Cinnamoroll原來唔經唔覺陪左我20年💙今次同富山麵家合作推出左一系列既期間限時食品同飲品,作為小Fans既我又點會錯過呢個去打卡既機會呀!!剩係個門口都好吸引好想試啦!💙特製沾麵配牛奶濃湯 $108牛奶湯好香好濃連顏色都襯埋Cinnamoroll,用溏心蛋同埋魚旦砌左個造型出黎真係超可愛,差啲唔捨得食!仲有大大塊叉燒同豬軟骨都好正,肉質岩岩好,唔會好難咬💙特製黑醬油拉麵 $98醬油湯底濃郁,拉麵軟硬度適中,仲有粒Cinnamoroll既白魚旦!好睇又好味道!💙玉子章魚燒 $48章魚燒細細粒可以一口食曬,不過要小心熱呀!蒜到岩岩好,夠曬香脆可口!旁邊仲有舊玉子印有Cinnamoroll既樣,so cute真係少女心大爆發💙💙肉汁滿滿餃子餃子皮都幾薄,食落去唔會成口粉,拎出黎果陣熱辣辣,好脆好香💙特製橙味梳打 $38  特製波子汽水 $38呢兩杯都係充滿少女心又夢幻既打卡飲品!上面鋪滿左忌廉同埋七彩珠珠,飲落裡面仲有啲Jelly好有咬口架~仲有一粒Cinnamoroll嘅棉花糖呀!唔甜又好味佢地呢個聯乘活動由即日至12月31日就會完結架啦,Cinnamoroll既fans千祈唔好

💙特製沾麵配牛奶濃湯 $108

💙特製黑醬油拉麵 $98

💙玉子章魚燒 $48

💙肉汁滿滿餃子
餃子皮都幾薄,食落去唔會成口粉,拎出黎果陣熱辣辣,好脆好香

💙特製橙味梳打 $38  特製波子汽水 $38

佢地呢個聯乘活動由即日至12月31日就會完結架啦,Cinnamoroll既fans千祈唔好錯過啦!

📍富山麵家地址: 銅鑼灣希雲街7號地下
2022-12-07 13 浏览
因為大股東就黎要飛既關係,所以就出左銅鑼灣血拼買衫,買完衫當然要醫下肚仔啦,我就叫佢陪我去1間我好想去既拉麵店朝聖 - 富山麵家🤗點解呢間拉麵店咁出名?因為佢地定期都會做唔卡通人物既主題店,今期既主角係 - 玉柱狗,入到餐廳,全部都係玉桂狗,就好似去左佢屋企咁🙈坐企睇完menu,就叫左呢啲:- 特制牛奶拉麵🥛- 冠軍黑醬油拉麵- 玉子章魚燒🐙- 肉汁滿滿餃子- 特制橙味梳打- 波子汽水着先黎既係黑醬油拉麵同牛奶拉麵,黑醬油拉麵雖然有啲啲油,但係幾香油味,麵亦都幾彈牙🥰而牛奶拉麵🥛黎到已經勁香奶味,但食落去又唔算好奶,各位朋友仔可以1戰👍至於小食:玉子章魚燒,玉子都係玉桂狗既樣,完全唔捨得食,章魚燒🐙都熱辣辣,食落去唔錯👍至於肉汁滿滿餃子,要讚1讚個皮真係好薄,重有就係夾起黎都冇爛到,食落去啖啖肉,非常推介大家去到要叫呀😋😋最後既特飲,係啫喱加梳打,飲落去粒粒啫喱,都唔錯。如果比較的話,建議叫橙味梳打🤗總結:食物未必係最好食既拉麵,但係環境可以數1數2,Carton係好有童真既人,所以入到舖頭就覺得好似去左玉桂狗屋企,有童真既大家不妨去下玉桂狗既「屋企」啦🥰

坐企睇完menu,就叫左呢啲:

- 特制牛奶拉麵🥛
- 冠軍黑醬油拉麵
- 玉子章魚燒🐙
- 肉汁滿滿餃子
- 特制橙味梳打
- 波子汽水

2022-12-01
  • 肉汁滿滿餃子
成日覺得呢啲主題餐廳食飯質素一定一般啦點知呢間真係有驚喜‼️童真都返哂嚟呀入座要先收錢先~只收現金👈🏻👈🏻注意見到好多爸爸都帶仔女嚟試🫶🏽🍜特製牛奶拉麵$98叉燒肥瘦適中~仲要係厚切~唔覺得鞋雞蛋略嫌過熟豬軟骨炆得好淋~好食🤤🍡玉子章魚燒唔錯👍🏾賣相滿分💯如果醬汁再多少少就perfect la玉子印有玉桂狗個樣 超可愛紙巾盒+筷子+環境+飲品都超好拍照🤣🤣好座位雖然唔多~門口都好好打卡㗎
成日覺得呢啲主題餐廳食飯質素一定一般啦

玉子印有玉桂狗個樣 超可愛

紙巾盒+筷子+環境+飲品都超好拍照🤣🤣

座位雖然唔多~門口都好好打卡㗎
2022-12-01
今日經過銅鑼灣,見到有玉桂狗主題拉麵。幾特別,剛剛又過咗午餐時間,冇咩人就走入試下😁雖然已經11月尾,但今日仲係好熱🥵 既然咁熱就緊係叫個麻醬沾麵試下,麵質煙韌有咬口,配埋爽口青瓜,好清爽!叉燒同埋豬軟骨好淋、好入味。😋另外仲叫左個特制黑醬油拉麵,一上枱就聞到好香嘅醬油味,一見到就即時試啖。拉麵爽口,流心蛋蛋黃好香,玉桂狗魚餅又可愛又好好食😋小食方面有玉子章魚燒,塊玉子隻玉桂狗前後兩面唔同款,好有心機。章魚燒上面好多紫菜同木魚絲,一啖擺入口,好多層次同味道,好好味😋見到雞翼都幾靚,又叫一份試吓,雞翼香口又入味。天氣又熱又濕,同朋友叫左一人一杯特飲試下先,波子汽水味梳打甜甜哋,香橙梳打酸酸甜甜好特別

2022-12-02 57 浏览
呢間店嘅服務由未入門口已有問題。去到無人排隊,就要求一定要齊人,無問題,到齊人,入面未有枱埋單,就俾個餐牌叫您睇;30秒內催你落單。好,落完單10分鐘,都未有枱。等左15分鐘終於有枱,我地都未坐低,見我哋點嘅食物送左去另一張枱;要人地個客(人地食緊野無戴口罩)通知店員落錯枱,先至搵返原來係我地落嘅食物,送嚟我哋張枱….我哋都未坐低,就話「我地要收左錢先」30分鐘,排隊坐低時間,不停催催催,而明明見到剛起身嘅枱,離座喺櫃枱埋單…應付唔到咁多客就set quota .食物,除左有印個公仔頭,係冇特別嘅日式拉麵
呢間店嘅服務由未入門口已有問題。

我哋都未坐低,就話「我地要收左錢先」

應付唔到咁多客就set quota .

食物,除左有印個公仔頭,係冇特別嘅日式拉麵

2022-12-02
  • 魚介黑醬油沾麵
2022-12-01 27 浏览
銅鑼灣嘅富山麵家,近期非常hit,因為佢每一季都會有唔同嘅卡通人物主題,今期就係⭐️玉桂狗⭐️,佢哋絕對唔馬虎,由所有嘅食物去到嘢飲,甚至餐具再加四周嘅佈置,都係充滿着藍色系既肉桂狗,係肉桂狗粉絲嘅你哋就千祈唔好錯過啦,佈置得非常細心,唔知嘢食又會唔會用心呢?今日來打卡之餘,順便就試吓佢哋既拉麵😆😆,呢個肉桂狗限定店去到12月31號咋,記住睇時間嚟食啦😉😉今次我哋一行三人叫咗三碗拉麵,兩份小食同三杯嘢飲,其實佢哋拉麵嘅款式比較少,可能每一樣都精🖤2x特製黑醬油拉麵 $98:佢裏面有沖繩豬軟骨,日式叉燒同埋新鮮魚片,湯底係佢哋特製嘅黑醬油,味道非常濃郁,帶有油香味,拉麵嘅軟硬都剛剛好,食落好彈牙,而豬軟骨味道濃郁,好鬆軟,呢款拉麵係期間限定,裏面仲有玉桂狗魚蛋片,非常可愛😆😆🦐富士山白鹽蝦拉麵 $88:佢裏面嘅配料有日式叉燒,櫻花蝦,半熟蛋同粟米等,湯底充滿住濃濃嘅櫻花蝦味,好有鮮味😋,佢裏面都係用咗日式叉燒,肥瘦均勻,都係非常鬆軟🍢串燒雞軟骨 $42:燒到啱啱好,味道唔錯,我更左胡椒同鹽粒,輕輕調一調味已經唔錯,總共有四串,價錢都合理🥟肉汁滿滿餃子 $42:佢有五件,裏面嘅餡料非常豐富,有

🥟肉汁滿滿餃子 $42:佢有五件,裏面嘅餡料非常豐富,有少少肉汁,而外皮非常薄,輕輕煎到金黃色,口感一流🤤

🍹我哋叫咗期間限定嘅特飲,包括有特製橙味梳打,同埋特製波子汽水 $38/1,橙味梳打飲落非常開胃,底層係梳打水面層再加左cream同埋士多啤梨流心棉花糖,唔會太甜,另外波子汽水好特別,溝出嚟既顔色好靚,有漸變效果😍😍

2022-11-22 49 浏览
☁️救命!!終於到我過嚟了(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)開心到不行🥹🥹同卡通crossover嘅食肆嚟講,佢crossover得好有heart!!!! 門面、室内門廉、員工制服、畫、碗、筷子套、杯,等等等等…全是Cinnamoroll!! 興奮死me了(*☻-☻*)★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*🍜ℂ𝕚𝕟𝕟𝕒𝕞𝕠𝕣𝕠𝕝𝕝特製沾麵 $108雖吔完全唔捨得食隻蛋🥚呀!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)用上日本沖繩豬軟骨同埋日本叉燒,入口軟腍腍。麵的軟硬度剛好,揀左配胡麻醬,好有日本撈麵嘅感覺🇯🇵😍🍜ℂ𝕚𝕟𝕟𝕒𝕞𝕠𝕣𝕠𝕝𝕝特製黑醬油拉麵 $98一樣有豬軟骨同埋日本叉燒,魚片係Cinnamoroll個樣(●°u°●)​ 」可愛到不行!雖然剩係得塊魚片係佢,但都足夠比我係咁影😍😍黑蒜湯底濃郁,但係唔會過鹹,啱啱好。🥟肉汁滿滿餃子 $42外層脆卜卜,內裡爆汁🐙玉子章魚燒 $48玉子已經成個俘虜我的心(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)隻Cinnamoroll會否太qq!!!連蘿蔔都做成☁️嘅形狀!好襯Cinnamoroll💙章魚燒外層燒到脆卜卜,燒汁沙律醬完全係精髓!章魚燒唔會過份厚粉,

🍜ℂ𝕚𝕟𝕟𝕒𝕞𝕠𝕣𝕠𝕝𝕝特製沾麵 $108

Cinnamoroll特製沾麵

🍜ℂ𝕚𝕟𝕟𝕒𝕞𝕠𝕣𝕠𝕝𝕝特製黑醬油拉麵 $98

🥟肉汁滿滿餃子 $42

外層脆卜卜,內裡爆汁

🐙玉子章魚燒 $48

玉子已經成個俘虜我的心(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)隻Cinnamoroll會否太qq!!!連蘿蔔都做成☁️嘅形狀!好襯Cinnamoroll💙章魚燒外層燒到脆卜卜,燒汁沙律醬完全係精髓!章魚燒唔會過份厚粉,是足料啊!

🥤特製橙味梳打🍊 / 特製波子汽水 $38

🦄係好夢幻嘅顏色啊!橙色同粉藍色,加埋啲氣泡🫧好靚好靚好靚!除左隻杯,頂頂棉花糖都印左Cinnamoroll(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

Cinnamoroll特製沾麵
2022-11-20 54 浏览
After trying their Melody ramen previously, I came for their Cinamoroll Ramen this time. Just like last time, the store was filled with decorations that were really adorable.We basically ordered all their themed items except for dessert as it was not available that day. The price for the ramen is about $8-$13 more expensive than their usual ramen, which I think is to me a bargain for a Sanrio lover.The snacks and drinks came first which already got us so carried away with our camera. It also tas

The snacks and drinks came first which already got us so carried away with our camera. It also tasted really good.

For the ramen, I have to say I prefer the milk flavored one more as the black soy sauce was too salty for me. However, my friend who loves salty food loves it.
Cinnamoroll Milk Flavor Ramen
Cinnamoroll Black Soy Sauce Ramen
The milk flavored soup was for me was rich without being too salty and I could even finish the whole bowl. You can't choose the firmness of the noodles but I have to say the firmness was quite well controlled here and definitely better than the previous charcoal ramen I recently tried at another shop.
Looking forward to their next themed promotion.
Tamago Takoyaki
Special Made Wave Soda
Special Made Orange Soda
2022-11-17
Cinnamoroll Milk Flavor Ramen
Tamago Takoyaki
Special Made Wave Soda
Special Made Orange Soda
Cinnamoroll 特製黑醬油拉麵一上枱勁靚, 拉麵用印有玉桂狗圖案嘅碗上,仲有好得意嘅玉桂狗魚蛋😍湯底好香黑蒜味但唔會好咸,拉麵彈牙而且叉燒肥瘦適中,豬軟骨夠淋身,加埋溏心蛋都唔錯~富山灣白鹽蝦拉麵湯底幾鮮,帶到食材嘅原味😋爽口嘅拉麵加埋蝦、青蔥白蔥好夾~叉燒一樣係肥瘦適中,有兩塊大大塊食完好滿足雖然食完拉麵已經飽,但見到d小食好吸引再叫咗玉子章魚燒同富山雞翼😂玉子章魚燒章魚燒大大粒,燒到外脆內軟,食落好香口~玉子燒係玉桂狗造型,靚到唔捨得食🤗富山雞翼雞翼燒得啱啱好,咬落去仲好juicy,醬汁甜甜地加埋芝麻好香好好食特製波子汽水好睇又好飲,最正係上面層cream,好香奶味!杯飲品唔會太甜,仲有粒玉桂狗棉花糖,好可愛🤩
Cinnamoroll 特製黑醬油拉麵

富山灣白鹽蝦拉麵

富山雞翼

下午茶
  • 富山雞翼
#chuchuincausewaybay—𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗱𝗮𝘆🍜🥚特製牛奶拉麵特製黑醬油拉麵玉子章魚燒肉汁滿滿餃子特製橙味梳打特製波子梳打.超💙級💙可💙愛💙粉藍色店面加上大堆玉桂狗😆少女心爆棚.特製牛奶拉麵🥛🍜沖繩豬軟骨➕叉燒既組合🐷配上香滑牛乳湯底🐮🥛配搭太好 拉麵軟硬適中 好好食😋Q彈玉桂狗造型厚魚片🌸睇得又食得.特製黑醬油拉麵🍜又係有大大舊豬軟骨🤭😋➕埋我最愛既荀湯底唔會過鹹✅🤤.玉子章魚燒🐙一口一舊🐙🐙玉子燒無平時個款咁甜 但造型都贏晒😚😚.肉汁滿滿餃子🥟唔洗點汁就好juicy😚😚.橙味梳打🍊➕波子梳打🫧賣相好少女✨✨面頭仲有粒夾心棉花糖🍬🤤.而家去富山麵家仲可以➕$138就買到限定既玉桂狗拉麵碗😙🥣係屋企都可以比玉桂狗圍住了🤭💙—💰hkd $362 with no service charge (2ppls🍬)📍 Ramen Iroha G/F, 7 Haven Street, Causeway Bay..
#chuchuincausewaybay

就買到限定既玉桂狗拉麵碗😙🥣
係屋企都可以比玉桂狗圍住了🤭💙

📍 Ramen Iroha
2022-11-14
眾所周知我是布甸狗的忠實粉絲但其實我都很愛玉桂狗白白胖胖的很可愛囉~位於銅鑼灣的 @ramenirohahk最近整家店都變成了玉桂狗期間限定拉麵店由即日起至12月31日,推出富山麵家 X Cinnamoroll二十周年超多可愛玉桂狗裝飾連拉麵也有玉桂狗絕對是打卡必去😍❤️特製牛奶拉麵有好大粒肉玉桂狗魚蛋麵條軟硬適中牛奶湯底夠creamy豬軟骨很軟腍半肥瘦叉燒也很香口❤️特制波子汽水整杯都是藍白色超靚甜度不是很高喝下去都幾解渴❤️肉汁滿滿餃子煎得剛剛好一口一件很滋味
眾所周知我是布甸狗的忠實粉絲
但其實我都很愛玉桂狗
白白胖胖的很可愛囉~

位於銅鑼灣的 @ramenirohahk

煎得剛剛好
一口一件很滋味
2022-10-27
  • 特製牛奶拉麵
玉桂狗Cinnamoroll 2️⃣0️⃣週年喇❣️銅鑼灣拉麵店富山麵家,聯乘Sanrio Cinnamoroll舉辦20周年祭,等一眾粉絲可以朝聖打卡~淨係見到淺藍配白嘅店面設計同玉桂狗裝飾,已經少女心爆發💙🤍Menu仲新推出一系列玉桂狗造型嘅美食同飲品,相當可愛呀😍🍼特製牛奶拉麵 ($98)有好可愛嘅玉桂狗魚蛋🥰湯底飲到豚骨的味道帶有香濃牛奶味,拉麵彈牙、叉燒肥瘦適中、豬軟骨淋身,配埋流心蛋食好滋味呀!🍜特製沾麵配魚介醬油湯 ($108)溏心蛋印咗玉桂狗上去,仲用魚蛋砌咗兩隻耳仔勁得意😍沾麵最講求嘅就係湯汁,魚介醬油湯做得唔錯,唔會太死鹹或太過濃味搞到好口渴,反而帶有少許甜味😋浸一浸湯汁再食沾麵,幾爽口彈牙🙈仲有兩塊大腩肉同豐富配料例如蟹柳、青瓜、粟米、白蘿蔔,夾埋沾麵一齊食,食完都幾滿足架☺️🐙玉子章魚燒 ($48)章魚燒幾大粒,炸得好香脆又唔重粉,配埋紫菜同木魚食落幾香口😋玉子係玉桂狗個樣嚟,側邊仲有切成雲朵嘅白蘿蔔☁️好cutecute呀唔捨得食😍🍡串燒雞軟骨 ($42)雞軟骨好脆口,食落好爽🤣唧埋檸檬汁一齊食,小小椒鹽味得黎又有啲fresh嘅感覺☺️🍊特製橙味梳打 ($38)🫧特製波子汽水
玉桂狗Cinnamoroll 2️⃣0️⃣週年喇❣️

🍼特製牛奶拉麵 ($98)
特製牛奶拉麵

🍜特製沾麵配魚介醬油湯 ($108)
溏心蛋印咗玉桂狗上去,仲用魚蛋砌咗兩隻耳仔勁得意😍
特製沾麵

🐙玉子章魚燒 ($48)
玉子章魚燒

🍡串燒雞軟骨 ($42)
串燒雞軟骨

🍊特製橙味梳打 ($38)
🫧特製波子汽水 ($38)
兩款飲品都好夢幻好啱打卡🦄表面鋪滿忌廉同七彩珠珠,仲有一粒印有玉桂狗圖案嘅棉花糖添🥰飲落甜甜地幾解渴,仲有啫喱咬下,口感不錯幾飽肚🙈
特製波子汽水

總結:食物好多細緻位都有Cinamoroll好有心思,食飽仲可以加購Cinamoroll限定紀念品,有拉麵碗、筷子、環保袋,一於帶晒佢哋返屋企啦💙
今次活動會舉辦至12月31日,玉桂狗fans千祈唔好錯過呀!

特製沾麵
串燒雞軟骨
特製波子汽水
. 富山麵家🍜呢間人氣富山麵家連續獲「日本東京拉麵Show 5年冠軍」之前做Melody主題👀依家做緊20週年祭😍由10月1至12月31日都以玉桂狗做主題😋門口、店舖佈置、水杯、食物都被滿滿既玉桂狗包圍住😆如果你係玉桂狗fans一定吾可以錯過🥰#冬甩仔女_銅鑼灣#冬甩仔女_日本野🍩冬甩仔👦🏻🍩食評👅👦🏻特製黑醬油拉麵🌚🍜(玉桂狗) (7.8/10) $98醬油湯底濃郁,又吾會太咸☺️拉麵用左粗身,食落有質感,掛湯。配料印有玉桂狗魚片,幾可愛🤣爽口彈牙😋豬軟骨淋身入味、日式叉燒正常、雲朵白蘿蔔好甜☁️,半個糖心蛋🥚、荀片🥰有好多配料,成碗好豐富😋🍩冬甩女👧🏻🍩食評👅👧🏻特製沾麵🍜(魚介湯)(玉桂狗)(7.8/10) $108賣相好可愛,用左原隻糖心蛋,印左玉桂狗樣🤣用左魚片砌成左右耳仔🤣好match主題😆配有蟹柳、青瓜絲、粟米、豬軟骨、日式叉燒🙆🏻‍♀️魚介湯香濃,麵夠彈牙👍🏼🍩冬甩仔女👦🏻👧🏻🍩食評👅👦🏻👧🏻特製波子汽水 / 特製橙味梳打🥤(玉桂狗)(8/10) $38頂層有個可愛既玉桂狗棉花糖訓係cream上面🤣再灑上彩糖係表面🍬波子汽水都吾錯🫢橙味梳打更好飲,好重橙味,味道吾會太假或好似

[銅鑼灣美食推介🍽 ] 富山麵家🍜

#冬甩仔女_銅鑼灣
#冬甩仔女_日本野

🍩冬甩仔👦🏻🍩食評👅
👦🏻特製黑醬油拉麵🌚🍜(玉桂狗) (7.8/10) $98

🍩冬甩女👧🏻🍩食評👅

🍩冬甩仔女👦🏻👧🏻🍩食評👅

頂層有個可愛既玉桂狗棉花糖訓係cream上面🤣再灑上彩糖係表面🍬波子汽水都吾錯🫢橙味梳打更好飲,好重橙味,味道吾會太假或好似藥水味☺️配有啫喱,口感豐富👻成個配搭👍🏼呢2杯特飲打卡一流🥰

👦🏻👧🏻王子章魚燒(玉桂狗)(7.7/10) $48

王子係玉桂狗造型🤣配埋雪朵白蘿蔔☁️🤣插埋小旗仔🚩成個造型好得意😆熱辣辣既章魚小丸子有5粒,外脆內軟😳

👦🏻👧🏻富山雞翼🐥(8.5/10) $48

5隻大大隻雞翼食落外脆內嫩、醬汁調製得吾錯😋甜甜地配埋芝麻係表面🥰食落好岀色!

♨️整體好有氣氛,成間舖都佈滿玉桂狗做主題,好有心思😍環境、食物、員工制服🥰仲制有玉桂狗精品,可以帶埋佢反屋企🙆🏻‍♀️

🍩冬甩小資訊🍩
1️⃣免收另一✔️

💲抵食:7.5/10
👅好味:7.9/10
🍩推薦:7.9/10

📍富山麵家 (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街7號地下
🕛1200-2200(Mon-Sun)
不知道大家還有沒有印象我之前分享過的一間卡通人物主題的拉麵店?富山麵家之前聯乘的是My Melody,最近則是Sanrio的玉桂狗同樣是期間限定主題,由10月1開始直至今年底,喜歡玉桂狗的記得別錯過囉門口已經看到滿滿的玉桂狗還有排隊等入座的長長人龍。星期五晚上都很受歡迎,6點前來也要排1小時才有位 ... 之前My Melody才半小時。期間限定有玉桂狗的湯拉麵有兩款,還有一款沾麵,也有甜品小食和特飲喔當然單純配朋友來,想吃其他的拉麵亦會有的。但如果您是玉桂狗的粉絲就記得走的時候帶埋玉桂狗的商品回家吧!有購物袋、拉麵碗和不銹鋼筷子,若是全都買會有套裝價。全店都能找到玉桂狗,一整片藍白色,很開心喔特製橙味梳打 ($38) & 特製波子汽水 ($38)杯子上的玉桂狗超可愛!而且特飲上還有一粒印有玉桂狗的棉花糖。兩杯都有啫喱做底,喝光整杯後滿飽肚耶!朋友點的是 Cinnamoroll 特製黑醬油拉麵 ($98) 拉麵碗當然有玉桂狗,但今次紫菜沒有印公仔,而且一上桌已經掛掉 ...不過筷子套和水杯仍然有公仔就是囉,看來每次主題在設計上都會有少許出入?我點的是 Cinnamoroll 特製牛奶拉
門口已經看到滿滿的玉桂狗還有排隊等入座的長長人龍。

當然單純配朋友來,想吃其他的拉麵亦會有的。
有購物袋、拉麵碗和不銹鋼筷子,若是全都買會有套裝價。
全店都能找到玉桂狗,一整片藍白色,很開心喔

特製橙味梳打 ($38) & 特製波子汽水 ($38)
兩杯都有啫喱做底,喝光整杯後滿飽肚耶!
特製橙味梳打 & 特製波子汽水

Cinnamoroll 特製黑醬油拉麵

我點的是 Cinnamoroll 特製牛奶拉麵 ($98)
一眼就看到厚厚一塊的玉桂狗魚板,這麼可愛真的不捨得吃掉啊!
湯底能喝到豚骨的味道且有淡淡的牛奶香,
配一塊薄脆肥瘦各半的叉燒 + 豬軟骨,麵條有點偏硬了些,但還可以接受。
Cinnamoroll 特製牛奶拉麵
题外话/补充资料: 1月那是My Melody,10月是玉桂狗,都是Sanrio家的呢 如果是Sanrio不知有沒有機會有布丁狗?若不是Sanrio家限定,會想有卡娜赫拉。 食物方面,我這次來覺得比上一次的質素有所提高,但人更多就是。
2022-10-14
Cinnamoroll 特製牛奶拉麵
最近IG被瘋狂洗版 以淺藍色系同玉桂狗做主題嘅拉麵店本來唔係玉桂狗嘅粉絲,但係望到都覺得好得意,終於忍唔住要去朝聖😍📌Cinnamoroll 特製沾麵·魚介醬油有Cinnamoroll樣嘅雞蛋🥚,明明menu都見到,但起眼前出現嘅時候 少女心都係忍唔住爆發左😍😍😍勁可愛‼️魚介沾麵本身已經係肥啤嘅最愛🤪不過平時食果啲都有一層勁厚嘅油浮喺面🫠呢度用醬油做基底,食起嚟唔會咁油膩,魚介味相對冇咁重平時覺得沾麵太過重口味嘅話,不妨試吓呢度嘅沾麵,清爽又冇咁大負擔,食完唔會咁大罪惡感🤣📌串燒雞軟骨被拉麵耽誤咗嘅居酒屋😂 雞軟骨燒到脆卜卜就算掛住影相打卡,食嘅時候串燒已經凍咗,都仍然好涮口🤤食完有啲唔夠喉🫣📌特製橙味梳打棉花糖上面印咗Cinnamoroll個樣,差啲唔捨得食🥹 梳打唔會好甜,中間有層啫喱令飲品做到漸層效果早收工去到唔使排隊,食完出黎已經排晒長龍🫣平日都有咁多人蜂擁而至 真係唔可以睇少Cinnamoroll嘅吸引力🧲🤫🤫🤫靜靜雞話你知肥啤見到個拉麵碗好靚,$138咋🤫🤫🤫忍唔住買咗個等未搶到機票嘅我都可以煮返個拉麵慰藉下自己先,個碗相當有份量,記住自備大隻佬💪🏼😬
最近IG被瘋狂洗版 以淺藍色系同玉桂狗做主題嘅拉麵店

📌Cinnamoroll 特製沾麵·魚介醬油

魚介沾麵本身已經係肥啤嘅最愛🤪
不過平時食果啲都有一層勁厚嘅油浮喺面🫠
呢度用醬油做基底,食起嚟唔會咁油膩,魚介味相對冇咁重

📌串燒雞軟骨
被拉麵耽誤咗嘅居酒屋😂 雞軟骨燒到脆卜卜