2021-04-20
連續6日嘅工作終於結束, 決定搵一間餐廳符合女友嘅要求 - 清清地日本餐🥢🥢 最後我喺Openrice碌下碌下就搵到呢間餐廳, 一於book位試一試佢🍣🍺一坐低就當然一人一杯啤酒啤啤佢先慢慢叫野食🍻今晚主要都係叫左d刺身同埋壽司食🍣🐟🐡最先上枱嘅係呢2碟吞拿魚壽司同埋軍艦~分別有赤身, 中拖羅, 大拖羅同埋吞拿魚蓉軍艦🍣 4款當中我比教推薦中拖羅同埋吞拿魚蓉軍艦 - 前者無筋加入口立即半溶化, 再慢慢細嚼, 魚味慢慢咁出黎; 後者一啖放落口, 芝麻/香蔥提升左成件軍艦嘅味道同埋口感👍🏼👍🏼重叫左13蚊1件系列, 喺鋪頭食再加上用料新鮮, 唔講得話係味道驚為天人, 但係絕對對得住個價錢有餘👍🏼呢到分別係劍魚腩壽司, 油甘魚壽司, 三文魚腩壽司🥢刺身就叫左日本海膽, 雞泡魚皮🐡, 同埋石鯛日本海膽 - 入口鮮甜, 無雜味, 配埋紫菜食, 一啖一口, 呢個份量$198其實我覺得係幾唔錯嘅!雞泡魚皮🐡 - 入口彈牙煙韌, 配埋個鮮磨Wasabi, 送酒一流🍻石鯛 - 味鮮, 點少少酸汁再放入口慢慢細嚼, 魚味就會慢慢咁出黎🤤當然枝豆就唔少得啦, 都要食少少蔬菜嘅🤣炸蝦壽司卷, 入口食到蝦味同
一坐低就當然一人一杯啤酒啤啤佢先慢慢叫野食🍻
今晚主要都係叫左d刺身同埋壽司食🍣🐟🐡
最先上枱嘅係呢2碟吞拿魚壽司同埋軍艦~
刺身就叫左日本海膽, 雞泡魚皮🐡, 同埋石鯛
當然枝豆就唔少得啦, 都要食少少蔬菜嘅🤣
炸蝦壽司卷, 入口食到蝦味同埋蝦外層嘅脆, 唔錯唔錯!
一定會喺不久嘅將來再返黎試下!!