2021-05-25 68 浏览
今日同朋友喺銅鑼灣行街,見到呢間裝修好特別嘅泰國菜餐廳,有個好大個嘅火車放咗係門口,極之壯觀。見咁特別就入去試下啲嘢食都有冇咁特別。入到去先知原來仲有live band show位,平時有表演應該好熱鬧。有個好掋食嘅$288餐,可以揀兩個主菜。我哋揀咗泰式燒盲鰽同埋半隻招牌海南雞。泰式燒盲鰽 - 即叫即燒嘅燒盲鰽對面放在香茅,所以一啲腥味都冇。啖啖肉,仲有個特別好味嘅辣醬汁。招牌海南雞 - 雖然話係半隻大個份量都好似成隻雞咁雞肉嫩滑,配埋特別嘅酸辣汁,極之惹味。黃咖哩豬頸肉($98)- 個黃咖哩相當香濃,餸白飯一流。而啲豬頸肉份量真係極多,好似食極都食唔曬咁樣,入面仲有青椒、紅椒、薯仔等等嘅配料,很豐富。蒜蓉包($45)同咖哩簡直係絕配,烘到熱辣辣又脆口,仲有好重蒜蓉香味。泰式鮮蝦炒金邊粉($98)- 賣相夠曬吸引,估唔到啲蝦有咁多隻,一個人食一碟都得。椰青($43)- 食泰菜差唔多次次都要飲椰青,貪佢清甜解渴飲又‘come'飲,飲完仲可以食埋啲椰子肉當甜品。

2021-05-25 70 浏览
🇹🇭小曼谷泰午餐🇹🇭推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍Tower 535前身為總統商場吧,位於銅鑼灣世貿中心旁邊。小曼谷位於地庫,入口大大個火車頭擺設、吊燈以齒輪配上燈膽組成、卡座位亦有行李層作裝飾,感覺好似响火車卡中。🐽星級午餐:風味豬頸肉配無骨海南雞油飯 HKD98✨一次過滿足兩個食慾,豬頸肉軟腍、熟度啱啱好、而且唔乾身;無骨海南雞啖啖肉,食落皮肉都嫩滑,質素唔錯。🥩 星級午餐:極上安格斯西冷牛小排(黑椒汁)配白飯 HKD128✨睇落牛小排中間仍有粉嫩,食落牛味濃,配上面層嘅黑白胡椒提升味道。星級午餐飯為主、送泰式雜菜湯同飲品,仲可以追加小食;午餐以泰式炒粉炒麵炒飯船河為主,都有雜菜湯仲配龍眼冰!總結:-食物 ❤️❤️❤️❤️🤍環境 ❤️❤️❤️❤️🤍服務 ❤️❤️❤️❤️🤍.··🏠:小曼谷泰國美食站 (銅鑼灣)📍:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B02舖
🇹🇭小曼谷泰午餐🇹🇭

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
服務 ❤️❤️❤️❤️🤍
🏠:小曼谷泰國美食站 (銅鑼灣)
📍:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B02舖
風味豬頸肉配無骨海南雞油飯
極上安格斯西冷牛小排(黑椒汁)配白飯
2021-05-25 41 浏览
之前一諗到想食泰國菜,就會走去九龍城!宜家唔駛喇!發現銅鑼灣有一間泰菜價錢合理又好味!今晚晏些時間我們仲有下場,但又想食泰菜,就揀咗一些不太飽肚的食物!牛沙嗲串燒 $24雞沙嗲串燒 $24燒泰國豬肉丸 $28三款沙嗲串燒,我們都覺得雞串燒最好味,不會燒得太乾身。小曼谷孖寶 $288牛油蒜蓉燒蟶子(3隻)除咗蟶子大隻好味,大家不要錯過灑在蟶子上的炸魚仔,真係令你食唔停口。燒脆皮白鱔(2串)燒得好脆好香,啱曬我呢啲食魚又怕骨又驚腥味的人,完全冇呢個問題!是晚我們最為滿意就是孖寶!

牛沙嗲串燒 $24
雞沙嗲串燒 $24
燒泰國豬肉丸 $28

三款沙嗲串燒,我們都覺得雞串燒最好味,不會燒得太乾身。

小曼谷孖寶 $288

牛油蒜蓉燒蟶子(3隻)

燒脆皮白鱔(2串)

是晚我們最為滿意就是孖寶!
2021-05-10
  • 小曼谷孖寶
2021-05-23 43 浏览
小曼谷泰國美食站(銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道535號tower 535地庫B02號舖一睇張相就流哂口水,係銅鑼灣有間超高質嘅泰國菜餐廳!係朋友介紹下就齊去食,價錢唔太貴,但人山人海好多人排隊等食,食物總類多不勝數,食材質素不差,就咁同朋友叫左4個餸泰式蒜蓉包焗到啱啱好,包身一啲都唔硬,軟中帶點煙韌。泰式燒盲鰽由細到大我都唔鐘意食有骨嘅魚,呢款竟然唔多骨,而且啖啖肉,肉質鮮嫩。黃咖哩豬頸肉佢呢款咖哩一啲都唔辣,而且重有啲甜,撈埋飯一齊食超有胃口,招牌海南雞(半隻)呢隻海南雞超大隻,肉質鮮嫩,連埋醬汁一齊食超一流。青檸菠蘿沙冰開大餐點都要叫杯凍飲黎降下火嘅,佢酸得黎帶很重嘅青檸味,夏天飲一流!
小曼谷泰國美食站(銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道535號tower 535地庫B02號舖

泰式蒜蓉包
焗到啱啱好,包身一啲都唔硬,軟中帶點煙韌。

泰式燒盲鰽

黃咖哩豬頸肉
佢呢款咖哩一啲都唔辣,而且重有啲甜,撈埋飯一齊食超有胃口,

招牌海南雞(半隻)
呢隻海南雞超大隻,肉質鮮嫩,連埋醬汁一齊食超一流。

青檸菠蘿沙冰

2021-05-02
  • 黃咖哩豬頸肉
  • 招牌海南雞(半隻)
  • 泰式燒盲鰽
2021-05-23 33 浏览
今日去到位於銅鑼灣嘅小曼谷泰國美食站。一去到餐廳嗰陣侍應已經好好服務,好快咁樣過嚟招呼我哋,服務態度一流。聽講佢地有live band,可惜今日冇咩運氣睇到。首先讚一讚,佢哋有好多唔同嘅菜式,令人眼花撩亂。我同我朋友傾咗一陣之後決定咗嗌三個菜。佢哋分別係青咖喱豬頸肉,豬肉碎生菜包,同埋馬拉盞炒通菜。係飲品方面我哋額外叫咗個泰式凍奶茶,同埋一杯青檸梳打。餐廳係用電子落單,喺手機掃QR code之後就可以係自己手機落單,好方便。係我哋落單之後唔使好耐佢哋就開始上菜。青咖喱豬頸肉好好食。份量好足夠,豬頸肉好多,咖喱味好重,我自己本身好鍾意食辣,所以對我來講唯一美中不足就係唔係好夠辣。豬肉碎生菜包呢就夠晒辣啦。生菜好新鮮好爽口,配埋啱啱炒好嘅豬肉碎,包埋一齊送落口,真係令到人齒頰留香。炒通菜調味好充足,但係我略嫌份量少一啲啲。凍奶茶同埋青檸梳打都係水準表現。食咗咁多嘢,飲返少少泰國特飲真係一切嘅完美結局。

2021-05-23 31 浏览
門口擺設左一架傳統蒸氣火車,勾起自己兒回憶,另店內環境裝修就比較新潮,迎合晒不同年齡層客人泰皇咖喱法包軟殼蟹$228,價錢雖然唔平,但份量絕對十足,食完哩個菜式都有d飽飽地,軟殼蟹至少有8件以上,炸到脆卜卜,咖喱汁香濃,食到有好重既泰國香葉味道,辣度方面唔算太辣好適合香港人口味泰式芝士烤簿餅$48,烤餅食過,加多層芝士第一次食,味道唔錯,哩隻芝士味道有d似芝士夾心餅既餡,芝士帶鹹香味,點咖喱汁更加好食泰式豬頸肉炒飯$88,飯炒得粒粒分明,豬頸肉爽口有咬口,而且一邊咬一邊滲出油份既香味停留係口腔椰青$43,清甜解渴,而且椰汁水份好滿

椰青$43,清甜解渴,而且椰汁水份好滿
2021-05-23 29 浏览
Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️⭐️ (5⭐️最高)泰皇咖喱炒大蜆 $168泰式原味烤薄餅 $45泰式鐵板蠔餅 $138燒雞扒 $82榴連沙冰 $50芒果椰汁沙冰 $41喺銅鑼灣想食泰國菜就嚟到小曼谷,以前多數喺九龍城食,銅鑼灣嘅小曼谷都係第一次去😊去到餐廳,佢哋有架火車🚞裝飾同埋成間餐廳設計好似置身於火車中咁,幾得意,小火車打卡一流👍🏻佢哋仲有live band,期待下次可以聽到😊講返嘢食先,兩個人好肚餓叫咗幾樣嘢食同沙冰,食泰國嘢飲沙冰是常識吧😂🤣首先嚟咗個泰皇咖喱炒大蜆,啲蜆大大隻,咖喱味係香帶少少甜唔辣果隻,咖喱汁好濃郁,大蜆雖然俾咖喱覆蓋住,但都食到蜆肉嘅鮮甜,正!最重要係一粒沙都冇,好怕食貝殼類有沙,呢樣值得一讚👍🏻咖喱汁當然唔可以嘥啦,一定要叫果薄餅點嚟食,薄餅好鬆化,配上咖喱汁真係唔覺唔覺食多塊,好邪惡😂🤣之後嚟咗果泰式蠔餅,蠔餅勁大塊🦪,蠔仔數量都ok啦,點埋佢嘅酸辣汁,都唔錯!最後嚟多果燒雞扒,呢個真係好正,雞扒燒得好香口,啖啖肉汁,配果嘅泰式醬汁,我諗我一個人都可以食晒成碟🤤🤤🤤真係流晒口水🤤🤤食泰國嘢我好鍾意飲沙冰,今次叫咗榴連沙冰,榴連愛好者必叫,沙冰充滿淡淡榴連香,味道唔
Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️⭐️ (5⭐️最高)

泰皇咖喱炒大蜆 $168
泰式原味烤薄餅 $45
泰式鐵板蠔餅 $138
燒雞扒 $82
榴連沙冰 $50
芒果椰汁沙冰 $41

食泰國嘢我好鍾意飲沙冰,今次叫咗榴連沙冰,榴連愛好者必叫,沙冰充滿淡淡榴連香,味道唔會好甜,食濃味嘅泰國嘢都可以解到渴👍🏻朋友飲芒果沙冰,飲咗啖,都有芒果🥭嘅香甜,但我都係鍾意我杯榴連沙冰多啲😂🤣
2021-05-16
2021-05-23 38 浏览
今次呢間泰國菜係同事介紹 銅鑼灣又找到另外一個好地方了🥰Lunch Menu可以揀嘅款式多到嚇親😂人哋通常淨係得幾款揀 佢就24款😂最驚喜係lunch竟然包細細碗冬陰功雜菜湯🍲唔飲湯嘅我 就係鍾意飲冬蔭公湯😘🌶冬蔭公湯 雖然唔係平時嘅海鮮冬蔭公湯 但係送俾你嘅話雜菜都冇所謂啦 最緊要冬蔭公湯未夠濃郁 仲好夠辣 一小碗夠哂我飲🥰🍜泰式燒牛柳船粉 (金邊粉) $63好好食😋船麵湯底味濃 有陣陣牛味 燒牛柳份量極多 超過10條🤣 我揀咗少麵🍜都仍然大大碗 好滿足🤩🥤泰式奶茶+$3見到泰式奶茶只係加$3我梗係叫😎不過.........好難飲 太甜 唔泰茶嗰種濃嘅茶味🤨啲冰溶溶地嘅時候直情變咗杯奶水🤮飲咗一半放棄😂不過總括來講佢食物質素係高 下次唔嗌泰式奶茶就得 而且喺銅鑼灣60幾蚊食個lunch有湯有嘢飲 真係抵😘🌶不過又又又係QR code落單 睇黎我要接受現實😢
今次呢間泰國菜係同事介紹 銅鑼灣又找到另外一個好地方了🥰

🌶冬蔭公湯

🍜泰式燒牛柳船粉 (金邊粉) $63

🥤泰式奶茶+$3

不過又又又係QR code落單 睇黎我要接受現實😢
以前讀書九龍城小曼谷總店係飯堂😋今次係第一次去銅鑼灣分店🚆七點晚飯時間幾乎滿座,好彩早少少到🥰門口已經有架大火車打卡影相🚄連燈飾都係火車轆🦽呢重風格非常有特色👍🏻$138冬蔭公湯🍲湯底好重香茅味,夠酸夠辣🤤十分開胃👍🏻飲落喉嚨有微辣感🤤湯內有秀珍菇、配料同兩大隻大頭虎蝦🦐蝦肉新鮮爽口😋$98青咖哩豬頸肉🐷青咖哩唔會好水,呢個稠度配飯同飯烤餅食都好夾!!👍🏻唔會好辣,仲超重椰香味🤤比起冬陰公湯更易入口🤤豬頸肉份量又多,件件都好爽口,豆角作為配菜都好好食👍🏻一樣爽口🥰$48泰式芝士烤酥餅🧀🫓夏天唔想食咁多粉麵飯,酥餅的確係唔錯嘅選擇😏香口又飽肚😍烤餅熱辣辣非常酥脆,即使放咗陣都依然脆卜卜👍🏻芝士夠邪惡🤤沾上青咖哩食又係另一種風味💯$98泰式鮮蝦炒金邊粉🍝碟內有三隻爽口蝦球、豆腐乾、芽菜、菜脯、細細蝦米仔等等,吱埋青檸汁🍋撈埋花生碎🥜唔會好乾身,好食😋$53椰青波波🥥竟然有原隻起肉椰青😭好懷念泰國日飲夜飲🥺起埋肉咁方便,十分適合我呢啲大懶人🐽椰青波波多水清甜🤤椰青肉嫩☺️總括而言,餐廳裝修有特色,食物有質素,即使係泰菜都可以行高級路線😋疫情下又可以回味下故鄉👍🏻

門口已經有架大火車打卡影相🚄

青咖哩豬頸肉
泰式芝士烤酥餅
泰式鮮蝦炒金邊粉
椰青波波
銅鑼灣呢間泰式餐廳,以火車為裝修風格🚞,門口就有一部黑色泰國蒸氣火車🚂🚂,啱晒打卡📸️,有泰國曼谷的感覺🇹🇭📌豬肉碎生菜包🐖🥬($92)豬肉碎以不同香料爆炒而成,相當惹味❣️同生菜包裹着一起吃,減低油膩感,口感多層次📌酸辣八爪魚片沙律🐙🥗($108)酸酸辣辣,泰式感覺,八爪魚片爽脆,配合大量生青蔥和生洋蔥,味道濃烈👍🏻適合喜歡酸辣的朋友😋🌶🌶🌶📌海南雞飯🐔🍚($88)海南雞已去骨,雞肉嫩滑緊緻,配合他們的油飯和特製海南雞飯醬汁,相碧輝映📌椰青🧉($43)冰鎮椰青,相當清涼,裏面椰子水清甜,我喜歡吃他們的椰子肉👍🏻🤣📌菠蘿冰🍍🍹($33)這款菠蘿冰原來是菠蘿沙冰🍍,炎炎夏日☀️,很適合喝沙冰,相當解暑🧊

📌豬肉碎生菜包🐖🥬($92)

📌酸辣八爪魚片沙律🐙🥗($108)

📌海南雞飯🐔🍚($88)

📌椰青🧉($43)

📌菠蘿冰🍍🍹($33)
2021-05-21 43 浏览
今日同朋友黎銅鑼灣想食泰國菜,就諗起小曼谷😋店面已經有一個大火車頭😍座位有卡位等等😆店內播著泰文流行曲🥰餐牌方面,主打食海鮮🦞,串燒,地道泰式小菜同小炒等😋好多都好吸引呀🤤泰皇咖喱法包軟殼蟹用大法包裝住咖喱好香好濃,入面仲有少少海鮮,法包又吸左咖喱汁都幾入味☺️軟殼蟹食落都好鮮味。泰式拼盤(細)(包括蝦餅,魚餅,春卷同雞棗)蝦餅味道鮮味,外脆入面新鮮嘅蝦肉好彈牙。魚餅有冬陰公味,好特別。春卷入面係蔬菜🥬同粉絲。雞棗都好香脆。小曼谷炒米粉,炒米粉入面有鮮蝦,魚片等等,佢嘅米粉比較幼同乾身,唔會好油膩👍🏻👍🏻椰青味道好清甜仲可以食埋佢嘅椰肉😋

泰皇咖喱法包軟殼蟹

泰式拼盤(細)(包括蝦餅,魚餅,春卷同雞棗)

椰青味道好清甜仲可以食埋佢嘅椰肉😋
2021-05-21 40 浏览
Happy Thai Friday 😆1. 泰皇咖喱法包軟殼蟹 $228法包幾正 層皮脆脆地入面又軟腍 再點埋濃濃嘅咖喱汁 邪惡至極 個汁唔辣 咖喱味濃 都有啲椰香 仲有炸到好香脆嘅軟殼蟹 十分滿足2. 泰式生蝦刺身 $128隻隻都幾肥美 都幾鮮甜 個醬酸酸辣辣 仲有啲蒜香味 點埋黎食幾開胃3. 小曼谷原隻芒果糯米飯 $88糯米飯幾大兜 份量幾多 芒果酸酸甜甜 椰汁都多 夠點足成兜飯4. 雞肉+牛肉沙嗲串燒 $24x2肉質正常 沙嗲汁幾香 重花生香味 幾惹味6. 椰青 $43正常清甜 十分解渴Overall推介指數:4/5環境裝修幾靚 嘢食都唔錯 掛住泰國嘢可以一試
Happy Thai Friday 😆

正常清甜 十分解渴

Overall推介指數:4/5
環境裝修幾靚 嘢食都唔錯 掛住泰國嘢可以一試
2021-05-20 49 浏览
太耐冇去返去泰國,思鄉之情愈黎愈濃烈今日放假,一於黎「小曼谷泰國美食站」去一轉「偽泰國之旅」先.門口位嘅火車頭加上以火車為主題嘅裝修設計令每位食客一進門口就好似置身於泰國咁食住泰國地道小菜聽住輕快泰國小曲Relax and enjoy.【黃咖哩雞肉 $98】咖哩濃稠度恰到好處,濃而不膩加入奶白嘅椰漿,咖哩嘅香氣完全帶出先呷一口,香濃嘅黃咖哩混雜住清甜嘅椰香椰香味偏重,加上咖哩香係口腔中久久不能散去而後勁又帶點微辣,超正除左肉厚彈牙嘅雞肉,仲有青紅椒特別值得一提嘅係薯仔煮得夠腍又入味小編強烈建議配埋泰式原味烤薄餅($45)烤餅口感好似食緊千層酥咁濃厚嘅奶香加上鬆化嘅薄餅,大讚再配埋香濃嘅咖哩,絕配呀.【香葉辣椒豬肉碎炒飯 $82】比起什麼港式炒飯,廈門炒飯等自從食過泰式炒飯,就返吾到轉頭啦吾好睇佢黑黑實實,其實米飯粒粒分明仲好夠味啖啖都食到肉碎同豆角,口感豐富加入辣椒同香葉去炒,獨特嘅香氣,一食難忘加上脆邊荷包蛋,Perfect .【泰式炸蝦餅 $82】一碟有六塊,足夠2-3人share外層香脆,內裡彈牙炸粉吾會過厚,蘸上泰式甜酸醬,風味十足.【泰式冰奶茶 $33】必飲泰式奶茶煉奶嘅香滑
太耐冇去返去泰國,思鄉之情愈黎愈濃烈
今日放假,一於黎「小曼谷泰國美食站」
去一轉「偽泰國之旅」先

門口位嘅火車頭加上以火車為主題嘅裝修設計
令每位食客一進門口
就好似置身於泰國咁
食住泰國地道小菜
聽住輕快泰國小曲
Relax and enjoy

【黃咖哩雞肉 $98】
咖哩濃稠度恰到好處,濃而不膩
加入奶白嘅椰漿,咖哩嘅香氣完全帶出

先呷一口,香濃嘅黃咖哩混雜住清甜嘅椰香
椰香味偏重,加上咖哩香
係口腔中久久不能散去
而後勁又帶點微辣,超正

除左肉厚彈牙嘅雞肉,仲有青紅椒
特別值得一提嘅係薯仔

煮得夠腍又入味

小編強烈建議配埋泰式原味烤薄餅($45)
烤餅口感好似食緊千層酥咁
濃厚嘅奶香加上鬆化嘅薄餅,大讚

再配埋香濃嘅咖哩,絕配呀

【香葉辣椒豬肉碎炒飯 $82】
比起什麼港式炒飯,廈門炒飯等
自從食過泰式炒飯,就返吾到轉頭啦

吾好睇佢黑黑實實,其實米飯粒粒分明
仲好夠味

啖啖都食到肉碎同豆角,口感豐富

加入辣椒同香葉去炒,獨特嘅香氣,一食難忘
加上脆邊荷包蛋,Perfect

【泰式炸蝦餅 $82】
一碟有六塊,足夠2-3人share

外層香脆,內裡彈牙
炸粉吾會過厚,蘸上泰式甜酸醬,風味十足

【泰式冰奶茶 $33】
必飲泰式奶茶

煉奶嘅香滑撞上泰國茶葉嘅獨有茶香
味濃順滑,而且吾會過甜

2021-05-20 30 浏览
第一次食銅鑼灣呢邊的小曼谷,裝修格局好似泰國巴提雅咁,勁有feel,入面還有一個音樂表演台,門口有個火車頭🚆,十分有氣勢。.泰式生蝦刺身($128)每次食小曼谷都必點生蝦,大隻爽口,鮮甜味美,推薦❣️冬陰公湯 小 ($138)第二必點一定是冬陰公湯!味道剛剛好,酸辣適中,多香料,不會太重奶味,有虎蝦有菇,適合香港人口味。青咖喱豬頸肉 ($98)意外地出色,咖哩濃稠不辣,重椰奶香,重點係豬頸肉既處理非常出色!食得出原本係燒過,仲係好彈牙爽口,咖哩點上泰式原味烤酥餅薄餅($45)更惹味!.泰皇咖哩法包軟殼蟹($228)對黃咖哩有一定偏好,呢個好值得點!好香椰奶味,不會太辣,軟殼蟹脆卜卜,用嚟點麵包好惹味。.泰式炸蝦餅 小($82)🍤呢個有驚喜,夠脆,蝦肉大粒彈牙,點上泰式辣醬冇得輸。.香芒蟹肉炒飯($98)賣相金黃色好靚,飯粒分明,芒果鮮甜,配料有青豆、紅蘿蔔、栗米粒等,仲有肉鬆,口感層次非常豐富。.頂級牛柳粒沙嗲串燒 ($49)牛柳粒嫩滑多汁,一點都不柴,高質。.雖然小曼谷的價格偏高,但食物質素都反映在價格內,絕對有保證。✨

泰式生蝦刺身($128)
每次食小曼谷都必點生蝦,大隻爽口,鮮甜味美,推薦❣️

冬陰公湯 小 ($138)

青咖喱豬頸肉 ($98)

泰皇咖哩法包軟殼蟹($228)

泰式炸蝦餅 小($82)🍤
呢個有驚喜,夠脆,蝦肉大粒彈牙,點上泰式辣醬冇得輸。

香芒蟹肉炒飯($98)

頂級牛柳粒沙嗲串燒 ($49)
牛柳粒嫩滑多汁,一點都不柴,高質。

2021-05-19 32 浏览
是日約左好朋友食飯,佢果日胃口特別想食泰國野,喺銅鑼灣就決定帶佢黎食呢間上次黎食嗌左個豬肉肉碎煎蛋燴飯,(餐廳有得比你揀要炒飯或燴飯...燴飯即係白飯!)個白飯份量相對多,一定女仔絕對係多得濟,所以我同朋友share 食~普通的一個配搭易送飯嘅材料,加埋啲鼓油,令成個飯更加易入口 唔經唔覺愈食愈多咁.. 好朋友就嗌左芒果蟹肉飯,碟飯隔離伴肉鬆,蟹肉唔多覺眼,成碟飯味道不夠突出,呢碟我覺得一般啦~最後加左小食炸蝦餅(小),小份都有3個蝦餅切半,每一半邊都好大舊 配埋個泰式甜酸醬好好食,我覺得成餐最好食就係個小食喇😂總括來說我覺得成餐不過不失咁,呢個價錢我諗可以試其他更好嘅泰國餐廳!

2021-05-11