2023-10-12 50 浏览
#跟住我食唔中伏 😍😍😍得意到癲!🐻知道 #富山拉麵 轉咗鬆弛熊主題已經勁想來😆終於搵到時間嚟~勁開心🥳特製牛奶拉麵 #必吃每次嚟都一定要食呢一個味❤️心心同我都覺得好好食👍平時佢食拉麵都好少會添食,呢碗就添完又要再添😆加上鬆弛熊好可愛,食慾都大增👏🏻🤩特製沾麵 #有三款鬆弛熊造型魚片心心剩係想要三塊魚片🤣所以要我食呢款今次揀咗魚介醬油湯,咸咸甜甜入口都幾順滑👍今次仲有炸雞拼章魚燒小食拼盤🥳一次過滿足兩個願望❤️炸雞醬料好似草莓乳酸咁嘅味,估唔到又幾襯,好特別🤤最後就係期間限定鬆弛熊特飲😆百香果梳打,同埋士多啤梨梳打,每杯仲會附送一粒鬆弛熊超可愛棉花糖添🥰心心勁happy加$68仲可以換購🤩期間限定特別版可摺式環保購物袋🛍️好靚又大size❤️摺埋放喺袋真係好方便~鬆弛熊真係超級可愛,未去嘅就快啲去食啦😆❤️#主題餐廳 #期間限定 #20週年鬆弛熊 #香港拉麵店 #香港可愛餐廳 #香港打卡餐廳 #香港好去處

#跟住我食唔中伏

😍😍😍得意到癲!
🐻知道 #富山拉麵 轉咗鬆弛熊主題已經勁想來😆
終於搵到時間嚟~勁開心🥳

特製牛奶拉麵 #必吃
每次嚟都一定要食呢一個味❤️心心同我都覺得好好食👍
平時佢食拉麵都好少會添食,呢碗就添完又要再添😆
加上鬆弛熊好可愛,食慾都大增👏🏻🤩

特製沾麵 #有三款鬆弛熊造型魚片
心心剩係想要三塊魚片🤣所以要我食呢款
今次揀咗魚介醬油湯,咸咸甜甜入口都幾順滑👍

今次仲有炸雞拼章魚燒小食拼盤🥳一次過滿足兩個願望❤️
炸雞醬料好似草莓乳酸咁嘅味,估唔到又幾襯,好特別🤤

最後就係期間限定鬆弛熊特飲😆

加$68仲可以換購🤩期間限定特別版可摺式環保購物袋🛍️
好靚又大size❤️摺埋放喺袋真係好方便~

鬆弛熊真係超級可愛,未去嘅就快啲去食啦😆❤️

#主題餐廳 #期間限定
#20週年鬆弛熊 #香港拉麵店
#香港可愛餐廳
#香港打卡餐廳 #香港好去處
呢間位於銅鑼灣出名成日同吾同卡通主題crossover既 🇯🇵✨ 最近既主題系鬆弛熊🐻 期間限定 去到10月31號炸📅 去到餐廳既時候 由外至內 連餐具都系滿滿粉紅色既佈置💖Rilakkuma特製黑醬油拉麵 $98粗身既拉麵條 黑醬油湯底味道甘醇 獨有既鹹鮮味 配上沖繩豬軟骨 日式叉燒同 印有鬆弛熊既日式魚蛋🍜Rilakkuma特製沾麵 $108沾麵提供四款湯底自選 而我揀左味噌湯🥢🍵 味道非常濃郁好喝 配上日式叉燒 魚蛋 蟹柳 粟米等沾麵既經典配菜😌炸雞拼章魚燒 $69章魚燒不過不失🍡 炸雞外脆內嫩🍗 點埋特製既士多啤梨醬🍓 酸酸地解油膩😌 最特別系仲有塊鬆弛熊既曲奇🍪特製百香果梳打 / 特製士多啤梨梳打 $39兩款水果梳打都酸酸甜甜 夏天飲解渴一流!!🥤另外只要同店員講 -暗號- 會有棉花糖送架🍬 順帶一提 仲可以加購鬆弛熊既環保袋👜
呢間位於銅鑼灣出名成日同吾同卡通主題crossover既 [富山拉麵] 🇯🇵✨ 最近既主題系鬆弛熊🐻 期間限定 去到10月31號炸📅 去到餐廳既時候 由外至內 連餐具都系滿滿粉紅色既佈置💖

Rilakkuma特製黑醬油拉麵 $98

• 特製百香果梳打
  • Rilakkuma特製黑醬油拉麵
  • Rilakkuma特製沾麵
  • 炸雞拼章魚燒
不知道這裡有沒有鬆弛熊迷!這次來到這家聯承𝐑𝐢𝐥𝐚𝐤𝐤𝐮𝐦𝐚打卡朝聖的餐廳(𝐮𝐧𝐭𝐢𝐥 𝟑𝟏/𝟏𝟎/𝟐𝟎𝟐𝟑)🤭周圍滿佈可愛的鬆弛熊裝飾,店家以粉色為主調,𝐞𝐯𝐞𝐧紙杯和筷子套也是印滿鬆弛熊圖案🐻立刻少女心大爆發💕——— ✤ 𝐑𝐢𝐥𝐚𝐤𝐤𝐮𝐦𝐚特製牛奶拉麵|$𝟗𝟖 一上菜便散發著令人垂涎欲滴的香氣~奶白色湯底濃郁而醇厚,帶著微微的甜味,與忌廉的滋味相融合,營造出豐富的口感和深度的風味。店家每日手造的拉麵麵條彈牙有嚼勁,與湯底的結合更顯順滑和豐富。湯中的配料如豬豚肉和海苔增添了層次感和口感的變化,帶來滿足的舌尖享受,令人回味無窮🍜✤ 𝐑𝐢𝐥𝐚𝐤𝐤𝐮𝐦𝐚 特製黑醬油拉麵|$𝟗𝟖 黑醬油賦予了拉麵湯底深沉的色澤和豐富的風味。它帶有微妙的鹹味和濃郁的醬油香氣,與湯底的鮮美相融合,營造出濃郁而平衡的口味。體外掛,每碗拉麵也會有超可愛的鬆弛熊魚蛋片呢🐻🐻‍❄️✤ 𝐑𝐢𝐥𝐚𝐤𝐤𝐮𝐦𝐚炸雞拼章魚燒|$𝟔𝟗炸雞外皮酥脆金黃,肉質嫩滑多汁,帶有香氣四溢的炸雞香味,結合了酥脆和軟嫩,搭配士多啤梨𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞更滋味🍓章外層煎至金黃酥脆,內部則是𝐐彈的章魚塊。✤ 𝐑𝐢𝐥𝐚𝐤𝐤𝐮𝐦𝐚特製百香果梳打|$𝟑𝟗✤ 𝐑𝐢𝐥𝐚

———
✤ 𝐑𝐢𝐥𝐚𝐤𝐤𝐮𝐦𝐚特製牛奶拉麵|$𝟗𝟖

✤ 𝐑𝐢𝐥𝐚𝐤𝐤𝐮𝐦𝐚 特製黑醬油拉麵|$𝟗𝟖

✤ 𝐑𝐢𝐥𝐚𝐤𝐤𝐮𝐦𝐚炸雞拼章魚燒|$𝟔𝟗

✤ 𝐑𝐢𝐥𝐚𝐤𝐤𝐮𝐦𝐚特製百香果梳打|$𝟑𝟗
✤ 𝐑𝐢𝐥𝐚𝐤𝐤𝐮𝐦𝐚特製士多啤梨梳打|$𝟑𝟗
嗚嗚😭遲了一步🥹看見其他人稍早一點來的時候會配上漂浮的鬆弛熊棉花糖怎料現在𝐎𝐎𝐒未知店家會否𝐫𝐞𝐬𝐭𝐨𝐜𝐤呢🥹
2023-10-07 39 浏览
成日有唔同卡通主題嘅銅鑼灣拉麵店-富山麵家🍜為慶祝Rilakkuma 20週年😍最近推出咗Rilakkuma鬆弛熊做主題嘅期間限定拉麵🐻食物有精心特製嘅鬆弛熊拉麵、沾麵、特製小食拼盤、飲品了🤩仲有Rilakkuma精美限量產品換購添😍🐻RILAKKUMA特製黑醬油拉麵選用沖繩豬軟骨、日式叉燒及新鮮魚片🤩魚片係好可愛嘅小熊造型🐻‍❄️另外仲會有荀、紫菜、半熟蛋、蔥花等等🤩黑醬油味道濃郁,拉麵彈牙入味😚豬軟骨肉質軟腍🐷🐻‍❄️RILAKKUMA特製沾麵有四款口味可以揀,分別係熱牛乳湯、魚介醬油湯、味噌湯同胡麻醬😛我揀咗味噌湯,湯底味道濃厚,沾麵會跟埋日式叉燒、新鮮魚片、蟹柳、粟米、半熟蛋同蔥花🤩🐻RILAKKUMA炸雞拼章魚燒上面有可愛嘅鬆弛熊餅餅🐻同埋插咗鬆弛熊旗仔😍炸雞外脆,雞肉嫩滑🐔章魚燒入面嘅章魚好彈牙🐙🐻‍❄️RILAKKUMA主題飲品係特製百香果梳打同特製士多啤梨梳打🍓兩款都味道香甜😚而且配上梳打夠晒清爽🧊

🐻RILAKKUMA特製黑醬油拉麵

🐻‍❄️RILAKKUMA特製沾麵

🐻RILAKKUMA炸雞拼章魚燒

2023-10-06 205 浏览
最近收到風,富山拉麵同鬆弛熊🐻有20週年期間限定合作,咁就一定要過嚟朝聖下呀😆~ 鋪頭以粉紅色🎀主題作裝修,每個角落都充滿住鬆弛熊可愛嘅身影呀,好適合打卡📸,最啱同埋女仔朋友一齊嚟,邊食邊同鬆弛熊影相,真係令人少女心爆發呀😍~-特製牛奶拉麵🍜 - HKD 98上菜時就見到鬆弛熊魚片🍥係碗中間,真係好可愛呀😍~ 配菜有叉燒、豬軟骨及溏心蛋🥚,先飲湯底,淡淡嘅牛奶香而滑😋,豬軟骨煮得較淋易入口,幾入味又唔黐牙,叉燒肉質較乾身,拉麵嘅軟硬度適中,口感彈牙有咬口🤤,整體味道偏淡,適合啲鐘意淡口味嘅朋友試試😉-特製黑醬油拉麵🍜 - HKD 98黑醬油湯底比較濃郁但唔會過鹹,配菜有叉燒、豬軟骨、紫菜及溏心蛋🥚,豬軟骨索咗黑醬油湯後味道變得入味😋,拉麵麵質都係啱啱好唔會太硬身,叉燒唔會太肥,較硬身,最後緊係唔少得鬆弛熊造型嘅魚片啦🤩~ 可愛到唔捨得食呀!😆-炸雞拼章魚燒🐥🐙 - HKD 69炸雞🐥即叫即炸,上菜時熱辣辣,口感爽脆😋,肉質都幾嫩滑👍🏻,令人感到驚喜嘅係依度炸雞係配士多啤梨醬🍓,撈埋一齊食味道幾新奇而唔太膩🤓,章魚燒🐙都係熱辣辣夠新鮮,幾脆口,雖然大大粒,但係章魚份量較少,略感可惜😢,除

特製牛奶拉麵🍜 - HKD 98
特製牛奶拉麵

特製黑醬油拉麵🍜 - HKD 98

炸雞拼章魚燒🐥🐙 - HKD 69
炸雞🐥即叫即炸,上菜時熱辣辣,口感爽脆😋,肉質都幾嫩滑👍🏻,令人感到驚喜嘅係依度炸雞係配士多啤梨醬🍓,撈埋一齊食味道幾新奇而唔太膩🤓,章魚燒🐙都係熱辣辣夠新鮮,幾脆口,雖然大大粒,但係章魚份量較少,略感可惜😢,除咗依兩樣之外,依個拼盤仲有塊弛熊造型嘅餅乾🍪,食落意外地脆而味道又唔差,幾驚喜😜

特製百香果梳打🥤 - HKD 39
依家天氣咁熱🥵,緊係要叫杯嘢解下渴啦~ 百香果梳打就FIT哂啦🤣!梳打水嘅氣泡爽感再加上百香果嘅酸甜清新滋味🤤,飲完令人胃口大開呀~ 而且梳打底更有百香果肉,抵讚👍🏻!
特製百香果梳打

食完今餐之後覺得店家真係好用心佈置餐廳😍,如果鍾意鬆弛熊嘅朋友,富山麵家真係值得一去打個卡😉,會感受到被鬆弛熊包圍嘅幸福感🥰~ 最最最重要嘅係今次嘅主題合作只係去到10月31日呀📣,如果想嚟同鬆弛熊打卡嘅話,就要快啲把握最後嘅機會啦🏃🏻‍♂️!

2023-09-28
特製牛奶拉麵
2023-10-06 36 浏览
🟠RILAKKUMA特製沾麵-味噌湯($108)沾麵有幾種湯揀,我同朋友揀左味噌湯,沾麵有叉燒、魚片、半熟蛋同蟹柳。而且有3塊唔同樣既魚片,一塊鬆弛熊、一塊白熊、一塊小雞,非常可愛😍個人幾中意食呢個味噌沾麵,估唔到原來味噌同沾麵既味道會配合得咁好😚🟡 RILAKKUMA 特製黑醬油拉麵($98)拉麵配料有日式叉燒、沖繩豬軟骨、魚片同半熟蛋。魚片 變左好可愛既白熊🥰豬軟骨夠冧,叉燒口感剛剛好,唔會太軟或太硬。🟢 RILAKKUMA 小食拼盤($69) 炸雞外皮香脆,內裏肉質嫩滑,而且好特別既係配士多啤梨醬,又估唔到都幾夾,幾有驚喜🤩章魚燒既醬汁少少甜,好好味🤓🔵RILAKKUMA特製士多啤梨梳打($39)呢款梳打就岩嗜甜少少既朋友飲,因為佢比百香果多d甜味🤡🟣RILAKKUMA 特製百香果梳打($39)呢個梳打顏色同味道一樣咁fresh,飲落帶有甜味,但又唔會係太甜個種👍🏻個人覺得佢同比較濃既黑醬油拉麵好夾☺️待應姐姐好好人,提我地叫飲品既時候,只要叫暗號(棉x糖),就有好可愛既RILAKKUMA糖架啦😝因為餐廳同鬆弛熊聯乘,食之外,仲可以買紀念品,靚靚嘅鬆弛熊可摺式購物袋都只係
🟠RILAKKUMA特製沾麵-味噌湯($108)

🟡 RILAKKUMA 特製黑醬油拉麵($98)

🟢 RILAKKUMA 小食拼盤($69)

🔵RILAKKUMA特製士多啤梨梳打($39)
呢款梳打就岩嗜甜少少既朋友飲,因為佢比百香果多d甜味🤡

🟣RILAKKUMA 特製百香果梳打($39)

因為餐廳同鬆弛熊聯乘,食之外,仲可以買紀念品,靚靚嘅鬆弛熊可摺式購物袋都只係$68😝買完真係大滿足😎

最近以鬆弛熊做主題,環境溫馨好特別💗餐廳到處都可以見到鬆弛熊,有佢哋陪住一齊食,真係好開心✨🥛特製牛奶拉麵 $98牛奶湯好香!而且有一細塊牛油添香氣🧈入味嫩滑沖繩豬軟骨,🐷軟淋日式叉燒,魚片印上可愛公仔!🍜特製沾麵 $108有魚介醬油湯同熱牛乳湯可選,慢慢點上濃厚湯汁,麵口感會更出。🐤炸雞拼章魚燒 $69熱辣辣炸雞塊配上🐙章魚小丸子,可以點埋配有嘅淺粉士多啤梨醬!炸雞粉夠薄,食落肉質鮮嫩。最尾仲有块脆脆曲奇!🍪🍓士多啤梨梳打 百香果梳打濃郁果香配解渴梳打,清新自然。

🥛特製牛奶拉麵 $98

🍜特製沾麵 $108

🐤炸雞拼章魚燒 $69

🍓士多啤梨梳打 百香果梳打
濃郁果香配解渴梳打,清新自然。
2023-10-06 97 浏览
《富山麵家 (銅鑼灣)》今次富山麵家同鬆弛熊主題cross over!拉麵、炸雞小食、飲品都見到鬆弛熊嘅身影今次我地食左特製牛奶湯沾麵同黑醬油湯拉麵,拉麵煙韌同好滑,𠽌一聲就食左落口,湯底唔係重口款式都幾大眾化。炸雞章魚燒香口脆身,最特別一提嘅係佢嘅士多啤梨醬,幾有創意!最後仲有百香果同士多啤梨特飲,食完拉麵飲返啖水果味梳打水gur哂!如果你都想試下呢間期間限定主題聯乘拉麵,記得bookmark定呢間餐廳,約埋三五知己一齊嚟試下👨‍👨‍👧‍👦#富山麵家 #rilakkuma #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram #japanesefood #asianfood #ramen #tokyo
《富山麵家 (銅鑼灣)》

特製牛奶沾麵
百香果及士多啤梨特飲
2023-10-05 29 浏览
之前肉桂狗做主題已經嚟過一次,今次有鬆弛熊又忍唔住再嚟食啦好!最推介拉麵同炸物🥰🥰影相真係超靚呀❤️加$68仲可以換到摺疊式嘅購物袋,大大個好啱出街買嘢用😍🍜特製黑醬油拉麵 $98黑醬油湯底超級香濃,亦都唔會過鹹,湯拉麵除咗有叉燒,仲有豬軟骨,豬軟骨超好食好入味又夠淋,兩款拉麵更加鍾意呢一款,因為有豬軟骨真係好好食呀🍜特製沾麵 $108沾麵上面有鬆弛熊三位主角嘅造型魚蛋真係好可愛!可以選擇四款唔同嘅湯底配搭,有牛奶,黑醬油,芝麻醬,味噌湯,我哋今次揀咗味噌湯,拉麵有口感,配美珍湯味道唔會過濃,啱晒唔鍾意重口味嘅朋友!叉燒都好淋好味🐥炸雞拼章魚燒 $69章魚燒外皮好脆,外脆內軟超級好食,炸雞都唔厚粉入邊仲好Juicy!🍹特製百香果梳打 $39🍹特製士多啤梨梳打 $39兩款飲品我哋比較鍾意百香果口味,好清新,啱晒食炸物同埋拉麵!仲附送中有夾心嘅棉花糖,棉花糖表面都有鬆弛熊嘅角色,好味又靚!

🍜特製黑醬油拉麵 $98

🍜特製沾麵 $108

🐥炸雞拼章魚燒 $69

🍹特製百香果梳打 $39
🍹特製士多啤梨梳打 $39
平時啲主題餐廳嘅食物質素都一般般,但呢間喺銅鑼灣成日同日本卡通人物聯乘嘅拉麵小店,唔止限定 menu 誠意十足,拉麵仲好出色,更連續五年獲得東京拉麵秀嘅冠軍🏆富山麵家唔係好大,每次去食都覺得好人情味,🎉原來已經開咗20年!今次推出 Rilakkuma 鬆弛熊主題,由門口、牆身、枱面到坐墊都變成到好 pink pink,被鬆弛熊、白熊同雞雞包圍,真係心心眼!🥰而限定 menu 就有一款沾麵、🍜兩款拉麵、🐙特製小食拼盤同🥤兩款梳打,全部都有鬆弛熊,十級可愛!打卡嘅同時,可以用 $68 有走環保袋鬆弛熊!🤫靜靜雞話你知,同店員講暗號[棉花糖]🍬會有驚喜㗎!🍗炸雞拼章魚燒呢個小食拼盤有大大塊鬆弛熊糖霜曲奇喺中間,又睇得又食得!無骨炸雞啖啖肉,仲可以沾士多啤梨煉奶醬,甜甜酸酸好特別!而章魚燒一啖一粒都幾好食!🍜特制黑醬油拉麵 $98黑醬油湯底清得嚟都幾有味,亦唔會太鹹,沖繩豬軟骨炆得好腍,勁得意嘅白熊魚片亦唔係得個樣,真係有魚味㗎!🥛特製牛奶拉麵 $98牛奶湯底好濃好重奶味,香滑又唔會太杰身,豬軟骨同日式叉燒都軟淋入味,而拉麵軟硬適中,有嚼勁,好值得 encore!🥭特製百香果梳打兩款梳打都加入
打卡嘅同時,可以用 $68 有走環保袋鬆弛熊!
🤫靜靜雞話你知,同店員講暗號[棉花糖]🍬會有驚喜㗎!
🍗炸雞拼章魚燒
🍜特制黑醬油拉麵 $98

🥛特製牛奶拉麵 $98
🥭特製百香果梳打
兩款梳打都加入大量果醬同水果粒,百香果帶微酸,有濃濃水果香!
🍓士多啤梨梳打
士多啤梨梳打比較甜,清新又解渴!
2023-09-18
2023-10-02 303 浏览
第一次嚟呢間嘢食。因為咁啱聯乘鬆弛熊,而且我又中意食拉麵,咁就嚟試吓味道打吓卡。明明係星期日,但去到鋪頭門口見到入面居然冇乜人,都已經聞到一陣伏味,但鬼叫我係鬆弛熊Fans,一場嚟到就入去啦。因為入面得3枱客,唔駛等就入得。入到去兩個好後生嘅侍應喺最入張枱度敲緊蛋,都冇乜點招呼,自己搵個位就坐低。因為我男友嚟之前已經食咗嘢,所以佢剩係叫咗個炸雞拼章魚燒同嘢飲,炸雞同章魚燒味道普通,我男友食咗一兩舊就停咗手,兜嘢上面仲有塊鬆弛熊嘅曲奇,味道都係好普通。而我就叫咗個特製沾麵,揀咗魚介醬油湯。先講個沾麵湯...平時出面食嘅沾麵湯都係好杰,仲會有蔥或者有少少肉...但佢個魚介醬油湯令我以為係食緊拉麵而個湯係另上...純一碗好稀嘅湯連蔥花都冇粒;麵我唔知點先叫好味,但食落去我就係覺得唔好味;叉燒好乾身,少少un;嗰半隻所謂嘅溏心蛋唔係好溏心,味道一般;三塊熊頭/雞頭魚蛋都係得個睇字,冇乜味。沾麵嚟講佢係我食過嘅最差,前面我話以為自己食緊拉麵,但佢味道係連味X拉麵都不如...仲要$108一碗...呢個質素我覺得只值$38!兩杯飲品就正正常常。但食完呢餐之後我同男友即時喉嚨唔舒服咗成日。食物零誠意,
兩杯飲品就正正常常。
但食完呢餐之後我同男友即時喉嚨唔舒服咗成日。食物零誠意,我真心唔明點解會有好評...絕不回頭。
特製沾麵
特製士多啤梨梳打 / 特製百香果梳打
2023-10-01
嚟自日本富山縣嘅富山麵家,經常推出聯乘系列,今次富山麵家x Rilakkuma鬆池熊推出二十週年期間限定店,由即日起至 10月31號,店內外嘅裝修同埋設計,由枱面到碗碟杯餐具、筷子套、全部都印有鬆池熊嘅圖案裝飾。特製牛乳拉麵牛乳拉麵口味特別,拉麵夠哂足料,除咗有塊軟腍厚切嘅叉燒外,仲有豬軟骨,豬軟骨軟腍,入口即溶,拉麵麵質夠彈牙,而且好掛湯,湯底用上好香濃嘅北海道牛奶,另外配有溏心蛋、蘿蔔、紫菜,仲有好得意嘅鬆池熊魚片作為點綴,好豐富。特製沾麵-熱牛乳湯沾麵湯底同用咗北海道牛奶,牛奶味濃郁突出,除咗牛奶,仲用咗豬骨同埋鰹魚熬製而成,大大提昇牛乳湯底嘅層次感,材料有叉燒、蟹柳、魚片同埋粟米等,魚片印有 Rilakkuma 、Korilakkuma 同埋Kiiroitori 三個角色勁可愛,叉燒厚切,肥瘦適中,食完呢碗沾麵勁滿足。特製小食拼盤小食拼盤有炸雞拼章魚燒,炸雞炸得香脆,肉質juicy ,配上士多啤梨蛋黃醬一齊吃,味道鹹鹹甜甜咁,好特別;章魚燒大大粒,外表燒到好香脆,裹面仲有粒粒章魚粒,好彈牙。特製士多啤梨梳打士多啤梨梳打,底部有士多啤梨果肉,攪勻之後飲味道酸酸甜甜,清爽開胃。特製

特製牛乳拉麵

特製沾麵-熱牛乳湯

特製小食拼盤

特製士多啤梨梳打

特製百香果梳打
百香果梳打底部有流質嘅百香果肉,攪勻之後味道酸中帶甜,百香果含有豐富嘅膳食纖維,係一杯健康嘅飲品,同時亦好消暑解渴。
2023-09-07
  • 特製牛奶拉麵
經常聯乘多過主題嘅銅鑼灣拉麵店🍜聯乘過Cinnamoroll 又聯乘過Melody今次咁岩係我同事至愛嘅鬆弛熊主題🐻佈置勁細心🙈每一個角落都會有鬆弛熊出現同事講到出聲話想去 點會唔陪佢😎❣️特制黑醬油拉麵 $98見到拉麵湯底咁黑都真係嚇死人唔好俾佢個樣欺騙左 味道係唔差唔差💁🏻‍♀️仲要係佢地嘅招牌之一🎖️配上沖繩豬軟骨同日式叉燒沖繩豬軟骨炆煮到軟腍 叉燒大大舊又厚身✨✨❣️特製牛乳湯沾麵 $108叫左個熱牛乳湯底🥛但其實沾麵係有4款沾麵湯底:✅熱牛乳湯✅魚介醬油湯✅胡麻醬✅味噌湯牛乳湯有濃郁嘅牛奶味每啖都會感受到奶香鳴門卷有齊曬三個角色💖有別於平時日式拉麵嘅鳴門卷 口感會偏似港式白魚蛋❣️炸雞拼章魚燒 $69炸雞外表香脆又唔會多粉🐣🐙章魚燒就真係幾時都無得輸仲有個好有特色嘅士多啤梨煉奶醬味道好似士多啤梨百比枝外層嘅士多啤梨朱古力但唔會過甜 點炸雞食又係另一番風味🤩🍹特製百香果梳打 $39🍓特製士多啤梨梳打 $39梳打唔會太甜 仲要有果肉出現 酸甜酸甜飲落好開胃😆記得飲前要攪勻!如果唔係果肉同果醬會沉低
經常聯乘多過主題嘅銅鑼灣拉麵店🍜

記得飲前要攪勻!如果唔係果肉同果醬會沉低
特制黑醬油拉麵
特製牛乳湯沾麵
2023-09-28 26 浏览
由細個小學三年班既時候已經迷上左鬆弛熊🤎已經二十年啦✨富山麵家 x 20th Rilakkuma💫緊係要去支持下啦☺️餐廳由外到內佈置都係滿滿既熊仔😍一D都唔馬虎 每款食物都係有熊仔元素 立即落單❣️特製黑醬油拉麵🍜湯底濃得黎唔會過鹹 而且豬軟骨好軟腍又入味特製沾麵🥣我簡左胡麻醬 麻醬撈永遠都唔會錯🤣同埋凍冰冰勁消暑 仲有大大塊叉燒😋炸雞拼章魚燒🐻炸到卜卜脆 要趁熱食啊兩杯野飲個杯都勁靚 好中意😂😂記得同店員講暗號 「棉花糖」就會有可愛既棉花糖🤫仲可以$68帶走可愛精美既鬆弛熊環保袋❣️

特製黑醬油拉麵🍜
湯底濃得黎唔會過鹹 而且豬軟骨好軟腍又入味

特製沾麵🥣

炸雞拼章魚燒🐻
炸到卜卜脆 要趁熱食啊

仲可以$68帶走可愛精美既鬆弛熊環保袋❣️

1K
2023-09-27 76 浏览
Ramen Iroha this time collaborated with Rilakkuma. We came a bit early around 6:20pm and the store filled up really fast by 6:30pm.The whole store is extremely cute.For the ramen I chose the milk flavored soup like last year and it was just rich as previously. Their noodle I think was a bit firmer as well which I liked a lot.My friend also enjoyed her tsukumen with miso soup.However, snack platter though was a bit lackluster. The Rilakkuma on top was actually a cookie so it really didn't match t
However, snack platter though was a bit lackluster. The Rilakkuma on top was actually a cookie so it really didn't match the whole savory platter, especially last year when they specifically designed a tamago shaped as Cinnamoroll.
The drinks were also a bit too bland compared to last year (the taste was good). To be fair, the menu shows the appearance clearly and I ordered it mainly to "complete the experience". Otherwise, I would recommend to go for the noodles only.
2023-09-21