚
🫕任食火鍋配料

2023-09-01
2023-09-01 97 浏览
今日心血來潮,勁想食酸菜魚🐟發掘到旺角有一間好抵食既一人午市套餐,價錢好抵食,份量十足😍而且佢嘅酸菜魚係原條上架🤩除咗酸菜魚,仲有其他自選粉麵,同埋飯揀架😎⭐️金湯酸菜烤魚🐟烤魚食落口啖啖肉,整個鍋鋪滿左好多炸蒜同埋酸菜,味道酸酸辣辣,加上條魚本身煎香左,食落去更加惹味🤤⭐️花枝丸牛肉蕃茄湯米線🍜花枝丸同埋牛肉嘅份量非常之多, 食落口爽口彈牙,蕃茄湯底味道好濃郁,夾埋米線一齊食,非常之正😋

2023-08-31 67 浏览
海鮮拼盤部份海鮮味道可以,但等太耐才上了。眼見其他遲入坐的都已在吃,追了好幾次才有。等了42分鐘。牛肉可以(記得要like 社交平台)不是不上的。選擇精簡,但烤魚沒期望冇失望!!
2023-08-31 115 浏览
又黎彌敦道覓食喇😍小漁村喺彌敦道726號19樓,主打烤魚😆餐廳都幾大幾光猛,窗邊位置自然光打落黎好靚🩷座位都係軟身梳化位,坐得好舒服對於我嘅第一餐黎講放題實在有啲heavy😂於是我地叫左兩個一人烤魚套餐升級左兩杯特飲,每杯都係+$9,好大杯顏色都好靚👍🏻蝶豆花荔枝梳打荔枝味好重,冬瓜益力多梳打味道亦唔錯,但甜左少少~一人烤魚都幾大條😳$78仲包白飯烤魚賣相好吸引,有個火爐一邊㷫住,個火食到我食完都仲燒緊😂而今次烤魚係用左海爐魚製作~海鱸魚食落好滑👏🏻肉多,骨比較大條好易食!呢個味道超推介,叫左小辣啱啱好!配料仲有豆腐、豆皮、白蘿蔔、薯仔、大豆芽,超豐富!豆皮吸唒啲汁嘅精華超好味❤️酸菜烤魚湯底酸味好夠,唔太辣~海鱸魚好入味,連埋炸蒜粒食更加加分😆.一人烤魚又幾好喎,兩個人黎食就可以share唔同口味試😋👍🏻份量亦都絕對夠!性價比高,一定會再黎😍

又黎彌敦道覓食喇😍小漁村喺彌敦道726號19樓,主打烤魚😆

蝶豆花荔枝梳打

一人烤魚都幾大條😳$78仲包白飯

午餐
蝶豆花荔枝梳打
2023-08-28 139 浏览
琴日book咗六點半,現場都坐滿灑,好熱鬧。價錢連埋加一大概$300一位。包咗海鮮拼盤,任食烤魚,打邊爐。一坐低我哋叫咗涼拌麻辣木耳,涼拌汁調配得唔錯,陳醋花椒油兩者好balance,作為夏日消暑清涼前菜就最好不過。另外要讚海鮮拼盤入面嘅海中蝦,唔會過熟,食落唔會鞋口仍然keep住彈牙,趁熱食真係好好食。烤魚亦都一樣好味👍🏻金湯酸菜湯底好濃郁,唔會太鹹,大量炸蒜鋪喺面😂啱晒我最鍾意食蒜。跟住打邊爐都試咗唔少配料,大部份都好滿意。唔限時嘅放題真係好少有,唔會俾人趕嘅感覺真係食得好舒服。

唔限時嘅放題真係好少有,唔會俾人趕嘅感覺真係食得好舒服。
2023-08-26 101 浏览
平時我就唔係咁鍾意食放題,情願食得精一啲,叫啲自己鍾意食嘅嘢會開心啲。不過成班同事極力推薦小漁村,佢哋話性價比超高,咁我就心郁郁想嚟試吓。呢度放題好多嘢食,又有海鮮拼盤,仼食烤魚,打邊爐。海鮮拼盤有鮑魚,蜆仔,海蝦等等,全部都幾新鮮,中間個面底最正,吸收晒所有鮮味😋烤魚我哋唔食辣,所以encore兩次都係酸菜魚😍個湯底好味到我要飲,唔會太辣,但係夠酸,完全係我杯茶😆之後加埋啲A5靚牛,響鈴等等一齊打邊爐,真係好幸福。食完之後真係對放題改觀,用料高質,坐得又舒服,仲要唔限時,真係冇原因唔嚟。

2023-08-25 83 浏览
平時烤魚就食得多,烤魚放題我都係第一次食。因為見到價錢抵食,而且唔限時,所以就約埋朋友嚟試下。呢度嘅模式係首先食海鮮拼盤,非常大堆頭😜各種時令海鮮好吸引,尤其係蠔,面頭鋪上大量蒜蓉蔥蒸😝好香又夠熱👍🏻食落都好新鮮。接着就到主角酸菜烤魚,可以任食❗️❗️食完一條叫其他味道都可以。烤魚好大條,啖啖肉,烤好耐啲魚肉都仲係咁嫩滑。跟住我哋就可以用酸菜魚湯底打邊爐,啲配料可以喺外面自助區夾,選擇都幾多,當中牛肉仲有鴨血都係必食🥳連埋+1 $300嘅價錢可以食到成晚,真係幾抵食,鍾意慢慢食嘅朋友一定要bookmark嘅小漁村!

2023-08-25 92 浏览
琴日終於試咗想食好耐嘅小漁村☺️整晚用餐體驗都非常滿意,馬上分享俾大家。價錢$268 +10%星期五六日及公眾假期就貴多$30😁呢度嘅放題係可以由5:30食12點👍🏻不限時。第一樣海鮮拼盤已經令我好滿意,超大盤,啱晒打卡影相📸️食落新鮮,最鍾意食蜆仔🥰中間仲有薯角圍住啲麵條,好味。跟住嘅烤魚都好出色,調味做得好之餘,條魚依然好嫩,一試難忘,之後我哋就打邊爐,啲火鍋配料可以喺外面自助區度攞,好方便。總結,因為唔限時,我哋慢慢食都試到幾多嘢,食物唔錯,值得一試。

第一樣海鮮拼盤已經令我好滿意,超大盤,啱晒打卡影相📸️
食落新鮮,最鍾意食蜆仔🥰
中間仲有薯角圍住啲麵條,好味。

2023-08-24
$294.8 (晚餐)
2023-08-24 49 浏览
去咗旺角食川菜烤魚,個環境非常乾淨,裝修好特別好有漁村feel,叫咗個鮮青椒烤魚🐟小辣,$87配埋白飯同飲品,魚成條上,兩邊都有煎過,有爐跟,一路興住,條魚好入味,配料有辣椒🌶️洋蔥🧅,超鍾意有個爐,一路食都唔會凍曬,加$9蝶豆花荔枝梳打🍹
星期六午市全場只有兩檯客午市時間為12-15每位原價298$加一Openrice訂座有八折優惠238$加一臨走前見到poster優惠獲職員安排舖頭最入面的位置打卡一流但對住冷氣風口位不過一陣食烤魚火鍋就好快暖返一上檯有職員講解首先會上海鮮盤(要食完先開始上烤魚)並建議先落單烤魚口味(因為需時制作)1. 海鮮盤海鮮盤包括蝦5-6隻、扇貝6隻、鮑魚2隻、蠔6隻、美貝一堆、咖哩角4隻及中間嘅油麵打卡一流、份量唔少味道正常,有超級多蒜兩個人食完都已經有少少飽啦2. 烤魚比較推薦酸菜味(較香同濃)相對蕃茄味明顯食到有茄汁味江團魚同清江魚嘅魚肉都滑但清江魚魚肉較厚實* 蕃茄味江團魚* 酸菜味清江魚3. 火鍋配料及飲品全程用QR code落單火鍋配料選擇少只有5-6款肉類可選及少量丸餃子比較特別係有鴨血可選菜可選生菜/娃娃菜及粟米(可自取)飲品提供罐裝飲品及紙包飲品(芒果玉露及烏龍茶)沒有提供非冷凍飲品,全部飲品都雪哂落雪櫃。食左兩條烤魚已經好飽,簡單點左三款肉試QR code落單旁邊有表明一碟有幾多片肉可以按需要點唔洗浪費試完三款肉除左牛肩脊,其他都係覺得食烤魚就夠總括嚟講坐位舒服、冷氣充足呢個價
星期六午市全場只有兩檯客

獲職員安排舖頭最入面的位置
打卡一流但對住冷氣風口位
不過一陣食烤魚火鍋就好快暖返
一上檯有職員講解
首先會上海鮮盤(要食完先開始上烤魚)
並建議先落單烤魚口味(因為需時制作)

1. 海鮮盤
打卡一流、份量唔少
味道正常,有超級多蒜
兩個人食完都已經有少少飽啦

全程用QR code落單
火鍋配料選擇少
只有5-6款肉類可選及少量丸餃子
比較特別係有鴨血可選
菜可選生菜/娃娃菜及粟米(可自取)

飲品提供罐裝飲品及紙包飲品(芒果玉露及烏龍茶)
沒有提供非冷凍飲品,全部飲品都雪哂落雪櫃。

食左兩條烤魚已經好飽,簡單點左三款肉試
QR code落單旁邊有表明一碟有幾多片肉
可以按需要點唔洗浪費
試完三款肉
除左牛肩脊,其他都係覺得食烤魚就夠

總括嚟講
坐位舒服、冷氣充足
呢個價錢可以食到烤魚同火鍋係唔錯
雖然火鍋選擇唔多,但如果想食唔同口味烤魚值得一試
午餐
用餐优惠