2023-01-18 1199 浏览
🥢對於日本嘅國民美食「拉麵」🍜我自己就超鍾意拉麵、又鍾意沾麵😋而銅鑼灣呢間拉麵店就係我成日會幫襯嘅其中一間喇📍每次黎呢度食完都好🈶️🈵️足感呢💯由其是呢幾日天氣凍左咁多🧣「雪雪聲」飲啖濃湯啜啖拉麵🍜成個人暖暖的、好幸福呢🥳🍜 特製雙拼蟹沾麵 $95🌈拉麵同埋沾麵都各有各嘅粉絲fans❤️我自己就覺得沾麵比起拉麵嘅味道就更加濃郁🔥啱晒重口味嘅朋友嚕💯一碗高質嘅沾麵🥢由佢哋嘅麵質、湯底同埋溫度仲一啲都唔可以馬虎添✅而且呢度仲係用咗沖繩嘅豬軟骨同埋日式叉燒😋除咗喺日本之外🇯🇵香港都好少食到呢啲咁正宗嘅沾麵👍加埋啖啖都有蟹膏係度😋真係冇得輸呀❤️🍜北海道牛奶拉麵 $90🌈北海道嘅牛奶一向都品質優良💯平時直接飲牛奶🥛佢嘅口感香醇濃郁😋原來用嚟做拉麵湯底🔥更加會變成上乘嘅高湯添✅呢碗北海道牛奶拉麵充滿住香濃嘅奶香❤口感夠曬creamy😋同拉麵好夾呢🥳🥳🥟肉汁滿滿餃子 $42:煎過餃子皮脆卜卜🔥而且肉汁仲好豐富😋我好鍾意佢個餃子醬汁👍酸酸地配埋個餃子一啲都唔漏添🥳🍡串燒雞軟骨 $38:呢個雞軟骨🍢燒到熱辣辣上枱🔥上面仲沈左啲鹽🧂超正。🍹波子汽水 $25🍹日本橙汁碳酸飲料 $18

🍜 特製雙拼蟹沾麵 $95

🍜北海道牛奶拉麵 $90

🍹波子汽水 $25

🍹日本橙汁碳酸飲料 $18
  • 北海道牛奶拉麵
  • 特製雙拼蟹沾麵
餐廳主打醬油湯底拉麵,🌟湯底以秘製鮮魚醬加豬骨、雞骨、蔬菜⋯⋯熬煮五小時而成~😍間中仲會同日本卡通𝐜𝐫𝐨𝐬𝐬𝐨𝐯𝐞𝐫,將成間鋪佈置轉成主題卡通,🥲可惜今次啱啱錯過咗玉桂狗主題嘅日子,期待下一𝐫𝐨𝐮𝐧𝐝 𝐜𝐫𝐨𝐬𝐬𝐨𝐯𝐞𝐫 嘅卡通🥹🥹🍜特製雙拼蟹膏沾麵 - 味噌湯 ($𝟗𝟖)🍜大胃王拉麵 - 白鹽蝦 ($𝟏𝟎𝟎)🍗富山雞翼 ($𝟒𝟖)🥟肉汁滿滿餃子 ($𝟒𝟐)🧊日本波子炭酸飲料 ($𝟏𝟖)🍵熟白桃綠茶 ($𝟏𝟓)𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫咗𝟐個拉麵𝟐款小食𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞食啊😋大胃王拉麵的確係重量級😂用上大满足麵量 [𝟏𝟗𝟓𝐠 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥],拉麵上枱時仲𝐤𝐞𝐞𝐩到好熱熱辣辣,揀咗白鹽蝦,🦐蝦味幾香濃,湯底幾鮮甜甘香,麵質口感彈牙爽口有嚼勁,仲有好多片叉燒 ,幾香燒烤味,🤤啖啖肉好嫩滑沾麵則選用沖繩豬軟骨 & 日式叉燒👍🏻豬軟骨好入味好軟熟,有三種湯底可以選擇,我哋揀咗味噌湯,湯底幾濃郁唔會好油膩,拉麵質地好掛湯,好適合沾麵~💯沾麵入口比起湯麵冇咁𝐡𝐞𝐚𝐯𝐲,配上蟹膏食更加惹味提鮮\(●´ϖ`●)/🐥炸雞翼好香口,沾上醬油好開胃好惹味,果然煎炸野就係正💛🥟餃子的確滿滿的肉汁,可惜可能有少失手,😳有啲煎燶咗,

🍜特製雙拼蟹膏沾麵 - 味噌湯 ($𝟗𝟖)
🍜大胃王拉麵 - 白鹽蝦 ($𝟏𝟎𝟎)

🍗富山雞翼 ($𝟒𝟖)
🥟肉汁滿滿餃子 ($𝟒𝟐)

🧊日本波子炭酸飲料 ($𝟏𝟖)
🍵熟白桃綠茶 ($𝟏𝟓)

𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫咗𝟐個拉麵𝟐款小食𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞食啊😋

沾麵則選用沖繩豬軟骨 & 日式叉燒

🐥炸雞翼好香口,沾上醬油好開胃好惹味,果然煎炸野就係正💛
🥟餃子的確滿滿的肉汁,可惜可能有少失手,😳有啲煎燶咗,但係好彩都唔影響佢嘅味道😌

📍 富山麵家 (銅鑼灣)
🐰: 𝟒/𝟓

#eatwithkeikei #銅鑼灣 #希雲街
#sweetiedaily_cwb
  • 富山雞翼
  • 沾麵
2023-01-15 50 浏览
呢間人氣拉麵店位於銅鑼灣,主打醬油湯底拉麵,同時亦提供多款特色湯底、小食同飲品~ 聽聞餐廳曾經連續五年獲得東京拉麵秀嘅冠軍,即使完咗my melody同玉桂狗期間限定主題依然經常滿座😱 鍾意食拉麵嘅不妨都嚟朝聖吓🏆 特製雙拼蟹膏沾麵採用沖繩豬軟骨同日式叉燒,同時配上溏心蛋、青瓜絲、蟹柳絲同蟹膏🦀️ 湯底三選一,牛乳湯香氣四溢,淡淡奶油香,麵條彈牙,軟硬度適中,混埋蟹膏後增添鹹鮮味~ 大胃王拉麵份量豐富,叉燒有成五大塊,切成厚厚一片,啖啖肉夠晒滿足~ 湯底五選一,札幌味增湯底味道濃郁,鹹香並存,麵條比起沾麵更Q彈,兩款都各有千秋🍜如同呢款創意嘅小食名,肉汁滿滿餃子果然符合商品條例,外皮煎至脆身,金黃香脆,肉汁飽滿,值得一試🤤 富山雞翼以特製醬汁調配,味道特別,外脆內嫩,面頭更灑上芝麻點綴,推😛

2023-01-15 29 浏览
早排去開銅鑼灣Hysan Place 同 Time Square買嘢,突然諗起呢間日本🇯🇵嘢🍥🍜。有日本拉麵、小食、特色飲品,座位舒適,食物款式多👍🏻.《特製雙拼蟹糕沾麵》🍜 $98幾足料,有大大塊日式叉燒、沖繩豬軟骨、青瓜絲、蟹柳絲、同蟹膏😍仲有隻糖心蛋🥚🤤 。有熱牛乳湯、味噌湯、胡麻醬揀,我揀咗熱味噌湯,夠重味 同 rich!《大胃王拉麵》🍲 $110極豐富、份量好多,有成五大塊叉燒🤩 啱晒食量比較大嘅你。湯底有好多款,可以揀:黑醬油/ 白鹽蝦/北海道牛奶/札幌味噌/ 激辛味。我哋揀咗白鹽蝦,未食已經聞到湯底好香,湯面亦都有蝦米🤤 拉麵嘅軟硬度啱啱好,幾彈牙!《串燒鷄軟骨》 $42有成四串,啖啖肉😋 軟骨好好咬,配埋啲味粉好好食。《肉汁滿滿餃子》 $42有成五大隻,肉汁多!《波子/ 橙味梳打汽水》🥤 $25配埋拉麵食👍🏻👍🏻

《特製雙拼蟹糕沾麵》🍜 $98

《大胃王拉麵》🍲 $110

《串燒鷄軟骨》 $42
有成四串,啖啖肉😋 軟骨好好咬,配埋啲味粉好好食。

《肉汁滿滿餃子》 $42
有成五大隻,肉汁多!

《波子/ 橙味梳打汽水》🥤 $25
配埋拉麵食👍🏻👍🏻
午餐
不知道這裡有沒有肉桂狗迷!這次來到這家聯承𝐜𝐢𝐧𝐧𝐚𝐦𝐨𝐫𝐨𝐥𝐥打卡朝聖的餐廳🤭周圍滿佈可愛的肉桂狗裝飾,不知道下一次會𝐜𝐫𝐨𝐬𝐬 𝐨𝐯𝐞𝐫甚麼呢🤭 ——— ✤ 𝐂𝐢𝐧𝐧𝐚𝐦𝐨𝐫𝐨𝐥𝐥特製牛奶拉麵|$𝟗𝟖 湯底呈奶白色,味道類似豬骨湯混合忌廉湯,濃郁無比、入口滑溜🤤麵質屬於比較幼細的質地,但同樣做到彈牙有咬口而且掛湯。拉麵份量適中!女生剛好可以完成一大碗。 ✤ 𝐂𝐢𝐧𝐧𝐚𝐦𝐨𝐫𝐨𝐥𝐥 特製黑醬油拉麵|$𝟗𝟖 黑醬油濃郁飄香,可惜湯底略為少少鹹,相較個人比較喜歡牛奶湯底。配料方面的叉燒略嫌薄😢,如果厚身點會更有口感。豬軟骨軟糯入味,店家一定花了不少時間烹調熬煮,連軟骨部位都很入味🤭配料的糖心蛋也毫不馬虎,蛋漿流心入味。 ✤ 富山雞翼|$𝟒𝟖 一上檯立即有股濃郁飄香黑胡椒味撲鼻而來,雞翼脆炸後淋上特製燒汁,炸得酥脆,咬落去爆汁😋面頭再加上芝麻點綴。 ✤ 玉子章魚燒|$𝟒𝟖 我完全就是衝著這個超級𝐤𝐚𝐰𝐚𝐢𝐢的肉桂狗玉子打卡而點的🤪題外話章魚燒則比較普通,外脆內軟。 ✤ 特製橙味梳打|$𝟑𝟖 ✤ 特製波子汽水|$𝟑𝟖 兩杯飲品層次大抵相若,最頂部分為忌廉,忌廉上面有一個印有肉桂狗圖案的棉花糖
———
✤ 𝐂𝐢𝐧𝐧𝐚𝐦𝐨𝐫𝐨𝐥𝐥特製牛奶拉麵|$𝟗𝟖

✤ 𝐂𝐢𝐧𝐧𝐚𝐦𝐨𝐫𝐨𝐥𝐥 特製黑醬油拉麵|$𝟗𝟖

✤ 富山雞翼|$𝟒𝟖

✤ 玉子章魚燒|$𝟒𝟖

✤ 特製橙味梳打|$𝟑𝟖
✤ 特製波子汽水|$𝟑𝟖
兩杯飲品層次大抵相若,最頂部分為忌廉,忌廉上面有一個印有肉桂狗圖案的棉花糖,中層為啫喱,底層為梳打整體𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫 𝐟𝐚𝐧𝐜𝐲,非常適合打卡!最欣賞店家連飲筒搭配好配色,肉桂狗迷必叫的飲品。
2023-01-04 36 浏览
//富山麵家 (銅鑼灣)銅鑼灣希雲街7號地下玉桂狗拉麵主題限定店 排左成粒鐘先入到 打卡就一流 如果想食拉麵可以食其他▪️Cinnamoroll 特製黑醬油拉麵 $98湯底好一般 份量又較少 而且玉桂狗造型魚蛋係凍架 😣😂▪️玉子章魚燒$48細細粒章魚燒 唔會好特別▪️特製橙味梳打 $38 感覺係冇氣芬達+雪碧 唔知咩味 又有點啫喱 望落去幾靚 適合打卡 但都係試一次就夠▪️特製波子汽水$38都係冇氣的 可以打卡 但都係試一次就夠晒中意玉桂狗可以去打卡 食環境可愛風但排隊排太耐 而且食物質素一般 有好大改善空間
//富山麵家 (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街7號地下

▪️特製波子汽水$38
都係冇氣的 可以打卡 但都係試一次就夠晒

中意玉桂狗可以去打卡 食環境可愛風
但排隊排太耐 而且食物質素一般 有好大改善空間
未入門就已經見到富山今次個主題係做咩啦😍 全部都係玉桂狗中意一定要黎❤️沾麵都係選咗牛奶味,比牛奶拉麵個湯底再咸少少。野飲又係好色彩繽紛,影落好似有個AirPod case 係上面,其實係棉花糖😂 都見到幾多一家大細黎食😊 ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 🌼 Food玉子章魚燒 🐙 48餃子🥟 42特制牛奶拉麵 98沾麵 108🌼 DrinkOrange soda 38波子汽水 38◇◇◇◇◇◇◇◇◇

未入門就已經見到富山今次個主題係做咩啦😍 全部都係玉桂狗

Orange soda 38
波子汽水 38

◇◇◇◇◇◇◇◇◇

2022-12-26 34 浏览
✨Cinnamoroll期間限定主題餐廳✨🤍富山麵家🤍環境佈滿左玉桂狗既身影門口招牌都係玉桂狗,真係心心眼😍💗 Cinnamoro1特製牛奶拉麵🍜係由日本北海道牛乳做湯底💗Cinamoroll特製沾麵沾麵有三種湯底可選揀,揀咗魚介醬油湯,湯底比較濃,岩晒我口味💗 富山雞翼一份五隻雞翼,味道酸甜,鋪上隻芝麻更加香更滋味🤍仲有煎餃子🥟必食之一肉質鮮嫩,滿滿的肉汁,美味可口🤤✨打卡必叫🌈🤍 特製橙味梳打🤍 特製波子汽水飲品面頭放咗一粒印咗玉桂狗既棉花糖,味道唔會太甜,底部仲有啫喱粒,飲落去更有口感

✨Cinnamoroll期間限定主題餐廳✨
🤍富山麵家🤍

環境佈滿左玉桂狗既身影
門口招牌都係玉桂狗,真係心心眼😍

💗 Cinnamoro1特製牛奶拉麵
🍜係由日本北海道牛乳做湯底

💗Cinamoroll特製沾麵
沾麵有三種湯底可選揀,
揀咗魚介醬油湯,湯底比較濃,岩晒我口味

💗 富山雞翼
一份五隻雞翼,味道酸甜,鋪上隻芝麻更加香更滋味

🤍仲有煎餃子🥟必食之一
肉質鮮嫩,滿滿的肉汁,美味可口🤤

✨打卡必叫🌈
🤍 特製橙味梳打🤍 特製波子汽水
飲品面頭放咗一粒印咗玉桂狗既棉花糖,
味道唔會太甜,底部仲有啫喱粒,飲落去更有口感
2022-12-25 87 浏览
本身上網見到評價都不太差,順路經過就諗住試一試無妨。雖然對呢碗拉麵都不抱期待,明白有造型嘅食物通常味道都唔會出眾,但係呢一碗拉麵真係超乎想像地難食。湯底好大陣味精味,然後叉燒同豬軟骨都係溶完雪再出晒水嘅狀態,毫無肉質和味道可言。而且本身食物溫度都唔夠熱,只可以用暖嚟形容,$98咁嘅體驗真係讓人大失所望。希望店家認真地對待佢地煮的食物,與其搵咁多不同卡通人物crossover,不如放多啲心思喺餐點上,太失望。
本身上網見到評價都不太差,順路經過就諗住試一試無妨。

2022-12-25
2022-12-25 25 浏览
玉桂狗應該係唔少女生喺中/小學階段鐘意過嘅卡通❣️包括我自己。咁岩個日去做緊期間限定嘅玉桂狗主題拉麵、小食同特飲,舖頭變咗一間粉藍色小屋咁,非常打卡ableCinnamoroll特製牛奶拉麵 $98⭐️⭐️⭐️⭐️湯底以特選北海道3.6牛乳、豬骨同雞骨熬製,牛乳味超濃郁又香滑,估唔到牛乳同拉麵可以配合得天衣無縫~出面真係好少食到。豐富嘅配料有玉桂狗造型魚蛋、日式厚切叉燒、沖繩豬軟骨同半邊糖心蛋😋粗身麵質有嚼勁,雖然冇得揀軟硬度,但個人覺得啱啱好Cinnamoroll特製黑醬油拉麵 $98 ⭐️⭐️⭐️⭐️湯底以獨家魚醬製成嘅黑醬油為基底,添加雞骨、豬骨同鮮魚等熬製,味道清香而滲透出淡淡嘅鮮魚香;配菜同樣有沖繩豬軟骨、日式厚切叉燒,肉質軟腍,仲有Cute Cute玉桂狗魚令整碗拉麵生色不少!額外驚喜發現粗身拉麵嘅掛湯力很不錯,麵條盡吸湯底精華。玉子章魚燒 $48⭐️⭐️⭐️玉子Cinnamoroll配搭雲朵造型嘅白蘿蔔,賣相100分~章魚燒味道對板,即叫即整熱辣辣。富山雞翼 $48 ⭐️⭐️⭐️雞翼外脆內嫩,表面沾滿甘甜醬汁同芝麻,加埋豐富嘅肉汁,完美。特製波子汽水、特製橙味梳打 $38/杯 ⭐️⭐️⭐️⭐️吸晴又夢幻嘅兩杯

Cinnamoroll特製牛奶拉麵 $98⭐️⭐️⭐️⭐️

玉子章魚燒 $48⭐️⭐️⭐️

富山雞翼 $48 ⭐️⭐️⭐️

特製波子汽水、特製橙味梳打 $38/杯 ⭐️⭐️⭐️⭐️
吸晴又夢幻嘅兩杯特飲感覺去咗日本咁🤭有玉桂狗圖案嘅棉花糖,飲到啫喱,冰涼清新好飲!
2022-12-05
  • 特製波子汽水
  • 特製牛奶拉麵
  • 冠軍黑醬油拉麵
  • 富山雞翼
  • 玉子章魚燒
✨ 喺銅鑼灣見到呢間富山拉麵係用肉桂狗做主題 行過都覺得好吸睛💙唔單止門面 連餐廳入邊嘅裝修 水杯 筷子套 同所有菜式都用咗肉桂狗嘅元素🤭✨ 黑醬油拉麵湯底濃郁 但係又唔會過鹹 拉麵口感彈牙 豬軟骨好淋身入味 叉燒大大片 仲有好可愛嘅肉桂狗魚片添🤣牛奶拉麵既配料同黑醬油拉麵都一樣 而呢款嘅湯底係牛奶味 好濃郁🥛味道好夠 份量亦啱啱好😋✨ 另外叫咗兩款小食 章魚燒細細粒 有咬口 加埋面頭嘅醬汁同紫菜碎 夠晒惹味 仲有肉桂狗嘅玉子 夠晒可愛🤭餃子亦都用咗肉桂狗嘅碟去裝住 餃子煎得啱啱好 好Juicy 點埋喼汁食更開胃😎✨ 最後仲嗌咗兩杯特製嘅飲品 用咗肉桂狗嘅膠杯 面頭仲有印上肉桂狗圖案既棉花糖🤪打卡真係一流🥳🥳係fans嘅就一定唔可以錯過😆因為去到今個月尾31號就完啦🤭 🍴特製黑醬油拉麵 $98🍴特製牛奶拉麵 $98🍴玉子章魚燒 $48🍴肉汁滿滿餃子 $42🍴特製橙味梳打 $38🍴特製波子汽水 $38📍 富山麵家🔍 銅鑼灣希雲街7號地下

🍴特製黑醬油拉麵 $98
🍴特製波子汽水 $38

📍 富山麵家
🔍 銅鑼灣希雲街7號地下
2022-12-23 42 浏览
平時都鍾意黎呢一間拉麵店食嘢,適逢仲有Cinnamoroll主題,所有嘢都超級可愛,仲有幾多款式👍🏻,要帶埋細嗰啲公仔朝聖先☺️,Cinnamoroll主題至做到月尾,要把握機會串燒雞軟骨🦴($42)脆卜卜,連碟都係Cinnamoroll 玉子章魚燒🐙 ($48)有驚喜,比想像中好食,脆卜卜,外脆內軟,而香港嚟計都有中上嘅水準👍🏻,都有足夠章魚🐙,旁邊仲有超可愛嘅Cinnamoroll玉子燒🥚Cinnamoroll 特製沾麵🍜 ($108)有質素有賣相👍🏻,用左糖心蛋砌出Cinnamoroll,可愛度💯,店家嘅麵條質素極為高質,煙靭有彈性,揀咗麻醬,味道香濃,仲有叉燒蟹柳青瓜絲☺️,好多配料Cinnamoroll特製黑醬油拉麵🍜($98)麵質同樣優質,煙靭又能夠索湯,黑醬油清清地又有醬油嘅豆香👍🏻,更能突顯麵條,可愛嘅Cinnamoroll魚旦係重點🤩,豬軟骨煮得好淋,好入味輕易咬開特製波子汽水🥤($38)波子汽水,Cinnamoroll藍色主題色, 仲有啫喱,都幾好飲🥳特製橙味梳打🍊($38)靚靚打卡梳打,少女心Max,有忌廉同Cinnamoroll棉花糖

串燒雞軟骨🦴($42)
脆卜卜,連碟都係Cinnamoroll

玉子章魚燒🐙 ($48)

Cinnamoroll 特製沾麵🍜 ($108)

Cinnamoroll特製黑醬油拉麵🍜($98)

特製波子汽水🥤($38)

特製橙味梳打🍊($38)
用餐优惠
試食活動
富山麵家過往都會用卡通人物做主題,今次係聯乘Cinnamoroll(玉桂狗)二十週年😍全店粉藍配白既設計,每一次角落都係玉桂狗既蹤影,由水杯、筷子套到食物,都可以見到粉藍系既玉桂狗,超級可愛💙記得係期間限定到12月31日咋!特製黑蒜油拉麵黑蒜油湯底夠香濃,拉麵彈牙又掛汁,配搭日式叉燒同沖繩豬軟骨,豬軟骨好入味同軟腍,仲有隻溏心蛋同玉桂狗造型魚蛋💙又靚又好食😋特製牛奶拉麵配搭同黑蒜油係一樣,分別在於牛乳湯底相對較滑,拉麵部份既感覺好不一樣!❤️如果喜歡牛乳類既,這個不錯!玉子章魚燒玉桂狗造型既玉子燒非常吸睛😍章魚燒熱辣辣又夠脆口,Yummy !富山雞翼雞翼大大隻咬落去好juicy ,醬汁甜甜哋加咁芝麻就好惹味!特製橙汁梳打特製波子汽水梳打😍真係靚到痴線,超夢幻好適合扛卡!上面舖有忌廉加閃閃七彩珠珠,加埋印有玉桂狗可愛靚樣既棉花糖😍梳打入面仲有啫喱粒,咬下咬下咁加埋梳打又夠解渴,好爽!
記得係期間限定到12月31日咋!

特製黑蒜油拉麵

特製牛奶拉麵

玉子章魚燒

富山雞翼

特製橙汁梳打
特製波子汽水梳打
《富山麵家 x Cinnamoroll》期間限定💙₍ ᐢ.⌄.ᐢ ₎ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛCinnamoroll 2️⃣0️⃣週年啦🌟今次富山麵家就同玉桂狗聯乘期間限定店❕同朋友梗係即刻自費嚟到食咁可愛嘅拉麵啦🥰▫️Cinnamoroll特製牛奶拉麵💲9️⃣8️⃣牛奶拉麵入面豬軟骨、日式叉燒、溏心蛋🍜仲有超可愛嘅Cinnamoroll造型魚片💙即時賣相升級😍超吸引人注意‼️拉麵麵質都幾彈牙 豚骨x牛奶湯底甜甜鹹鹹 唔會膩☺️◾️Cinnamoroll特製沾麵✖️熱牛乳湯💲1️⃣0️⃣8️⃣Cinnamoroll特製沾麵賣相都好可愛💙用左溏心蛋同魚片砌左隻玉桂狗出嚟😍配料都好豐富 有青瓜絲、蟹柳、日式叉燒、豬軟骨、粟米…呢款沾麵仲可以自選湯底 有三款口味分別係熱牛乳湯、魚介醬油湯、胡麻醬❣️今次我地就揀左熱牛乳湯 湯底有淡淡牛奶味 唔會令人太heavy🫡而拉麵麵底都係一樣的~▫️富山雞翼💲4️⃣8️⃣雞翼一碟有五隻🥰同朋友share都夠食👌🏻佢係炸雞翼嚟 外皮都幾香脆 雞翼唔會太乾食落有啲蜜糖嘅甜味😳再加咗啲芝麻係面~增加口感 雞翼真係好好食😋▪️串燒雞軟骨💲4️⃣2️⃣雞軟骨一碟有4串 串燒都有啲椒鹽調味🧂味道岩岩
《富山麵家 x Cinnamoroll》期間限定💙
₍ ᐢ.⌄.ᐢ ₎ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ
Cinnamoroll 2️⃣0️⃣週年啦🌟
今次富山麵家就同玉桂狗聯乘期間限定店❕
同朋友梗係即刻自費嚟到食咁可愛嘅拉麵啦🥰

▫️Cinnamoroll特製牛奶拉麵💲9️⃣8️⃣
牛奶拉麵入面豬軟骨、日式叉燒、溏心蛋🍜
仲有超可愛嘅Cinnamoroll造型魚片💙
即時賣相升級😍超吸引人注意‼️
拉麵麵質都幾彈牙 豚骨x牛奶湯底甜甜鹹鹹 唔會膩☺️

Cinnamoroll特製沾麵賣相都好可愛💙
用左溏心蛋同魚片砌左隻玉桂狗出嚟😍
配料都好豐富 有青瓜絲、蟹柳、日式叉燒、豬軟骨、粟米…
呢款沾麵仲可以自選湯底 有三款口味
分別係熱牛乳湯、魚介醬油湯、胡麻醬❣️

▫️富山雞翼💲4️⃣8️⃣
雞翼一碟有五隻🥰同朋友share都夠食👌🏻
佢係炸雞翼嚟 外皮都幾香脆 雞翼唔會太乾
食落有啲蜜糖嘅甜味😳再加咗啲芝麻係面~
增加口感 雞翼真係好好食😋

▪️串燒雞軟骨💲4️⃣2️⃣
雞軟骨一碟有4串 串燒都有啲椒鹽調味🧂
味道岩岩好 食落仲好有嚼口~

▫️特製波子汽水💲3️⃣8️⃣
▪️特製橙味梳打💲3️⃣8️⃣
兩杯飲品都好岩打卡 充滿夢幻配色嘅飲品🥳
加上上層有滿滿嘅忌廉真係超級邪惡🧁
上面仲放咗一粒印有玉桂狗可愛圖案嘅棉花糖💙
波子汽水同平時飲開嗰啲味道差唔多🧊
橙味梳打味道有啲似雜果賓治啲fd🍹
兩杯飲品飲到最底仲有啲啫喱喺到增加口感添❣️

成間餐廳都係天空藍嘅顏色☁️同埋成間餐廳環境同食物都係玉桂狗🥰好可愛呀 少女心瞬間爆發💕

———— ʕ•͡ᴥ•ʔ ʕ•ᴥ•ʔ ♥︎ ——————
📍 富山麵家 @ramenirohahk
香港銅鑼灣希雲街7號地下
2022-12-19 41 浏览
銅鑼灣富山麵家,新推出一系列玉桂狗造型嘅美食同飲品,見到店內設計同玉桂狗裝飾💙🤍,相當可愛呀😍特製沾麵🍜 $108呢款沾麵有豐富配料,有大大塊叉燒、蟹柳、青瓜、粟米、白蘿蔔、溏心蛋印咗玉桂狗上去,仲用兩塊魚蛋拼咗兩隻耳仔,好有誠意,小朋友一定好鍾意😍小編好鍾意食沾麵,尤其呢個魚介醬油唔錯,唔會太鹹或過濃,沾麵爽口彈牙、食完好滿足架☺️特制黑醬油拉麵🍜 $98好香嘅醬油味,拉麵爽口,玉桂狗魚蛋可愛又好食😝😋肉汁滿滿餃子🥟 $42餃子咬開爆汁,肉餡好多,真係餡料肉汁都滿滿🤩富山雞翼 $48醬油醃過後再炸,糝上芝麻,十分香脆可口😛特製橙味梳打🍊🍸 $38夢幻打卡之選🦄 透心涼,好舒服特製波子汽水🥤 $38有印有玉桂狗圖案棉花糖同啫喱🥰飲落幾解渴😛🧊富山麵家銅鑼灣希雲街7號地下#富山麵家 #玉桂狗 #銅鑼灣 #希雲街 #hkfoodieclub #拉麵 #沾麵 #黑醬油

特製沾麵🍜 $108

特制黑醬油拉麵🍜 $98
好香嘅醬油味,拉麵爽口,玉桂狗魚蛋可愛又好食😝😋

肉汁滿滿餃子🥟 $42
餃子咬開爆汁,肉餡好多,真係餡料肉汁都滿滿🤩

富山雞翼 $48
醬油醃過後再炸,糝上芝麻,十分香脆可口😛

特製橙味梳打🍊🍸 $38
夢幻打卡之選🦄 透心涼,好舒服

特製波子汽水🥤 $38
有印有玉桂狗圖案棉花糖同啫喱🥰