2007-12-23 10 浏览
等媽咪放工宦已經差唔多4點~我又3去睇下d電腦椅~就係咁~可怕經歷的開始因為媽咪已經食飽左~但我未食~近迎地就去左呢到食啦~我聽我妹講佢D肉丸同意粉都OK既~咁我同MUM都試下LAW排隊都幾好秩序又夠快~不過佢地唔係成日都會REFILL返DJUICE~我見到個時只係得返D奇異果/MANGO西瓜得返一支~STRAWBERRY就一支都無!咁就決定飲COFFEE啦~去到ORDER餐~叫左個肉丸配薯條同埋海鮮茄汁意粉肉丸OK好食~不過佢有個SALTY SAUCE又要配多個唔好食既RASBERRY JAM黎搞局做咩?薯條係放左好耐既~凍凍的唔好食~最恐怖係個個海鮮茄汁意粉見到佢個look咁水汪汪都唔方好得去邊~點知一食落口就更加之難食~個茄(水)好浠之餘仲太sweetd海鮮係mini tiny version唔比d眼力去搵都唔會見到~好一個一d誠意都無既意粉我係咁落tabasco都無用~食左2,3口就放棄了~而呢個意粉仲要係成29元~oh~我是但去pizza hut食一個蒜香肉意粉set加一又好食之餘又抵d呀~係難食到完全唔可以接受的意粉~而個coffee有燶味~最慘就係個座位好差~有d位係入又
等媽咪放工宦已經差唔多4點~
我又3去睇下d電腦椅~就係咁~
可怕經歷的開始

排隊都幾好秩序又夠快~
不過佢地唔係成日都會REFILL返DJUICE~
我見到個時只係得返D奇異果/MANGO
西瓜得返一支~STRAWBERRY就一支都無!
咁就決定飲COFFEE啦~
去到ORDER餐~
叫左個肉丸配薯條
同埋海鮮茄汁意粉

最恐怖係個個海鮮茄汁意粉
見到佢個look咁水汪汪都唔方好得去邊~
點知一食落口就更加之難食~
個茄(水)好浠之餘仲太sweet
d海鮮係mini tiny version
唔比d眼力去搵都唔會見到~
好一個一d誠意都無既意粉
我係咁落tabasco都無用~
食左2,3口就放棄了~

係難食到完全唔可以接受的意粉~
而個coffee有燶味~

最慘就係個座位好差~
有d位係入又入唔到出又出唔到既~非常恐怖

無下次!
2007-12-16 8 浏览
雖然家住沙田, 但係一直以黎都無機會試過呢間最多人讚既餐廳. 今日四點幾媽咪話想去ikea買野, 我就即刻提議今晚嚟呢個食飯.我哋兩個人叫左個煙三文魚, 雞腿配檸檬汁同埋肉丸! 本來想叫個凍蝦, 不過我去到既時侯最後一碟比我前面嗰位男士ling咗. 個肉丸真係幾好味喎. 我開始見佢個汁居然有jam, 我開頭覺得好奇怪, 所以我一路都無點佢嗰個jam, 食到最後一粒先試吓... 估唔到居然夾味喎!雞腿配檸檬汁: 個汁ok喎, 幾好味, 不過好似油左少少. 食到很段既時侯發現d油浮晒係面....煙三文魚: 普通既煙三文魚.價錢真係好平, 不過我覺得個loction認真麻麻. 係入口嗰層既尾段, 但係出口就係第二層. 我同媽咪買完野之後要去番入口行過去, 食完要ling住我哋既戰利品再係第二層行左半層先到出口(己經行左捷徑). 用呢個價錢食到呢d味道既西餐真係叫抵, 不過我媽咪全程都無咩表情and反應, 唔知佢係唔係覺得唔好食呢?

煙三文魚: 普通既煙三文魚.

2007-12-16 27 浏览
** 此食肆的第四個喊面**尋日(15-12-2007 Sat)同女友人CK o黎沙田做義工,事前佢話好想試呢o度o既招牌肉丸,之前已經o黎食過o既我,除o左肉丸外,覺得其他一般,實唔願意再o黎,不過CK未試過,就陪佢啦.而我因尋晚食得好飽,於是今朝都唔食早餐.我o地大約12:00pm o黎到,CK要o左$9.00o既雜菜沙律.佢話呢個OK.$29.00o既鮮茄海鮮意粉佢話太甜,意粉太腍$7.00o既熱咖啡太淡.我要o左$22.00o既雞腿配香草檸檬汁睇睇隻雞髀,好細隻,伴碟o既西蘭花烚過龍,顏色都唔翠綠,好似隔o左夜咁.食落,唉!我食o緊白烚雞髀嗎?一啲味都冇,都唔知佢啲汁有冇落香草同檸檬o架?同我上次食三文魚o既一樣,但三文魚都有三文魚味吖,唉!!!!!$5.00o既熱朱古力係三花朱古力,冇乜特別吖.$10.00o既瑞典肉丸,$9.00o既杏仁芝士餅同CK share o黎食.大家都只係讚肉丸,但只食到牛肉味,醮果醬係好食o既.杏仁芝士餅CK覺得過甜,我就覺得唔算太甜,不過係加有椰絲增強口感.服務:我o地買o野時,餐巾冇晒都唔refill;面層放杯o既盤冇晒熱飲品o既杯又唔加,我要
** 此食肆的第四個喊面**

佢話呢個OK.
$29.00o既鮮茄海鮮意粉
佢話太甜,意粉太腍
$7.00o既熱咖啡
太淡.

我要o左$22.00o既雞腿配香草檸檬汁

$5.00o既熱朱古力
係三花朱古力,冇乜特別吖.

大家都只係讚肉丸,但只食到牛肉味,醮果醬係好食o既.

杏仁芝士餅
CK覺得過甜,我就覺得唔算太甜,不過係加有椰絲增強口感.

服務:
我o地買o野時,餐巾冇晒都唔refill;面層放杯o既盤冇晒熱飲品o既杯又唔加,我要拎起上面個盤,o係下一層攞.真係要自肋都咁.

我只係未食過熱狗,CK話只係食條腸仔啫.我諗唔會再特登o黎食o野,係都只係順路o黎時,食熱狗罷了.
雞腿配香草檸檬汁
杏仁芝士餅
宜家聖誕樹
2007-12-10 6 浏览
一直以來都好奇怪點解宜家作為一間傢俬舖會有咁多食評, 重要有唔少人特登去佢個餐廳食o野, 以o左求證一下, 我今次就做o左o個d特登去食o野o個d人la. 一行到入去, 咩都冇睇, 停都冇停過, 就只係向佢個餐廳進發!!!!當然就係要叫大獲好評連ar So都讚的瑞典肉丸la.瑞典肉丸的確同平日的丸唔同的, 唔係彈牙而係有肉汁的一種, 牛肉配合豬肉味道同口感都唔錯, 外層頗為煎過之後形了乾乾地的表層. 10粒初時以為好多, 但食o下食o下又剛剛好lei~~~欣賞佢的醬汁, 醬王的我又唔夠汁la, hahaha~~~~ 最意想不到的是鹹的醬汁配合甜甜的rapsberry jam一點也不會奇怪, 而且出奇地合襯lei 焗薯向來是我的至愛, 佢有淡淡香草同牛油味, yummy yummy~~~~ 而且係淋透的, 連個心都係薯蓉的口感, 很不錯lei.

當然就係要叫大獲好評連ar So都讚的瑞典肉丸la.

(非会员)
2007-12-01 3 浏览
聽講IKEA的肉丸好好食所以今日就同朋友去食了D肉丸原來真係好好食價錢仲好抵抵食=D
聽講IKEA的肉丸好好食
所以今日就同朋友去食了
D肉丸原來真係好好食
價錢仲好抵
抵食=D
2007-12-01 10 浏览
夜晚同女朋友食dinner係沙田食過唔少野,但突然諗起宜家既肉丸好多人讚好想食下~~全部食物都係好平,最貴既食物係燒春雞都只係$39見就黎聖誕突然想食番次原隻雞喇,仲點左肉丸同鮮茄海鮮意粉,鮮茄海鮮意粉-嘛嘛地,其實一早預左的,只是飽肚用。肉丸-同預期一樣咁好食,一d都冇失望(睇番其他評語先知有得成包急凍買><)燒春雞-行入去個陣個個一人一隻咁,原隻加埋d汁賣相好吸引,但食落講真真係冇味,不過我最想講既係唔熟,有一點血水,有一部份仲係生生地既感覺。不過d肉丸真係好好食!!
夜晚同女朋友食dinner係沙田食過唔少野,
但突然諗起宜家既肉丸好多人讚好想食下~~

全部食物都係好平,最貴既食物係燒春雞都只係$39
見就黎聖誕突然想食番次原隻雞喇,
仲點左肉丸同鮮茄海鮮意粉,

鮮茄海鮮意粉-嘛嘛地,其實一早預左的,只是飽肚用。

燒春雞-行入去個陣個個一人一隻咁,
原隻加埋d汁賣相好吸引,
但食落講真真係冇味,不過我最想講既係唔熟,
有一點血水,有一部份仲係生生地既感覺。

不過d肉丸真係好好食!!
2007-11-27 11 浏览
自己住響沙田, 行過好多次宜家, 都未試過喱間餐廳, 係睇左阿穌介紹喱到d meat ball , 仲上埋黎睇左好多網友ga食評, 好想試下, 睇d相真係好正。今日去左試, 我都幾鐘意self-services , 叫完野先去被錢, 刀叉鹽胡椒自己搞掂。我叫左個凱撒沙律, 15粒肉丸拼薯條, 一杯汽水, 一個雞批。凱撒沙律買相唔ok , d菜好霉,不過$9質素都係甘。最期待ga肉丸拼薯條, 我食薯條先, d薯條涷晒, 無甘好食, 如果新鮮d會正好多, d肉丸都ok , 不過, 唔係話真係超正, 算ok , 個汁就好正, 加埋d 紅莓醬好醒胃。而個雞批就唔係好得, d餡好小, 仲要好涷。d汽水任飲, good!最重要我鐘意個環境, 好relax。總估黎講d野食都叫ok , 但係又唔係話真係好好食。
凱撒沙律買相唔ok , d菜好霉,不過$9質素都係甘。
而個雞批就唔係好得, d餡好小, 仲要好涷。
d汽水任飲, good!
最重要我鐘意個環境, 好relax。
總估黎講d野食都叫ok , 但係又唔係話真係好好食。
2007-11-15 6 浏览
我認為, 好味既食物其實可以好簡單就好似肉丸拼薯仔, 又飽肚, 又好味之後走時再食個熱狗, 一流~~次次去ikea都滿載而歸(指我個肚)^_^
我認為, 好味既食物其實可以好簡單

就好似肉丸拼薯仔, 又飽肚, 又好味

之後走時再食個熱狗, 一流~~

次次去ikea都滿載而歸(指我個肚)^_^
(非会员)
2007-11-06 29 浏览
始終最愛往新城市中央廣場宜家傢俬内的餐廳吃dinner;同Ah四食完pizza不久,忍唔住再跑去那裏吃我們的至愛-->瑞典肉丸配薯仔($19 10粒),又平又好味!那裏不多人,坐得很舒服,食物水準高,又播light music陪襯你吃餐--->Good!!!離開之前買了一袋肉丸($75)回家等閒弄來吃!

離開之前買了一袋肉丸($75)回家等閒弄來吃!

2007-10-24 29 浏览
今晚特登出沙田再行過嚟諗住食牛扒,不過今晚係蜜汁火腿扒,咁都要食咖,叫多個三文魚,肉丸,焦糖咩嘢餅,最衰唔就腳,同埋成日轉主菜,又唔知佢嗰日食乜,下次再嚟!
2007-10-22 16 浏览
想起上年家裡裝修的日子每晚都只要跟媽媽兩人到沙田找吃的地方那時常常都到這廉價味美的地方解決再次光顧是同樣的感到滿足**肉丸x10粒($19)這個豬牛mixed肉丸自然是必點之選很便宜...卻又很美味…加上cream sause+ cranberry cause確實很惹味...肉味濃但又不會很油膩的感覺…還用了一粒薯仔跟店員換了一大堆的雜菜~****兒童size 蕃茄意粉($12)這個是我的必會點的蕃茄狂最愛吃蕃茄醬意粉難得宜家的蕃茄醬是純純的...不是肉醬的~當然要選吧~ 加上點點tabasco..很快便能夠清碟~而且...真的很便宜丫~**白汁火腿長通粉($25)媽媽是日的主菜著實是不化算了…size 跟我的那個相差無幾但媽媽愛吃那就當然沒所謂吧~**蕃茄沙律($9)蕃茄很新鮮但那些菜…苦得很誇張~這裡是真的很好丫~可以點選自己的主菜..或叫個意粉分享沙律凍蝦煙三文魚亦隨你喜歡可加成頭盤甜品亦不少而且價錢合理臨走的時候還到小食部買了一包大大的肉丸回家耐不耐自己弄來吃吃也是不錯丫
想起上年家裡裝修的日子
每晚都只要跟媽媽兩人到沙田找吃的地方
那時常常都到這廉價味美的地方解決

再次光顧是同樣的感到滿足

**肉丸x10粒($19)
這個豬牛mixed肉丸自然是必點之選
很便宜...卻又很美味…
確實很惹味...肉味濃但又不會很油膩的感覺…

還用了一粒薯仔跟店員換了一大堆的雜菜~**

**兒童size 蕃茄意粉($12)
這個是我的必會點的
蕃茄狂最愛吃蕃茄醬意粉
難得宜家的蕃茄醬是純純的...不是肉醬的~
當然要選吧~ 加上點點tabasco..很快便能夠清碟~
而且...真的很便宜丫~

**白汁火腿長通粉($25)
媽媽是日的主菜
著實是不化算了…size 跟我的那個相差無幾
但媽媽愛吃那就當然沒所謂吧~

**蕃茄沙律($9)
蕃茄很新鮮
但那些菜…苦得很誇張~

這裡是真的很好丫~
可以點選自己的主菜..或叫個意粉分享
沙律凍蝦煙三文魚亦隨你喜歡可加成頭盤
甜品亦不少

而且價錢合理
臨走的時候還到小食部買了一包大大的肉丸回家
耐不耐自己弄來吃吃也是不錯丫
2007-10-15 9 浏览
佢個肉丸真係好食, D 味似漢堡扖, 但又比漢堡扖多汁好多, 好食好多。一定會再去食過
2007-10-14 13 浏览
通常轉季時,一家人就跑來這裡,用上大半天,小朋友的就帶他們到這裡的波波池玩上半個多一小時,然後就由樓上逛到樓下,添置及更換家居設備,當然這裡的下午茶就成為當日其中一個節目。其實最開心就是小朋友,半自助餐形式及開放的廚房,任由他們自由選擇,各色其適,總有選擇得到的款式。當然,首推這裡的薯仔肉丸,主角總認為是沾上果占醬的薯仔比起肉丸精采;而件Tiramisu,啖落味道不濃不淡,小朋友鍾愛。

昨晚我和男朋友第一次去此餐廳食晚飯, 他問我傢俬店有嘢食? 我睇完蘇絲黃的Cable TV 節目介紹那款肉丸好鬼好味, 我忍唔住口一定要試下先.試完之後, 連我男朋友都話好味又便宜$19-10粒, 底!我走之前, 還買了一包生肉丸$75-100粒, 我打算做意大利粉,一定好好味.今次去到我見到好多人都叫燒春鷄$39一隻, 好似好好味, 下次要試下.男朋友還order其他的食物: 白菌意大利粉:不好味, 不要order, 到桌面已是凍的.煙三文魚冷盤: 一般啦!最低死地方在:有三層式車仔讓客人容易推D食盤到自己位, 樣子很果引。

煙三文魚冷盤: 一般啦!

2007-10-05 20 浏览
一定要吃$9熱狗餐, 另外加個爆谷, 跟你的另1半分享, 有咩野幸福得過這份溫馨的感覺, 行完傢私, 平平地食哩正野, 飲杯汽水o 簡單就是福呀!