2023-09-27
今日收工終於同朋友黎到book mark佐成個月嘅富山麵家x鬆弛熊二十周年😝係門口已經見到粉紅色同一堆鬆弛熊,即刻心心眼😍入到去裡面,不論牆身佈置同枱面都有鬆弛熊公仔圖案🤭仲帶埋鬆弛熊公仔陪我哋一齊食拉麵😘餐廳同時推出咗4-5款鬆弛熊主題餐飲我哋分別叫咗兩碗拉麵,小食同兩杯飲品,全是鬆弛熊😍‼️Rilakkuma特製沾麵有四款沾麵湯可以揀:熱牛乳湯/魚介醬油湯/胡麻醬/味噌湯我哋揀味噌湯,將爽口彈牙嘅拉麵浸入湯中間,麵條會掛滿味道濃郁湯底😋而且配菜份量都多,有兩塊厚切叉燒及半熟蛋,當然唔少得嘅係鬆弛熊、鬆弛小熊、小黃雞嘅特色魚片,可愛到唔捨得食🥰‼️Rilakkuma特製牛奶拉麵食拉麵一定要試咗個湯底先奶白色湯底,一入口就飲到濃郁的牛奶🥛味配菜同樣有鬆弛熊魚片、叉燒、半熟蛋同一舊豬軟骨,豬軟骨軟腍入味👍🏻‼️Rilakkuma炸雞拼章魚燒小食拼盤一上到嚟就見到一塊鬆弛熊造型曲奇餅🤩一兜粉紅色醬汁,原來係🍓士多啤梨醬,配搭炸雞,酸酸甜甜岀奇地幾夾🫶🏻章魚燒外脆內軟,淋上章魚燒醬,非常不錯‼️Rilakkuma特製百香果梳打 & Rilakkuma特製士多啤梨梳打梳打水配上百香果和士多啤梨果醬,唔
係門口已經見到粉紅色同一堆鬆弛熊,即刻心心眼😍
餐廳同時推出咗4-5款鬆弛熊主題餐飲
我哋分別叫咗兩碗拉麵,小食同兩杯飲品,全是鬆弛熊😍
‼️Rilakkuma特製沾麵
有四款沾麵湯可以揀:熱牛乳湯/魚介醬油湯/胡麻醬/味噌湯
‼️Rilakkuma特製牛奶拉麵
食拉麵一定要試咗個湯底先
奶白色湯底,一入口就飲到濃郁的牛奶🥛味
‼️Rilakkuma炸雞拼章魚燒
小食拼盤一上到嚟就見到一塊鬆弛熊造型曲奇餅🤩
章魚燒外脆內軟,淋上章魚燒醬,非常不錯
梳打水配上百香果和士多啤梨果醬,唔會太甜太假,幾清爽😚