2019-05-12 43 浏览
尖沙咀諾士佛臺多酒吧,但除咗樓下條酒吧街外,樓上都有好選擇!寢宮位於諾士佛臺入面5樓,英文名叫badroom,取其bedroom諧音,相當有趣。與一般酒吧不同,餐廳除咗小食、酒水外,還提供Set Dinner,晚餐直落Happy Hour的好地方。餐廳還有beer ping pong、桌球遊玩設施,好適合一大班人放工或周未聚會的好地方。我們點了兩個Set Dinner,分別是美國肉眼牛扒配燒肉汁及帶子番茄意粉。Set Dinner 配有餐湯及鴨胸沙律。餐湯上畫有好像咖啡上的拉花圖案,相當有心思。餐湯飲下時沒有很重忌廉味,感覺頗為輕盈。入口嚐到少少顆粒,我猜是用薯仔打成的濃湯。其後,主角登場。肉眼扒份量好多,我們點了七成熟,烹調得很到位,肉味很夠,亦很Juicy。配菜還有甜甜的紫薯,及焗薯。帶子意粉相當出色!帶子大大粒,入口非常新鮮,煎得外脆内嫩,回味無窮。而意粉質地不會太腍,有咬口亦有彈性。至於調味方面,意粉帶有微辣,相當開胃。廚師相當有心思,整個賣相超吸引!另外,我但還點了兩個小食,香蒜辣椒檸檬汁炒蝦,及什菌芝士意式球飯。蝦的調味相當出色,帶有後勁的辣味,很有層次。飯球外層有點太硬呢

Set Dinner 配有餐湯及鴨胸沙律。

廚師相當有心思,整個賣相超吸引!
帶子番茄意粉

蝦的調味相當出色,帶有後勁的辣味,很有層次。
香蒜檸檬汁炒蝦

飯球外層有點太硬呢。

食完媭,還點了兩杯飲品,這裹有無酒精飲品可選擇呢。我們點了牛油果藍莓豆奶昔,及檸檬青檸梳打。
Yogee  Drink

餐廳佈置好有特色,牆身的牆畫也很漂亮呢。

2019-05-11
帶子番茄意粉
香蒜檸檬汁炒蝦
Yogee  Drink
  • 帶子蕃茄意粉
  • 香蒜辣椒檸檬汁炒蝦
2019-05-12 8 浏览
「寢宮」名字很有中國風,但餐廳是酒吧風格,有桌球、鞦韆玩,還可以觀賞球賽。先點一杯Flower Market,Mocktail送來時偏藍色,附有一小杯熱情果汁蜜糖。把小杯倒進Mocktail中,顏色漸變成深紫色。我沒有拌勻,所以上面味道偏淡,底部太甜。蘑菇湯薯蓉味較重,很有飽肚感。香蒜辣椒檸檬汁炒蝦-蝦碌大大隻。爽口彈牙,香蒜辣汁好惹味。香草炸魚條配檸檬汁-炸粉略嫌腍身,未夠香脆;幸而檸檬汁酸汁增添了開胃度。香草芥茉燒羊鞍配露絲馬莉汁-羊鞍的調味極佳,令人想一吃再吃。羊鞍七成熟,肉質嫩滑無羶味。伴碟配菜也多樣化:紫薯蓉、冬菇、炸蕃薯片、西蘭花和椰菜花等。帶子蕃茄意粉有原粒帶子,厚肉帶爽;意粉辛口,辣度有lasting感覺;意粉也加入了紅椒絲和炸蕃薯片,口感更豐富,同行友人也很喜愛。

蘑菇湯薯蓉味較重,很有飽肚感。

香蒜辣椒檸檬汁炒蝦-蝦碌大大隻。爽口彈牙,香蒜辣汁好惹味。

2019-05-12 39 浏览
自己從來未上過諾士佛台既樓上酒吧,一直都係去地鋪為主。奈何今日係星期五,每一間地舖既酒吧接近爆滿,最後機緣巧合之下入咗去名叫寢宮嘅酒吧。不過酒吧二字似乎未能正確描述「寢宮」,用返英文「Bar & Restaurant」最適合不過,因為餐廳嘅食物同酒既選擇可以話包羅萬有。入面環境比一般酒吧高檔。湖水綠色嘅高腳餐椅加上雲石餐枱更顯高級。鞦韆係其他餐廳好少見,非打卡位莫屬,另外餐廳亦有桌球、beer bong玩。我同女友總共叫咗兩款set dinner,加兩款小食,加兩款cocktail,成雙成對。Set dinner會送餐湯同沙律。湯係南瓜忌廉湯,係餐湯上拉花第一次見,味道方面,南瓜蓉非常濃滑。左邊係香草青醬雞肉芝士意式飯球,自己非常鍾意呢道小食。外皮酥脆,芝士同青醬雞肉既搭配滋味無比。另一邊係蒜香雞翼條,餐廳事先將雞翼一分為二,所以食嘅時候好方便。蒜香味唔會太強烈,點到即止。鴨脾皮非常香脆,入面啲鴨肉用叉好易整散,慢煮後保持多汁。鴨肉本身冇咩味道,不過配埋鵝肝一齊食就啱啱好。另外,配料種類多到數唔晒,包括紫薯、白菜、炸香芋片,加上本身有兩大件鴨髀,所以份量真係超多。另一道主菜係香煎大蝦配

雞翼條

慢煮脆鴨脾配鵝肝

另一道主菜係香煎大蝦配辣椒蒜香意粉。大蝦超大隻,唔會煮到乾晒,依然鮮甜濕潤。意粉既辣味好謂深不見底,食完一啖意粉,辣味先係喉嚨慢慢湧出嚟。寢宮嘅主食份量非常足夠,擺盤亦充滿心思。
香煎大蝦配辣椒蒜香意粉

餐廳總共提供四款以美人命名嘅cocktail。美男子當然要配美女,所以叫左「西施」,味道偏甜,荔枝味重。餐廳用更精緻既茶具代替酒杯呈上cocktail,令我感覺似品酒。
西施

經職員介紹下,另一杯cocktail叫左Cucumber Saketini,名字充滿日本氣息,Cocktail係Sake加Vodka,所以酒精濃度幾高,不過青瓜味幾突出,所以都算易入口。
Cucumber  Saketini

走嘅時候大約11點左右, 餐廳開始越來越多俊男美女,睇嚟11點過後之後先係真正既Badroom。
2019-04-26
雞翼條
慢煮脆鴨脾配鵝肝
西施
Cucumber  Saketini
2019-05-10 29 浏览
工作繼續諸事不順,約左朋友吐下苦水、飲兩杯。今日黎到尖沙咀既寢宮,主要因為呢到除左酒仲有飯食,食完就飲酒,一條龍方便啲。環境都幾大,除左飲酒食飯之外,寢宮仲有啲打卡位,有千秋,掟標,桌球等等。設備齊全。佢地有iPad做餐牌,就算係咁昏暗既環境都可以睇得好清楚又方便呢。我地叫左幾款小食同主菜,價錢黎講我覺得同出面既西餐廳都差唔多,都算合理,仲以為係諾士佛臺會比人劏一頸血。而且小食既選擇都幾多幾特別,有啲都比較少見呢。什菌芝士意式飯球 $98黑松露芝士薯條 $98香蒜辣辣檸檬汁炒蝦 $58香煎芝麻吞拿魚柳 $58幾款小食既份量都比我想像中大得多,我就最中意香蒜辣辣檸檬汁炒蝦,味道好特別好惹味呢。主菜都會跟沙律同餐湯,分別係煙鴨胸沙律同忌廉蘑菇湯。煙鴨胸幾重煙煄味,配搭微酸的沙律汁,挺開胃。餐湯好creamy,個人幾喜歡的。US Grain Fed Rib Eye Steak with Gravy Sauce $328Slow Cook Iberico Porkchop & Foie Gras $328Lamb Chop with Puff Flio Pasty $318Pan-fried

什菌芝士意式飯球 $98
黑松露芝士薯條 $98
香蒜辣辣檸檬汁炒蝦 $58
香煎芝麻吞拿魚柳 $58

Maindis

Pan-fried King Prawn with Chili Spaghetti Ali Olio $328
幾款主菜幾好高水準,冇諗過會係飲酒既地方食到咁好既main,而且份量都係超大,肉質鮮嫩。伴碟既配菜都唔馬虎,有菜有菇,仲有脆片,口感好豐富!我幾中意佢伴碟居然係娃娃菜,幾鮮甜呢。

The Real Pina-Colade $88
Yang Kwai Feh $88
Thaijito $78
Red Sea $78
Prunotto Moscato d'Asti D OCG 2017 $88
Chateau Beau Secret 2014 Haut Medoc $118
Flower Market $78
Berry Garden $78
酒水方面我地都點左唔少,而且好多選擇,仲有特色中國調酒感覺好新鮮,忍唔住都點左份。價錢都算公道,飲多2杯都唔太肉赤!

我地食緊飯既時候出面都唔少人係到玩gmae,氣氛真係唔錯,地方又夠大,上黎開party都得!有機會會再黎同朋友happyhour!
Maindis
2019-05-10 15 浏览
尖沙咀諾士佛臺附近有不少西式、扒房、酒吧及異國風情的餐廳,今日到附近吃飯,挑了家食物及酒水都有著好評的新式酒吧。店內擺設及格局比較大眾,也是吧臺、高座及沙發低枱集一身,不過細節卻顯著不同,低調奢華風的圓卡座,闊落的高座同樣舒適。本人推薦Dinner Set,兩百元至三百元的晚市套餐,包括沙律、餐湯及茶飲,還能以HKD 38/58優惠價追加前菜,實在超值划算。鴨胸沙律香蒜辣椒檸檬炒蝦香蒜味超濃郁,炒蝦蝦肉結實彈牙爽口,蝦肉香辣帶點檸檬酸香,味道富層次感。重點辣味香而不油膩,入口夾帶蒜蓉,香濃惹味。香蒜辣椒炒牛柳粒醬汁底跟香蒜辣椒檸檬炒蝦相像,不過少了檸檬那股酸味。牛肉粒粒大件厚身,約九成熟,口感鬆軟牛味濃郁。辣椒更為牛肉添加色彩,出色的開胃前菜。是日餐湯忌廉薯仔洋蔥椰菜花湯薯仔溶化在忌廉湯內,洋蔥香與椰菜花的甜令湯底更為豐富。焗酥皮羊扒焗酥皮包裹羊扒,酥皮輕盈帶空氣感,咬下酥脆超薄,羊扒厚肉質感結實,羊味濃香。師傅以薯仔及紫薯蓉及多款瓜類作主菜,配料新鮮鮮甜。香煎大蝦配辣椒蒜香意粉大蝦超大隻,蝦肉𠝹殻香煎,意粉質感偏硬帶煙韌,辣椒蒜味香濃,與大蝦意粉相融,配搭合適。美中不足是意粉份量不多

香蒜辣椒檸檬炒蝦

香蒜辣椒炒牛柳粒

是日餐湯
忌廉薯仔洋蔥椰菜花湯

薯仔溶化在忌廉湯內,洋蔥香與椰菜花的甜令湯底更為豐富。

焗酥皮羊扒

香煎大蝦配辣椒蒜香意粉

大蝦超大隻,蝦肉𠝹殻香煎,意粉質感偏硬帶煙韌,辣椒蒜味香濃,與大蝦意粉相融,配搭合適。美中不足是意粉份量不多,男生不一定夠飽。

Mojito
酒吧當然要喝酒,入口飄出淡淡蘭姆酒、青檸汁和薄荷香氣。口感清爽與蘭姆酒的烈性相互補,帶點果味清香。
  • 香蒜辣椒檸檬炒蝦
  • 香蒜辣椒炒牛柳粒
2019-05-10 13 浏览
難得約了一個很久沒見的朋友吃飯,特地上網查了一下有什麼餐廳適合。途中,被「寢宮」這個店名吸引,發現原來是Bar & Restaurant, 食物看似不錯,又可以飲酒談天,就選擇了這間!餐廳很大,入面還有不少娛樂設施,桌球,飛標等都有,可以在吃飯同時輕鬆一下,真的不錯。晚餐不貴算貴,我們叫了焗酥皮羊扒和慢煮豬胺配鵝肝。套餐包沙律和湯,沙律有幾片parma ham,算有誠意。薯仔忌廉湯亦不馬虎,不錯喝。我們還加錢要了兩個小食:香蒜辣椒炒牛柳粒牛柳肉味香,調味很不錯,但比想像中要辣呢!香煎芝麻吞拿魚柳吞拿魚四邊沾上黑白芝麻,為它添加了一份香味和鬆脆口感。焗酥皮羊扒份量很大,嚇了我一跳。配菜亦很多,不但有煎薯仔和菜,還有紫薯蓉和紫薯脆片!酥皮包薯羊扒一起焗,中間塗了芥末醬,整體不錯。豬鞍的配料和分量一樣多,還有鵝肝,都頗抵食。豬肉比看到的有肉汁,連薯肥膏的部位一起食更加惹味,哈哈。飲品方面,叫了一杯Suntory,味道比較清爽,帶甜味,女生喝也很合適。另一杯是無酒精的Flower Market. 是碟豆花加檸檬汁,芒果醬和蜜糖製成。倒入檸檬汁黎,整杯飲品會由藍色變成紫色,很夢幻。 這裏沒有用餐

晚餐不貴算貴,我們叫了焗酥皮羊扒和慢煮豬胺配鵝肝。

我們還加錢要了兩個小食:

香蒜辣椒炒牛柳粒

牛柳肉味香,調味很不錯,但比想像中要辣呢!

香煎芝麻吞拿魚柳

吞拿魚四邊沾上黑白芝麻,為它添加了一份香味和鬆脆口感。

焗酥皮羊扒

份量很大,嚇了我一跳。
配菜亦很多,不但有煎薯仔和菜,還有紫薯蓉和紫薯脆片!

酥皮包薯羊扒一起焗,中間塗了芥末醬,整體不錯。

豬鞍的配料和分量一樣多,還有鵝肝,都頗抵食。

豬肉比看到的有肉汁,連薯肥膏的部位一起食更加惹味,哈哈。

倒入檸檬汁黎,整杯飲品會由藍色變成紫色,很夢幻。

這裏沒有用餐時間限制,環境又大,很適合談天呢!
2019-05-10 64 浏览
星期五的晚上當然要放縱自己,來了久違的諾士佛臺的樓上酒吧餐廳飲杯酒吃美食!我們點了兩個set dinner,隨餐附送沙律和餐湯外,還可以差不多半價的價錢追加小食呢。首先來了兩客鴨胸沙律。充滿柚子醋的沙律菜加上兩片烤鴨胸,非常開胃又為我們展開了一個好開始!接著就是扁豆薯蓉湯。弱弱的說這是我們第一次開這兩個食物組合的湯呢,一開始感覺有點怪怪的,質感是扁豆薯蓉打磨後的比較黏稠,不過多喝幾口後又覺得挺清新不錯的。第一個小食香蒜檸檬汁炒蝦就是走泰式風味,混合了檸檬汁和辣椒蒜頭,酸酸辣辣的很過癮,而蝦的表面微微燒焦,肉質非常爽口彈牙呢!另一個香草炸魚條配檸檬汁乍看之下外型好像炸魷魚,實際是香脆可口又肉質鮮嫩的炸白飯魚。蘸著檸檬汁和沙律醬,忍不住一條接著一條呢。我們這晚都做了食肉獸 哈哈!男友點的美國肉眼牛扒配燒肉汁相當大塊,帶有點點肥膏。Medium煎的剛剛好,保存著香濃牛肉味,肉汁豐腴鮮美!配料亦很豐富,有焗薯、紫薯蓉、茄子、白菜和蕃茄等等。我選的是慢煮西班牙黑毛豬鞍配鵝肝。豬鞍的size亦不小大又挺厚身的。透過恰當的慢煮烹調方法,做到肉質粉嫩鬆軟又充滿肉汁!而鵝肝煎的外脆內軟,滿滿油香滋味非常
星期五的晚上當然要放縱自己,
來了久違的諾士佛臺的樓上酒吧餐廳飲杯酒吃美食!

Red  Sea  &  1664

首先來了兩客鴨胸沙律

接著就是扁豆薯蓉湯

扁豆薯蓉湯

第一個小食香蒜檸檬汁炒蝦
就是走泰式風味,混合了檸檬汁和辣椒蒜頭,酸酸辣辣的很過癮,
而蝦的表面微微燒焦,肉質非常爽口彈牙呢!

另一個香草炸魚條配檸檬汁
蘸著檸檬汁和沙律醬,忍不住一條接著一條呢。

香草炸魚條配檸檬汁

我們這晚都做了食肉獸 哈哈!
男友點的美國肉眼牛扒配燒肉汁
相當大塊,帶有點點肥膏。
Medium煎的剛剛好,保存著香濃牛肉味,肉汁豐腴鮮美!
配料亦很豐富,有焗薯、紫薯蓉、茄子、白菜和蕃茄等等。

我選的是慢煮西班牙黑毛豬鞍配鵝肝
。豬鞍的size亦不小大又挺厚身的。
透過恰當的慢煮烹調方法,做到肉質粉嫩鬆軟又充滿肉汁!
而鵝肝煎的外脆內軟,滿滿油香滋味非常!
其他蔬菜配料就跟牛扒差不多。

Red  Sea  &  1664
扁豆薯蓉湯
香草炸魚條配檸檬汁
2019-05-10 24 浏览
Badroom  Good  Food@尖沙咀喺諾士佛臺有一間叫寢宮嘅酒吧餐廳,除咗飲得食得重睇得。入面大走華麗宮廷風,非常 grand Drink Menu 除咗有一般cocktails 之外,入面重有寢宮主題嘅 cocktails,啲名好得意 我哋叫咗杯 King Mud Lun Yam ,入面係 Whisky、Bianco、Fresh Lime 同 Soda,用茶杯同木盆裝住,非常貴氣~ 飲落入口清新舒服,充滿青檸香。呢杯王昭君(落雁)都好靚阿,用Gin、St. Germain、Fenne 同 Cranberry Juice去調配,好似紅寶石咁。呢杯好啱女仔飲,清甜易入口 晚餐時間嚟所以重嗌咗啲野食,食物水準幾好,Set Dinner 已經包括沙律、湯同主菜 是日沙律係鴨胸沙律,沙律菜新鮮爽脆,而忌廉湯有拉花添㗎,飲落好 creamy。跟餐可以加錢點小食,一款揀咗香蒜辣椒炒牛柳粒,另一碟係蒜香雞翼條。估唔到份量都幾多,牛柳粒辣辣地好開胃,而雞翼條開咗邊方便食,新鮮炸起脆卜卜,連埋啲蒜粒食好惹味~主菜係美國肉眼牛扒配燒肉汁,好大碟而且賣相一流,切開係粉嫩嘅顏色,重有Juicy 肉汁
Badroom  Good  Food@尖沙咀

King Mud Lun Yam

王昭君(落雁)

忌廉湯

蒜香雞翼條

美國肉眼牛扒配燒肉汁

主菜係美國肉眼牛扒配燒肉汁,好大碟而且賣相一流,切開係粉嫩嘅顏色,重有Juicy 肉汁,牛味濃郁。

香煎大蝦配辣椒蒜香意粉
另一個主菜點咗香煎大蝦配辣椒蒜香意粉,大蝦厚肉彈牙,意粉煮得啱啱好,有 al dente 嘅口感,好吃
值得一讚係配菜都好豐富,有番茄、瓜菜、青椒同炸芋頭片等等,色彩繽紛之餘重健康好味道~
King Mud Lun Yam
王昭君(落雁)
忌廉湯
蒜香雞翼條
香煎大蝦配辣椒蒜香意粉
香港人工作壓力大, 積埋積埋好容易變情緒病架! 偶然都要放鬆下chill下! 但係收咗工已經好夜,又要食晚飯又要chill好難啫(>﹏<)啱先我就搵到一個地方氣氛一流, 可以一邊食晚餐一邊game, 食物質素仲very nice嘅添! 唔係唔開心share畀大家呀!在佔地過千呎的寢宮這裏, 既有傳統的飛鏢, 又有Beer pong枱, 仲有男士們最愛嘅 snooker, 亦有女仕們最like打卡位千秋擺設~ 要歡度一個晚上話都冇咁易(≧∇≦)唔想空肚飲酒, 可以先來個晚餐或小吃, 這裏的晚餐, 還會隨餐附送餐湯、 沙律和餐飲一杯。 然後還可以爾特惠價加38蚊加一款小吃。是日沙律是鴨胸沙律, 酸酸甜甜的黑醋菜沙律配以兩塊煙鴨胸, 是開胃的餐前小吃。既然加38蚊可以揀一款小吃當然唔執輸啦, 我就揀咗香草炸魚條配檸檬辣汁。 想不到也頗為大碟, 雖然是side dish的價錢, 但是分量卻絕不欺場 ,足夠二人吃呢!炸魚的粉槳夠曬薄, 簡直比美一級天婦羅師傅的手勢, 同時魚肉保持到嫩滑可口, 鹹鹹哋嘅椒鹽味就咁食已經好好味! 點埋檸檬辣汁又有另一種剌激的口感!是日餐湯是扁豆薯蓉湯

是日餐湯是扁豆薯蓉湯, 玩味的拉花設計令人覺得頗有心思, 忌廉在扁豆湯內日提升了嫩滑口感, 濃郁的豆香在第一啖已經令人為之精神一振, 在最後一啖時又會令人感到依依不捨。

主菜方面今次我選擇了U.S grain fed rib eye steak with gravy sauce 五成熟。
超大塊肉眼扒完全是西方人的分量, 再加埋堆積如山的伴菜陣容, 情況就好似有十個伴娘一齊陪新娘出嫁一樣,非常大堆頭! 我諗我應該冇可能食得曬(≧∇≦)

所以在云云配菜方面, 我揀咗我最鍾意食嘅紫薯蓉,甜甜地又好creamy嘅紫薯用非常之夠薯味,天然的番薯甜,甜得來非常清新,
除了紫薯還有正常焗薯,用錫紙包好再焗,將水份仍然鎖住,保留到原有的濃郁薯味又不會太dry ,nice~
至於五成熟的 rib rye ,由於不是鐵板上,所以不會有over cook嘅情況,肉質保持到鮮嫩。切開輕輕烤過的外層,內裡是嬌媚的紅色,猶如嬌艷欲滴的少女嘴唇般吸引,吃起來柔嫩的觸感,juicy的肉汁,澎湃的牛肉香味,令我渡過一個愉快的happy friday!感覺平常工作的汗水和辛勞都忘記了,果然好味的食物真是可以令人再次充滿力量o(^▽^)o

2019-05-09 23 浏览
去寢宮食飯 我仲以為係好中式嘅餐廳但原來係西式嘅 仲可以飲酒環境都好舒服 仲可以玩beer pong 添我地揀左set dinner 每人有一個湯 沙律 主菜首先係個火腿沙律帶鹹味嘅火腿配上酸味醬汁嘅沙律菜開胃又醒神忌廉雜菜湯濃郁嘅湯帶有果仁香味 配上香脆面包粒暖胃得黎又唔會感到滯 感覺剛好呢個咁中式嘅飲品 叫傾乜__飲 飲啦用左中式茶碗去裝住一個cocktail 好似古代黃皇帝咁而呢個cocktail 本身酸酸地 幾好入口慢煮西班牙黑毛豬鞍配鵝肝個黑毛豬帶有少少肥 食落有油香肉質嫩滑 用慢煮食落仲好Juicy鵝肝肥美 入口即溶美國肉眼扒配燒肉汁肉眼扒medium 牛味濃郁 切開係粉紅色 煎得剛好 配上燒肉汁更突顯牛肉gei 鮮味 軟嫩滑而且兩份主食都好多蔬菜  好欣賞呢一樣野呢度個環境坐得舒適 除左晚食 同朋友黎飲返杯應該都唔錯
去寢宮食飯 我仲以為係好中式嘅餐廳

更突顯牛肉gei 鮮味 軟嫩滑
而且兩份主食都好多蔬菜  好欣賞呢一樣野

呢度個環境坐得舒適 除左晚食 同朋友黎飲返杯應該都唔錯
2019-05-09 14 浏览
假期又是跟朋友食好西的時候...中環有蘭桂芳,而尖沙咀則有諾士佛臺,這裡一向以酒吧街命名,當中亦有不少西餐廳。朋友今天就揀了這間集酒吧、西餐、玩味十足的寢宮晚飯。甫進店內就看見了近年大熱的Beer Pong,還有飛標機、桌球機、搖搖椅和多張大型梳化...真的是非常適合任何男女老幼,甚至一家人聚餐的好地方。除了一般的cocktail外,還有幾款以古代美人命名的飲品。<西施>特別用上茶壺和茶杯來盛載,味道酸酸甜甜Pina-Colade 黑松露芝士薯條香蒜辣椒檸檬汁炒蝦蝦球彈牙,酸酸辣辣,十分刺激,嚐辣的一定要點沙津配上柚子汁,薄薄的Parma Ham,令整體不會過於低調餐湯美國內眼牛扒配燒汁慢煮西班牙黑毛豬鞍配鵝肝兩者份量都十分驚人,味道不用多說👍🏼而且配上大量配菜,最驚喜的是紫薯蓉

<西施>
特別用上茶壺和茶杯來盛載,味道酸酸甜甜

Pina-Colade

黑松露芝士薯條

香蒜辣椒檸檬汁炒蝦
蝦球彈牙,酸酸辣辣,十分刺激,嚐辣的一定要點

餐湯

美國內眼牛扒配燒汁

2019-05-01
2019-05-09 24 浏览
經男朋友家姐介紹諾士佛臺有間高質樓上酒吧 兩口子收工就去左試下喇🥳餐廳叫寢宮 裝修幾特別 有d歐式既風格 另外有飛標 彈乒乓波個部機 仲有得睇波 好啱上去食個飯hea下 最緊要既係野食質素好好 通常酒吧食飯都唔expect好食 但bedroom 係食物質素好高既一個酒吧餐廳 有鴨胸沙律同勁好飲既南瓜濃湯🥰🥰🥰焗酥皮羊扒$318第一次食酥皮羊扒 層酥皮好香 食落令到塊羊扒多左一層口感 羊扒有兩大塊成個手掌甘大 一啲so味都無 肉質鮮美多汁 另外有大量蔬菜做伴菜🥰有薯仔之外仲有甜香既紫薯 蕃薯乾片 食肉得黎又多菜類平衡番帶子蕃茄意粉$238新鮮肥美帶子有三大粒 仲有用火槍燒下 食落香口啲 意粉煮得啱啱好 用蕃茄炒得好開胃 都係有蕃薯乾片同小蕃茄 好fresh既意粉👍🏻😋黑松露芝士薯條$98薯條面鋪滿cheese~~~cheese~~~而且係粗身啲個隻 條條都脆卜卜 再沾上黑松露醬🤭完全係大滿香草炸魚條配檸檬汁$88呢個炸魚條有少少辣 但辣辣地又幾match 幾香口 小食份量黎講都大份 中意食炸野既人可以揀呢款小食 好吃🥰long island$108&mango mule$78嗌左一杯co

有鴨胸沙律同勁好飲既南瓜濃湯🥰🥰🥰

焗酥皮羊扒$318

帶子蕃茄意粉$238

黑松露芝士薯條$98

香草炸魚條配檸檬汁$88

long island$108&mango mule$78
嗌左一杯cocktail同一杯 mocktail 個presentation 好靚 用玻璃杯再加上d飲品有顏色 兩杯都好飲
  • 焗酥皮羊扒
  • 帶子蕃茄意粉
2019-05-09 11 浏览
睇相就覺得呢間bar好特別,真係好岩女仔黎,有勁多打卡位!包括有3D 牆、千秋等等,酒吧娛樂設施也不缺,有beer poong、飛鏢機等等。呢度除咗酒Menu好有特色之外,食物餐牌都有好多選擇,已經係餐廳嘅級數。我們先點了兩杯飲品和兩個小食。朋友點了啤酒而我點了Mango mule,有fresh lime, mango purée和ginger beer,口味清新自然!香草炸魚條配檸檬汁($88)炸魚薯條就食得多,炸魚條就少食,呢個拎來做酒走小吃真係非常好,一口一條,很方便。蒜香雞翼條($88)香脆又超級惹味!加埋炸蒜同辣椒,有大排檔的感覺。好味!因為小食的質素都不錯,晚飯令人期待,套餐可以選湯或沙律,這晚吃的是西蘭花忌廉湯,個碟超靚,估唔到個湯仲拉埋花 ,好有誠意。朋友點了牛扒($328),擺盤很架勢!成個盤景咁!有非常多嘅配菜,分量十足! 牛扒內裡都幾有肉汁。我點了較少看到的慢煮脆鴨脾配鵝肝($258)有兩隻鴨髀仲有厚厚的鵝肝!擺盤一樣大堆頭,除了紫薯、還有各種蔬菜,勁健康,很欣賞!-呢度嘅食物以酒吧餐廳來說都幾有驚喜,比想像中好,雖然價錢唔平,不過份量足,又都坐得幾舒服,仲可以打

香草炸魚條配檸檬汁($88)

蒜香雞翼條($88)
香脆又超級惹味!加埋炸蒜同辣椒,有大排檔的感覺。好味!

呢度嘅食物以酒吧餐廳來說都幾有驚喜,比想像中好,雖然價錢唔平,不過份量足,又都坐得幾舒服,仲可以打下卡!

2019-05-08 32 浏览
同事話好耐冇happy hour,帶我地去chill下Menu都是透過ipad查看,非常方便。 有多款set meal選擇。我們一行三人,叫了3份小食和2份main course黑松露芝士薯條薯條非常香脆,沾上濃郁的黑松露醬,令人無法抗拒的誘惑,簡直食唔停口!香蒜辣椒檸檬汁炒蝦非常彈牙,帶點微微的青檸酸和辣椒味,開胃惹味。香煎芝麻吞拿魚柳厚度適中,外層沾上黑白芝麻煎香,造出外脆內軟效果,好味來到主菜了,每份都會送沙律和餐湯。沙律菜非常新鮮,配上黑醋汁開胃醒神,蘑菇湯好creamy,蘑菇味非常濃郁。美國肉眼牛扒配燒肉汁牛扒叫了medium,熟度剛剛好,肉質鮮嫩非常重牛味,愛吃牛的我忍不住吃多了幾塊慢煮西班牙黑毛豬鞍配鵝肝黑毛豬鞍好厚肉,煎到好juicy,肉味濃郁。鵝肝油潤甘香,鹹味適中叫了杯Thaijitio 無酒精飲品,係用青檸、檸檬葉、香茅及梳打水製成的,味道清新,不錯
同事話好耐冇happy hour,帶我地去chill下

黑松露芝士薯條
香蒜辣椒檸檬汁炒蝦
非常彈牙,帶點微微的青檸酸和辣椒味,開胃惹味。
香煎芝麻吞拿魚柳
厚度適中,外層沾上黑白芝麻煎香,造出外脆內軟效果,好味

來到主菜了,每份都會送沙律和餐湯。

慢煮西班牙黑毛豬鞍配鵝肝
黑毛豬鞍好厚肉,煎到好juicy,肉味濃郁。
鵝肝油潤甘香,鹹味適中

2019-04-30
  • 香蒜辣椒檸檬汁炒蝦
  • 黑松露芝士薯條
  • 美國肉眼牛扒配燒肉汁
2019-05-08 12 浏览
放工同約左朋友去咗尖沙咀食晚飯星期五晚 揀左間位於諾士佛臺既樓上bar 飲野傾下計呢間bar叫左寢宮成個環境感覺都好chill 好舒服裝修好特別 好多少女系卡位沙發仲有個千秋打卡位 ❤🥰無論同frd兩個人傾下心事定成大班frd去飲野都唔錯食物方面 我地點左兩個set dinner Main course 再跟埋沙律同餐湯幾抵食沙律🥗大大份西蘭花忌廉湯幾特別 忌廉味好濃郁好香連唔太好西蘭花既我都飲哂主菜方面我揀既係美國肉眼扒配燒汁份量真係好大 而且非常高質大大份外身煎到金黃香脆 鎖住左肉汁一咬好多肉汁 肉味都夠濃 呢個價位黎講好有驚喜另外我朋友點左帶子番茄意粉我一定要再強調多次,份量超多!帶子新鮮爽口 意味軟硬適中 調味亦好好蕃茄味唔會太酸 可以食出帶子既鮮味小食方面我地叫左蒜香雞翼條同黑松露芝士薯條 🍟雞翼條好好食!大讚,炸得非常香脆,加埋香料炸蒜 好香口好惹味!重點係 單骨嫁!食起上黎好方便啖啖肉芝士薯條配埋黑松露 只能說絕配!正!咁chill ge地方梗係要點返杯mocktail 飲下我揀既thaijito 好fresh 好清新!整體黎講 食物環境都一流打工仔新蒲點!
放工同約左朋友去咗尖沙咀食晚飯

份量真係好大 而且非常高質

大大份外身煎到金黃香脆 鎖住左肉汁
一咬好多肉汁 肉味都夠濃 呢個價位黎講好有驚喜

另外我朋友點左帶子番茄意粉
我一定要再強調多次,份量超多!

帶子新鮮爽口 意味軟硬適中 調味亦好好
蕃茄味唔會太酸 可以食出帶子既鮮味

小食方面我地叫左蒜香雞翼條同黑松露芝士薯條 🍟

雞翼條好好食!大讚,炸得非常香脆,
加埋香料炸蒜 好香口好惹味!

重點係 單骨嫁!食起上黎好方便啖啖肉
芝士薯條配埋黑松露 只能說絕配!正!

咁chill ge地方梗係要點返杯mocktail 飲下
我揀既thaijito 好fresh 好清新!

整體黎講 食物環境都一流
打工仔新蒲點!