2019-04-19 34 浏览
badroom 酒吧餐廳位於酒吧食肆林立的諾士佛臺。店內環境華麗,吊滿了水晶燈,真的有如公主的寢宮。晚上六點多時分,幾乎所有客人都是女生。點了晚市套餐,黑松露意粉,包餐湯,餐飲及沙律,才168另加一,非常合理。每樣食品上桌都是美美的,餐具選擇也好有心思。黑松露意粉好入味,不會太霖,有咬口,松露味極香,面頭還陪有不少炸蔬菜裝飾,好有誠意。意粉還夾雜了很多菇菌,非常健康。店員大多是俊男,哈,服務有禮。服務,環境及食物均在水準以上,無得輸,值得推介。
badroom 酒吧餐廳位於酒吧食肆林立的諾士佛臺。

每樣食品上桌都是美美的,餐具選擇也好有心思。

2019-04-15 1338 浏览
一講到尖沙咀諾士佛臺,第一個印象就喺個啤一啤嘅地方,食友就極力推介當中嘅「寢宮」呢一家酒吧餐廳俾我。其實,小弟一向都唔多好酒,所以,酒吧就極之少去,不過,佢話就算唔飲酒,佢哋做嘅西餐絕對唔失禮,而且,定價亦相對唔貴,故此,先推介俾我。是夜,就同夏總兩支公嚟「蒲」吧,查實就只喺食餐晚飯而已。餐廳藏身於商廈中層,睇門面就唔覺得啲乜,但入到去原來地方都幾大,裝修可以講喺華麗十足。湖水綠嘅高腳枱櫈,襯淺灰雲石餐枱,最埋邊仲有幾張長形梳化櫈。配套方面亦唔馬虎,除有一張美式桌球枱之外(已問過侍應,毋需額外付款都可以享用),仲有飛鏢機、卡拉OK房,更有啲得意牆畫及韆鞦俾客人打卡。整體感覺予人有種高級感,唔會覺得好品流複雜,所以,越夜越多客人,更以女生佔多數添。呢類餐廳始終以賣酒為主,所以,飲品都以帶酒精類嘅為多,例如:雞尾酒、香檳、紅白餐酒、白蘭地、威士忌、生啤、各種烈酒……等等,餐牌都以平版顯示,配以得意彩繪,清晰易用之餘,感覺又好睇好多。就算唔飲得酒,其實都有唔少選擇,包括一系列特色咖啡、茶品及非酒精雞尾酒,所以,唔使擔心無嘢飲。文初都講過,食友推介過呢度嘅食物,翻一轉餐牌,有好多頭盤小食,而且
文初都講過,食友推介過呢度嘅食物,翻一轉餐牌,有好多頭盤小食,而且,單睇啲菜式名,唔喺普普通通咩雞翼薯條、炸咖喱角之類嘢,不少喺花過心思設計嘅小食,更喺配啤友嘅良友
而我同夏總一心只嚟食餐飯,所以,目光都喺放晌佢哋嘅精選套餐之上,估唔到足足有成11款菜式供選擇,有肉眼、黑毛豬鞍、羊扒、盲鰽魚柳、煎鴨脾、意大利麵……等等,定價由$168 - $328,正所謂豐儉由人
,而套餐已包埋沙律、餐湯及餐飲。此外,更有啲小食加配優惠,好彩無加啫,因為啲主菜份量可不少喔!
順帶一提,最估唔到喺佢哋連斧頭扒都有賣
,散點又得,配餐都得,家價亦唔貴,尤其個餐,賣$1,480,明顯喺4人份,抵食。
煙鴨胸沙律

沙律菜配少少紫洋蔥,淋上油醋,再搭上兩片煙鴨胸,啲沙律菜新鮮爽脆,而煙鴨胸鹹香柔韌,雖然簡簡單單,但食味不俗。
煙鴨胸沙律
野菌忌廉湯

個湯碟好特別,而餐湯喺野菌忌廉湯,做得水準唔錯,唔單止質感幾細滑,卻又帶少少菌粒,而菌香稱得上夠濃郁。如果啲忌廉畫嘅圖案靚啲、細緻啲,就加分嘞。
野菌忌廉湯
香草芥末燒羊鞍配露絲瑪莉汁 $318

夏總算喺羊痴,所以,唔喺羊鞍,就喺羊扒,最後選前者覺得有睇頭啲。嚟到個賣相好唔錯,仲配以焗薯,以及一啲脆炸薄蓮藕片、芋頭片、西芹條做裝飾,絕對睇得出喺用心之作。小弟都試咗佢少少燒羊鞍,啲羊嘅肉質真喺好軟腍,羶味又啱啱好,以寶雲酥嘅做法搵香草及芥末醃過,令味道富層次,夏總更大讚件羊鞍好掂
法式藍帶雞胸配什菌意粉 $198

好耐以前一道菜式叫「哥頓豬」,喺將兩塊鎚鬆嘅豬扒中間夾有芝士及火腿再炸香而成嘅菜式,好耐無見過喇,相信依家都無乜人整。但今晚竟然見到有異曲同工嘅「法式藍帶雞胸」,真喺有少少驚喜架。同樣外觀做得唔錯嘅法式藍帶雞胸,伴有好多沙律菜、車厘茄、脆炸薄蓮藕片、芋頭片及墊有大量什菌意粉,所以,食得我好鬼飽。雞胸炸得外層香脆,雞胸肉亦唔覺嚡,反而,內裡唔喺跟傳統釀入芝士及火腿,而喺什菌,更伴有自家調嘅黑松露醬汁,的確好食
熱咖啡、凍檸茶

餐飲本來想試吓轉啲特色咖啡,不過,店員話無優惠,要用番正價,當然乖乖哋揀番一般即磨咖啡啦,難得啲豆嘅質素唔差,沖出嚟嘅咖啡帶果仁香;友人杯凍檸茶亦擺得靚仔啲,茶底色深味香。
熱咖啡
凍檸茶
果然,食友無介紹錯,呢度做嘅西餐確喺用心,而且,服務都好周到。就好似佢哋明知地方所限,啲餐枱細細張,就唔會一次過上晒啲菜式,而喺慢慢逐樣上,讓人感覺稱心。
2019-04-12 264 浏览
Alcoholic Drinks was used to be the best way to kill time on vacation🍺黎緊放3日假唔係唔飲丫麻?今次去尖沙咀熱門地標,個個都飲野唔通個個都識飲咩,我個人就一定要簡d有波枱既,技癢丫麻!無計啦.講返個場,佈置有擺過心機,真係幾似個寢宮咁!我幾鍾意👇-📌Kronenbourg 1664 Blanc. - $88👉可能你會問我點解次次都係飲生啤,我會答你,我就淨係鍾意生啤haha,1664飲開罐裝你會發覺同生啤最大既分別係,Draught Beer係會分外飲到果份Malt味,而重點係罐裝一般溝水,麥味自然無咁重啦!-📌Guinness Draught - $88👉黑啤黎講Guinness算係親民價錢,口感比一般白啤更濃口,Malt會再重身d,我個人就麻麻,不過飲得過!記得如果想抵飲d,記得一至五夜晚9點前黎Happy Hour - Buy 1 Get 1 frees!

📌Guinness Draught - $88

2019-04-05
  • Guinness Draught
  • Kronenbourg 1664 Blanc.
2019-04-04 118 浏览
今日喺尖沙咀等朋友收工食完Dinner之後想去附近飲杯嘢❤😍😋❤😍😋所以去咗諾士佛臺今次想試下啲新嘢見到有一間好似幾新嘅寢宮係樓上Bar嚟嘅我哋試咗幾款cocktail🤤🤤🤤😍😍😍呢度除咗cocktail同埋酒之外仲有啲嘢食嘅叫佢哋啲嘢食好似都幾高質👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻不過今次我哋已經食飽咗所以冇嗌到另外都仲可以叫小食㗎🤗🤗🤗🤗🤗🤗室內Bar嘅好處就係無煙同靜啲。要推介?黎寢宮啦!極靚嘅環境配上精彩嘅cocktail😋😋😋😋😋。Cheers ~
今日喺尖沙咀等朋友收工
食完Dinner之後想去附近飲杯嘢❤😍😋❤😍😋
所以去咗諾士佛臺
今次想試下啲新嘢見到有一間好似幾新嘅寢宮係樓上Bar嚟嘅
我哋試咗幾款cocktail🤤🤤🤤😍😍😍
呢度除咗cocktail同埋酒之外
不過今次我哋已經食飽咗所以冇嗌到
另外都仲可以叫小食㗎🤗🤗🤗🤗🤗🤗

室內Bar嘅好處就係無煙同靜啲。
2019-03-30 720 浏览
宮鬥劇近年熱潮不減,《後宮甄嬛傳》、《延禧攻略》等劇,一時鋒頭無倆﹗然而,大陸近日對爾虞我詐、勾心鬥角的宮鬥劇下了禁播令。換言之,即將面世的新作,短期內將無緣與大家見面了。一班煲劇的公主,被剝奪了追劇的美好時光,無所事事了。不打緊,只畏大家稍移玉步,去少沙咀諾士佛臺的「寢宮」,也可以繼續享受美好時光。 「寢宮」佔地逾千呎,裝潢時尚華麗,金碧輝煌,空間感十足。餐廳座位選用上精緻的沙發,配合玩味十足的壁畫、可愛得意賣萌的熊仔圖畫,以及華麗韆鞦裝置,讓客人在這華麗空間內,可盡情吃喝玩樂,放鬆身心。場內,更設有不同玩樂設施,如Beer Pong枱、桌球枱和卡拉OK等,是一大班人聚會耍樂,以及舉辦派對的消閒新熱點。公主駕到寢宮,當然馬上舉起手機,在「寢宮」每個大小角落,毫不吝嗇地,留下倩影了﹗ 這盞牀頭燈,一眼看上,真想,當一回樑上君子,把它帶回家去﹗餐廳,應詃把它列為售賣品,讓客人帶回家。 這兒除了各式酒精類飲品和小食外,還提供六款售價由$188-$328的晚市套餐,隨餐附送餐湯、沙律及餐飲一杯。 是日沙律是鴨胸沙律,鴨胀、沙律菜、洋蔥絲與車厘茄,與開胃醬汁混合在一起,已經十分好吃了。

客外點來兩客前菜小食 - 香煎芝麻吞拿魚柳$98三文魚薯蓉配洋小菌醬$88,與大家同享。
小妹要了一杯以蝶豆花、熱情果和蜜糖沖調而成的無酒精飲品Flower Market$58,清爽易入喉。
把一小杯酸性汁倒入飲品中,顏色旋即由藍變淡紫。
扁豆薯蓉湯,以黑白碟子盛載奉客,質感細滑富豆香,濃稠得宜,蠻喜歡的。大廚,更以香滑忌廉,在湯面上拉出玫瑰花圖案。
不久,我們的主菜逐一送上,大家分甘同味。
西班牙黑毛豬架配黑醋汁$328,大家一致認為,是最好吃的一道主菜。西班牙黑毛豬架表面煎得微焦甘香,內裏切開時肉質鬆化,油潤甘香,肉味濃郁。伴以酸香開胃的黑醋汁同吃,教人食指大動。
伴碟,除了黑毛豬架下既香滑又惹味的紫薯蓉外,還有烤雜菜、烤菇、烤薯仔、香炸薄脆蓮藕片,以及風乾蕃薯片。
蒜香燒雞$198,也是惹味之選,配菜與黑毛豬架一樣,只把紫薯蓉,換成了白薯蓉,且多了兩片油潤甘美的黑毛豬火腿。
墨西哥魚柳$218,賣相挺特別的。大廚以煙肉,包著魚柳奉客,多了一分的鹹香鮮美。只是,辛辣的墨西哥醬汁,教小妹吃不消。
謝謝公主們的餽贈。
2019-03-29 84 浏览
香草芥末燒羊鞍配露絲瑪莉汁薯菜 💲318(set meal)香草青醬雞肉芝士意式飯球 💲38(加配價)Yogee drink 💲78✅ 用openrice訂坐寫左週年紀念 店員竟然免費幫我地既座位佈置裝飾🎈 顏色仲有得自己揀🎀✅ 芝士雞飯球味道非常唔錯 但係飯球略嫌硬🐣✅ 酒吧設有桌球枱可以同Friend玩真人🎱pool😎❔ 羊架等候時間過長 味道中規中矩🐏❔ Yogee drink味道幾夾 可惜較貴🥑🍯❌ 餐湯過稀🍲👅Taste:3.5/5💰CP值:3/5🙋🏻‍♂️Service:3.25/5👁‍🗨Stylishness:3.75/5

香草青醬雞肉芝士意式飯球 💲38(加配價)

Yogee drink 💲78

庆祝纪念
纪念日
香草青醬雞肉芝士意式飯球
2019-03-28 51 浏览
Went here because I saw photos of the stylish swing and the twisted background.I love this type of stuff but the locals here strangely don't appreciate it. At Toyrus they had these Monster High dolls which got complaints by Hong Kongers!!Anyway, back to the food, they had light bites and dinner sets.To start had the peppered salmon croquettes with cumin mayonnaise.These bites were delicious with fluffy potato mash in the middle.It would be great if they didn't put black pepper in the croquettes
It would be great if they didn't put black pepper in the croquettes as the cumin sauce was the star of the show.
To go with the set dinner, ordered the black and white sesame crusted seared tuna.
The dinners are quite big because you get salad and soup.

For the mains I chose chicken and the portion was huge!!!!
It was overloaded with vegetables on the side and covered with crisp vegetable chips!!
The best thing is that it comes with ham which goes with the chicken very well giving it extra flavour.

Overall, a good place for dinner where you can relax and even play beer pong!
2019-03-20 103 浏览
寢宮呢個名字聽起來感覺很有氣派。尖沙咀就有間叫寢宮的Bar & Restaurant,既然個名甘有氣勢,當然要去見識下。寢宮在諾士佛台10號五樓,佔地逾千尺,空間感十足,裝飾典雅,配上年輕插畫家的玩味壁畫和華麗韆鞦佈景,環境舒適。寢宮全場用上精緻梳化座位,更有不少半圓型架座,可以坐得親親密密,暢飲聚餐。場內更設有不同玩樂設施,如 Beer Pong、卓球枱、卡拉OK和擲標機,是個相當不錯的消閒新熱點。叫得 Bar & Restaurant,美酒佳餚當然少不了。寢宮有多款精選套餐、小食、美酒如Cocktail、Mocktail、Beer 、Vodka 、Rum、 Gin 、Tequila 、Whisky、 Red Wine 、White Wine、Champagne、 Party Drinks和Coffee等。點了精選套餐煎美國肉眼牛扒配燒肉汁,隨餐附餐湯、沙律和餐飲,也可另費追加小食。先來鴨胸沙律,鴨胸肉厚肥美,沙律菜新鮮,配少量醋汁,好味開胃。餐湯是扁豆薯溶湯,湯熱燙有豆香,餐湯的拉花也十分搶眼。主打美國肉眼扒份量十足,看似有12安士,7成熟的肉眼扒十分鮮嫩,肉汁豐富,牛味濃郁,再配

餐湯是扁豆薯溶湯,湯熱燙有豆香,餐湯的拉花也十分搶眼。

主打美國肉眼扒份量十足,看似有12安士,7成熟的肉眼扒十分鮮嫩,肉汁豐富,牛味濃郁,再配上燒肉汁,叫人回味。至於伴碟的鮮蕃茄、紫薯塊、鮮菇、蓮藕片和紫薯溶也配搭出色好味。

飲品叫了Mocktail Mango Mule,材料有fresh lime、 mango puree 和ginger beer,賣相吸引,味道清新。
2019-03-19 632 浏览
上個月甜姐兒生日,去左蘭桂坊鋸扒慶祝。席間友人提議:「不如三月嘅姊妹聚,搞搞新意思,去酒吧飲下嘢兼篤波呀?」原來友人發現尖沙咀諾士佛臺最近新開左間叫「寢宮」的西式酒吧餐廳,店內不但設有多個打卡位,而且仲可以掟鏢同玩 Beer Pong,甚至包房同朋友一齊唱 K 都得,一次過可以滿足 n 個願望,所以想同大家去癲番晚。餐廳以華麗睡房為主題,店內地方頗大,場地逾千呎,粗略估計應該可以容納過百人,空間感十足。趁友人未到,先喺餐廳入面逛一圈,原來除了吧檯位外,場內還設有不少精緻的沙發座,配合牆身上的玩味壁畫、浪漫的韆鞦佈景和四周昏暗的燈光,情調一流。酒吧內設有不少玩樂設施,如 Beer Pong 檯、飛鏢機、桌球檯、卡拉 OK 房等,設備果然齊全。翻開餐牌,食物以套餐為主,共有 6 款可供選擇,定價由 $188-$328 不等,另外亦有不少下酒小食。隨餐會附送餐湯、沙律及餐飲一杯,另外每客套餐更可以用優惠價 $58 追加指定小食一份。至於飲品方面,除了各式啤酒、餐酒、Party Drink 等之外,更有雞尾酒和非酒精類飲品等供應,選擇非常豐富。先每人點個餐,再加兩款小食一齊分享。我點了墨西哥魚

我點了墨西哥魚柳,先上沙律同餐湯,分別是煙鴨胸沙律和小扁豆湯。沙律以一個搶眼的藍色器皿盛上,墊底的沙律菜非常新鮮,內有羅馬生菜、紫椰菜、九芽生菜等,吃起來挺清新爽脆。鴨胸帶微微煙燻味,食落煙煙韌韌,味道亦不俗。

至於小扁豆湯水準亦唔錯,不但質感濃稠細滑,而且豆味亦非常濃郁,啖啖都有豆蓉的甜香。細心留意,原來湯身入面還有不少微碎的扁豆,可見真材實料。

小食點了香煎芝麻吞拿魚柳 (跟餐+$58) 及三文魚薯蓉配洋小菌醬 ($88),吞拿魚先沾上黑白芝麻粒,然後慢烤,令表層滲透了芝麻香,但中心卻不失半熟的魚香及口感,以醬油及 wasabi  伴吃,酸辛開胃。至於另一款三文魚薯蓉條,食味亦不俗,炸得香脆又不油膩,沾洋小菌醬吃,香氣四溢。

吃完小食輪到主菜出場,沒想到原來店裡的主菜,份量非常之大,如果是幾個女生一起到訪的話,建議最好跟姐妹們一齊 share 來吃。至於我點的墨西哥魚柳 ($218) 擺碟非常精美,魚柳外層包左塊煙肉,入口外鹹香內軟嫩,配上濃稠的墨西哥醬汁,香辣惹味。至於配料方面就有紫薯蓉、薯角、冬菇、椰菜花、炸香芋片等,用料和份量絕不欺場。

飲品方面,由於大家都怕不勝酒力,所以幾位姊妹都只係點左 Mocktail,我揀左杯橙橙紅紅、視覺效果一流的 Shirley Temple 2nd ($58),成品以青檸汁、橙汁及檸檬汁等調製,味道酸酸甜甜,入口清爽涼快。這晚過得非常愉快,菜式美味豐富不在話下,而且還可以邊喝邊玩,談談天、說說笑,真是人生一大樂事。
2019-03-18
2019-03-17 75 浏览
整體個環境幾好~ 嘢食不錯,幾精緻,連杯朱古力都有拉花圖案。最開心係有張波枱,等嘢食時可以同朋友玩。入面仲有兩個鞦韆可以坐喺度影相。牛扒幾好食,值得一試。只係個豬扒有點'硬'
  • 牛扒
2019-03-16 106 浏览
呢間bar係我去過裝修最靚嘅bar🤓🤓同餐廳名寢宮好match 係公主寢宮feel👑Bar嚟講我比較鍾意樓上bar因為地鋪通常會嘈啲同埋多啲人食煙🙅🏻🙅🏻Snack Platter (5 snacks) $178🍙什菌芝士意式飯球🐠香草炸魚條配檸檬辣汁🥔三文魚薯蓉配洋小菌醬🐥蒜香雞翼條🐠香煎芝麻吞拿魚柳五款小食都好好味😋😋炸物唔係炸定嘅🤗仲可以自己揀邊幾款小食🍸Long Island Iced Tea $108🍹Mojito $8810% Service Charge💰

呢間bar係我去過裝修最靚嘅bar🤓🤓
同餐廳名寢宮好match 係公主寢宮feel👑
Bar嚟講我比較鍾意樓上bar
因為地鋪通常會嘈啲同埋多啲人食煙🙅🏻🙅🏻
Snack Platter (5 snacks)

Snack Platter (5 snacks) $178

🍹Mojito $88

10% Service Charge💰
2019-02-03
2019-03-05 339 浏览
閒時都會上網搵好嘢食,一睇介紹個名咁特別,捺入去睇睇,阿女一見個裝修即刻話想去試。。無問題即刻上網訂枱。Bk咗6:30入坐只得一枱飲緊酒,可能佢本身係bar為主,所以大部份係高枱,仲有卓球枱。入正題,餐牌食物唔多,因為以賣酒為主,所以好快揀咗兩set再正價叫飲品。一路食陸續都有人上嚟飲嘢,而侍應好有禮物每次都帶住笑容,這點真是很好,所以下次我決定再嚟飲嘢
牌包埋嘅鴨胸沙律
冬瓜薯仔湯
黑毛豬
甜品
2019-02-26 286 浏览
今日與朋友聚舊,一入到餐廳已經覺得裝修佈置好靚,好有令人放鬆心情嘅氣氛 由於我諗唔到飲乜好,所以我就請職員幫我决定 等咗一陣就嚟咗杯清酒底嘅青瓜cocktail 杯酒好清新可以為一陣晚餐開胃羊鞍 肉香 5成熟 肉好滑 連配菜嘅紫薯都出色 值得推介食到一半 我杯青瓜cocktail 就飲晒 於是又請職員幫我决定下一杯飲品喇 佢地話酒應該由淡飲到濃,於是調咗杯蘋果肉桂俾我,初初入口都覺得有d甜,但原來配埋羊鞍係啱啱好👍 飲得酒嘅朋友不仿試下我呢兩杯cocktail, 一定有驚喜😍
羊鞍 肉香 5成熟 肉好滑 連配菜嘅紫薯都出色 值得推介
2019-02-18 452 浏览
近期沉醉係內地宮廷劇,皇上娘娘妃子入晒腦🤯。無意中發現諾士佛台呢間情調餐廳,於是皇上就帶我地黎寢宮享用美酒佳餚。 📸一入門口真係好華麗,餐廳主要係用深藍同粉藍色配合大水晶燈嘅裝修!好情調呀❤️📸另一邊就有千秋架影相位,我地呢d死港女梗係狂玩一餐喇我地一行五人嗌左四個main course 有沙律同蘑菇湯,個蘑菇湯好好味,係用新鮮蘑菇打成嘅,朋友仲問有冇得添飲添😋😋跟餐加$58可以享有四款小食,我地叫哂4款,包括有黑松露薯條(熱辣辣配埋個松露醬,送酒一流)吞拿魚(好fresh既味道,食完好開胃)牛柳粒(一般般,可以不加)辣汁蝦(小小辣味,加左蒜蓉一齊炒好惹味)。主菜黎啦,呢個係酥皮羊架,推介!嘩!外脆內軟,一d都唔騷!好好味呀!但係個配菜薯仔就一般啦呢個係雞肉卷,裏面包住啲黑松露醬,切開時d醬流出黎,好正!豬仔脾,肥瘦均勻識落好juicy,估唔到!最初我哋仲好擔心豬肉可能會好鞋唔好食!呢個唔錯喔!有驚喜牛扒相比起其他前菜就有啲失色,可能係前面個幾款大好味既關係我地食飽飽就飲酒傾計,呢度情調一流,而且好多打卡位,同情侶或者朋友嚟都得,等我下次帶老公嚟浪漫一下先❤️

📸另一邊就有千秋架影相位,我地呢d死港女梗係狂玩一餐喇

朋友仲問有冇得添飲添😋😋

跟餐加$58可以享有四款小食,我地叫哂4款,包括有
黑松露薯條(熱辣辣配埋個松露醬,送酒一流)
吞拿魚(好fresh既味道,食完好開胃)
牛柳粒(一般般,可以不加)
辣汁蝦(小小辣味,加左蒜蓉一齊炒好惹味)。

主菜黎啦,呢個係酥皮羊架,推介!

嘩!
外脆內軟,一d都唔騷!好好味呀!
但係個配菜薯仔就一般啦
羊架,黑松露薯條

呢個係雞肉卷,裏面包住啲黑松露醬,切開時d醬流出黎,好正!

豬仔脾,肥瘦均勻識落好juicy

牛扒相比起其他前菜就有啲失色,可能係前面個幾款大好味既關係

2019-02-17
2019-02-09 623 浏览
而家好多酒吧都會走靜靜哋嘅西餐路線,適合三五知己傾計飲野 呢間位於諾士佛台嘅西餐裝修好靚,餐廳以高枱高櫈為主, 雲石枱及粉藍色嘅櫈真係有少女味 餐廳入面有幅畫幾得意,有美人魚、白雪公主等晚餐大概$180至$300幾不等,我哋叫咗兩個晚餐。首先有鴨胸沙律, 沙律分量都算多,而且沙律菜都新鮮。接住就係黎餐湯,餐湯整得幾靚,個碟都好靚,但係餐湯上面有紫薯有點唔夾,而且餐湯個面有層「杰」野凝結左咁,明顯係用微波爐叮出嚟,味道差,飲唔到落去主菜叫咗一個魚,魚嘅味道可以,但係配菜好奇怪,以中式菜類為主及薯仔、蕃茄、紫薯等。燒春雞都ok,一邊滑另一邊就偏「鞋」,老咗,配菜都係一樣有中式菜,配搭有點奇怪。坐低傾計飲野是可以的,但係食物可能叫小食會比較好。 價錢有沙律、餐湯、主菜及飲品,其實唔貴。
而家好多酒吧都會走靜靜哋嘅西餐路線,適合三五知己傾計飲野
餐廳入面有幅畫幾得意,有美人魚、白雪公主等