2019-04-30
約人食飯都常都離不開時間/地點, 加上平時夜晚收工搵地方, 多數都想就腳食完方便大家坐車走.同埋而家食飯唔係得90分鐘就可能兩個鐘, 下下所以揀下揀下就不如去下cafe食啦, 坐得還算ok又唔洗轉場, 真係岩哂我地呢d吹水怪.咁今次就揀左孖啡呢間都好多人去過既cafe試下囉可能係平日既關係, 我地直接walkin就即刻有位, 地方裝飾既格調都唔似平時去開果d, 有點似去了酒吧, 就差兩個骰盅. 地方都好大, 基本成層都係佢地既room, 不過如果weekend或放假時候黎最好先book定位以防萬一, 因為等位真係無了期, 職員都答你唔到要等幾耐. 咁cafe來講多數都係出名小食/甜品或者飲品, 所以本來對佢地既主餐都唔會有太大期望.但都一人點了一份啦, 應該睇人地評價都唔太差, 都唔會太伏.龍蝦汁海鮮天使麵 ($122)出黎個樣都幾靚, 同埋都係比較多人點既其中一樣, 有點驚喜既係個龍蝦汁都做得好, 杰身得黎唔太咸, 天使麵點滿食落都幾正, 不過本人覺得汁小左dd, 但味道是ok的. 海鮮都有蝦/青口/魷魚~~都幾爽口彈牙咖.香蒜白酒蜆意大利粉 ($102)這個算是比較普通的, 蜆肉份
咁今次就揀左孖啡呢間都好多人去過既cafe試下囉
龍蝦汁海鮮天使麵 ($122)
香蒜白酒蜆意大利粉 ($102)
這個算是比較普通的, 蜆肉份量都算多, 但有1-2隻沒有開口...
我個人覺得偏淡了, 可能有人會岩口味, 因我自己鍾意食濃味d既, 基本冇乜特別的一道, 不過不失
連兩杯飲品我地分別叫左
士多啤莉沙冰 / 蜂蜜綠茶
仲追加左一份心太軟
果然同我稔既差不多, 佢地野飲同甜品會比較做得好, 心太軟個人都幾有驚喜. 可能我都好耐冇食過了
自己一個又唔會叫一份黎食, 都係同朋友一齊吉下吉下, 細細淡分享下