家賀屋

Harvest House
環境闊落,有卡位亦設有包廂,食物高質,服務又好!👉🏻特選刺身盛 $238共六款,12片刺身,築地鮮魚、特大赤海蝦、本鮪赤身、油甘魚、三文魚同日本八爪魚,全都新鮮厚切!👉🏻海膽龍珠卷 $148共四件,結合左海膽、本鮪魚腩蓉同醬油漬蛋黃,個蛋黃大到真係好似粒珠,勁creamy!加上海膽嘅濃厚鮮香同魚腩蓉嘅滑順口感,層次豐富!👉🏻鹽燒仙台熟成牛舌芯 $128真心驚艷,切開一片片,柔嫩彈牙,鹽香調味恰到好處!👉🏻西京平目魚定食 $145定食配有海帶味噌湯、胡蔴田園沙律、日式燉蛋、御飯!平目魚好厚身,肉質嫩!中意個燉蛋嘅滑溜口感!👉🏻蜜桃雪葩 $58甜品嘅畫碟實在太可愛!大隻仔Chiikawa真係勁得意,打卡一流!蜜桃雪葩非常清新,淡淡果香,清涼爽口!👉🏻三得利角威士忌茶割 $68酒同茶混合嘅飲品,帶有茶嘅清香同威士忌嘅醇厚味道,令人愉悅!👉🏻阿波尾酢橘半熟雞肝串 $38雞肝內裡半熟,入口細膩!👉🏻阿波尾酢橘雞腎串 $32雞腎Q彈,好入味!👉🏻鹽燒半切雞皮餃子串 $58共刺串,外酥內嫩,餃子餡料鮮美多汁!
環境闊落,有卡位亦設有包廂,食物高質,服務又好!

👉🏻特選刺身盛 $238

👉🏻海膽龍珠卷 $148

👉🏻鹽燒仙台熟成牛舌芯 $128
真心驚艷,切開一片片,柔嫩彈牙,鹽香調味恰到好處!

👉🏻西京平目魚定食 $145

👉🏻蜜桃雪葩 $58

👉🏻三得利角威士忌茶割 $68

👉🏻阿波尾酢橘半熟雞肝串 $38
雞肝內裡半熟,入口細膩!

👉🏻阿波尾酢橘雞腎串 $32
雞腎Q彈,好入味!

👉🏻鹽燒半切雞皮餃子串 $58
共刺串,外酥內嫩,餃子餡料鮮美多汁!

2025-07-05 99 浏览
無錯,我係衝住佢勁靚嘅畫碟而嚟🤭今次仲成功俾到驚喜另一半💝 坐低發現原來都做緊好多優惠,例如全日生啤半價、時令日本岩手縣赤穗蠔(半打)同北海道活白象拔蚌刺身又係半價、活伊勢龍蝦刺身6折、每季兩款指定清酒款折扣最高每支可减$122,感覺好抵玩~✨日本岩手縣赤穗蠔 - 半價即$290➛$145,本身諗住咁平都唔抱好大期望,點知好有驚喜,好鮮甜清爽,一d都唔腥,食得出好新鮮🤩✨鹽燒仙台熟成牛舌芯 - 賣相唔錯,彈牙得嚟牛味都出~✨鹽燒本鮪魚下顎 - 好少見有鮪魚下顎,貪得意試下,原來都幾多肉,仲幾香口👍🏽✨壽司 - 叫左黑松露特大帆立貝、海鹽輕燒大本鮪魚腩(期間限定$65/2件)、火炙左口魚裙邊同黃金丹,帆立貝大大隻好爽口,另外三款魚油香出眾😋✨月見-極丼 - 好吸睛,三文魚籽晶瑩剔透、粒粒分明,海膽鮮味十足,吞拿魚蓉都好足料🤤✨自家焦糖玉子燒 - 甜甜蛋好惹味🥚 ✨開心果巴斯克蛋糕 - 畫碟靚到癲,Chiikawa crossover左Gundam,真係要打卡留念!蛋糕食到好香濃開心果味,又唔會太膩同太甜🍰 ✨蜜桃碳酸酒 - 甜甜地幾易入口,啱女仔飲🧡
無錯,我係衝住佢勁靚嘅畫碟而嚟🤭今次仲成功俾到驚喜另一半💝

✨鹽燒仙台熟成牛舌芯 - 賣相唔錯,彈牙得嚟牛味都出~

✨自家焦糖玉子燒 - 甜甜蛋好惹味🥚

✨蜜桃碳酸酒 - 甜甜地幾易入口,啱女仔飲🧡

由刺身到燒物、啤酒到甜品,樣樣高質,價錢實惠午市套餐🌟 角切海鮮丼定食|鮮甜度滿分!一上枱就俾佢嘅 角切海鮮丼 吸引住!三文魚、吞拿魚、油甘魚全部切得方正厚身,入口超有滿足感~魚生鮮甜冇筋,仲加咗少少三文魚籽同玉子增加口感,撈埋一齊食真係正到爆! 定食附送✔️ 海帶味噌湯** – 唔會過鹹,海帶仲好爽口,暖胃又舒服~ ✔️ 胡麻田園沙律** – 新鮮蔬菜配香濃芝麻醬,清爽解膩! ✔️ 日式燉蛋** – 滑溜到不得了,入面仲有帆立貝同蜆肉,鮮味十足! 🦪 時令日本真蠔|半價超抵食!見到 岩手縣米崎真蠔(半打50% OFF)即刻order!蠔身飽滿,海水味濃郁得嚟帶少少甜,完全冇腥味~配埋雞尾酒醬更加提鮮,6隻折咗先$145,性價比超高! 🍢 燒鳥丼定食|炭火香超誘人燒鳥丼一上枱就聞到炭燒香~雞肉嫩滑多汁,醬汁甜鹹適中,撈飯一流!丼飯仲有少少焦脆嘅邊位,口感更加豐富~ 定食同樣附:✔️ 海帶味噌湯 ✔️ 胡麻沙律 ✔️ 日式燉蛋 🍺 麒麟一番榨生啤|完美配搭食日本嘢點少得啤酒? 500ml 生啤 夠冰凍,泡沫綿密,麥香濃郁,同海鮮、燒鳥都超夾,爽! 🍫 朱古力心太軟配雲尼拿雪糕|邪

刺身到燒物、啤酒到甜品,樣樣高質,價錢實惠午市套餐

🌟 角切海鮮丼定食|鮮甜度滿分!

定食附送

🦪 時令日本真蠔|半價超抵食!

🍢 燒鳥丼定食|炭火香超誘人

定食同樣附:
✔️ 海帶味噌湯
✔️ 胡麻沙律
✔️ 日式燉蛋

🍺 麒麟一番榨生啤|完美配搭

🍫 朱古力心太軟配雲尼拿雪糕|邪惡ending
等叫先上嘅 心太軟 切開即刻流心~朱古力味濃郁唔會太甜,配埋雲尼拿雪糕,冰火交融,完美收尾! 生日餐有免費畫碟🌈

二訪呢間高質居酒屋‼️每次黎到都好苦惱,嘢食多到睇唔晒~半價日本直送活海鮮,仲有驚喜甜品畫碟,打卡慶祝必推呢間🤩.🌟必點推介1️⃣日本岩手縣赤穗蠔每隻肥美飽滿大大隻,半打仲要半價$145‼️2️⃣月見極丼海膽、特上三文魚籽、吞拿魚腩蓉多重鮮味,加入蛋黃滋味無窮😋3️⃣本鮪壽司五點吞拿魚控必點🤗有齊大拖中拖魚鮫赤身軍艦,日本直送活海鮮係特別新鮮✨💥另外推介👇🦑新品‼️脆口惹味海苔脆醬魷魚🐖送酒一流西京燒熟成黑豚腩肉🍹傾計必點乳酸梳打酒/梳打梅酒💥優惠攻略🍰$25起甜品就有得畫碟! (記得提早預約)🦞活伊勢龍蝦刺身6折 $398🍣北海道象拔蚌刺身半價 $338🍺生啤全日半價🥂每季2款指定酒款折扣最高減$122
🌟必點推介
1️⃣日本岩手縣赤穗蠔
每隻肥美飽滿大大隻,半打仲要半價$145‼️

2️⃣月見極丼
海膽、特上三文魚籽、吞拿魚腩蓉多重鮮味,加入蛋黃滋味無窮😋

3️⃣本鮪壽司五點

💥另外推介👇
🦑新品‼️脆口惹味海苔脆醬魷魚
🐖送酒一流西京燒熟成黑豚腩肉
🍹傾計必點乳酸梳打酒/梳打梅酒

💥優惠攻略
🍰$25起甜品就有得畫碟! (記得提早預約)
🦞活伊勢龍蝦刺身6折 $398
🍣北海道象拔蚌刺身半價 $338
🍺生啤全日半價
🥂每季2款指定酒款折扣最高減$122

呢度出名係食材高質,店內有海鮮水缸🦞🦐,啲海產夠晒新鮮,食得安心好多!今次特登嚟二刷佢哋嘅招牌名物月見丼🤟🏻!🧡 月見・極丼 │ $208 🧡 月見・櫻花海老丼 │ $145每款丼飯都會有一隻日本蛋,撈埋啲飯食真係好好味🤤!極丼係最滋味,有齊海膽、三文魚籽同吞拿魚蓉,每啖都好濃郁,份量啱啱好🫶🏻。而海老丼就最啱鍾意食刺身蝦嘅朋友,價錢又相宜啲。🦪 時令生蠔[限時優惠🌟$145半打]今次時令係法國普斯生蠔,除返開唔使$25隻😳,CP值好高。食落都冇腥味,口感偏Creamy。好少食生蠔嘅我都覺得好易入口!💡 除咗生蠔,龍蝦刺身同象拔蚌刺身都做緊半價,大家可以留意吓💁🏻‍♀️。🧡 海膽龍珠卷 │ $148🍢 汁燒免治雞軟骨棒 │ $38又係上次食過覺得好味要再嗌返!第一次嚟嘅朋友一定要嗌龍珠卷,唔係周圍都有。🍣 黑松露煙燻帆立貝 │ $35🍣 火炙厚切鮟鱇魚肝 │ $42🍣 柚子風手切本鮪魚腩蓉 │ $32呢3款特色壽司係期間限定🌟,賣相好精緻,用咗紫菜兜住,一啖一件。大推帆立貝!唔會好漏,口感同味道都好正🤤!🐠 銀鱈魚西京燒 │ $118呢個銀鱈魚好有驚喜😳!一梳梳魚肉有濕潤感,食落好鮮甜

🧡 月見・極丼 │ $208
🧡 月見・櫻花海老丼 │ $145

🦪 時令生蠔[限時優惠🌟$145半打]

🧡 海膽龍珠卷 │ $148
🍢 汁燒免治雞軟骨棒 │ $38

又係上次食過覺得好味要再嗌返!
第一次嚟嘅朋友一定要嗌龍珠卷,唔係周圍都有。

🍣 黑松露煙燻帆立貝 │ $35
🍣 火炙厚切鮟鱇魚肝 │ $42
🍣 柚子風手切本鮪魚腩蓉 │ $32

🐠 銀鱈魚西京燒 │ $118

呢個銀鱈魚好有驚喜😳!一梳梳魚肉有濕潤感,食落好鮮甜、又冇骨,真係懶人至愛。

🍢鹽燒仙台熟成牛舌芯 │ $128

💖 免費畫碟服務🎨

單點一份甜品就有得免費畫碟,好啱生日或者慶祝活動增加啲儀式感💕!如果有指定卡通圖案/內容就要預早兩日WhatsApp落單📲,同埋要畀訂座訂金$200。

今次揀咗畫我兒時回憶嘅比卡超PIKACHU⚡️,肥嘟嘟咁都幾得意。

🍰 特濃開心果雪糕脆窩夫杯 │ $68
🍰 巴斯克芝士蛋糕配挪威焦糖芝士 │ $65
開心果嗰款好精緻,雪糕夠濃郁,可惜細杯啲🤏🏻。芝士蛋糕味道都OK,乾身咗啲但唔大影響。

🍺 蜜桃碳酸酒 │ $55 (中杯)
🍹 巨峰乳酸梳打 │ $35

呢度酒類飲品選擇極多,生啤全日任何時段都係半價🌟,$34蚊就有500ml咁大杯,不過我都係鍾意嗌梳打類飲品,無酒精都有幾款,所以呢度都好啱家庭聚會過嚟。

聞說家賀屋畫碟都數一數二今次慶生特登嚟試下果然畫得好靚ദ്ദി(˵ •̀ ᴗ - ˵ ) ✧✧ 特濃開心果雪糕脆窩夫杯 ($68) 提提大家記得就算預約咗畫碟服務都要叫最少一個甜品呀~雖然只係留咗「角落生物」4隻字但係餐廳都超用心畫咗好多隻每隻都好仔細 細心睇每個角色個底色都唔同真係超用心🥹味道方面亦有驚喜窩夫脆到似食緊餅乾 開心果雪糕堅有果仁味On top仲有濃濃開心果醬✧ 吉列海蝦 ($38) 蝦肉彈牙到似識跳舞 麵包糠脆衣薄過絲襪 點埋醬減低油膩感 一客三件細食女仔都夠喉 即叫即炸熱辣辣最正✧ 低糖玉子燒(冷/熱) ($35) 熱食版本蛋香濃郁似梳乎厘 冷食口感似冰鎮燉蛋 甜度減半但唔會淡茂茂 健康之選阿媽都放心畀細路食 一客四件夠晒分享 ✧ 炸三文魚皮 ($38) 炸到起泡似食緊魚皮脆片 灑滿七味粉帶微辣刺激 魚油香後勁停留喺口腔 送啤酒簡直係絕配 $38有大大碟抵過超市買 ✧ 新品:海苔脆醬魷魚 ($58) 魷魚條yarm咗海苔炸漿去炸海苔碎增加鹹香層次 外脆內嫩唔會韌如橡筋 ✧ 關東煮手打烏冬 ($58) 湯底有昆布同鰹魚味用上扁身烏冬 都好彈牙配料有大根竹輪蒟蒻冬菇凍冰冰天氣食
聞說家賀屋畫碟都數一數二
今次慶生特登嚟試下
果然畫得好靚ദ്ദി(˵ •̀ ᴗ - ˵ ) ✧

✧ 特濃開心果雪糕脆窩夫杯 ($68)
提提大家記得就算預約咗畫碟服務
都要叫最少一個甜品呀~
雖然只係留咗「角落生物」4隻字
但係餐廳都超用心畫咗好多隻
每隻都好仔細 細心睇每個角色個底色都唔同
真係超用心🥹

味道方面亦有驚喜
窩夫脆到似食緊餅乾
開心果雪糕堅有果仁味
On top仲有濃濃開心果醬

✧ 吉列海蝦 ($38)
蝦肉彈牙到似識跳舞
麵包糠脆衣薄過絲襪
點埋醬減低油膩感
一客三件細食女仔都夠喉
即叫即炸熱辣辣最正

✧ 低糖玉子燒(冷/熱) ($35)
熱食版本蛋香濃郁似梳乎厘
冷食口感似冰鎮燉蛋
甜度減半但唔會淡茂茂
健康之選阿媽都放心畀細路食
一客四件夠晒分享

✧ 炸三文魚皮 ($38)
炸到起泡似食緊魚皮脆片
灑滿七味粉帶微辣刺激
魚油香後勁停留喺口腔
送啤酒簡直係絕配
$38有大大碟抵過超市買

✧ 新品:海苔脆醬魷魚 ($58)
魷魚條yarm咗海苔炸漿去炸
海苔碎增加鹹香層次
外脆內嫩唔會韌如橡筋

✧ 關東煮手打烏冬 ($58)
湯底有昆布同鰹魚味
用上扁身烏冬 都好彈牙
配料有大根竹輪蒟蒻冬菇
凍冰冰天氣食完成個暖笠笠
和風comfort food首選
夠晒住家feel

✧ 青瓜卷 ($22)
青瓜片捲住醋飯夠清新
飯粒鬆軟帶微微甜酸
面頭蟹籽卜卜脆增加口感
$22蚊有六件抵食到震
輕食之選啱哂減肥人士

✧ 青龍 ($88)
呢碟望落超有霸氣!
海苔topping嘅飯卷入面包住炸蝦
上面鋪滿魚籽 下面鋪滿沙律醬
壽司飯握得鬆緊適中
一啖一件滿足感爆燈
影相打卡必點人氣卷物

✧ 冷泡烏龍茶 ($25)
茶香甘醇完全冇苦澀
無糖版本配濃味料理最夾
飲完成個口腔好清爽
解膩恩物必點

✧ 鹽燒仙台熟成牛舌芯 ($128)
表面焦香內裡保持粉嫩
咬落爽彈Juicy仲有炭火香
配埋wasabi超解膩
牛舌控食完想encore多份

✧ 巨峰提子乳酸梳打酒 ($48)
提子味濃到似真果肉
乳酸氣泡溫柔過梳打水
酒精感輕盈女生都啱飲
紫色漸層靚到相機食先
打卡必點嘅高顏值飲品

✧ 腐皮 ($20)
咬落帶微微甜醬油香
$20蚊抵食到笑
浸落關東煮湯吸汁效果一流
送酒小食之選

✧ 芝麻豆腐 ($18)
凍食版本滑溜過布甸
芝麻醬香濃好啱撈豆腐
$18蚊有兩件性價比爆燈
夏日消暑必點

✧ 中華沙律 ($22)
海藻爽脆度滿分
醋汁酸甜比例調得啱啱好
撒滿芝麻提升香氣
細細碟但足夠三四人分嚟開胃

✧ 自家焦糖玉子燒 ($42)
蛋嘅面頭脆脆焦糖似食緊creme brulee布甸
凍食版本有驚喜雪糕口感
有炭燒亦有甜味

✧ 鶏皮餃子 ($42/3件)
雞皮炸到通透似金紙包餃
豬肉餡混入馬蹄粒增加口感
點埋柚子醋減低油膩感
邪惡得嚟停唔到口

✧ 牛油果軟殼蟹卷 ($88)
軟殼蟹炸到連殼都脆

溫馨提示⚠️
半價啤酒同半價北海道白象拔蚌
特價$338好抵試

2025-03-12
灣仔加賀屋出名抵食聽朋友講開到地段貴的銅鑼灣,吾知性價比系唔係仲keep 到呢,唔好等試吓就知道。地段十分便利距離地鐵站只有5分鐘路程,位於高級商業大廈中,打開𨋢門就係餐廳,行入裏便以為地方唔係好大,原來有三個包廳。卡位都相當闊落,裝修採用日式和西式結合,感覺舒適亦整潔度十足。一坐低就為我哋倒茶,很貼心,亦會我們介紹一下signature 菜式。開胃菜牛油果角切刺身沙律沙律菜夠新鮮,爽脆清甜,三款角切魚生配柚子醋,味道清新份量足。特選刺身盛山葵柚子水母刺身三文魚、赤身、鯛魚、牡丹蝦、八爪魚和另一款白身魚,共六款刺身,價錢只是二百尾,確實抵食,刺身新鮮,尤其喜歡大大隻牡丹蝦,甘甜美味。厚切三文魚和赤身也是大衆喜歡的刺身,我們當然喜歡。串燒是今晚重點排名已經分先後鹽燒仙台熟成牛舌芯燒牛舌芯,每片有足夠厚度,入口有點嚼勁,燒至微微焦香,滿滿的牛香而不霸道,送酒一流。我們併配了柚子檸檬果酒,酒精只有7-8%,微微的酒精,不會令人喝醉,可以享受接著的美食。汁燒免治雞軟骨棒燒過後的免治雞軟骨棒再汁封,吃前當然要入少少雞蛋黃,味道升溫,加埋雞軟骨令口感也不同層次。另外三串不約而同也點了鷄串燒阿波尾酢
灣仔加賀屋出名抵食
地段十分便利距離地鐵站只有5分鐘路程,位於高級商業大廈中,

開胃菜
牛油果角切刺身沙律

特選刺身
山葵柚子水母刺身
三文魚、赤身、鯛魚、牡丹蝦、八爪魚和
厚切三文魚和赤身也是大衆喜歡的刺身,我們當然喜歡。

串燒是今晚重點
排名已經分先後
鹽燒仙台熟成牛舌芯

汁燒免治雞軟骨棒
另外三串不約而同也點了鷄串燒
阿波尾酢橘雞胸脆骨串、汁焼雞爽肉串、
串燒雞軟骨
三款串燒各有不同口感, 正

男朋友話想食豬扒
吉列芝心豬扒
端上來熱辣辣
,先來個儀式感的拉絲,炸粉酥脆入口脆卜卜,熱氣但好味。

店員介紹客人如果在這裏慶祝生日會在甜品碟上畫上可愛公仔圖案,有機會想睇下。
  • 鹽燒仙台熟成牛舌芯
  • 汁燒免治雞軟骨棒
2025-06-29 138 浏览
今晚同女朋友去銅鑼灣嘅家賀屋,裝修典雅的氣氛和細緻日本菜出名!碰巧今日我們都不太肚餓,就點了少許串燒、沙津和數碟出名的小食裹腹:1)先嚟嘅係牛油果角切刺身沙律因為通常都係食沙律先,滿滿嘅剌身鋪在沙津菜上,太幸福啦!2)接住係特選刺身盛和山葵柚子漬水母刺身同上6款刺身包括:a)三文魚腩-細膩囗感結合豐富油脂,鮮甜嫩滑b) 吞拿魚-肉質結實口感鮮甜c) 八爪魚爽口彈牙,配以少許柑橘汁更覺層次飽滿d) 油甘魚細膩爽口,帶岀鮮甜油脂e) 牡丹蝦晶瑩剔透,大件肥美f) 赤身再加上山葵柚子漬水母刺身,口感豐富彈牙有咬口!3) 4款不同嘅串燒,都係女朋友鍾意食嘅雞。有阿波尾酢橘雞胸脆骨、汁燒雞爽肉、串燒雞軟骨、及女朋友至愛嘅汁燒免治雞軟骨棒!𣎴同部位有不同口感,女朋友一定喜歡!加上1杯酸酸甜甜嘅柚子檸檬酒!人生富足!4) 吉列芝心豬扒外層酥脆,入面軟諗嘅豬扒和拉絲芝士完美嘅配搭,沾上少許嘅胡麻醬,絕!5)我最喜愛嘅鹽燒仙台熟成牛舌芯登場!熟成一後嘅牛舌味道更加突出,外層鹽燒後囗感豐富,入面軟諗!為今晚畫上個完美句號!
1)先嚟嘅係牛油果角切刺身沙律
因為通常都係食沙律先,滿滿嘅剌身鋪在沙津菜上,太幸福啦!

2)接住係特選刺身盛和山葵柚子漬水母刺身同上
6款刺身包括:
a)三文魚腩-細膩囗感結合豐富油脂,鮮甜嫩滑
b) 吞拿魚-肉質結實口感鮮甜
c) 八爪魚爽口彈牙,配以少許柑橘汁更覺層次飽滿
d) 油甘魚細膩爽口,帶岀鮮甜油脂
e) 牡丹蝦晶瑩剔透,大件肥美
f) 赤身再加上山葵柚子漬水母刺身,口感豐富彈牙有咬口!

4) 吉列芝心豬扒

試食活動
🍽️ Seasonal Hyogo Prefecture Ako Oysters (岩手縣米崎真蠔配雞尾酒醬) $145超!級!鮮!海水味爆棚,蠔身爽脆,隻隻都脹卜卜,點少少醬已經好正☺️🍀🍽️ Yuzu Tuna Toro (柚子風手切本鮪魚腩蓉) $32🍽️ Black Truffle Smoked Scallop (黑松露煙燻帆立貝) $35🍽️ Grilled Thick-Cut Monkfish Liver (火炙厚切鮟鱇魚肝) $42必點火炙鮟鱇魚肝!外層微焦,入面好似鵝肝咁滑,入口即化,勁濃郁冇腥味。🍀🍽️ Grilled Chicken Cartilage Sticks w/ Egg Yolk Soy Sauce (汁燒雞軟骨棒) $38燒汁甜甜哋,加埋隻生雞蛋調味,送酒一流🤭🍀🍽️ Saikyo Grilled Black Pork Belly w/ Mustard Miso Sauce (西京燒黑豚腩) $98肉質軟淋,甜燒汁入味,肥瘦均勻唔膩~🍀🍽️ Chocolate Lava Cake with Homemade Vanilla Ice Cream (朱古力心太軟) $93流

🍀

燒汁甜甜哋,加埋隻生雞蛋調味,送酒一流🤭
🍀

肉質軟淋,甜燒汁入味,肥瘦均勻唔膩~
🍀

流心效果💯!熱辣辣朱古力漿 + 凍雲尼拿雪糕🍦 冰火口感超邪惡😎
🍀
🍽️ Kirin Draft Dark Lager (麒麟黑啤) $39

半價抵飲!麥味濃得嚟順喉🍻
2025-06-28 105 浏览
我已是常客,家賀屋算是我半個飯堂。刺身新鮮入口回甘。壽司有醬汁我覺得這層功夫真的很有心。我特別喜歡熱食喬麥麵和上面的豆腐。有質感。蒸蛋鮮甜有滿滿的海鮮,十分足料。我也很喜愛開心果芝士蛋糕,開心果味濃郁卻不太甜,剛好!服務員的態度一流有禮貌,十個讚!!
2025-06-22
  • 鹽燒仙台熟成牛舌芯
2025-06-28 115 浏览
鹽燒仙台熟成牛舌芯嫩滑多汁,鹽燒的香氣撲鼻,牛舌芯熟成得恰到好處,咬下去滿口幸福感麒麟一番榨生啤清爽順喉,泡沬細膩,配上料理絕對是完美享受大名寿司定食壽司新鮮可口,日替湯品溫暖人心,沙律清新解膩,唐揚嫩雞外脆內嫩,太滿足了啦特選海鮮丼 定食海鮮新鮮到不行,配上海帶味噌湯、胡蒜田園沙律和日式燉蛋,層次豐富,吃完超有活力特濃開心果 雪糕脆窩夫杯開心果香濃郁,雪糕滑順,脆窩夫增添口感,甜而不膩,完美收尾這一餐消費:HKD 1000
鹽燒仙台熟成牛舌芯
麒麟一番榨生啤
清爽順喉,泡沬細膩,配上料理絕對是完美享受
大名寿司定食
特選海鮮丼 定食
特濃開心果 雪糕脆窩夫杯
消費:HKD 1000
2025-06-25 85 浏览
過兩日就係結婚7️⃣週年紀念👰🏻‍♀️🤵🏻‍♂️琴晚特登book咗間高質日式居酒屋食餐好嘅慶祝吓🥰🦪時令日本生蠔 $145配日式柚子醋蠔肉新鮮飽滿,食落蠔味濃郁,帶有海水味,口感嫩滑,忍唔住食完一隻又一隻😋🍱特選海鮮丼定食 $368定食包海帶味噌湯|胡蔴田園沙律|日式燉蛋有12款海鮮,款款新鮮,大拖入口即溶 ,海膽幾鮮甜,特大赤海蝦食落爽口,鮑魚鮮嫩彈牙,赤貝鮮甜爽口,整體真係好高質👍🏻🐟花魚一夜干 定食 $178定食包海帶味噌湯|胡蔴田園沙律|日式燉蛋|蕎麥麵花魚食落肉質結實,充滿油脂香,加d檸檬汁食更加正,套餐日式燉蛋幾嫩滑😋🐔燒鳥丼 定食 $125定食包海帶味噌湯|胡蔴田園沙律|日式燉蛋雞皮燒得香口,雞肉肉質細嫩,配上醬汁,紫菜絲,芝麻,非常惹味,整體性價比高👍🏻🐮鹽燒仙台熟成牛舌芯 $128牛舌芯厚切,表面燒得好香,食落爽脆彈牙,配合埋芥末醬一齊食仲滋味😋🍢串燒雞軟骨(2串) $58雞軟骨燒得又脆又香口,非常惹味👍🏻🍨朱古力心太軟 $78配雲呢拿雪糕 +$15提早預訂可以免費畫碟,隻Kuromi畫得好靚😍朱古力心太軟配雲呢拿雪糕呢個配搭無得輸🤩🍺黑生啤 $34半價真係好抵飲🤩🍹巨峰乳酸

🦪時令日本生蠔 $145

🐔燒鳥丼 定食 $125
定食包海帶味噌湯|胡蔴田園沙律|日式燉蛋

🐮鹽燒仙台熟成牛舌芯 $128

🍢串燒雞軟骨(2串) $58
雞軟骨燒得又脆又香口,非常惹味👍🏻

🍨朱古力心太軟 $78
配雲呢拿雪糕 +$15

🍺黑生啤 $34
半價真係好抵飲🤩

🍹巨峰乳酸梳打 $35
🍹原味乳酸$28
酸酸甜甜係清新開胃之選
2025-06-25 139 浏览
今日去了銅鑼灣,朋友生日,所以我提早兩日在餐廳訂了特別畫碟服務。我們品嚐了多道來自日本的高質又美味料理。首先是"岩手縣米崎真蠔"~新鮮的生蠔肉質鮮甜,搭配檸檬的酸味,完美展現了海鮮的自然風味。北海道活白象拔蚌~口感滑嫩且富有嚼勁,爽口彈牙回味無窮。㸃左一杯"麒麟一番榨"~黑啤,其醇厚的口感與海鮮的鮮味相得益彰,增添了用餐的愉悅感。月見櫻花海老丼~鮮蝦搭配櫻花風味的醬汁,色香味俱佳,令人垂涎。+$60定食:追加主食海帶味噌湯,胡麻田園沙律清新爽口,胡麻醬香濃,蔬菜脆嫩,搭配完美,吃得健康又滿足。海鮮茶碗蒸口感細膩,海鮮鮮甜,雞蛋滑順,蒸氣鎖住鮮味,讓人一口接一口。高野豆腐蕎麥麵蕎麥麵彈牙,高野豆腐吸味,簡單卻美味,清淡中帶有獨特的風味。鹽燒仙台熟成牛舌芯~肉質鮮嫩,鹽烤的香氣撲鼻而來。開心果巴斯克蛋糕~甜品,濃郁的開心果風味與綿密的質地,畫上完美的句號。整體而言,這次的用餐讓我感受到日本料理的精緻與美味,非常值得再次光顧!
我們品嚐了多道來自日本的高質又美味料理。

北海道活白象拔蚌~口感滑嫩且富有嚼勁,爽口彈牙回味無窮。

+$60定食:追加主食
海帶味噌湯,胡麻田園沙律
清新爽口,胡麻醬香濃,蔬菜脆嫩,搭配完美,吃得健康又滿足。

海鮮茶碗蒸

高野豆腐蕎麥麵

鹽燒仙台熟成牛舌芯~肉質鮮嫩,鹽烤的香氣撲鼻而來。

2025-06-24 299 浏览
家賀屋已經有成15年歷史,係高質嘅日本餐廳~ 食材新鮮,加上傳統嘅烹調技藝!真係食指大動㗎!而家仲有啲好吸引嘅優惠💥半價象拔蚌刺身,🦞龍蝦刺身,🦪生蠔,啤酒🍻等等。好多選擇,花多眼亂,我地最後點左:時令日本真蠔🦪 (半打) 半價 $145- 肥美嘅生蠔,肉質爽脆,配上柚子醋好清新又可以帶出蠔嘅鮮味🥠蒲燒山椒鰻魚丼 $148- 鰻魚燒得甘香,千祈唔好以為係一般鰻魚丼,加左山椒嗰陣少少嘅麻香味,推高左鰻魚飯嘅境界!🍱特選海鮮丼 $338- 睇見就知足料又新鮮,個鮑魚煮到入晒面,其他刺身都係好肥美,飯底仲要係赤醋飯添。🧆低糖玉子燒 $35- 估唔到有呢個低糖嘅選擇,入口同普通嘅口感係一樣而甜品的確少啲,蛋香依然濃厚。🍢生燒白鱔 $75- 白鱔好厚肉,燒得好香口,好滿足!🍧特濃開心果雪糕窩夫杯 $68- 隻碟畫得好靚😍,仲可以俾主題畫㗎!- 開心果雪糕好食,唔太甜又唔膩! 加埋個窩夫脆卜卜,一流!(記得兩日前要預訂丫,而每位$300最低消費。)🍻麒麟一番榨生啤 半價 $34- 半價啤酒大大杯,500ml夠晒飲!🧊原味乳酸梳打 $35- 清爽嘅梳打配壽司飯好夾喎!呢個生日飯實在太滿足!😋💕💗仲

而家仲有啲好吸引嘅優惠
💥半價象拔蚌刺身,🦞龍蝦刺身,🦪生蠔,啤酒🍻等等。

好多選擇,花多眼亂,我地最後點左:

時令日本真蠔🦪 (半打) 半價 $145

🥠蒲燒山椒鰻魚丼 $148

🍱特選海鮮丼 $338

🧆低糖玉子燒 $35

🍢生燒白鱔 $75
- 白鱔好厚肉,燒得好香口,好滿足!

🍧特濃開心果雪糕窩夫杯 $68
- 隻碟畫得好靚😍,仲可以俾主題畫㗎!
(記得兩日前要預訂丫,而每位$300最低消費。)

🍻麒麟一番榨生啤 半價 $34
- 半價啤酒大大杯,500ml夠晒飲!

🧊原味乳酸梳打 $35
- 清爽嘅梳打配壽司飯好夾喎!

呢個生日飯實在太滿足!😋💕

💗仲有!仲有!以家居酒屋仲做緊限時清酒🍶推廣優惠 - 每季2款指定酒款,折扣最高每支可减$122
鐘意飲清酒🍶嘅朋友千祈唔好錯過喇!

2025-06-11
2025-06-24 218 浏览
家賀屋 (銅鑼灣)
朋友話呢間鋪畫碟真係 100分,尤其係PC狗畫得超精細,成件事打卡感十足!當然,食物質素都唔錯!
-———————————
🫶🏻 時令兵庫縣 赤穗蠔[半打50% OFF]蠔新鮮肥美,入口帶少許海水鹹香,蠔味濃郁但唔腥,加埋醬汁食更加提升鮮味,50% OFF 之下性價比極高! 🫶🏼 黑松露煙燻帆立貝煙燻香氣濃郁,帆立貝鮮甜嫩滑,加上黑松露嘅獨特香味,味道層次感好豐富,口感亦相當細膩。 🫶🏼 本鮪壽司 5點盛本鮪壽司質素唔錯,每款部位油脂分佈均勻,特別係中拖羅,入口即溶,魚脂香氣同壽司飯完美配合,值得一試! 🫶🏼 海膽龍珠卷海膽味道鮮甜,入口即化,配搭tuna魚,整體口感豐富,味道濃郁,海膽控必試! 🫶🏼 韓國柚子蜜火炙鵝肝火炙後嘅鵝肝油香四溢,配上柚子蜜帶來微酸甜嘅味道,減低油膩感,口感順滑,一件唔夠喉! 🫶🏼 朱古力心太軟最後甜品環節,心太軟內裡流心效果完美,朱古力味道濃郁,甜度剛剛好,加埋leng leng PC狗畫得超精細為整餐飯畫上完美句號。
——————————————————

📍銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓

—————————-—————————-
Ov
家賀屋 (銅鑼灣)
-———————————
🫶🏻 時令兵庫縣 赤穗蠔[半打50% OFF]

🫶🏼 黑松露煙燻帆立貝

🫶🏼 本鮪壽司 5點盛

🫶🏼 海膽龍珠卷

🫶🏼 韓國柚子蜜火炙鵝肝

🫶🏼 朱古力心太軟

為整餐飯畫上完美句號。
——————————————————

📍銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓