6天前
由資深日籍主廚高橋佳介先生主理👨🏻🍳, 全程有專人席前烹煮, 可於席前品味正宗日本關西風壽喜燒!《すき焼きセット"樹”》#Sukiyaki 套餐有齊前菜、蒸物、頂級日本A4和牛、野菜盛合、味噌湯、日本米飯、甜品, 相當豐富!🥢和牛うに寿司🍣和牛海膽壽司 — 備長炭燒和牛跟海膽嘅鮮味完美融合, 係奢華嘅享受✨🥢季節の一品日本粟米炸饅頭好香口~🥢茶碗蒸し櫻花蝦茶碗蒸好滑嫩, 搭配櫻花蝦嘅鮮香, 香氣四溢!🥢#すき焼き #Sukiyaki 選用京都姬牛🐂, 由師傅於席前烹煮, 一次可以食到3個部位嘅牛肉!每一口都成為奢華嘅味蕾盛宴!和牛以糖烤方式烹調, 可感受到焦香, 吃起來香甜味濃, 鹹甜鹹甜~ 配埋日本蘭王蛋同日本米飯🍚, 好滋味😋!米飯仲可以任添㗎!🥩京都姫牛リブロース 京都姬牛肉眼油花相當多, 紋理猶如大理石花紋, 和牛柔軟細緻, 油脂豐富, 享受入口即溶嘅感覺!蘸上日本蘭王蛋🥚再配一口米飯🍚, 柔嫩多汁嘅極致享受! 🥩京都姫牛サーロイン 京都姬牛西冷油脂分佈均勻, 雪花亦相當細緻, 牛脂溶喺口中!配蘭王蛋汁一齊食🥚, 更加細滑軟嫩, 超好吃 •͈౿•͈ 🥩熊本「和王」肩ロース 最後一
《すき焼きセット"樹”》
🥢和牛うに寿司
🥢季節の一品
日本粟米炸饅頭好香口~
🥢茶碗蒸し
櫻花蝦茶碗蒸好滑嫩, 搭配櫻花蝦嘅鮮香, 香氣四溢!
🥢#すき焼き #Sukiyaki
🥩京都姫牛サーロイン
🥩熊本「和王」肩ロース
最後一款和牛會配菜一齊食用, 口感軟嫩, 肉味香濃, 充滿肉汁同牛脂嘅香氣〜
🥢日本野菜の盛り合わせ
季節野菜盛合有春菊🥬、香菇、豆腐、日本麵筋、娃娃菜、蘿蔔、日本洋蔥、蒟蒻麵。蔬菜非常新鮮, 配合壽喜燒汁一齊煮, 香甜入味!
🥢卵とじご飯
和牛滑蛋飯 — 將蛋汁加入佈滿壽喜燒汁嘅鐵鍋, 滑蛋吸晒醬汁同肉香, 好嫩滑, 非常下飯!
🥢デザート
是日甜點係牛乳奶凍、蕨餅, 牛乳奶凍淋上芒果醬, 為晚餐畫上完美嘅句號。