😎又到了 #dia_麻甩日常👻 時間!🤟🏻 -平日最有滿足感就是到處發掘又便宜又抵食的 #dia_平民美食✨ 🤣🤣🤣 今次和大家介紹的是一向平民美食雲集、很受年輕人歡迎的葵涌廣場地下G/F!😝 -平日我都喜歡和朋友一起掃街,不過今次下班後實在太累,沒有氣力逐層逛街覓食,所以看見地下的孖寶車仔麵外賣人氣頗旺,就馬上入座試試!-❤️孖寶招牌麵 $46一看見「招牌」兩個字,我就決定要點來試試!好啦我老實招來吧,悄悄跟你們說喔,其實是因為我的大腦🧠已經累到運作不到,懶得思考。而且我本身也有選擇困難症,很多餸菜都很想試試看,所以點「招牌」就好了,可以免卻選擇的煩惱。🤣🤣🤣 招牌麵有一隻滷水雞翼、三塊豬紅、四塊白蘿蔔、兩片豬皮、三顆陳皮魚蛋、數條豬大腸、一大塊生菜。要讚的是白蘿蔔醃得很腍很入味,把咖喱湯汁的精華全部吸收了🧽🥰 豬紅應該是事先已經處理得很好,沒有任何血腥味,一咬開有點脆卜卜的感覺,質感比鴨血更軟彈,還沒有去到一夾就斷的程度。陳皮魚蛋很特別,我之前沒有嚐過,猜不到竟會在這裡吃到!豬皮和滷水雞翼都很出色,至於豬大腸就相對普通。-❤️墨魚條碗仔翅 $24碗仔翅很足料,有木耳絲、冬菇粒、蛋絲,少
😎又到了 #dia_麻甩日常👻 時間!🤟🏻

❤️孖寶招牌麵 $46
孖寶招牌麵

❤️墨魚條碗仔翅 $24
墨魚條碗仔翅
碗仔翅很足料,有木耳絲、冬菇粒、蛋絲,少許雞絲,與紅醋超配搭,酸酸的十分開胃!墨魚條在外面通常見到的都是炸得金黃色的,這裡的墨魚條沒有用炸的方法,呈白色,而且份量都要蠻多!
❤️咖喱汁水魷魚🦑 $10
咖喱汁水魷魚
水魷魚是一定要點的小食,很特別!之前真的從來都沒有嚐過水魷魚,不太知道它的味道,所以如果大家有試過可以告訴我🙏🏻🤣 我覺得這個魷魚質感好爽口,配上咖喱汁🍛十分惹味~挺好吃的!
❤️秘製汁滷水豆腐麻吉燒豬大腸冬菇水魷魚牛柏葉米線 $46+$18
哈哈哈,我叫了很多餸,很想一次過可以試到幾款不同的餸!🤣🤣🤣
三餸車仔麵可以選蔥花、清湯、秘製汁、腩汁、沙嗲汁(加兩蚊)、孖寶辣汁(加兩蚊) (大辣或小辣)。我選了秘製汁,店員果然好推介,比咖喱汁更要濃郁惹味!
麻吉燒

這麼多款餸菜裡面,我自己最喜歡:📌麻吉燒 和 📌滷水豆腐!
麻吉燒
💟 麻吉燒很特別,只聽名字都會覺得好像日本🇯🇵的小吃!咬下去下發現甚有驚喜!它的外層是魚漿,裡面包覆了一塊Q軟不黏牙的麻糬年糕 #dia_煙韌控 ,但難得的是它同時保留了魚漿的鮮甜爽脆。😍😍😍
💟 至於滷水豆腐就真的要大讚!👍🏻 豆腐好像海綿🧽一樣,把滷水汁完全吸收,每一口都充滿滷水風味,非常juicy!
❤️腐竹雞蛋糖水 $19
腐竹雞蛋糖水
吃完車仔麵覺得有點單調,饞嘴的我看見menu上竟然有賣糖水!!!天啊~車仔麵店竟然有我很喜歡喝的中式糖水~😍😍😍 我點了腐竹雞蛋糖水,腐竹糖水熬得很細滑,雞蛋圓碌碌大大顆🥚,配上白果十分清熱😇😇😇 不過識食的我總是覺得差了點東西⋯⋯ 好像欠了點薏米才滿足!🤣
其實餐廳堂食範圍不大,而且不能坐得很舒服,反倒我看見現場超多人都是在排隊買外賣!🥡 如果大家想預留胃口在樓上的小店掃街,瘋狂吃其他有名的小食,可以點些小食外賣,嚐嚐他們的腸粉和陳皮魚蛋!😂
孖寶招牌麵
咖喱汁水魷魚
  • 麻吉燒
2021-06-11 40 浏览
阿妹今日帶我嚟食車仔麵,之前荃灣仲有分店嘅時候佢已經成日幫襯。餐廳喺地下嗰層,離遠已經見到有人排隊有人等外賣,好彩我哋等咗十分鐘左右有位。Menu個設計好得意餸嘅選擇相當多,車仔麵應該要有嘅餸佢都有。呢度除咗粉麵之外,仲可以揀跟飯或者腸粉,我孤陋寡聞,今次係第一次見有車仔飯呢樣嘢。我揀咗滷水豆腐,蘿蔔同生菜,滷水豆腐一份有三件,大大件😍另外蘿蔔都清甜無根,十分高質,我覺得係必食之選!阿妹嗰碗有雞腎,大腸,豬油渣同牛雜,佢話豬油渣好特別,索湯得嚟個心都仲脆脆地,其他地方無食過咁嘅質地嘅豬油渣。另外仲嗌多咗個齋麵筋配辣汁(小辣),食完好飽好滿足😋😋
阿妹今日帶我嚟食車仔麵,
之前荃灣仲有分店嘅時候佢已經成日幫襯。

餐廳喺地下嗰層,
離遠已經見到有人排隊有人等外賣,
好彩我哋等咗十分鐘左右有位。
Menu個設計好得意

餸嘅選擇相當多,
車仔麵應該要有嘅餸佢都有。
呢度除咗粉麵之外,
仲可以揀跟飯或者腸粉,
我孤陋寡聞,
今次係第一次見有車仔飯呢樣嘢。

我揀咗滷水豆腐,蘿蔔同生菜,
滷水豆腐一份有三件,
大大件😍
另外蘿蔔都清甜無根,
十分高質,
我覺得係必食之選!

阿妹嗰碗有雞腎,大腸,豬油渣同牛雜,
佢話豬油渣好特別,
索湯得嚟個心都仲脆脆地,
其他地方無食過咁嘅質地嘅豬油渣。

另外仲嗌多咗個齋麵筋配辣汁(小辣),
食完好飽好滿足😋😋
  • 三餸車仔麵
  • 辣菜甫
  • 蘿蔔
2021-06-08 74 浏览
學完5小時畫畫班真係無晒體力身心俱疲順路去葵芳一心想掃街遠處見到有位坐又有食物香味就被吸引咗坐低見到咁多款車仔餸不經不覺叫咗好多因為諗住食完當晚飯老公叫墨丸、花枝丸、豆卜 、腸粉我就誇張了豬紅、雞腎、雞中翼、咖哩魚蛋、滷水豆腐、咖喱魷魚(本身我叫咗冬菇同豬油渣,但原來依兩款一定要配麵先可以叫)陳皮魚蛋好食我叫咗辣味唔會辣到你食唔到彈牙唔係煮到淋晒個D必叫豬紅好軟滑雞腎、雞中翼、滷水豆腐 五香滷水味好夠全部都好入味略嫌咖喱魷魚比較凍咗少少老公叫咗可樂我唔想飲凍檸茶忍唔住叫咗魚肉溝碗仔翅雖然好飽但係我又食得晒喎碗仔翅唔會落咗好多鷹粟粉咁漿住魚肉唔會食到骨配上雲耳絲好有口感食咗30分鐘舖頭真係好多客反枱度100%好彩我去到剛巧剩低一張吉枱如果唔係都有機會要等位㗎
學完5小時畫畫班

就被吸引咗坐低

見到咁多款車仔餸
不經不覺叫咗好多
因為諗住食完當晚飯

老公叫墨丸、花枝丸、豆卜 、腸粉

我就誇張了
豬紅、雞腎、雞中翼、咖哩魚蛋、滷水豆腐、咖喱魷魚
(本身我叫咗冬菇同豬油渣,但原來依兩款一定要配麵先可以叫)

陳皮魚蛋好食
我叫咗辣味
唔會辣到你食唔到
彈牙唔係煮到淋晒個D
必叫

豬紅好軟滑
雞腎、雞中翼、滷水豆腐 五香滷水味好夠
全部都好入味

好彩我去到剛巧剩低一張吉枱
如果唔係都有機會要等位㗎
2021-05-30
2021-06-08 39 浏览
係葵廣新開街、第一次食依間車仔麵、雖然葵廣真係好多小食可以掃街,但係依間車仔麵仲係好多人排隊食、決定試下😋果然冇令人失望、抵食又好味下午茶時段39蚊三送非下午茶時段46、仲有學生優惠、完全係平民價嘅良心食店呀姐上菜速度都係幾快手、唔洗一陣就全部上齊 湯底非常惹味牛腩就有啲啲overcook雞翼勾入味,肉質仲係保持好嫩口千葉豆腐已經吸收曬汁嘅味道,但係又唔會太淋蘿蔔:唔會有榨 夠入味價位食物質素來說,依家車仔麵係真係好良心價位了,值得再其次光顧
係葵廣新開街、第一次食依間車仔麵、
下午茶時段39蚊三送非下午茶時段46
、仲有學生優惠、完全係平民價嘅良心食店

呀姐上菜速度都係幾快手、唔洗一陣就全部上齊

湯底非常惹味

牛腩就有啲啲overcook
雞翼勾入味,肉質仲係保持好嫩口
千葉豆腐已經吸收曬汁嘅味道,但係又唔會太淋
蘿蔔:唔會有榨 夠入味

2021-06-04 40 浏览
孖寶車仔麵喺葵廣地下,地方較簡單同空曠。但係 ,店鋪嘅店員都有跟店舖嘅衛生指引,整體衛生都唔錯。 $46有三個餸,價錢合理,所以幫襯嘅客人都唔少。同埋葵廣有好多良心小食店,但係良心主食就唔多,呢間係其中一間小編心水。🍜牛腩、五香豬頸肉、雞中翼、麻吉燒、包心蟹籽丸、午餐肉 米線 $70 腩汁非常夠味,牛腩煮得幾軟腍。麻吉燒外層似炸魚蛋包住煙韌嘅麻糬年糕,入面仲有濃郁嘅芝士醬。 雞翼非常入味,偏大隻。五香豬頸肉帶微辣,肉質唔肥膩。包心蟹籽丸唔會有雪藏味,有滿滿嘅蟹籽。 午餐肉厚簿均勻,少食多滋味。 🍜菜肉雲吞、麻吉燒、魚蛋、腸仔、蟹柳 油麵 $62 菜肉雲吞都幾大隻,餡料足料。魚蛋係偏細粒,帶咖哩香味,口感唔算彈牙。腸仔蟹柳賣相同口感都正常,蟹柳係比較便宜 同較實身嗰種,不過朋友花多眼亂,就決定簡呢2 款簡單食材。 枱面有菜莆可以自己添加,仲有大量餐具牙籤 方便客人取用。車仔麵 $46 仲送埋熱飲 ,幾抵。 我哋叫左杯熱檸水同凍檸茶。🇭🇰葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖港鐵葵芳站 D 出口星期一至日06:00 - 00:00
孖寶車仔麵喺葵廣地下,地方較簡單同空曠。
但係 ,店鋪嘅店員都有跟店舖嘅衛生指引,整體衛生都唔錯。

🍜菜肉雲吞、麻吉燒、魚蛋、腸仔、蟹柳 油麵 $62

枱面有菜莆可以自己添加,仲有大量餐具牙籤 方便客人取用。

🇭🇰葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖
港鐵葵芳站 D 出口

星期一至日06:00 - 00:00
  • 三餸車仔麵
  • 滷水雞翼
  • 麻吉燒
2021-06-03 34 浏览
Filthy Noodles ➡️ Cart Noodles🎈孖寶車仔麵/What would you put in your cart?/ 🛒 車仔麵相信冇人未食過呱唔知你地會放咩入你地架車仔度呢🤪葵廣呢間車仔麵有勁多配料揀 仲有唔同小食添今次當然要試車仔麵先 下次要試佢個生菜墨魚條湯先得四餸車仔麵 ($49+$16額外兩款配料)盡量想叫碗健康車仔麵 所以就叫左粗麵配清湯配料蔬菜有生菜🥬 蘿蔔🥕 冬菇🍄生菜有三條 白蘿蔔煮得又腍又甜 同冬菇吸汁入味額外澱粉質 我揀左菜肉雲吞 菜量都幾多 屬於多菜少肉類型 足料大大粒肉類 揀左牛腩 同比較少見麻吉燒牛腩炆得入味 腍身得黎維持左肉嘅質感 牛筋都好腍呀 麻吉燒好似關東煮入面有嘅材料咁 魚糕質地魚蛋中間夾雜年糕佢地嘅自家製菜甫系可以任加 有辣有唔辣任勻你選擇🔥

🎈孖寶車仔麵

車仔麵相信冇人未食過呱
唔知你地會放咩入你地架車仔度呢🤪

葵廣呢間車仔麵有勁多配料揀 仲有唔同小食添
今次當然要試車仔麵先 下次要試佢個生菜墨魚條湯先得

四餸車仔麵 ($49+$16額外兩款配料)

盡量想叫碗健康車仔麵 所以就叫左粗麵配清湯
配料蔬菜有生菜🥬 蘿蔔🥕 冬菇🍄
生菜有三條 白蘿蔔煮得又腍又甜 同冬菇吸汁入味

肉類 揀左牛腩 同比較少見麻吉燒
牛腩炆得入味 腍身得黎維持左肉嘅質感 牛筋都好腍呀

麻吉燒好似關東煮入面有嘅材料咁 魚糕質地魚蛋中間夾雜年糕

佢地嘅自家製菜甫系可以任加 有辣有唔辣任勻你選擇🔥

2021-05-30 92 浏览
星期六晚上到葵涌廣場行街, 朋友想吃車仔麵🍜, 我們就到廣場地下A15號舖的孖寶車仔麵, 人來人往非常忙碌的廣場, 幸好我們好快有位, 二人點了三餸麵套餐$46、凍檸檬茶跟餐$2、 凍奶茶跟餐$2、滷水雞髀$19。🔸雞翼、豬大腸、魚皮餃、油麵和秘製汁🍜~ 雞翼有兩隻, 豬大腸洗得乾淨, 魚皮餃彈牙滋味, 主角當然是秘製汁,很惹味。🔸蘿蔔、魚片頭、魚肉春捲、油麵和腩汁🍜~ 蘿蔔清甜, 魚片頭彈牙, 魚肉春捲有兩大條, 配腩汁,超正。🔸滷水雞髀🍗~ 肥美啖啖肉, 滷得很入味, 更提供膠手套,很貼心。🔸凍檸茶🥤~ 有淡淡茶香。🔸凍奶茶🥤~ 味道正常。孖寶車仔麵🍜$46有三個餸和熱餐飲, 真是抵食之選。😊

雞翼、豬大腸、魚皮餃、油麵和秘製汁

蘿蔔、魚片頭、魚肉春捲、油麵和腩汁

滷水雞髀

🔸凍檸茶🥤~ 有淡淡茶香。
凍檸檬茶跟餐$2

🔸凍奶茶🥤~ 味道正常。
凍奶茶跟餐$2

孖寶車仔麵🍜$46有三個餸和熱餐飲, 真是抵食之選。😊

2021-05-29
雞翼、豬大腸、魚皮餃、油麵和秘製汁
蘿蔔、魚片頭、魚肉春捲、油麵和腩汁
凍檸檬茶跟餐$2
凍奶茶跟餐$2
2021-05-23 64 浏览
同老公最愛食道地既野食尤其係葵芳既葵涌廣場地下既孖寶車仔麵!呢間車仔麵大大話話都好多年由學生時期到而家,都幾乎係商場內既地標餐廳分佈左成4.5間舖位幾乎全坐滿員工姐姐們都好熱情招待客人我哋一去就比左位我哋坐食d咩就寫紙落order,$46有三款餸額外就加$8 一款我就揀左腩汁湯底配米粉配菜就雞中翼,紅腸,黑椒牛丸雞翼夠入味,紅腸同黑椒牛丸都爽口至於湯底亦唔會淡。我自己就最鍾意佢哋既菜甫可以自行加辣/唔辣菜甫,而且調味料都可自行添加老公就大食d,五餸一公仔麵(岀前一丁)腩汁湯再加$𝟐 沙嗲汁牛丸,魚皮餃,牛肚,牛腩,腸仔款款都幾多下,一d都唔孤寒佢仲邊食邊大讚好好食我哋仲叫左魚蛋,燒賣,牛肉球同腸粉腸粉都幾滑,唔錯!魚蛋係陳皮魚蛋黎連埋佢地既醬汁的確幾正今時今日食一餐$46有3餸麵仲要送一杯餐飲,已經見少賣少了希望孖寶車仔麵既道地風味會一直延續下去
同老公最愛食道地既野食
尤其係葵芳既葵涌廣場地下既孖寶車仔麵!

呢間車仔麵大大話話都好多年
由學生時期到而家,都幾乎係商場內既地標
餐廳分佈左成4.5間舖位
幾乎全坐滿
員工姐姐們都好熱情招待客人

我哋一去就比左位我哋坐
食d咩就寫紙落order,$46有三款餸
額外就加$8 一款

我就揀左腩汁湯底配米粉
配菜就雞中翼,紅腸,黑椒牛丸
雞翼夠入味,紅腸同黑椒牛丸都爽口

至於湯底亦唔會淡。

我自己就最鍾意佢哋既菜甫

可以自行加辣/唔辣菜甫,而且調味料都可自行添加

老公就大食d,五餸一公仔麵(岀前一丁)
腩汁湯再加$𝟐 沙嗲汁
牛丸,魚皮餃,牛肚,牛腩,腸仔

款款都幾多下,一d都唔孤寒
佢仲邊食邊大讚好好食

我哋仲叫左魚蛋,燒賣,牛肉球同腸粉
腸粉都幾滑,唔錯!魚蛋係陳皮魚蛋黎
連埋佢地既醬汁的確幾正

今時今日食一餐$46有3餸麵

仲要送一杯餐飲,已經見少賣少了
希望孖寶車仔麵既道地風味會一直延續下去

2021-05-13 68 浏览
係附近番工,一諗唔到食咩就會幫襯呢一間車仔麵,鍾意佢有超多餸可以簡,有時咩都想食既話食呢間就perfect🤩$46包3個餸,因為係下午茶,會平啲轉$39,之後加餸就每款$8,因為我好肚餓,叫左好多餸,配撈油麵同加孖寶辣汁,味道勁惹味!呢度既魚肉春卷係其他地方無,入面魚肉幾香,每次黎我都會點另外我都好鍾意呢度既咖喱魷魚,彈牙爽口得黎鮮甜惹味😋套餐包杯熱飲,我叫左杯凍檸茶走甜走冰,岩晒咁熱既天氣飲

呢度既魚肉春卷係其他地方無,入面魚肉幾香,每次黎我都會點

另外我都好鍾意呢度既咖喱魷魚,彈牙爽口得黎鮮甜惹味😋

套餐包杯熱飲,我叫左杯凍檸茶走甜走冰,岩晒咁熱既天氣飲
2021-05-12 110 浏览
俾啲食評引到我流口水,專登去買呢個車仔麵。難得嚟到就叫盡佢,蘿蔔豬紅鳳爪辣魚蛋生菜水魷魚,加埋秘製汁幼麵,包埋杯嘢飲幾十蚊,超飽。不得不讚秘製汁真係與眾不同,濃味得來不至於太口渴。蘿蔔又甜又多汁,魚蛋係陳皮魚蛋,水魷魚夠爽口。其實不可錯過嘅仲帶佢後加嘅辣菜寶,脆口鹹香,早知叫佢加多啲啦!網上見滷水拼盤好似好正,都叫咗一份。有六種以上嘅滷水食物,當中雞翼、鳳爪、雞腎、豆腐最好食,煲到好淋夠入味,我諗我會再幫襯。

2021-05-02
外卖自取
2021-05-12 58 浏览
今日與朋友往葵芳出席講座, 出席講座前往葵涌廣場孖寶車仔面食晚餐, 我們點了兩客車仔面, 我點了龍蝦丸, 黑椒牛丸和午餐肉配腩汁3送米線套餐, 朋友點了朱大腸, 五香朱頸肉、咖喱魷魚和牛腩沙爹汁4送面套餐。龍蝦丸, 黑椒牛丸和午餐肉配腩汁米線份量足料, 龍蝦丸食落彈牙, 黑椒牛丸食落有啖啖黑椒, 口感豐富, 午餐肉是切的, 煎得金黃香脆, 配菜生菜食落爽口,米線食落爽口配上腩汁食落口感豐富, 整碗3送米線食落足料, 口感豐富;朋友點的4送面朱大腸食落彈牙, 五香朱頸肉食落爽脆、咖喱魷魚食落彈牙、牛腩肉質軟腍, 朋友選了油面食落爽口, 配上沙爹汁口感豐富, 沙爹汁辣度適中, 食落惹味, 整碗米線食落有層次, 口感十足。我們加了$3凍飲了凍奶茶, 奶茶茶味香濃, 奶味香滑。餐廳食物一流, 份量十足, 價錢合理, 食了一頓美味車仔面。
龍蝦丸, 黑椒牛丸和午餐肉配腩汁3送米線套餐
凍奶茶
2021-05-11
2021-05-11 65 浏览
平時行過喺葵廣都會見到呢間車仔麵啲位長期爆滿!今次都唔例外,膽粗粗問吓店員有冇位,點知咁啱有人起身呀!我終於試到呢間長期滿座嘅車仔麵檔喇!😭😭😭呢度除咗車仔麵之外仲有其他小食嘅~而價錢都好親民👍🏻👍🏻👍🏻車仔麵餸菜嘅種類都非常之多,多到呢樣又想食嗰樣又想食😣我哋一人order左一碗麵再加左碟腸粉同一隻雞髀🍗呀😛😛😛超正🥰🥰🥰我覺得個孖寶辣汁一定要嗌 鍾意食甜辣嘅我覺得呢個汁唔錯,如果下次嚟應該可以叫大辣因為小辣真係好BB嘅程度$10/4條嘅腸粉配上混醬真係不得了🥰🥰腸粉都幾滑下咁大隻雞髀都只係$19!而且醃得個味道都好唔錯同埋非常juicy👍🏻👍🏻👍🏻又平又好味!好正呀🥰
平時行過喺葵廣都會見到呢間車仔麵啲位長期爆滿!

今次都唔例外,膽粗粗問吓店員有冇位,點知咁啱有人起身呀!
我終於試到呢間長期滿座嘅車仔麵檔喇!😭😭😭

車仔麵餸菜嘅種類都非常之多,多到呢樣又想食嗰樣又想食😣

我覺得個孖寶辣汁一定要嗌 鍾意食甜辣嘅我
覺得呢個汁唔錯,如果下次嚟應該可以叫大辣
因為小辣真係好BB嘅程度

$10/4條嘅腸粉配上混醬真係不得了🥰🥰腸粉都幾滑下
又平又好味!好正呀🥰

2021-05-10 60 浏览
住新界嘅朋友相信對葵廣都一定唔陌生,可以話係大家兒時嘅回憶:因為啲嘢食又平又抵又大份又好味🥰🥰🥰裏面仲有好多店舖可以行😍😍😍對於學生時期冇乜錢嘅我哋來講簡直係天堂🤑🤑🤑今日就同男朋友行吓葵廣,行完覺得肚餓,就去地下果層掃街搵嘢食!想食車仔麵就嚟咗呢一間孖寶車仔麵度食啦!😎😎一如以往呢度超多人超熱鬧!今次同男朋友各人嗌咗一個三餸麵再加一杯嘢飲,買單都淨係$100 🤑🤑🤑直頭抵食到爛!佢嘅三餸麵每人$46熱飲免費,凍飲加兩蚊!都吸引咗唔少打工仔嚟食!又平又抵!佢仲有菜甫俾大家撈麵嚟食,車仔麵配菜甫絕對唔可以缺少🥳🥳🥳我就叫咗腩汁油面,蘿蔔,腩肉,雞中翼三隻餸🥰佢啲蘿蔔好入味10分抵叫!🤪🤪腩肉就略嫌少咗啲,但雞中翼又係整得好入味,配埋腩汁底嘅油面簡直一流🥰大家仲可以叫佢腩汁另上🥰男朋友就叫咗粗麵,沙嗲牛肉,豬頸肉,菜肉雲吞🥳🥳沙嗲牛肉佢啲汁多到可以撈晒成碗面🥰豬頸肉正常發揮,煎過先放上碟幾好食!😋😋菜肉雲吞就真係不得了🥰🥰肉唔會好少,撈埋沙嗲牛肉嘅汁食真係一流😋😋

佢仲有菜甫俾大家撈麵嚟食,車仔麵配菜甫絕對唔可以缺少🥳🥳🥳

2021-05-08
午餐
2021-05-09 60 浏览
葵涌廣場有一間屹立多年嘅車仔麵店 長期都勁多人 每次經過都好想試 但係因為葵芳太多美食次次都食飽咗 冇機會 今次終於有機會試啦 車仔麵啲餸選擇多 而且連個湯都有好多選擇 揀咗秘製汁同埋特製辣汁 揀咗以下幾款午餐肉 生菜 包心蟹籵丸 蘿蔔配烏冬 呢幾樣野都非常之入味同埋好食 烏冬爽口彈牙 午餐肉係煎過 非常之香口另外一碗揀咗秘製汁多腩汁 秘製汁係出邊食唔到嘅咁好味 魚肉春卷 生菜 蘿蔔 牛腩配出前一丁 個面吸啲汁真係不得了 凍奶茶 估唔到一間車仔麵嘅奶茶都咁出色 我覺得好味過出邊大部份茶餐廳 非常之香濃嘅奶味同埋茶味
2021-05-06 82 浏览
葵涌廣場地下好多嘢食,平時朝早都成日幫襯孖寶買早餐,呢日收工屋企冇飯食,就嚟試埋佢地嘅晚市。孖寶車仔麵有幾個堂食舖位,七點左右嚟到,已經接近坐滿,好多人!價錢都幾抵!三餸車仔麵連熱飲$46,加餸每款$8;秘製汁/腩汁/清湯/蔥花都係免費;沙嗲汁/辣汁+$2。車仔麵麵底仲可以轉飯/腸粉,除咗車仔麵仲有其他小食,都幾多選擇!🌪四餸車仔一丁 $57好多款餸都想食,結果揀咗四餸😂麵底轉埋出前一丁👏🏻我叫咗五香肉丁/魚肉春卷/牛柏葉/金菇+出前一丁公仔麵+秘製汁。大大碗好豐富👍🏻牛栢葉爽脆彈牙;五香肉丁份量好多,一啲都唔孤寒;魚肉春卷少少脆皮,食落啖啖肉;金菇一大撮,好似食極都有咁😂出前一丁嘅軟硬到煮得啱啱好!麵質保持爽口彈牙!枱面仲有菜脯同辣菜脯可以調味😋🌪滷水雞翼 $20超抵食喎!廿蚊五隻!雞翼好入味,滷水甜甜地唔會太鹹,雞翼肉質嫩滑🤤🌪熱檸水 (跟餐免費)好多時都飲到啲苦澀熱檸水好掃興,呢到嘅熱檸水冇苦澀味!我鐘意呀!

🌪四餸車仔一丁 $57
好多款餸都想食,結果揀咗四餸😂麵底轉埋出前一丁👏🏻
出前一丁嘅軟硬到煮得啱啱好!麵質保持爽口彈牙!
枱面仲有菜脯同辣菜脯可以調味😋

🌪滷水雞翼 $20

🌪熱檸水 (跟餐免費)