2021-11-30
小曼谷泰國美食站銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B02舖泰國菜永遠係我既首選,無論同朋友定家人食都一樣咁適合,今日又約左班朋友係銅鑼灣聚會,已經即刻唸起不如過黎<小曼谷>食啦,貪呢到夠晒方便,係正銅鑼灣既心臟地帶,而且座位又坐得舒服唔會太迫夾,岩晒係到吹水聚會,所以大家都非常同意孖寶組合餐廳推出左孖寶套餐,揀2款都只係$288 蚊,幾抵食呀,我哋就揀咗泰式脆炸豬手同埋半隻海南雞,估唔到份量都幾多好大碟,豬手既皮炸得好香脆,食落口感一流泰王咖哩炒紐西蘭青口待應送到黎見到都嚇一嚇勁大盤呀,非常濃郁香滑既咖喱汁配埋青口真係好正,但我地都未夠喉唔想浪費左個咖喱汁,所以額外再加左碟泰式蒜蓉包一齊食,咁就完滿啦鐵板豬頸肉椰菜苗(馬拉盞)本身馬拉盞炒菜已經好香,再配合埋鐵板上就更加惹味啦,每位黎都一定要order呢個菜
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B02舖
孖寶組合
泰王咖哩炒紐西蘭青口
鐵板豬頸肉椰菜苗(馬拉盞)