2021-10-18
中學時期都已經嚟過呢間「孖啡」,而家好似仲有少少唔同嘅裝修,就上嚟同朋友食下野傾吓偈坐下。 一入門口就見到左邊有啲桌上遊戲,可以同朋友一齊玩,就唔係淨係食嘢咁簡單。65度溫泉蛋卡邦尼煙肉意大利粉$118佢個卡邦尼汁啱啱好,但係唔會太杰,亦都唔會太稀,味道適中!而且表面有一隻溫泉蛋,攪拌埋一齊食口感更加順滑,煙肉有鹹香提升整體層次,意粉質感濕潤有彈性。芝士焗吞拿魚天使麵$98呢款表面芝士鹹香十足,焗得香口,而且裏面都有好多調味嘅吞拿魚,分量豐富,天使麵方面就比較清新少少。加$25加配龍蝦湯個龍蝦湯除咗好香龍蝦味之外質感都好順滑,忌廉夠香,大大碗夠抵飲!加$25都值得加$28加配蛋糕蛋糕冇得揀,只有芝士蛋糕,不過都幾好,我唔鍾意啲軟林林嘅,佢就比較硬身少少,但係又唔會太硬,比較適中,芝士味道都清香。蜜桃紅茶$38跟餐包埋玫瑰紅茶$40補回兩蚊如果唔想加錢就可以揀啲$38嘅飲品,其實都幾清新,已經有紅茶特飲,好香嘅蜜桃/玫瑰味呢!我哋人數唔多,志在嚟傾吓計,見到後面有啲四人一台,一班朋友仔因為限聚令需要分枱,但係同樣食得開心玩得開心,重拾中學大學時期嘅回憶!Dinner Menu
65度溫泉蛋卡邦尼煙肉意大利粉$118
芝士焗吞拿魚天使麵$98