2023-01-18
🥢對於日本嘅國民美食「拉麵」🍜我自己就超鍾意拉麵、又鍾意沾麵😋而銅鑼灣呢間拉麵店就係我成日會幫襯嘅其中一間喇📍每次黎呢度食完都好🈶️🈵️足感呢💯由其是呢幾日天氣凍左咁多🧣「雪雪聲」飲啖濃湯啜啖拉麵🍜成個人暖暖的、好幸福呢🥳🍜 特製雙拼蟹沾麵 $95🌈拉麵同埋沾麵都各有各嘅粉絲fans❤️我自己就覺得沾麵比起拉麵嘅味道就更加濃郁🔥啱晒重口味嘅朋友嚕💯一碗高質嘅沾麵🥢由佢哋嘅麵質、湯底同埋溫度仲一啲都唔可以馬虎添✅而且呢度仲係用咗沖繩嘅豬軟骨同埋日式叉燒😋除咗喺日本之外🇯🇵香港都好少食到呢啲咁正宗嘅沾麵👍加埋啖啖都有蟹膏係度😋真係冇得輸呀❤️🍜北海道牛奶拉麵 $90🌈北海道嘅牛奶一向都品質優良💯平時直接飲牛奶🥛佢嘅口感香醇濃郁😋原來用嚟做拉麵湯底🔥更加會變成上乘嘅高湯添✅呢碗北海道牛奶拉麵充滿住香濃嘅奶香❤口感夠曬creamy😋同拉麵好夾呢🥳🥳🥟肉汁滿滿餃子 $42:煎過餃子皮脆卜卜🔥而且肉汁仲好豐富😋我好鍾意佢個餃子醬汁👍酸酸地配埋個餃子一啲都唔漏添🥳🍡串燒雞軟骨 $38:呢個雞軟骨🍢燒到熱辣辣上枱🔥上面仲沈左啲鹽🧂超正。🍹波子汽水 $25🍹日本橙汁碳酸飲料 $18
🍜 特製雙拼蟹沾麵 $95
🍜北海道牛奶拉麵 $90