家賀屋

Harvest House
家賀屋—高級日式壽司刺身專門店,餐廳於銅鑼灣、灣仔都設有分店,裝修雅致堂皇,充滿日式高級料理餐廳既格調🕊️ 食物方面,以精緻日式料理為主打;刺身、特色壽司、丼飯、燒物、各種定食等應有盡有🥢 近期每日晚上6時後,日本麒麟生啤更可享有半價優惠,而原隻伊勢龍蝦刺身亦期間限定優惠$290(原價$580),相當吸引!特別推介特選刺身盛,精選新鮮時令刺身,新鮮肥美;彩虹壽司卷無論賣相同味道都非常唔錯😋 值得一提,甜品有精美畫碟服務,令人賞心悅目!整體而言,一間好出色嘅日本料理🎏
試食活動
今年的結婚周年紀念,選擇了位於銅鑼灣的家賀屋。家賀屋在灣仔的分店是我常常到訪的,今次選擇了銅鑼灣分店。▶️海膽龍珠卷裡面有新鮮的海膽和本鮪魚腩蓉,搭配醬油漬蛋黃,很喜歡!!▶️本鮪壽司五點盛火炙的大本鮪魚腩香氣四溢,還有極上本鮪魚餃和中本鮪魚腩。每一口都非常美味。▶️仙台牛舌芯肉質外脆內軟,真的有在仙台吃的牛舌的質感我們點了梅酒,梅酒的酸甜味道剛好,另外還點了韓國柚子蜜,這杯味道稍為淡了一點。▶️江戶刺身定食,裡面有湯烏冬、湯品、田園沙律和日式燉蛋,還有新鮮的刺身,刺身很新鮮。▶️吉列三元豚這款吉列豚肉外皮炸得薄薄的很香口,豚肉肉汁豐富。▶️白子刺身最後還加點了白子刺身,自從在日本吃過白子刺身之後便很喜歡他的質感,配上柚子醋酸酸的,很不錯。這次的周年紀念晚餐讓我們感到非常幸福,留下了美好的回憶。

▶️海膽龍珠卷
裡面有新鮮的海膽和本鮪魚腩蓉,搭配醬油漬蛋黃,很喜歡!!

▶️本鮪壽司五點盛

▶️仙台牛舌芯
肉質外脆內軟,真的有在仙台吃的牛舌的質感

▶️江戶刺身定食,裡面有湯烏冬、湯品、田園沙律和日式燉蛋,還有新鮮的刺身刺身很新鮮。

▶️吉列三元豚
這款吉列豚肉外皮炸得薄薄的很香口,豚肉肉汁豐富。

▶️白子刺身

這次的周年紀念晚餐讓我們感到非常幸福,留下了美好的回憶。

2024-12-10
庆祝纪念
纪念日
  • 海膽龍珠卷
📍「家賀屋」- 銅鑼灣📷餐廳位於渣甸街,餐廳店面都幾大,座位都算闊落,有獨立房間亦可以睇到銅鑼灣景色😇入到去Staff俾張QR code我哋落單,上菜速度都幾快,而且Staff嘅服務態度都幾好🍵🍴北海道活白象拔蚌💰HK$338 (原價:$680)✨推薦指數:9.5/10最近象拔蚌當造,見到佢呢度做緊堂食半價🈹真係好抵,所以即刻嗌咗🤩🤩🤩刺身放係大一個冰盤上,賣相吸引,非常岩打卡📸全份刺身有唔同部位,每個部位唔同口感,食落好爽口新鮮,肝嘅部位就較creamy 一啲都唔腥,好好食🤩🍴月見。極丼💰HK$208✨推薦指數:9.5/10嘩‼️呢款賣相就係好靚呀😍😍😍大大隻月見蛋黃鋪面,丼飯鋪滿海膽、本鮪魚腩蓉、三文魚籽同香惹,勁岩打卡📸💯海膽非常鮮甜,三文魚籽鹹香、吞拿魚腩油香十足,再整穿個蛋黃將所有食材撈勻食,口感豐富味道濃郁超好食🤤不過比想像中細碗,大碗啲就更正🤣🍴海膽龍珠卷💰HK$148✨推薦指數:10/10估唔到香港都食到日本名物龍珠卷😍😍😍呢份係餐廳招牌卷物,一碟4️⃣件,賣相非常吸引💯💞中間夾住海膽、本鮪魚腩蓉、醬油漬蛋黃,放入口蛋黃係口腔爆汁,再加上鮮甜嘅海膽同油香十足嘅本鮪魚腩,層次非
📍「家賀屋」- 銅鑼灣

🍴北海道活白象拔蚌
💰HK$338 (原價:$680)
✨推薦指數:9.5/10
最近象拔蚌當造,見到佢呢度做緊堂食半價🈹
真係好抵,所以即刻嗌咗🤩🤩🤩
刺身放係大一個冰盤上,賣相吸引,非常岩打卡📸

🍴月見。極丼

💰HK$148
✨推薦指數:10/10
估唔到香港都食到日本名物龍珠卷😍😍😍
呢份係餐廳招牌卷物,一碟4️⃣件,賣相非常吸引💯💞
中間夾住海膽、本鮪魚腩蓉、醬油漬蛋黃,放入口蛋黃係口腔爆汁,再加上鮮甜嘅海膽同油香十足嘅本鮪魚腩,層次非常豐富,真係好好食,必嗌‼️‼️‼️

🍴鹽燒仙台熟成牛舌芯
💰HK$128
✨推薦指數:9/10
牛舌腩幾厚身,燒到岩岩好,入味唔乾身唔韌🤤入口個刻油脂係口腔大爆發,好滿足🤩另外配上芥末醬可以中和油膩感🤤

🍴炙燒北海道魷魚條
💰HK$78
✨推薦指數:9/10
炙燒過嘅魷魚非常香,食落非常彈牙入味,鹹香適中好惹味😋

🍴麒麟一番榨 生啤
💰HK$34 (原價:$68)
✨推薦指數:8/10
食串燒最岩就配日本生啤,宜家仲要做緊半價🈹🈹🈹超抵呀🥳

🍴芝士蛋糕
💰HK$25
✨推薦指數:9/10
呢度所有甜品都可以免費畫碟,佢哋畫嘅chikawa 真係超可愛💞😍慶祝嚟呢度真係儀式感滿滿🥰🥰🥰
芝士蛋糕好香芝士味,口感幼滑唔會太甜,真係色香味俱全💯
庆祝纪念
情人节
  • 海膽龍珠卷
2025-06-11 0 浏览
上星期是我的生日🎂其中來到一間高質餐廳家賀屋慶祝🪅 時令日本生蠔🦪半價割引中,折後$145 六隻,一吃便覺得真的值啦,因為鮮味十足!今期品嚐到岩手縣米崎真蠔海水和蠔的味道濃郁,蠔肉肥厚!除了蠔,都點了定食,包括鹽燒真鯖魚 定食生欝燒黑豚肉丼定食 , 真心有水準, 定食冇特價但始終飽肚,而且做得好好👍 另我的生日有免費畫碟服務我點了最新出開心果巴斯克蛋糕, 開心果控的我特別喜歡,味道香濃可口!家賀屋 地址:銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
上星期是我的生日🎂其中來到一間高質餐廳家賀屋慶祝🪅
今期品嚐到岩手縣米崎真蠔
海水和蠔的味道濃郁,蠔肉肥厚!

除了蠔,都點了定食,包括鹽燒真鯖魚 定食

另我的生日有免費畫碟服務

家賀屋
地址:銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
2025-06-10 0 浏览
▫️北海道活白象拔蚌($338)(原價$680)👉🏻一入門口就見到超生猛龍蝦同埋象拔蚌已經好吸引🤭點知原來產地直送活海產做緊🈹半價優惠‼️一於Order象拔蚌試試佢😛象拔蚌肉質鮮甜,海水味濃郁,口感爽脆利落,邊緣部份會更加有嚼勁😋 內膽質感柔軟順滑,浸住喺柚子味嘅醋汁食落格外清新.▫️海膽龍珠卷($148)👉🏻賣相精緻,面頭仲有金箔😍一啖咬落去先食到醬油漬日本蛋黃嘅濃郁蛋香,之後就係本鮪魚腩蓉同埋海膽嘅鮮甜味😋.▫️牛油果軟殼蟹卷($88)👉🏻反卷上面有滿滿蟹籽,包住炸到外脆內軟嘅軟殼蟹,同埋清新軟滑嘅牛油果,食落口感層次豐富.▫️西京燒熟成黑豚腩肉($98)👉🏻黑豚腩肉外層燒到焦香,肉質肥瘦均勻,咬落鹹香味濃,充滿油脂香氣🤭.▫️鹽燒仙台熟成牛舌芯($128)👉🏻 牛舌外皮焦脆,口感軟嫩有咬口,牛味突出,所以簡單以鹽調味已經好足夠.▫️開心果巴斯克蛋糕🍰($55)👉🏻喺家賀屋只要Order甜品,就有免費畫碟服務,可以畫心水卡通甚至係人象,慶生真係一流😍今次就預早Request 咗水怪,真係畫得超級靚😳開心果巴斯克蛋糕質地軟滑香濃,開心果同芝士味道互相平衡,唔會搶咗大家😌.▫️麒麟一番榨生啤🍺(500
▫️北海道活白象拔蚌($338)(原價$680)

▫️海膽龍珠卷($148)

▫️牛油果軟殼蟹卷($88)

▫️西京燒熟成黑豚腩肉($98)

▫️鹽燒仙台熟成牛舌芯($128)

▫️開心果巴斯克蛋糕🍰($55)

▫️麒麟一番榨生啤🍺(500mL)($34)(原價$68)
👉🏻6點後生啤🈹半價‼️仲要咁大杯,真係唔叫對唔住自己🙈

——————
評分:8.5/10
平圴消費:~$490
2025-06-08 0 浏览
特選魚生丼集結咗磯煮鮑魚、大拖羅、油甘魚、兩隻牡丹蝦、左口魚、三文魚、真鯛、海膽、三文魚籽、赤貝、吞拿魚同吞拿魚蓉,搭配壽司醋飯,一次過滿足曬所有願望。大拖羅油脂豐厚,牡丹蝦肉質鮮美,三文魚籽咬開之後嘅鹹香爆發,同醋飯好啱key。晚市都有定食餐牌,等於+$30就有茶碗蒸、沙律同麵豉湯,都幾抵食。海膽龍珠卷($138)嘅靈魂在於醬油漬蛋黃,蛋黃味道濃郁同有醇厚嘅油脂感,海膽亦都順滑鮮美。本身驚蛋黃會漏,點知食落完全唔膩,同海膽吞拿魚蓉好夾,絕對值得試下!面頭仲有金箔,十分ig-able另外仲叫咗吉列廣島蠔,外層炸得酥脆唔油膩,裡面嘅蠔肉鮮嫩多汁,點上沙律醬,送酒一流。餐廳有好多款酒精飲品揀,果汁酒竟然係0卡代糖,慳返啲卡路里quota。餐廳環境雅緻,卡位坐得舒服。餐牌選擇好多,仲有啲特價海鮮

餐廳環境雅緻,卡位坐得舒服。餐牌選擇好多,仲有啲特價海鮮
2025-06-07 0 浏览
🌟牛油果軟殼蟹卷🌟牛油果同軟殼蟹配搭新鮮,外脆內嫩,口感豐富,味道層次分明。🌟自家焦糖玉子燒🌟玉子燒蛋香濃郁,外面焦糖層脆甜,入口滑嫩,甜而不膩。🌟鹽燒半切雞皮餃子串(2串)🌟外皮微脆,雞皮香口,餃子內餡鮮嫩多汁,鹹香惹味。🌟串燒雞軟骨(2串)🌟雞軟骨爽脆彈牙,燒烤香氣突出,肉質嫩滑,咬感豐富。🌟阿波尾酢橘雞腎串🌟雞腎彈牙爽脆,酢橘帶來清新酸香,燒烤味濃郁。🌟墨魚汁腸🌟腸身彈牙,墨魚汁帶鮮味,黑胡椒香氣突出,味道層次豐富。🌟海鮮茶碗蒸🌟蒸蛋滑溜,海鮮鮮甜,配料豐富,整體味道細膩。🌟巴斯克芝士蛋糕配挪威焦糖芝士🌟蛋糕口感濕潤,芝士香濃,焦糖芝士提升甜味,層次感強。🌟時命日本真蠔🌟蠔肉鮮甜肥美,海水味濃郁,入口滑溜,極具鮮味。🌟鹽燒仙台熱成牛舌芯🌟牛舌外脆內嫩,肉質彈牙,牛味濃郁,燒烤香氣十足。
🌟牛油果軟殼蟹卷🌟
牛油果同軟殼蟹配搭新鮮,外脆內嫩,口感豐富,味道層次分明。

🌟自家焦糖玉子燒🌟
玉子燒蛋香濃郁,外面焦糖層脆甜,入口滑嫩,甜而不膩。

🌟鹽燒半切雞皮餃子串(2串)🌟
外皮微脆,雞皮香口,餃子內餡鮮嫩多汁,鹹香惹味。

🌟串燒雞軟骨(2串)🌟
雞軟骨爽脆彈牙,燒烤香氣突出,肉質嫩滑,咬感豐富。
🌟阿波尾酢橘雞腎串🌟
雞腎彈牙爽脆,酢橘帶來清新酸香,燒烤味濃郁。

🌟墨魚汁腸🌟
腸身彈牙,墨魚汁帶鮮味,黑胡椒香氣突出,味道層次豐富。

🌟海鮮茶碗蒸🌟
蒸蛋滑溜,海鮮鮮甜,配料豐富,整體味道細膩。

🌟巴斯克芝士蛋糕配挪威焦糖芝士🌟
蛋糕口感濕潤,芝士香濃,焦糖芝士提升甜味,層次感強。

🌟時命日本真蠔🌟
蠔肉鮮甜肥美,海水味濃郁,入口滑溜,極具鮮味。

🌟鹽燒仙台熱成牛舌芯🌟
牛舌外脆內嫩,肉質彈牙,牛味濃郁,燒烤香氣十足。

2025-06-07 0 浏览
這次我們來到了銅鑼灣的家賀屋,朋友信心滿滿地說,這裡的味道很不錯,還特意給我整個Menu任我挑選!我翻看著菜單,最近的推介讓我眼前一亮如有生蠔半價、六折伊勢龍蝦刺身、半價北海道抹象拔蚌,我每樣都想試,但是有點尷尬,我毫不猶豫地點了一份生蠔,那些法國生蠔新鮮得讓人驚嘆,肉質肥美,咬下去的瞬間就像是海洋的滋味在嘴裡綻放,真的是極致的享受!飲品也有一系列的優惠,如有半價的日本啤酒,仲有限時清酒優惠都好吸引,最後我點了一款葡萄乳酸酒,清爽可口,讓人忍不住想再來一杯。之前聽藥劑女神說過的海膽龍珠卷,我一直想試,這裡正好有,果然沒有讓我失望!那一口咬下去,滿口的海膽和蛋黃的味道,幸福感瞬間充斥全身,簡直是味蕾的狂歡!仙台牛舌心也是一絕,肉質鮮嫩,牛肉味道濃烈,甚至比我在仙台吃過的還要美味,簡直讓我懷疑人生!我們各自點了一個定食,我選了刺身飯,他則選了壽司定食。那個中拖羅的色澤與油脂,看得我口水直流,簡直完美!吃到尾聲,八姑媽的兒子突然說要給我一個驚喜。他知道我還沒有慶祝過生日,特意準備了一個小小的生日蛋糕,還有我最愛的Labubu!他說要兩天前WhatsApp訂的,這一刻,我的心裡充滿了感動,真是

吃到尾聲,八姑媽的兒子突然說要給我一個驚喜。他知道我還沒有慶祝過生日,特意準備了一個小小的生日蛋糕,還有我最愛的Labubu!他說要兩天前WhatsApp訂的,這一刻,我的心裡充滿了感動,真是太開心了!

2025-06-07 0 浏览
呢間餐廳真係JFu無極限!🍻 首先,我想讚餐廳服務 滿分💯親切!無壓力!我黎食生日飯 食得好開心 真係想推薦大家黎食!生啤Draft Beer全日半價,500ml只需$34,無論同朋友Happy Hour定自己Chill都超抵,飲得開心又唔肉赤!重點係時令日本岩手縣赤穗蠔都半價,半打只係$145,仲有產地直送活海產同活伊勢龍蝦刺身 半價半價。啖啖鮮甜,海鮮控必去!食物選擇勁多,黑松露煙燻帆立貝、火炙厚切鮟魚肝、牛舌心銀鱈魚西京燒,全部都係高質推介。甜品開心果巴斯克蛋糕同特濃開心果雪糕脆窩夫杯,食完正餐都要留肚!最貼心係免費畫碟服務,訂甜品仲可以畫你想要嘅圖案,生日、慶祝一流!
呢間餐廳真係JFu無極限!🍻
首先,我想讚餐廳服務 滿分💯
親切!無壓力!
我黎食生日飯 食得好開心
真係想推薦大家黎食!

生啤Draft Beer全日半價,500ml只需$34,
重點係時令日本岩手縣赤穗蠔都半價,半打只係$145,

食物選擇勁多,
黑松露煙燻帆立貝、
火炙厚切鮟魚肝、牛舌心
銀鱈魚西京燒,全部都係高質推介。
2025-06-06 0 浏览
今日帶媽咪食日本野🙂‍↕️(我都好耐冇食啦~)📌海膽龍珠卷必點🌟師傅用鮪魚腩蓉及醬油漬蛋黃做餡料,再鋪上海膽😍我就一啖食曬!個蛋黃好creamy😋海膽又很鮮味!📌柚子風手切本鮪魚腩蓉一口一件好方便~吞拿魚蓉混合柚子碎,味道清新📌黑松露煙燻帆立貝一口一件好方便~大大隻厚切帆立貝,味道很鮮甜📌月見櫻花海老丼由於不是太肚餓,所以叫一個迷你丼飯😗每隻赤蝦都很大隻很鮮甜!而且白飯有加入醬油及飯素拌在一起,味道較為豐富📌汁燒免治雞軟骨棒師傅即叫即燒雞肉棒,燒到外焦內軟、恰到好處,燒完後再沾上月見蛋汁真係好味🤤📌特濃開心果雪糕脆窩夫杯很濃郁的開心果味,仲有開心果碎😋📌巨峰提子乳酸梳打酒帶有甜甜的味道很適合女孩子飲👍🏻✅啤酒買一送一🍻✅北海道白象拔蚌優惠價$338
今日帶媽咪食日本野🙂‍↕️(我都好耐冇食啦~)

📌海膽龍珠卷

📌柚子風手切本鮪魚腩蓉
一口一件好方便~吞拿魚蓉混合柚子碎,味道清新

📌黑松露煙燻帆立貝
一口一件好方便~大大隻厚切帆立貝,味道很鮮甜

📌月見櫻花海老丼

📌汁燒免治雞軟骨棒

📌特濃開心果雪糕脆窩夫杯
很濃郁的開心果味,仲有開心果碎😋

📌巨峰提子乳酸梳打酒
帶有甜甜的味道很適合女孩子飲👍🏻

✅啤酒買一送一🍻

✅北海道白象拔蚌優惠價$338
2025-06-06 0 浏览
📍家賀屋🔍銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓-----收工約上朋友嚟銅鑼灣呢一間日式餐廳食晚餐。餐廳佔地頗大,而且裝修都幾新淨,背景播放住柔和嘅日本音樂,整體用餐環境不錯。第一次嚟,見到佢哋嘅餐牌都幾Surprise,晚市有好多款定食可供選擇(有刺身、丼、壽司、燒物定食等等),亦都有各種手握壽司、刺身散叫,仲有日式小食、卷物、燒物、天婦羅、甜品等等,仲有限時特價嘅優惠餐牌,整體價錢都好合理,睇到人三心兩意樣樣都想食。#特選刺身盛($238)-廚師發辦築地鮮魚x2-特大赤海蝦 x2-本鮪赤身 x2-油甘魚x2-三文魚x2-日本八爪魚x2整體刺身質素不錯,魚類軟滑無筋,油甘魚尤其肥美,入口魚脂豐腴,可以另外加錢將吞拿魚升級做大拖羅。#青龍($88)長長的一條紫菜炸蝦卷,望落就好似一條青色嘅龍,所以叫做青龍,炸蝦係新鮮炸,食落熱辣辣,不錯。#吉列三元豚($75)豬扒炸得酥脆不油膩,外皮金黃酥脆,中央部分依然保留有肉汁,呢個價錢嚟講,性價比真係好高。#西京平目魚 ($85)白雪雪嘅平目魚,魚質細膩,加上少許蛋黃醬提味,已是非常不錯。#明太子雞翼($65)脹卜卜嘅雞翼裏面,釀滿咗明太子,食落去外脆內有粒
📍家賀屋
🔍銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
-----

第一次嚟,見到佢哋嘅餐牌都幾Surprise,晚市有好多款定食可供選擇(有刺身、丼、壽司、燒物定食等等),亦都有各種手握壽司刺身散叫,仲有日式小食、卷物、燒物、天婦羅、甜品等等,仲有限時特價嘅優惠餐牌,整體價錢都好合理,睇到人三心兩意樣樣都想食。

#特選刺身盛($238)
-廚師發辦築地鮮魚x2
-特大赤海蝦 x2
-本鮪赤身 x2
-油甘魚x2
-三文魚x2
-日本八爪魚x2

#青龍($88)

#吉列三元豚($75)

#西京平目魚 ($85)

#明太子雞翼($65)
脹卜卜嘅雞翼裏面,釀滿咗明太子,食落去外脆內有粒粒明太子嘅口感,辣辣地幾惹味。

#蔥吞拿魚腩海膽丼定食($238)
定食裏面包含有蔥吞拿魚腩海膽丼、海帶味噌湯、胡麻田園沙律及曰式燉蛋,吞拿魚腩好新鮮,師傅冇將魚腩切到細碎,保留少許吞拿魚咬口,口感不錯,另外呢個價錢嚟講,幾驚喜佢嘅海膽質素好高,同平日喺omekase食到嘅質素差不多。

#芝士蛋糕($25)
蛋糕唔會過甜,芝士味頗出,質感綿密,蛋糕不錯,但係重點係$25嘅甜品竟然有免費畫碟服務,好貼心!!而且甜品師傅畫畫技巧非常高超,上台嘅時候我哋震驚咗一下,佢將Chiikawa畫得非常生動,$25嘅甜品竟然會出現咁靚嘅手繪畫,真心好正,好啱情人節黎畫比男女朋友。

⭐PS:
-餐廳做緊15周年紀念,六點後有麒麟一番榨生啤、黑生啤及黑白啤半價
-會有不定期優惠餐牌,部份食物有半價,落單之前記得睇一睇

單據比大家參考:
2025-06-05 0 浏览
今次比畫碟甜品吸引,一早提前講想要咩公仔,真心畫得好靚啊😍😍😍海膽龍珠卷必點推薦龍珠卷,醬油漬蛋黃配上油香滿滿吞拿魚蓉及海膽,層次感好豐富👍🏻炸三文魚皮炸三文魚皮好脆口,配啤酒一流😍鹽燒仙台熟成牛舌芯牛舌芯厚切,燒到外焦內嫩,咬落有彈性,帶有濃濃牛香🐮中本鮪魚腩丼定食身為拖羅控必點,厚切肥美鮪魚腩配上吞拿魚蓉,底下係滿滿壽司飯,好滿足😌海三色丼定食海三色有油甘魚、牡丹蝦、三文魚腩組成,定食仲有茶碗蒸、沙律、麵豉湯,樣樣都好高質😋生啤見到生啤半價,即刻叫返杯🍺巨峰乳酸梳打巨峰乳酸梳打飲落酸酸甜甜,梳打氣好夠🤩畫碟甜品甜品我揀咗千層雲呢拿蛋糕,重點師傅畫工好得,Chiikawa畫得好靚,仲要有齊三個主角💕

海膽龍珠卷

炸三文魚皮
炸三文魚皮好脆口,配啤酒一流😍

鹽燒仙台熟成牛舌芯
牛舌芯厚切,燒到外焦內嫩,咬落有彈性,帶有濃濃牛香🐮

中本鮪魚腩丼定食

海三色丼定食

生啤
見到生啤半價,即刻叫返杯🍺

巨峰乳酸梳打
巨峰乳酸梳打飲落酸酸甜甜,梳打氣好夠🤩

畫碟甜品
☀️麒麟一番榨生啤 · $34適逢15周年慶典,由夜晚六點開始,啤酒做緊平價半價優惠,過嚟happy hour嗌啲小食都好抵!🍻☀️芥辣八爪魚沙律 · $68八爪魚鮮嫩彈牙🐙搭配微嗆的芥辣醬汁,幾開胃,我地用埋食配壽司丼嘅飯☀️時令日本真蠔 · $145日本岩手縣穗蠔做緊半價優惠!蠔身肥美飽滿,海水味濃郁,入口creamy且帶淡淡甜味🦪擠上少許檸檬汁或者配搭雞尾酒醬更提鮮,性價比極高☀️鹽燒仙台熟成牛舌心 · $128厚切牛舌口感爽脆有嚼勁,鹽燒香氣撲鼻,簡單調味已帶出肉質的甘甜。熟成處理令風味更集中🐮☀️西京平目魚 · $85魚肉細嫩滑溜🐟西京味噌醃製得恰到好處,甜鹹交織且不掩魚鮮。外皮微焦脆,內裡保持濕潤😝☀️特選海鮮丼 · $338丼飯鋪滿新鮮光澤魚生,包括拖羅、海膽、三文魚子等,食材新鮮度滿分!醋飯酸甜平衡,與海鮮完美融合😛☀️開心果巴斯克蛋糕 · $55亮點亮點!😍大熱開心果甜品一定要叫!巴斯克蛋糕口感綿密濃郁,開心果香氣突出。仲有精緻既畫碟服務!如果有朋友生日或者慶祝周年紀念,變得更有紀念價值!❣️野好食|畫碟服務慶生記念日一流❣️

☀️麒麟一番榨生啤 · $34

☀️芥辣八爪魚沙律 · $68

☀️時令日本真蠔 · $145

☀️鹽燒仙台熟成牛舌心 · $128

☀️西京平目魚 · $85

☀️特選海鮮丼 · $338

☀️開心果巴斯克蛋糕 · $55

呢間家賀屋提供多樣化的日式料理,有刺身丼飯、新鮮海鮮刺身、串燒等…食材新鮮、擺盤精緻呀~唔可以唔提專業的既免費畫碟服務😍😍我提早都預訂了,畫了最愛的chip & Dale 見到既時候真唔忍不停講「好得意😚好可愛呀😙」記得一定要提早預訂呀🤩 會令用餐體驗增添獨特的慶祝氣氛🥳慶祝生日/紀念的日子又有多個選擇啦❣️呢家做緊15周年感謝祭,多款食物5️⃣0️⃣%既折扣優惠🔊包括:北海道活白象拔蚌、龍蝦🦞、日本真蠔🦪、本鮪壽司5點盛、黑白啤🍻等等~抵抵呀~北海道活白象拔蚌 原價係$680呢家係緊50%折扣優惠只需$338就有啦~仲要大大隻🤤份量多多又新鮮🔸北海道-活白象拔蚌 $338🔸時令日本真蠔[半打50%0FF]$145🔸麒麟一番榨 黑白啤 $39🔸月見-極丼 $280🔸汁燒免治雞軟骨棒$38🔸牛油果軟殼蟹卷$88🔸開心果巴斯克蛋糕 $55
見到既時候真唔忍不停講「好得意😚好可愛呀😙」

呢家做緊15周年感謝祭,多款食物5️⃣0️⃣%既折扣優惠🔊

🔸汁燒免治雞軟骨棒$38
🔸牛油果軟殼蟹卷$88
🔸開心果巴斯克蛋糕 $55
2025-06-05 0 浏览
出街食飯最鍾意揀日本嘢😆今次喺銅鑼灣行完街我哋去到位於渣甸街樓上的壽司店食晚餐🍴咩,一入去見到環境闊落舒適🍣月見手本鮪魚腩蓉丼:鮪魚腩蓉好新鮮,配上醬油,每一啖都好可口🍚月見-極丼:飯上面佈滿三文魚子海膽魚蓉,好鮮味啊🐮鹽燒仙台熟成牛舌芯:厚切牛舌有口感燒完更加香牛味🦪法國普斯生蠔:體積細細,但好清甜🔥燒白鱔:白鱔口肉肥美燒得好出色,🐟鹽燒油甘魚鮫:魚頭烤得金黃外脆內裏魚肉嫩滑🦑炙烤北海道魷魚條:炭烤之後再配上秘製醬汁送啤酒一流🍰芝士蛋糕:就到爸爸生日仲可以甜品寫字✍️芝士蛋糕再配上靚靚畫碟🍽️

🍚月見-極丼:飯上面佈滿三文魚子海膽魚蓉,好鮮味啊

🐮鹽燒仙台熟成牛舌芯:厚切牛舌有口感燒完更加香牛味

🦪法國普斯生蠔:體積細細,但好清甜

🔥燒白鱔:白鱔口肉肥美燒得好出色,

🐟鹽燒油甘魚鮫:魚頭烤得金黃外脆內裏魚肉嫩滑

🦑炙烤北海道魷魚條:炭烤之後再配上秘製醬汁送啤酒一流