時隔一年再訪銅鑼灣小曼谷,呢間泰菜真係一直都保持到水準,每次食都會好滿足💛由其係會追住食嘅蒜蓉包!!!👄無變嘅係火車轟隆轟隆嘅裝修,如果遇上live band係會更加熱鬧,之前聽過,餐廳即刻會變成小天地🚞一齊唱😆🔸黃咖喱豬頸肉($98)💎個人認為咖喱係必點之物,因為邊隻咖喱都係煮得好野味,係唔會有伏嘅機會。今次食黃咖喱,同樣係好香濃、淡淡椰子香氣,細細煲已經好夠配住蒜蓉包食。當中有唔少燒過嘅豬頸肉,同黃咖喱好夾呢🥰🥰🥰每次食都係偏好配豬頸肉,好想飲哂d咖喱汁佢😂🔸泰式蒜蓉包4塊($45)💎必點小曼谷皇牌食物,看似平凡嘅蒜蓉包先係最好味!!!食過嘅人一定有同感👅😆脆多士而唔硬身,隔一陣食都仲係脆,掛咖喱汁一流,d汁流哂入充滿洞洞嘅蒜蓉包,很 好 味👄!🔸雞腎沙嗲串燒($24)💎幾爽口雞腎,比想像中無咁un,配沙嗲都係perfect之選,可以一試。🔸雞全翼沙嗲串燒($28)💎正常發揮但又覺得幾野味,有少少燒到脆皮嘅狀態,一上檯就好快d食😛下次會再叫嘅item之一。🔸椰青波波($53)💎😂重點黎,友人點左menu上幾吸睛嘅椰青波波,無expect咁圓嘅波,但係呢個係超好飲原來。個椰青甜到抵擋

🔸黃咖喱豬頸肉($98)💎

🔸泰式蒜蓉包4塊($45)💎
一流,d汁流哂入充滿洞洞嘅蒜蓉包,很 好 味👄!

🔸雞腎沙嗲串燒($24)💎

🔸雞全翼沙嗲串燒($28)💎

🔸椰青波波($53)💎
😂重點黎,友人點左menu上幾吸睛嘅椰青波波,無expect咁圓嘅波,但係呢個係超好飲原來。個椰青甜到抵擋所有嘅辣海鮮,超級甜!!飲過先信,不過個肉就無咁甜,所以飲下又夾住食下就岩岩好😂幾surprise

🔸鹽燒東風螺($168)
未試過食鹽燒嘅螺,係幾原汁原味,不過如果係接受唔到有一d海水味嘅朋友,建議試下佢另一款係冬陰公味嘅東風螺🤣
  • 椰青波波
  • 黃咖喱豬頸肉
2022-01-11 57 浏览
好耐之前食過九龍城分店,而家已經開左幾間分店,全港九新界都開左。食物保持到當年我食嘅水準。建議叫有鍋嘅食物或者食快啲,因為食物好快凍。 馬拉盞炒通菜 $89好多馬拉盞醬,啖啖都食到蝦乾,好有鍋氣味,睇落份量唔多,但食極都有。黃咖喱雞飯 $98越食越辣,辣得黎好重椰奶味,食唔到辣都忍唔住不斷撈醬食飯,雞肉都算多肉嫩滑,薯仔微微煎過,邊邊位微脆。芝士薄餅 $48轉登叫黎點咖喱汁食,不過我覺得就咁食最好食,酥餅有好多層,口感鬆脆,豐富層次感,芝士味香濃。榴槤沙冰 飲品可以揀唔同甜度,叫左少甜味道淡左,依然聞到榴槤嘅重口味柚子蜜叫左少甜果然無咁甜,以為少甜會少左啲柚子,最後都係咁多。粟米串燒 $30 冬菇串燒 $24串燒汁係沙嗲醬,甜甜地

馬拉盞炒通菜 $89

黃咖喱雞飯 $98

芝士薄餅 $48

榴槤沙冰
飲品可以揀唔同甜度,叫左少甜味道淡左,依然聞到榴槤嘅重口味

柚子蜜
叫左少甜果然無咁甜,以為少甜會少左啲柚子,最後都係咁多。

粟米串燒 $30 冬菇串燒 $24
串燒汁係沙嗲醬,甜甜地
2022-01-10 64 浏览
早幾日捉緊堂食既尾巴,搵左間泰國餐廳,餐廳門口有好大架火車,充滿泰國風情。Menu既食物有好多唔同種類,咁耐冇去泰國,可以一次過喺度食返夠本🤣🌟泰式沙嗲串燒🍢極尚安格斯牛柳粒串 (4粒)🍢冬菇牛柳粒嘅肉質幾嫩,配埋番茄仔食味道好夾,冬菇燒到好香,可以點埋串燒附上沙嗲醬汁😋🌟泰式馬拉盞炒通菜餐廳好貼心,落單時可供選擇少鹹及少油,照顧食得清淡既客人。少鹹及少油嘅炒通菜味道啱啱好,有少少辣,好有泰國風味。🌟小曼谷炒飯炒飯十分足料,加入蟹柳、扎肉、豬頸肉、蝦炒成蛋包飯,而且份量都唔少👍🏻🌟小曼谷原隻芒果糯米飯芒果糯米飯竟然附上原隻芒果😋芒果鮮甜,糯米飯暖暖地,加上椰汁食味道很不錯📍 小曼谷泰國美食站(銅鑼灣)地址:銅鑼灣謝斐道535號tower 535地庫B02號舖

🌟泰式沙嗲串燒
🍢極尚安格斯牛柳粒串 (4粒)
🍢冬菇

🌟泰式馬拉盞炒通菜

🌟小曼谷炒飯

🌟小曼谷原隻芒果糯米飯

📍 小曼谷泰國美食站(銅鑼灣)
地址:銅鑼灣謝斐道535號tower 535地庫B02號舖
2022-01-06 61 浏览
又要禁晚市堂食這餐過後只能在家煮或吃外賣了最後一晚選了吃泰菜冬蔭雞湯可以自選辣度 我們選了少辣的 味道剛剛好跟平常喝到的冬蔭功是一樣的味道但把蝦換成雞肉 一樣好喝份量很大 一煲可以分到6碗黃咖哩豬頸肉味道不辣 但非常惹味 還有椰香豬頸肉先燒過再加入黃咖哩煮 有點焦脆裡面的薯仔配料真的超入味超好吃泰式蒜茸包好香牛油蒜味 很香脆 單吃或沾黃咖哩一樣好吃招牌海南雞好嫩滑 雞皮有彈性用的雞好大隻 半隻份量好多菠蘿沙冰透心涼 是鮮菠蘿的味道
又要禁晚市堂食

用的雞好大隻 半隻份量好多

菠蘿沙冰
透心涼 是鮮菠蘿的味道

2022-01-04 51 浏览
陪朋友喺附近打完卡又係時候搵野食兜左個圈都係最想食泰菜冬蔭雞湯唔食得蝦嘅人有福了因為我食蝦易敏感 有時揀野食都會就住就住呢度嘅冬蔭湯係可以揀雞肉就一定唔驚啦 冬蔭湯味道好正宗 雞肉又滑 好好味泰式燒盲鰽原條燒 有種焦香味魚嘅肉質都幾滑 點埋個泰式酸汁好正泰式乾炒豬肉片河炒得好乾身好夠鑊氣 店員仲主動問要唔要辣醬加少少真係更有風味食泰國野一定要飲椰皇 超級甜榴槤冰條真係將泰國榴槤原肉雪成冰我想知出面邊度有得買呢度仲有live band位應該疫情冇咁嚴重時可以邊聽歌邊食野
陪朋友喺附近打完卡

我想知出面邊度有得買

呢度仲有live band位
應該疫情冇咁嚴重時可以邊聽歌邊食野

2022-01-03 81 浏览
想食泰國菜又唔想去到咁九龍城咁遠,銅鑼灣就食到好味泰菜😋位於總統戲院隔離商場既小曼谷,一去到就見到店面有架火車頭,唔怕搵唔到👀店面佈置好有心思,好igable。冬陰功湯。 7.5/10細size適合2-3人,我哋2人飲到好飽,特別要讚湯入面既蝦係虎蝦,肉質細嫩彈牙,唔係一般餐廳既雪蝦可以比。小曼谷炒米粉。 8/10海鮮種類唔少,炒得夠乾身好食,份量又係好足!半邊燒雞。 8/10醃得好入味,外脆內嫩,配既泰式醬汁都好夾燒雞,令味道更有層次。最後兩個人食飽飽都係人均二百左右,非常抵食。

冬陰功湯。 7.5/10

小曼谷炒米粉。 8/10
海鮮種類唔少,炒得夠乾身好食,份量又係好足!

半邊燒雞。 8/10

最後兩個人食飽飽都係人均二百左右,非常抵食。
小曼谷燒雞
小曼谷炒米粉
小曼谷燒雞
小曼谷炒米粉
2022-01-02 85 浏览
自從知道Tower 535好多餐廳之後,去開銅鑼灣就會去個度搵食😂今次見到小曼谷呢間泰國餐廳,我地比佢響門口好大架嘅火車吸引咗,真係冇咩餐廳有咁嘅裝修👍🏻我哋入到去見到佢嘅裝修都係配合返佢個火車主題黃咖喱豬頸肉🥘因為我朋友唔食得辣,所以叫咗唔辣嘅黃咖喱豬頸肉。入面有洋蔥丶青椒,同埋好多豬頸肉👍🏻豬頸肉肉質淋丶爽口😋另外,我哋叫咗泰式芝士烤薄餅點咖喱食。泰式芝士烤薄餅有拉絲,食落口好香牛油味同好酥香😋配搭咖喱一流👍🏻椰汁雞湯🥥喜歡喝冬陰功,但又不能吃辣嘅朋友,可以嘗試呢個椰汁雞湯。佢有冬陰功嘅酸,但唔辣,仲有香濃嘅椰子味。響寒冷嘅天氣之下,飲呢個暖粒粒嘅湯,真係好舒服😌鹹蛋黃金炸雞全翼🍗 外皮炸到好鬆脆,仲有好多鹹蛋黃添呀!真係又邪惡又好味😍泰式乾炒海鮮米粉🦐米粉彈牙,炒得入味又有鍋氣,配搭唔同嘅材料:蝦、帶子丶蟹柳、魷魚、洋蔥、雞蛋丶蘿蔔、菜。好味😋佢哋嘅餐牌有好多款式選擇,樣樣都睇落唔錯😋下次再嚟試吓其他嘢😆

黃咖喱豬頸肉、泰式芝士烤薄餅

泰式芝士烤薄餅
椰汁雞湯
泰式乾炒海鮮米粉
泰式干炒海鮮米粉
銅鑼灣真係太多野食, 朋友想食泰國菜, 於是就試下呢一間。呢間餐廳門口有一個好大嘅特色位,就係有一個火車嘅擺設,而且成間餐廳嘅裝修格局都有配合到火車嘅風格,例如佢啲吊燈都係齒輪嘅款式,有趣!餐廳內嘅位置都幾多,而且都坐得闊,我哋兩個人可以安排坐到一個四人嘅座位,舒服!我同朋友睇咗個Menu好耐,因為佢個菜式選擇都非常之多!完全都唔知食咩好!跟住望到隔離枱有一個非常之巨大嘅咖喱汁嘅東西,覺得十分之吸引,問咗原來係咖喱法包軟殼蟹,於是都心郁郁叫咗一個試吓!跟住再叫咗一個沙律+飛天通菜+幾串串燒, 當然唔少得食泰國嘢一定要嗌嘅椰青啦!我哋未叫嘢食之前佢已經好貼心咁樣俾咗兩杯暖水我哋,而且非常之有禮貌講咗句叫我哋小心熱,呢樣嘢做得真係好好,有禮貌既晚飯係會令人食得開心好多!首先嚟嘅係椰青,十分之巨大,見到勁開心!椰青水好清甜,而且椰青肉都夠軟身,因為有啲椰青肉係可以好硬,呢個夠軟身可以刮到啲肉嚟食, 我清晒, 哈哈!飛天通菜成碟野都好靚,佢放咗一朵蘭花做裝飾,令到成碟菜嘅顏色好靚,食得好開胃。通菜好爽,而且味道適中,辣度適中,好啱我食!跟住再嚟咗一串雞腎同埋兩串雞全翼,雞全翼嘅size好巨型,
銅鑼灣真係太多野食, 朋友想食泰國菜, 於是就試下呢一間。

跟住再嚟咗一串雞腎同埋兩串雞全翼,雞全翼嘅size好巨型,我哋一人食一隻,真係好滿足!佢個皮燒得真係好脆,味道都好夠,食得真係好開心!

雞腎個量都真係幾多,有成7,8舊,我同朋友兩個人食都可以食到唔少,而且重點雞腎夠淋,呢樣真係難得,最驚食到啲好硬身嘅雞腎!

泰皇咖喱法包軟殼蟹

跟住嚟咗個重頭戲,就係軟殼蟹咖喱包,真係超級超級超級巨型!好抵食,呢個要趁熱食,個軟殼蟹非常之新鮮夠熱夠脆,好好食! 個咖喱係好香,但係唔辣嘅,而且配合埋個包,成個口感真係好豐富,真係好好食!呢個一定要叫!

泰式柚子沙律

柚子沙律,呢個我係覺得好有驚喜!因為我好少食到類似呢個口感嘅柚子沙律,首先柚子好清甜嘅,唔苦! 大蝦好爽好新鮮。重點佢落咗啲花生碎,我覺得好好食,係好脆口嘅花生碎, 好新鮮炸出嚟嘅花生碎, 而且佢個汁再加少少酸汁再有甜甜地嘅口味,呢個味道我真係好喜歡食!呢個又係一定要叫!

其實我見到坐附近到有一個live Band 嘅位置,好有特色,不過可惜今日就冇人喺度啦。

整體來講,呢間野嘅味道係好好食,而且佢個量係超大,其實我哋今日嗌多咗,淨係嗰個咖喱包我哋已經食唔晒; 跟住服務都好好,佢哋個個都好有禮貌,叫你小心唔該等等。而且都坐得夠舒服!

呢間野一定會再嚟幫襯,滿足!
2021-12-30
泰式柚子沙律
2021-12-31 55 浏览
餐廳位於地下鋪,空間不算大,但卻有很多位置,餐廳有一架火車頭,好可愛,很有泰國的火車夜市feel😍沒想到平日晚上去也閃很多人,幾乎滿座. 菜單選擇很多,包有一款喜歡😁加上出菜速度真心驚人😱下單不用5分鐘,已經有熱呼呼的菜陸續地來.💠牛油蒜蓉燒大蜆(半打)+牛油蒜蓉燒蟶子(3隻)$288Bbq Clam w/ butter garlic + bbq King Razor Clam w/ butter garlic 以組合價選了兩款海鮮,蟶子大隻,上需還加了蝦米和洋蔥,碗上泰式酸汁,海鮮味去除,蟶子肉質多,爽口彈牙😚大蜆也大隻,同樣用上蒜蓉加蝦米,又脆又美味.💠豬肉碎生菜包 Pork Salad $92豬肉平淨食可能偏咸,所以一定要連生菜包著食,中和咸度,豬肉咸很香口,加入了不同香料,酸酸甜甜令人很開胃😋👍🏻💠青咖哩牛腩 Green Curry w/ brisket $98青咖哩會有點辣,所以不能就直接吃,叫了蒜蓉包和白飯吃😻牛腩比預期多很多,肉質軟腍,吸盡咖哩的濃味精粹😻😻👏🏻💠泰式蒜茸包(4塊)Thai Garlic Bread f$45蒜茸包大片,脆口,一定要加咖哩汁一起食👍🏻蒜茸香

💠牛油蒜蓉燒大蜆(半打)+牛油蒜蓉燒蟶子(3隻)$288

💠豬肉碎生菜包 Pork Salad $92

蒜茸包大片,脆口,一定要加咖哩汁一起食👍🏻蒜茸香加咖哩香,味道夾之外,兩者味道也不失😽

💠蟹肉雞絲魚肚羹 Crabmeat Soup w/ chicken & fish maw $128
初時以為一人份只有1碗,份量比想像中大,4個人也分到一碗,配料有西芹、胡椒粉、芽菜和紅醋,由自己自行加😽味道有食魚翅的味道,好好味😋.

💠泰式濕炒牛肉河 Wet Fried Noodles w/ beef $88
本身不喜歡食乾河,濕河卻竟然如此好食🙀河粉濕潤大條,又滑身,加上它的汁很好味,還加了西芹,清爽爽口😍😍
2021-12-30 81 浏览
今日同朋友兩個人來吃小曼谷,6點鐘到開始食,一開始食果陣都唔算多人,點知走果陣全場爆滿~ 十分旺場。我地兩個人嗌左:冬蔭公湯 - 超濃郁、好夠味!夠辣,嘗辣者會鐘意!咖哩軟殼蟹加農夫包 - 兩個人食其實夠曬,好食,早知唔使加個炒飯~小曼谷炒飯 - 蛋包飯入面有蟹柳、豬頸肉、蝦,足料兼好大份,食到好飽~燒豬頸肉 - 啖啖爽肉,而且好大塊今次兩個人食真係嗌多左,攞個外賣盒pack返去慢慢食。味道十分不錯,兼且地點係正銅鑼灣世貿隔離咁方便,一定會再黎食~

我地兩個人嗌左:

冬蔭公湯 - 超濃郁、好夠味!夠辣,嘗辣者會鐘意!

燒豬頸肉 - 啖啖爽肉,而且好大塊

燒豬頸肉
冬蔭公湯
咖哩軟殼蟹加農夫包
小曼谷炒飯
2021-12-30 32 浏览
聖誕節同屋企人食大餐☺️媽媽最鐘意食泰國野,所以今次食左銅鑼灣小曼谷食晚飯,食完再去睇燈飾😎未夠7點已經坐滿哂人,好熱鬧🥢豬肉碎生菜包 $92豬肉碎分量超多😍肉碎混合左洋蔥、芫荽、蔥花、辣椒一齊炒,食落相當惹味😋由於落左檸檬汁,仲食到酸酸地嘅味道😽非常醒胃🤩生菜份量好多,唔洗再加生菜都好夠食😝🥢青咖喱牛腩$98牛腩份量估唔到咁多😍炆得好腍,好入味🤤仲有豆角、泰國茄子、青椒、紅椒,非常足料,而且食到濃濃椰香咖喱味🤩味道好正宗,叫左個白飯配咖喱,真係一流😝😝🥢泰式蒜蓉包(4塊)$48由於咖喱份量都幾多,叫埋蒜蓉包點埋咖哩汁食就啱晒啦😛😍🥢泰式濕炒牛肉河$88又係驚人嘅份量🤩好抵食,材料有芥蘭、紅蘿蔔、牛肉,個汁甜甜地😛河粉幼身,好吸汁,好好食😜🥢泰式蟹肉煲仔翅 $98紅醋、芽菜、芫荽、胡椒粉另上,可按個人喜好調味☺️有冬菇、蟹肉、好似魚翅質感嘅東西🤣🤣,煲仔翅味道特別,唔似平時食開中式翅嘅味道,都幾特別😽🥺

🥢豬肉碎生菜包 $92

🥢青咖喱牛腩$98

🥢泰式蒜蓉包(4塊)$48
由於咖喱份量都幾多,叫埋蒜蓉包點埋咖哩汁食就啱晒啦😛😍

🥢泰式濕炒牛肉河$88

🥢泰式蟹肉煲仔翅 $98
小曼谷泰國美食站 (銅鑼灣)店舖裝修有美美小火車🥰🥰好岩聖誕同朋友黎食😍😍小曼谷孖寶$288炸豬手炸豬手燒到好香脆,仲要大大份,啖啖肉,口感十足👍👍仲配埋炸蝦片,好有蝦味又香脆🤩🤩小曼谷海南雞半隻份量多,抵食,雞肉嫩滑😋😋加埋秘製醬汁,好惹味❤️❤️泰式乾炒肉片河$88河粉好入味,入邊仲有好多配料有肉片、蛋、菜,擺盆仲放咗啲花做裝飾,好靚👍👍小曼谷原隻芒果糯米飯$88🥣芒果糯米飯真係好好食,椰汁味濃再加埋鮮甜嘅芒果,令人食唔停口🤩🤩地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B02舖整體評分:5/5味道:4/5環境:5/5抵食:5/5
小曼谷泰國美食站 (銅鑼灣)

店舖裝修有美美小火車🥰🥰好岩聖誕同朋友黎食😍😍

小曼谷孖寶$288
炸豬手

小曼谷海南雞半隻
份量多,抵食,雞肉嫩滑😋😋加埋秘製醬汁,好惹味❤️❤️

泰式乾炒肉片河$88

小曼谷原隻芒果糯米飯$88🥣

地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B02舖

整體評分:5/5
味道:4/5
環境:5/5
抵食:5/5
2021-12-26 30 浏览
4個人叫咗5道菜,當中有2道主食,每道菜都熱辣辣,個個都飽到捧住個肚走😋首先叫咗個$288海鮮孖寶餐,揀咗炸豬手同烤白鱔,性價比好高,豬手的確烤得外脆內軟,但係個人略顯調味較單一,至於烤鱸魚就真係無得輸!外皮酥脆加上剛好嘅油脂比例真係好正!之後嘅鐵板蠔餅都唔差,每粒蠔都非常飽滿,除咗蛋同蠔之外底下仲有D菜,但係個人略顯太多油......跟住就黎到壓軸出場嘅兩道主食啦!兩道都非常滿意肯定會再encore! 先講炒金邊粉,濕度炒得剛剛好,調味都剛剛好,蝦亦十分彈牙同鮮甜!而龍蝦海鮮焗飯就真係全餐飯嘅焦點,先莫講大大個龍蝦頭有幾咁吸睛,除咗樣之外佢亦十分有內涵!面頭鋪滿芝士好邪惡,入面除咗有椰子肉、魷魚、帶子同埋4大嚿龍蝦肉之外,D飯啖啖都充滿椰香味,真係食到停唔到口😋

• 泰式鮮蝦炒金邊粉
  • 泰式燒盲鰽
2021-12-24 21 浏览
相信大家冇食過都一定聽過呢間泰國野既名嗰日同朋友喺銅鑼灣睇完戲兩個不約而同想食泰國嘢 第一下就諗到呢間 好彩去到都唔駛等好耐就有位😆豬肉碎生菜包少辣 $92朋友想食啲酸酸辣辣嘅嘢 所以叫左個生菜包比佢 唔錯嘅呢個食完真係好開胃🤣泰式生蝦炒金邊粉 $98食泰國野點少得金邊粉啊 每次泰國嘢都一定要叫既 個蝦幾大隻同埋份量都幾多鐵板豬頸肉炒馬拉盞$99冬天梗係鍾意食啲熱辣辣嘅嘢🤓黎到都真係出晒煙而且呢個超有鑊氣 有種魔力令你想不停食重口味人士絕對唔可以錯過🤪🤪牛肉同豬肉沙嗲串燒 $24@1呢兩串沙嗲味道正常 兩串既肉都幾大舊 不過如果沙嗲嘅醬可以再濃啲就更好椰皇沙冰 $37超級極度推薦大家飲呢個!真係好好飲🤤入面又多椰果肉同埋佢每一啖都係咁濃郁 唔會好似出邊嗰啲餐廳咁溝咗水 呢個係每啖你都覺得自己跳咗落個椰皇入邊咁!!!🥰真係要試吓😋

相信大家冇食過都一定聽過呢間泰國野既名

豬肉碎生菜包少辣 $92

泰式生蝦炒金邊粉 $98

鐵板豬頸肉炒馬拉盞$99
重口味人士絕對唔可以錯過🤪🤪

牛肉同豬肉沙嗲串燒 $24@1

椰皇沙冰 $37
之前見朋友嚟咗呢間餐廳食嘢,覺得個裝修好得意,係火車style,又係我鍾意食嘅泰菜,好似去咗泰國旅行咁!就決定嚟試吓喇~餐廳裝修都真係幾靚,仲有一個corner係for live band,不過我食嘅嗰日就冇show~食物選擇其實好多,不過我哋食嚟食去都係嗰幾樣嘢🤣又叫咗泰菜必叫嘅豬肉碎生菜包 ($92)😆呢個肉碎青檸味都幾重,同時亦都算係好惹味😚唔錯~另外亦叫咗個泰式生蝦刺身 ($128)🦐有六隻,隻隻都好新鮮,口感好膠🤣個泰式辣汁亦都好好食😆男朋友講明要食泰式鐵板蠔餅 ($138)🤣嚟到嘅時候嚇親,份量真係好大!蠔仔亦都唔少,啲蛋勁香脆,真係邪惡之最😆見佢仲有燒海鮮~叫咗牛油蒜蓉燒大蜆 ($122)😄蜆好新鮮,加埋啲蒜蓉好香,尤其是牛油味都係好出!上面仲有銀魚仔,增添咗啲口感😋嘢飲就叫咗椰青波波 ($53)~慳水慳力唔洗慢慢刮,啖啖肉勁滿足😚我自己本身食嘢都唔係太注重環境,但置身呢個火車設計嘅餐廳,又的確令人食得再享受啲😆

豬肉碎生菜包

泰式生蝦刺身