2022-05-13
✈️小食😍夜市🍡大家會即刻想起「台灣」🥳✈️時尚😍shopping就會想起「日本」🇯🇵咁泰國😍火車呢?就梗係想起銅鑼灣嘅小曼谷泰國美食站 啦😛呢度充滿住泰國美功鐵路市場嘅感覺呢🚃加埋d正宗泰國菜❤又享受咗一是「偽泰國之旅🇹🇭」嚕🐔海南雞飯 $91:海南雞金黃色嘅皮好吸引😋夠晒滑嘟嘟👍配埋碗油飯🍚果然係招牌菜🥳🥳🇹🇭泰式濕炒牛肉河 $91:份量好大份😍而且炒🉐️好夠鑊氣添🔥🍡🦐鮮海蝦球沙嗲串燒 $49:蝦串燒黎講佢d蝦都算幾大隻🦐爽口彈牙😋🍡珍寶帶子沙嗲串燒 $49:帶子味道鮮甜😋中間仲串住一粒粒嘅車厘茄仔🍅感覺好健康呢👍🐂牛舌(4片)$38:呢個牛舌一定要order👍烤得超惹味喔❤🍡🐂牛肉沙嗲串燒 $24:好香炭燒味🔥而且肉質仲好林好juicy😋🍡🐔雞肉沙嗲串燒 $24:鷄肉好厚肉👍點埋秘製醬汁😋超惹味呀😍
✈️時尚😍shopping就會想起「日本」🇯🇵