2019-09-16
|香港風情| 裝修特別| 兒時回憶🍴🥢.黎過女人街食飯公司都五六次啦。次次食完都想Encore,因為除左裝修,呢度既食物質素都比一搬大排擋高。首先講下個名,其實老闆都好有心思,我約親朋友黎食,佢哋都會問我,係係女人街,係食飯定係公司黎😂 果然,佢係有曬甘多種元素係入面,另客人好容易就記得呢個餐廳名。呢度擁有六七十年代茶餐廳氣息,每個角落都好悉心去佈置。一入到黎感覺好有特別情懷。食物方面,今次介紹一下呢三樣💫屋村三鮮.呢味每次我都會叫,由墨魚/生腸/ 鴨腎組成,三樣我都鍾意食,材料本身好鮮味,加上醬汁味道唔會過濃而蓋過三鮮既味道。💫黃金海中蝦.蛋黃味好足多既黃金蝦,食一隻唔夠,要食多幾隻。💫椒鹽鮑魚.呢一味我個人認為可以試下,因為呢度鮑魚整法比較唔同,平時係屋企好少會甘樣煮,D椒鹽味冇蓋過飽魚既鮮味,食落仲好夠淋,剛剛好。最後就係要提提員工既服務,唔好以為大排擋形式Service 會差,呢度剛好相反,男待應較多,大家都好有禮貌同熱情甘招呼。回應速度都好快。
食物方面,今次介紹一下呢三樣
💫屋村三鮮
💫黃金海中蝦
蛋黃味好足多既黃金蝦,食一隻唔夠,要食多幾隻。
💫椒鹽鮑魚