2019-04-28
諾士佛臺係一個happy hour、晚餐,吃喝玩樂既集中地,除咗地面一列既餐廳仲有唔少樓上餐廳酒吧。今次黎既呢座商廈我都去過好幾間,而呢間我覺得比較girly,又多影相位📸,所以要翻叮再來。呢度有阿拉伯風既梳化位,仲有high chair~黎到當然要坐下韆鞦,影下相啦!後面既壁畫都好有少女風~先點杯 cocktail~以前既我滴辣不沾,少少辣椒都食唔到~為左想陪嗜辣既老公食多d辣菜式,宜家都會試多d辣既野。今勻試下《Bloody Mary Deluxe》Bloody Mary其實係一杯加左Vodka、Tabasco🌶既西芹蕃茄汁🍅,先有一絲清新既西芹味,然後係Tabasco,黑椒既辣~ 配以 香蒜辣椒檸檬汁炒蝦🍤🌶,香香辣辣,同Bloody Mary既清新辣造成辣既沖擊!!🌶另外仲點咗杯《楊貴妃》正所謂【一騎紅塵妃子笑,無人知是荔枝來。】,有楊貴妃又點少得荔枝呢~ 呢杯以中式茶具盛載既cocktail帶來荔枝香,西柚果味突出。多點一份香煎芝麻吞拿魚柳🐟半生熟既吞拿魚,外層鋪滿黑白芝麻,食既時候滴兩滴檸檬汁,絕對係夏天既開胃小食~食到咁上下先送上dinner set既餐湯~南瓜忌廉湯,南
呢度有阿拉伯風既梳化位,仲有high chair~
以前既我滴辣不沾,少少辣椒都食唔到~
南瓜忌廉湯,南瓜蓉blend得濃滑有奶香
連食得辣既老公都話惹味,但真係好辣! 不過今次黎update左menu 有顯示辣椒仔啦!!
呢度既main course 分量真係大大碟。
牛魔王今次點既Grilled U.S. Rib Eye Steak
牛扒差唔多成隻碟咁大,
肉質鮮嫩有咬口,剛好半熟,豐富既油脂令牛扒更香滑~
紫薯蓉、焗新薯、雜菜蕃茄、豆等。。
最中意係自家制香芋、蓮藕、南瓜脆片,香脆可口!
不過威靈頓牛扒係搽上鵝肝醬然後包酥皮,而呢個就係羊扒上放煙三文魚片再包上薄酥皮。
薄薄既酥皮唔會比肉汁整濕,依然香脆。
羊肉帶點羶,不過我就係中意果種羶香~