2018-06-13 1067 浏览
當晚同媽咪一起到富臨食晚飯,一入去隨即看到有烏蠅。叫了個優惠價燒鵝、紅燒豆腐煲、菠蘿酸甜骨、一渣西瓜汁。好嘞,燒鵝皮不脆仲咬落去太多水分。紅燒豆腐煲同菜牌上個樣差好遠,賣相好差,打好多茨汁,豆腐硬而不脆,切得太大塊,菜牌是整齊四方磚。味道勁一般。菠蘿酸甜骨既菠蘿已變壞,要換碟菜,良久,服務員拿來一碟肉片炒西芹,味道OK。結賬時突然話西瓜汁已加價,要俾多10幾蚊。喂,菜牌仲寫舊價架,當時又冇人同我地講?後來收銀唔夠膽收貴我地,臨走時服務員突發難似的向我們講“西瓜汁已經加價,我咪同你地講佐囉!”態度勁嚣张。以後唔會再去光臨此店。
2018-06-02
2018-01-30 1495 浏览
我一向都係正宗茶客 鍾意飲茶到一個程度係每日都要飲一餐茶 今日我就去咗富臨飲茶 佢喺其他集團式嘅酒樓入面 價錢比較大眾化 所以我都成日幫襯今日就叫咗一窩雞米線 顧名思義係一鍋嘅米線加半隻雞 仲有一碟菜 兩個人食夠飽有餘 浸住米線嘅湯有一大陣既胡椒味 非常之醒胃 只係略嫌太鹹 要搵水沖下啲米線先食得 另外雞肉亦都比較硬 唔夠林 雞皮都偏肥 但係以一個幾十蚊嘅餐嚟講 無可挑剔啦

2018-01-20 1051 浏览
晚上與朋友一聚,到創興廣場7樓的富臨打邊爐。任食任飲,湯底和食物不過不失,價錢平宜 ($118/head),又沒有限時,是朋友聚會的一個選擇。很久沒見過人在室內或大廈中的食肆吸煙,但富臨這裡是容許的。我見有兩名食客在吸煙,向伙記和經理查問,但不見他們作出跟進。除此之外,服務不錯!

除此之外,服務不錯!
2018-01-19
2017-12-08 1429 浏览
蛇羹食得多,蛇宴就第一次食,我又唔係特別中意食蛇,朋友叫到試吓無妨。睇份餐單,最吸引我係臘味糯米飯同炸子雞。碗蛇羹食唔出及食唔到有咩蛇肉,不過都預咗,反而七彩炒蛇絲同酥炸五蛇丸就失望鳥,蛇肉口感韌咗少少,而且乾身咗少少。我無咩食蛇經驗,如果蛇肉口感正是如此,咁相信蛇肉唔啱我胃口。生炒臘味糯米飯又係失望之極,臘味少得可憐,花生又無,連蔥都少過人!望上去已經全無好感....幸好炸子雞都叫皮脆肉滑,加翻d分!荷葉籠仔蒸大鱔係最大驚喜,我一向唔識食蒸鱔嘅煮法,只食鰻魚制法,因為唔識處理d好細嘅骨,哩次蒸大鱔居然連大細骨都食唔出,以為只係好彩,點算連食幾件唔同部位都無骨!咁細心嘅處理手法,抵讀啦!如果唔係炸子雞囉翻d分同哩條驚喜蒸鱔,相信今次蛇宴會俾負評。
睇份餐單,最吸引我係臘味糯米飯同炸子雞。
幸好炸子雞都叫皮脆肉滑,加翻d分!
如果唔係炸子雞囉翻d分同哩條驚喜蒸鱔,相信今次蛇宴會俾負評
2017-11-26 1135 浏览
😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡我地六個人選擇佐1388果個秋之蟹宴,首先我地等做成個鐘,先開始上菜,而且衛生程度林人不堪入目,我從未試過個羊腩煲個爐可以污糟到鄰人慘不忍賭!最後明明個套餐係包埋姜茶湯圓,開頭話用很差態度話無糖水,之後又又,點知最後居然得姜茶(佢哋話無曬湯圓),叫我地將就一下⋯⋯⋯⋯職員態度差差到不能夠再差!無服務之餘,仲要黑口黑面,仲要講說話俾客聽!職員與客人嘅對話一係頂心頂肺,一係不理會!我地想要投訴熱線,仲話叫我地打去投訴啦(不停講⋯⋯)!食到一肚氣!惡劣!絕無下次!!!😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
食到一肚氣!惡劣!絕無下次!!!
😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2017-11-26
2017-10-18 1494 浏览
今日又想飲茶去到旺角創興7樓嘅富臨 點知全場爆滿 侍應姐姐就畀咗張卡 我叫我落6樓一開門原來都係富臨 裝修好靚好呀 好華麗似係平時做婚宴嘅場地 嘢食質素比富臨嘅好 餐牌價錢亦一樣 但食物方面 睇得出係呢度人手製造 最推介係牛肉腸粉 裏面嘅餡料未試過食到咁足料 差唔多爆滿 其他點心嘅質素都唔錯 牛肉球多汁而且肉質實淨 唔似出面溝咗其他嘢嘅牛肉球 燒味瀨粉好足料 雖然只係十幾蚊 但係已經夠曬飽 叉燒亦都燒得好鬆化 蝦餃唔使講入面有成兩三隻蝦大大粒以後飲茶都只會嚟 六樓

最推介係牛肉腸粉 裏面嘅餡料未試過食到咁足料 差唔多爆滿

以後飲茶都只會嚟 六樓

2017-10-05 961 浏览
今日午市去飲茶,都算多嘢選擇,有好多款點心,麵飯,甜品,而且價錢幾平,有多款特價點心,最後叫左7樣嘢,$165埋單,真係好抵。環境就一般啦,裝修比較舊,但坐得都舒服,2個人去都俾你坐4人枱,冷氣比較凍,要帶定件外套,侍應服務態度不錯,上菜都算快,不過略嫌沖茶嘅水唔夠滾。講返食物方面,點心份量大大碟,2個人去食唔哂要打包,味道方面,我覺得中規中矩吧!這個價錢來說很不錯了,叫了點心拼盤,散叫比較好,因為拼盤入面的點心不是十分吸引,蝦腸和桂花糕都唔洗10蚊一碟,絕對抵食,燒腩飯好食,好脆,鮮竹卷和鳳爪就比較油,雞札不錯!

2017-09-01 807 浏览
9月1號開學日嘅正好多中小學 /大專生都提早放左學 我同男朋友專登去到旺角搵食 但係好多地方都已經要等位 忽發奇想,不如去創興中心嘅7樓富臨酒家飲茶啦!上到去唔使等位已經有幾張空枱 但係其他位都坐滿人好熱鬧 坐低咗之後,姐姐過嚟問我哋飲咩茶同埋舖枱布 但係 佢態度吖嘛冇乜笑容 叫咗香片飲落唔係好濃 比較啱年青人口味清淡一點夠香之餘又易入口 原來午市任何點心都冇特價只好叫咗半隻貴妃雞配菜遠砂鍋賴粉$88 貴妃雞上菜時唔太熱,比較乾身,肉唔太厚而且偏咸,雞背部分簡直要用滾水灼過先可以入口,雞胸好鞋 賴粉方面,湯底好咸好重胡椒味,但麵質咬口幾好,仲有幾條菜心,好處就係成窩有四碗咁多,已經夠我哋果腹 冇特價嘅點心都唔太抵食 最後糧尾二人組只係叫咗一籠香麻流沙包$18 嚟到嘅時候個飽不太大,有三隻,但勝在夠熱辣辣,香麻好順滑香甜,不油膩午市無太多選擇 點心無特價唔抵食 二人埋單$125 但如果想係旺角午飯時間坐耐D都可以考慮下既

貴妃雞配菜遠沙窩賴粉

香麻流沙包

香麻流沙包
2017-08-30 863 浏览
我以前都唔會寫野,甘次,不得不發表評論!食咗成千元野,6個餸,難食,貴!垃圾以為帶朋友食下香港特色野,點知上當,真係好失望!以後打死唔會來,不知道所謂,掃街好過!
2017-08-25
2017-07-16 1278 浏览
呢住打個邊爐,見到唔洗等位咁就入去試下點知真系貼錢買難受1.入坐後,冇問你開咩茶(講左一次,又有個丫姐行過嚟問開咩茶)咁都算2.的用具都小小油油地3.叫左個胡椒豬骨湯底,嚟到唔系豬骨系全部都系豬手4.打邊邊點小得食肥牛,正丫第一碟肥到得肥膏,我唔分氣再叫,正想返冇咁肥,但原來食唔到,咬唔到5.二張單都算叫多野食,但叫十樣送留左3-4樣(叫個豆腐入第一次冇,第二次再入都冇,第三次入提提叫左三次丫姐冇豆腐咩,丫姐答,叫左三次冇就冇架啦,跟住佢同個大老講入左三次都冇和豆腐)第三次有啦6.炸魚皮好明顯唔系新鮮,同硬到有的咬唔到7..炸支竹 & 豬肚 仲誇張,支竹唔知系反炸定系的油系老年油,豬肚你見到唔會想食8.間野人手不足,同好多國內同人(嘈)最正常系,菜,冬瓜,豆腐(味道樣貌正常)同樣6樓同一間酒家,樓下唔知點解可以比客食煙,唔系全食市都禁止食煙?希望想打邊邊食好小小既都唔好去呢間,同食垃圾冇分別,哂左我個肚食的咁既野😡😡
呢住打個邊爐,見到唔洗等位咁就入去試下
點知真系貼錢買難受

2.的用具都小小油油地

3.叫左個胡椒豬骨湯底,嚟到唔系豬骨系全部都系豬手

6.炸魚皮好明顯唔系新鮮,同硬到有的咬唔到

8.間野人手不足,同好多國內同人(嘈)

最正常系,菜,冬瓜,豆腐(味道樣貌正常)

2017-04-28 872 浏览
肥牛及豚肉片不新鮮!叫了二碟 肥牛肉, 上枱的時候, 還是冰的!要用筷子鑿開才能把牛肉放進鍋裏! 一放進口内!很有肉的腥味! 還有點黑色的! 今次覺得比人搵笨了全間酒樓星期五也是 只有12台客 ,可想而知好吃極有限! 叫了黑豚肉 ,也不分先上枱的時候,也是黑黑的! 根本 沒有地方可取 !這家店我不會再去了!已被我打了入黑名單!
2017-04-28
2017-03-23 1083 浏览
自從搬屋搬近左旺角,現在每星期同媽媽飲茶都會去創興廣場7樓既富臨酒家佢地既下午茶由2pm開始 但五係好多人 無需要等位 但佢地係需要搭枱 如果2個人黎飲茶多數都要搭枱 今日我地有3個人 坐4人枱😄下午茶紙價錢好平,一碗燒鵝瀨粉先$15咋,仲要係一大碗,有成5~7舊脆卜卜既燒鵝架我同媽咪最愛既豬腳薑,好入味,豬腳好冧!大大碗先賣$14.8咋足料蘿蔔糕,加埋微辣既豆瓣醬食,一流即叫即炸脆皮乳鴿 上菜時係熱辣辣架加上華鹽同喼汁,正爆!一隻$32.8咋富臨其實真係好底食,3個人食左9樣野,先179蚊,勁抵!下次都一定會再黎飲下午茶

佢地既下午茶由2pm開始 但五係好多人
無需要等位 但佢地係需要搭枱 如果2個人黎飲茶
多數都要搭枱 今日我地有3個人 坐4人枱😄
下午茶紙
我同媽咪最愛既豬腳薑,好入味,豬腳好冧!
大大碗先賣$14.8咋
足料蘿蔔糕,加埋微辣既豆瓣醬食,一流
即叫即炸脆皮乳鴿 上菜時係熱辣辣架
加上華鹽同喼汁,正爆!
一隻$32.8咋
富臨其實真係好底食,3個人食左9樣野,
先179蚊,勁抵!
下次都一定會再黎飲下午茶
2017-02-25 1101 浏览
約咗啲親戚食晚飯,食物差都算,份量又不足,服務又差,叫咗8樣餸,其中7樣嘢都到咗仲差不多食哂,唯獨法式焗龍蝦唔到,咪同個伙計追,但要追幾次先同你跟,一時話冇落單,跟住同佢講張起菜紙有落喎,然後就走咗去話睇吓,點知一去冇回頭,跟住再同個部長追,個部長先死死氣入廚房睇,隔咗一陣,係就係攞碟嘢出嚟俾你,但碟嘢只可以用微暖嚟形容,根本就求其整俾你就算,但就要我哋足足等咗成個鐘,連你食飯張枱附近都有隻曱甴喺度陪住你食,同啲伙計講有隻曱甴喺牆到,但佢哋都可以若無其事咁,一句講哂差差差!
2017-02-25
2016-12-29 1582 浏览
前幾天晚市正價時段吃了原隻龍蝦伊麵,瑤柱豆苗及蒸元貝, 豆苗及元貝夠熱, 味道不錯, 但龍蝦伊麵正價$198有點欺場, 伊麵很多, 但龍蝦肉欠奉, 說是原隻, 但大部分是蝦殼只有少量像絲的肉, 現場環境亦有欠衛生, 有幾枱客在酒樓內吸煙, 沒有職員主動停止, 煙霧瀰漫, 聽朋友說富臨的食品不錯, 但今次經驗令人非常失望
2016-12-23
2016-12-07 1700 浏览
此富临酒家的"南瓜煎堆仔"👍👍👍👍👍👍👍真的是此酒家的经典的呀!白芝麻布满了赖个煎堆的,又香又甜兼极有那糯米的那种极为柔软in银的糯香味更十足的感受👍👍👍👍👍"富临虾饺皇"👍👍👍虾极之肥满又牙的呀!白雪雪的虾饺皇,令人极养眼的呀!而且,价格便宜的呀!😋😀😀😀"五香咸水角"👎可真不咋样的啦!😏不够酥香脆味的呀!虽然,也有糯米的in 银的口感的呀!可就是不那麽香脆可口的罗!😜☺️☺️☺️☺️"四寶雞札"👍材料十足的呀!腐皮也有豆類香味,魚肚嫩滑,雞肉同是滑嫩嫩的夾著香菇,更是味道極好的呀!👍👍👍👍"大良双皮奶"👍👍👍👍👍可是我的至愛呀!😀😀😀😀😀滑香甜可口呀!😀😀😎😀😎