📍 孖飽車仔麵 / 葵芳係葵廣街坊嘅經典車仔麵味道!! 湯底同配料非常濃郁但唔會過鹹,份量十足✌︎('ω')✌︎ 必食嘅豬頸肉肥瘦適中、牛肚滷得超入味、豬腸大大舊&脂肪比例極高!食厭掃街不妨坐低試試佢 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)佢規定咗最少三餸一麵底,不過再加料都係劃一九蚊🤣所以我覺得食肉嘅好抵食hahahahaღ 豬大腸 + 雞中翼 + 五香豬頸肉 +魚肉春卷 $57ღ 豬大腸 + 牛肚 + 五香豬頸肉 $48回頭指數😼3.5/5(葵廣堂食之選
📍 孖飽車仔麵 / 葵芳

ღ 豬大腸 + 雞中翼 + 五香豬頸肉 +魚肉春卷 $57
ღ 豬大腸 + 牛肚 + 五香豬頸肉 $48

回頭指數😼3.5/5(葵廣堂食之選
2022-08-10 90 浏览
好耐無黎葵廣坐低食野啦👅 三餸麵套餐 $48(冬菇,蘿蔔,咖喱魷魚)秘製汁米線冬菇係我鍾意既口感 飽滿有肉又夠滑 菇味都有👅 蘿蔔好甜無渣😚 咖喱魷魚好爽口 咖喱汁甜甜地都好好味😍 魷魚食到有啲唔夠喉🤣三餸麵套餐 $48(五香豬頸肉,滷水豆腐,雞腎)秘製汁米線豬頸肉好淋 一咬就會斷開,滷水豆腐已經醃得非常入味 豆香味仍然存在😚 雞腎偏薄🤔厚啲會有咬口啲😆招牌碗仔翅 $20比較係芡汁個種類型, 啲料都算係咁 有冬菇絲,木耳絲,蛋絲同肉絲~ 配埋佢地自家製既菜甫好味😋

好耐無黎葵廣坐低食野啦👅

三餸麵套餐 $48
(冬菇,蘿蔔,咖喱魷魚)秘製汁米線

三餸麵套餐 $48
(五香豬頸肉,滷水豆腐,雞腎)秘製汁米線

招牌碗仔翅 $20

2022-08-09 124 浏览
今日行過葵芳,食厭咗葵廣嘅小食,點知比我搵到間未食過嘅車仔麵!🥰仲要超多人排隊,好彩雖然多人但係座位都安排得好快❤️孖寶車仔麵。自選車仔麵嗱嗱嗱菜單就喺度啦大家可以見到我食咗碗超豪華嘅車仔麵最最最重要嘅係佢竟然唔使$80!喺香港$80食咗啲乜嘢😂我加咗牛腩、牛丸貢丸、蘿蔔、豬頸肉、沙嗲牛肉!真係好好味!一想到你已經有好濃郁嘅沙嗲醬味,簡直忍唔住流口水最正就係可以將啲面撈埋沙嗲醬,仲有佢嘅秘製汁🥰,人生簡直太快樂啦!好欣賞佢嘅豬頸肉同埋沙嗲牛肉😌!真係好香好Q😍肉味好正,而且口感好好😍牛丸同貢丸都真材實料,味道正宗,爽口彈牙😌啱晒我😂另外加咗一杯香港特色:茶走❤️好香濃好絲滑🥰會話非常正宗,最愛煉奶嘅甜味。

孖寶車仔麵
車仔麵

。自選車仔麵

嗱嗱嗱菜單就喺度啦
大家可以見到我食咗碗超豪華嘅車仔麵
最最最重要嘅係佢竟然唔使$80!
喺香港$80食咗啲乜嘢😂

我加咗牛腩、牛丸貢丸、蘿蔔、豬頸肉、沙嗲牛肉!

牛丸同貢丸都真材實料,味道正宗,爽口彈牙😌啱晒我😂

另外加咗一杯香港特色:茶走❤️
好香濃好絲滑🥰會話非常正宗,最愛煉奶嘅甜味。
車仔麵
2022-08-08 72 浏览
車仔面關注組之一既車仔面,其實除左車仔面,小食都係好正,咖喱魷魚,雞脾,碗仔翅必食推介,價錢非常之抵,同街邊既小食店差不多價錢,仲要有位坐同有好殷勤既姐姐招呼你,無得頂喇吧。姐姐好好人,聽到隔離枱無嗌飲品,姐姐主動提出話俾杯水佢,太體貼了吧。晚餐嗌左個車仔面($43包熱飲+$9多個餸)加左個魚肉碗仔翅($23)兩個人食剛剛好,冬菇同牛根都係好淋好入味,咖哩魷魚係必食,魷魚爽口,咖哩醬濃,加左個煎蛋,係燶邊煎蛋!相信都無乜人識貨會嗌,不過,是好正架!補充這是香港人的店,所以一定要支持呀!
車仔面關注組之一既車仔面,
其實除左車仔面,小食都係好正,
咖喱魷魚,雞脾,碗仔翅必食推介,
姐姐好好人,聽到隔離枱無嗌飲品,
姐姐主動提出話俾杯水佢,太體貼了吧。

兩個人食剛剛好,
冬菇同牛根都係好淋好入味,
咖哩魷魚係必食,魷魚爽口,咖哩醬濃,

補充這是香港人的店,所以一定要支持呀!
2022-08-06 73 浏览
今日同朋友行街,行到攰就搵間有得坐低食嘢嘅坐吓,見到呢間車仔麵店好多人,於是就入去試吓啦見到佢招牌隔離有好多小食簡,例如碗仔翅雞髀。佢本Menu都好得意,車仔麵之外選擇都好多。叫咗個五香牛雜share一齊食 😜入面有牛膀牛肚牛肺蘿蔔,勝在$30分量大大碗!朋友仔嗌咗嗰個牛腩幼面。我就叫咗個三餸車仔麵,豬頸肉、蘿蔔、豬腸油面加秘製醬汁,佢個套餐仲包一杯嘢飲, 四十零蚊個晚餐好抵。喺葵芳唔想掃街,想價錢平抵食,呢間孖寶車仔麵都係一個好嘅選擇,快快食完就返屋企啦

見到佢招牌隔離有好多小食簡,例如碗仔翅雞髀。

佢本Menu都好得意,車仔麵之外選擇都好多。

朋友仔嗌咗嗰個牛腩幼面。

葵涌廣場呢兩年係更多新食店進駐🫣 當中經營超過10年嘅黃店孖寶車仔麵相信無人唔識🍜主要賣車仔麵同港式小食😍 佢哋本餐牌幾得意😎係孖寶秘笈😍第一碗揀咗孖寶辣汁小辣🌶 叫左四餸 (雞翼、大腸、牛栢葉、五香豬頸肉) 店家每日將啲大腸洗得乾乾淨淨🥹加啲滷水汁去炆,所以食落唔會有腥臭味,口感軟腍😆 有少量油脂🤤 雞翼醃得入味~肉質飽滿😘 牛栢葉同豬頸肉食落口感彈牙🥹第二碗試左加沙嗲汁😝 都係叫左四餸 (五香豬頸肉、豬皮、蘿蔔、咖喱魷魚) 豬皮食落幾爽口🫶🏻吸收左湯底嘅精華🤓蘿蔔清甜冇喳幾淋身,咖喱魷魚🦑就比較細份,得三四片細細塊咁🥺值得一讚係每枱無限任添佢地自家製辣菜脯😍一定要加‼️ 都幾辣帶咸香好惹味🔥 唔食得辣嘅唔驚😗有原味😛 可以加落車仔麵或者碗仔翅一樣咁好食🫶🏻.(三餸一麵+熱飲) 車仔麵 $42加餸 +$9孖寶辣汁/沙嗲汁 + $3Menu
主要賣車仔麵同港式小食😍 佢哋本餐牌幾得意😎係孖寶秘笈😍

Menu

2022-08-02
  • 三餸車仔麵
2022-08-04 1295 浏览
放假阿仔指定行程「葵廣」- 葵涌廣場係以前我放假或收工時侯,最愛去行街買野、同男朋友拍拖嘅地方。因為又多野睇,又多小食店,掃街又得坐低食又得。最近一年,疫情關係真係極少嚟。今次係因為阿仔好想去,所以陪佢去行下。可能假期,真係超多人。由上而下行到地下,年紀大真心腳仔攰,即刻想搵個地方坐低抖下,順便食的嘢醫肚。疫情要小心起見,都係吾太適宜企係街到食野。即刻搵返以前食開既車仔麵店「孖寶車仔麵」,呢間係食開有感情。睇到本餐牌,真係好攪笑,《孖寶秘笈》睇下今日食乜好。最後叫咗三樣野 share 食。叫咗一碗《孖寶招牌麵》($48)勝在乜餸都有,蘿蔔、魚蛋、豬皮、豬紅、雞翼。直頭係車仔麵經典配搭。蘿蔔夠淋鮮甜;豬紅滑滑吾會一夾就散;陳皮魚蛋基本野夠爽彈。《生菜魚肉湯》($20)已經忘記幾多年冇食了。生菜絲爽口,魚肉鮮甜,熱辣辣既湯,混和麻油香,心急大啖食,永遠都會燙傷嘴唇。《墨魚條碗仔翅》($25)食碗仔翅呢,麻油、醋係基本嘅,仲有最緊要必備嘅就係「辣菜甫」,有齊碗仔翅三調味三寶,呢碗翅就會食到你舔舔脷。吾少得飲品,阿仔要豆漿,膠樽裝衞生方便。我就飲凍咖啡,其實大個飲過即磨咖啡之後,真係好耐冇飲茶

睇到本餐牌,真係好攪笑,《孖寶秘笈》睇下今日食乜好
。最後叫咗三樣野 share 食。

叫咗一碗《孖寶招牌麵》($48)

《生菜魚肉湯》($20)

《墨魚條碗仔翅》($25)

吾少得飲品,阿仔要豆漿,膠樽裝衞生方便。我就飲凍咖啡,其實大個飲過即磨咖啡之後,真係好耐冇飲茶餐廳咖啡,今日就懷念一下「舊屎」。

2022-07-30
  • 孖寶招牌麵
  • 辣菜甫
  • 魚肉碗仔翅
  • 生菜墨魚條湯
2022-08-02 67 浏览
呢日同男朋友行完葵廣,就去朝聖左呢間好出名又抵食嘅車仔麵黃店。舖頭主要做外賣生意,亦都有堂食位置,平時都會見到有人龍㗎,好受街坊歡迎。>滷水雞髀湯麵:大大隻滷水雞髀,雞脾厚肉整到好滑,而雞皮完全冇整爛,有少少油香,滷水味滲晒落去雞脾,鹹味啱啱好,麵底揀咗手打麵,煙韌滑溜好似烏冬咁😋>滷水豆腐:硬豆腐吸哂滷水汁,但又唔會死鹹,$12份量都幾多。>五香牛雜:牛雜完全冇腥味,有牛肚、腸、肺、膀+蘿蔔,煮得腍滑入味,點上少少汁就好好味。>墨魚條碗仔翅:平時多數係魚肉,呢度有彈牙既墨魚條,碗仔翅味道都OK,再多少少料就更好。>腸粉:好耐冇食呢款腸粉,甜醬、麻醬同埋豉油撈埋一齊一定好味😂D醬都好多,超級邪惡,重點係$10有3條,呢個價抵到爛都冇咩可以挑釁。
呢日同男朋友行完葵廣,
就去朝聖左呢間好出名又抵食嘅車仔麵黃店。

舖頭主要做外賣生意,亦都有堂食位置,
平時都會見到有人龍㗎,好受街坊歡迎。

>滷水雞髀湯麵:
大大隻滷水雞髀,
雞脾厚肉整到好滑,
而雞皮完全冇整爛,有少少油香,
滷水味滲晒落去雞脾,鹹味啱啱好,
麵底揀咗手打麵,煙韌滑溜好似烏冬咁😋

>滷水豆腐:硬豆腐吸哂滷水汁,
但又唔會死鹹,
$12份量都幾多。

>五香牛雜:牛雜完全冇腥味,
有牛肚、腸、肺、膀+蘿蔔,
煮得腍滑入味,點上少少汁就好好味。

>墨魚條碗仔翅:平時多數係魚肉,
呢度有彈牙既墨魚條,
碗仔翅味道都OK,
再多少少料就更好。

>腸粉:好耐冇食呢款腸粉,
甜醬、麻醬同埋豉油撈埋一齊一定好味😂
D醬都好多,超級邪惡,
重點係$10有3條,
呢個價抵到爛都冇咩可以挑釁。
2022-07-29 226 浏览
我同朋友都好中意食港式小食,但帶住口罩掃街真係好唔方便🙈 所以我地黎左孖寶呢度食返夠本,價錢仲要好平!我地叫到成檯都係野食,搞到好似食放題咁🤭⭐️墨魚條碗仔翅 💰2️⃣5️⃣呢度嘅碗仔翅除咗有魚肉之外仲有墨魚條可以揀,相比起黎墨魚條更加彈牙😁碗仔翅質地偏稀,好重麻油味,配料口感豐富😙❤️蘿蔔 ➕生菜💰3️⃣3️⃣蘿蔔清甜無乜渣,唔駛另外加汁都好好食😋生菜純粹要黎扮下健康😂 ❤️麻吉燒,牛柏葉,咖喱魷魚河粉配秘製汁+沙嗲汁 💰5️⃣4️⃣麻吉燒口感煙韌👍牛柏葉同咖喱魷魚爽口,個咖喱好香😋 唔會太辣~河粉唔會碎濕濕👍⭐️支裝低糖豆漿 💰3️⃣跟餐加$3轉,唔甜低豆味都唔算突出,還可以~❤️番薯糖水 💰2️⃣0️⃣超足料勁多番薯仲有一大舊薑!😯薑汁味岩岩好,番薯夠淋,糖水底唔會太甜,圓滿既晚餐😆
我同朋友都好中意食港式小食,但帶住口罩掃街真係好唔方便🙈

⭐️墨魚條碗仔翅 💰2️⃣5️⃣

墨魚條碗仔翅
碗仔翅質地偏稀,好重麻油味,配料口感豐富😙

❤️蘿蔔 ➕生菜💰3️⃣3️⃣
小食生菜加蘿蔔

蘿蔔清甜無乜渣,唔駛另外加汁都好好食😋
生菜純粹要黎扮下健康😂

麻吉燒,牛柏葉,咖喱魷魚河粉配秘製汁加沙嗲汁

麻吉燒
麻吉燒口感煙韌👍
牛柏葉

咖哩魷魚
牛柏葉同咖喱魷魚爽口,個咖喱好香😋 唔會太辣~
河粉唔會碎濕濕👍

⭐️支裝低糖豆漿 💰3️⃣

跟餐加$3轉,唔甜低豆味都唔算突出,還可以~

❤️番薯糖水 💰2️⃣0️⃣

超足料勁多番薯仲有一大舊薑!😯
薑汁味岩岩好,番薯夠淋,糖水底唔會太甜,圓滿既晚餐😆

2022-07-29
  • 三餸麵套餐
  • 蘿蔔
  • 咖哩魷魚
  • 墨魚條
係葵廣地下見到檔口時其實幾茫然😂唔係老顧客 個場又大都唔知自己自己搵位坐定點 好彩幾有系統咁會有店員問我地啲濛豬幾位😂唔怕無位坐因為啲位多到遍及幾個攤檔 時不時有人巡 唔驚落單無人理📜除咗寫紙仔點車仔麵外 大家有趣可揭下份menu睇🤣成份玉女心經秘笈咁幾得意 仲可揀下啲港式小食 唔啱粉麵仲有幾款飯 枱頭仲有啲微辣菜脯任加🥢。。。🦔🍜下午茶3餸套餐 $42 連餐飲🍜 👉牛腩、五香豬頸肉、水魷魚(+$4)🥢幼麵底+腩汁下午茶呢個價錢有正常size嘅3餸粉麵再加餐飲算係咁😋以實惠價錢試多幾味!· 我諗有人會judge既然水魷魚要加錢又無乜味 梗係食咖哩魷魚啦 但水魷魚咬落真係新鮮+爽口好多🦑係質感同味道上我會寧願揀前者🤪· 牛腩幾腍 都有好幾件 包埋筋腩!味道尚可 重點係款款餸咁大方真係性價比幾高· 五香豬頸肉都幾大塊 色澤幾靚!質感平庸但食落幾香口 雖然唔係我想像嘅五香肉丁味🤣啱我食因為佢係非正宗的較少油脂邊 但一啲都唔un 浸耐咗湯口感係較蝕章· 無揀生菜都有幾條送喎!· 揀咗幼麵嘅我其實係想重溫舊時食雲吞麵嘅感覺🥴然而結論係…佢麵底都唔少! 👉牛肚、牛栢葉、 咖哩魷魚🥢手打麵底+秘製汁

📜

🍜下午茶3餸套餐 $42 連餐飲🍜

👉牛腩、五香豬頸肉、水魷魚(+$4)🥢幼麵底+腩汁

· 無揀生菜都有幾條送喎!

👉牛肚、牛栢葉、 咖哩魷魚🥢手打麵底+秘製汁
趣事一則 隔板對面咁啱坐住一家3口 老豆叫咗碗以牛內臟為主嘅車仔麵 阿仔聽完問: 咩係牛栢葉呀?
👨🏻: ummm到時比我食得架啦!
🤵: 唔洗聽哂爸爸話!到時試多幾嚿 第時你都會食到嘅🤣
總之係聽落幾簡單而溫馨嘅對話(對我而言🤡)有啲人情味係第二度取代唔到 宜家行業都少見咗

· 開頭漏咗咖哩魷魚 但問番都有另上一碟仔🤣就係嗰幾件 所以我寧願食水魷魚

· 係咪好好奇手打麵🥴frd子同我講係油渣麵嘅感覺 食落唔係個名咁出色 質感硬過烏冬但都幾易散 少似長版嘅狗仔粉
· 另一好奇係秘製汁究竟係乜🥴色水似腩汁 但味道未到咁強烈 有心人試過可以話我知🤣

👉爽滑腸粉 $10/3條
如果仲有下次 我會encore腸粉😚雖然係好普通嘅小食 但原味腸粉都追求同甜醬麻醬夾唔夾 滑嘟嘟又包得好又入味jenggg!呢個價錢一大碟都幾啱叫黎share食
👉辣魚蛋 $10/6粒
其實並無話好辣😂想試特別啲陳皮味嘅話都幾抵 質感不過不失咁
2022-07-06 228 浏览
同事話葵涌廣場孖寶車仔麵出名好好食,主要賣車仔麵同港式小食,價錢都相當便宜。趁今日有時間,就跟同事去食嘢,睇吓味道如何?腸粉滑溜,混醬後更添美味!魚肉碗仔翅:碗仔翅好足料,冬菇、肉絲、木耳等。湯底夠香甜,加埋彈牙嘅魚肉,真不愧為金牌碗仔翅!墨魚條碗仔翅:將魚肉條換上墨魚條,無論口感和味道都提升左!三餸套餐車仔麵,雞中翼:滷水汁充分滲入雞翼中,非常入味!豬大腸洗得好乾淨,腸內沒有太多肥膏,滷煮得很有軟腍入味。菜肉雲吞皮薄滑溜餡靚 ,粒粒飽滿 。配油麵和秘製汁。個秘製醬汁係自家調製,非常之受歡迎,辣度和甜味調得啱啱好!套餐送熱飲,凍飲加3蚊,凍鴛鴦有咖啡的香味和奶茶的濃滑,棕紅濃香!

腸粉滑溜,混醬後更添美味!

墨魚條碗仔翅:將魚肉條換上墨魚條,無論口感和味道都提升左!

2022-07-05 229 浏览
要數到全香港車仔麵排行榜 呢間一定榜上有名 呢間出名多選擇 而且味道好 價錢經濟實惠 今日經過呢度一於試吓佢先正值下午茶時間 朋友叫咗一碗車仔麵叫咗米線配秘製汁配料有午餐肉麵筋同埋魚腐加埋熱奶茶都只不過係$42 分量一啲都唔細每一樣餸都有3 4舊咁多 個秘製汁十分之好味 米線爽口彈牙 基本上已經可以當埋晚餐食 而我唔係太想食粉麵試吓佢其他小食 估唔到一樣有驚喜 叫咗滷水雞髀大大隻都只不過係$20 而且啖啖肉 跟住再叫過生菜同埋牛腩 牛腩硬咗少少不過$30又真係物超所值 生菜配咗腩汁好好味 呢度真係抵食之選
最近搬左去青衣 平時都會係葵芳站轉車呢間車仔麵店我讀大專既時候成日都會食啊好有回憶 上星期決定食下睇下有無唔同到先🤤男朋友揀左雞翼 鹵水豆腐同雞腎 配幼麵我就揀左雞翼 豬大腸 生菜 廚師腸 配米線呢度既雞翼係豉油雞翼😍我最愛 甜甜地 入面既雞肉好嫩滑 超入味豬大腸好腍身 份量仲好多!平時食車仔麵最愛加腩汁👍🏻男朋友就話雞腎好爽口好脆 大粒鹵水豆腐好大塊 加左孖寶秘製辣汁 索晒啲湯汁一流❤️再配返2杯凍檸茶 夏日炎炎好解暑店內既店員伯伯服務態度都好好🥰坐得又舒服下星期一定要再去先🤤
最近搬左去青衣 平時都會係葵芳站轉車
呢間車仔麵店我讀大專既時候成日都會食啊
好有回憶 上星期決定食下睇下有無唔同到先🤤
男朋友揀左雞翼 鹵水豆腐同雞腎 配幼麵
我就揀左雞翼 豬大腸 生菜 廚師腸 配米線

呢度既雞翼係豉油雞翼😍我最愛 甜甜地
入面既雞肉好嫩滑 超入味
豬大腸好腍身 份量仲好多!
平時食車仔麵最愛加腩汁👍🏻

男朋友就話雞腎好爽口好脆 大粒
鹵水豆腐好大塊 加左孖寶秘製辣汁 索晒啲湯汁一流❤️

再配返2杯凍檸茶 夏日炎炎好解暑

店內既店員伯伯服務態度都好好🥰坐得又舒服
下星期一定要再去先🤤

2022-06-29
2022-07-04 74 浏览
葵涌廣場去得多,搵食搵到一間快靚正車仔麵,大家一定要試吓孖寶車仔麵位置0係葵涌廣場地下,原來有好幾間鋪都係佢架,行過時阿姐熱情招待,搵個靚位比我地坐低三餸麵套餐$48仲包飲品(凍飲加3蚊)味道ok, 唔覺有味精,食左唔會口渴豬腸好淋牛腩炆到好入味加埋秘制醬汁口水流腸粉燒賣腸粉好滑燒賣好煙韌,最緊要個豉油加甜醬,Yammy!牛什(大$30 串$13)今次我地叫左個大,好滿足,份量足夠,整體來講都ok,尤其出色係蘿蔔,極之入味!下次要試吓佢既滷水雞髀,見到隔離枱食得津津有味
葵涌廣場去得多,搵食搵到一間快靚正車仔麵,大家一定要試吓

孖寶車仔麵

三餸麵套餐$48仲包飲品(凍飲加3蚊)
味道ok, 唔覺有味精,食左唔會口渴
豬腸好淋
牛腩炆到好入味
加埋秘制醬汁口水流

腸粉燒賣
腸粉好滑燒賣好煙韌,最緊要個豉油加甜醬,Yammy!

牛什(大$30 串$13)

下次要試吓佢既滷水雞髀,見到隔離枱食得津津有味

牛什(大)

菜甫
2022-07-04
牛什(大)
  菜甫
2022-07-04 49 浏览
葵廣多野食就係人都知,車仔面更加係多不勝數。今次試嘅孖寶車仔面就係最底下戈層。$48三餸面套餐+飲品。可以揀嘅面多達10種,而且可以揀嘅餸更加多達48種,仲有好多都唔洗額外加錢。今次就試左雞中翼、午餐肉同埋牛腩。性價比極高。