2021-03-20 72 浏览
好耐冇食過中式大排檔美食 尋晚決定去旺角一間新式大排檔食大排檔美食 餐廳背景係以七八十年代舊香港作特色 餐廳裡不時播住啲舊嘅歌曲 非常復古懷舊 😍 座位非常舒適 食物種類多樣化1️⃣老陳皮蒸頭腩 $168魚腩好新鮮 肉質實又滑 蒸得岩岩好 豉汁味道岩岩好2️⃣風沙九肚魚 $88九肚魚外層鬆脆 濃濃既蒜香味 用黎配酒一流🍺3️⃣高湯粉絲雜菜煲$98高湯味道鮮甜 配雜菜煲 亦有蝦乾 🦐4️⃣哈爾濱啤酒 $225️⃣白飯 $24 兩碗🍚埋單$440 三個人食 人均消費 $147
1️⃣老陳皮蒸頭腩 $168
5️⃣白飯 $24 兩碗🍚

埋單$440 三個人食 人均消費 $147
2021-03-18
2021-03-18 111 浏览
🇭🇰女人街食飯公司·呢間我男朋友之前食過話好有鑊氣 所以一路都超想試 依家晚市堂食開翻我地就即刻捉緊機會去食😈😈·薑蔥花膠鮑魚煲$198XO醬馬拉盞芥蘭煲$98呢兩個煲仔我都覺得超正 佢一上檯係超級熱辣辣 超香😎佢個鮑魚好厚身 而且超大粒 入面都幾多花膠 不過就真係濃味少少 一定要送飯😌之後佢個芥蘭煲都超有心思 佢刨左個外皮 所以超級嫩 而且佢入面有蝦乾同埋肉碎 所以一定惹味😈😈·紐西蘭蟶子皇$58/隻佢個炒蟶子係用左豉汁炒既 所以都好惹味 不過佢係原條炒既關係 我覺得佢有少少過左火 大家嗌佢蒸可能會好食D😙😙·#rbyeat#rby港式#rby旺角·📍旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室
🇭🇰女人街食飯公司

#rby旺角
📍旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室
薑蔥花膠鮑魚煲
XO醬馬拉盞芥蘭煲
女人街有間餐廳,港式懷舊風格裝潢,餐廳門口喺龍鳳大禮堂,走進餐廳發現集合咗懷舊酒樓、大排檔、舊式小店於一身。播著懷舊經典歌曲,令人回味懷舊場景,影相打卡一流📸。餐廳主打 #大排檔鑊氣美食、#港式懷舊菜,食物水準幾好👍🏻,值得一試😊!🐧生炸脆皮頂鴿 $98 (必食推介)頂鴿香脆,肉質鮮美而且肉厚,炸到香囗又保留肉汁💦🦐杜小月櫻花蝦海鮮炒飯 $108有櫻花蝦同埋蝦球,蝦肉鮮美而且彈牙,炒飯用醬油調味,味道唔錯!🐂白玉木耳勝瓜爆牛肉 $108白玉木耳好爽口,勝瓜多汁,牛肉軟綿,紫洋蔥清甜😋🌸古法脆麻花 $28童年喜愛嘅小食,脆片上撒上蜜糖同埋白芝麻,喺小朋友喜歡嘅味道,勾起童年嘅記憶🥰🥚蛋白杏仁茶 @$28 (必食推介)飯後甜品 - 蛋白杏仁茶,杏仁味道濃郁,蛋白嫩滑😍,真材實料,劃上完美句號♡女人街食飯公司📍旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室 ==============================

🐧生炸脆皮頂鴿 $98 (必食推介)
頂鴿香脆,肉質鮮美而且肉厚,炸到香囗又保留肉汁💦

🦐杜小月櫻花蝦海鮮炒飯 $108

🐂白玉木耳勝瓜爆牛肉 $108
白玉木耳好爽口,勝瓜多汁,牛肉軟綿,紫洋蔥清甜😋

🌸古法脆麻花 $28

🥚蛋白杏仁茶 @$28 (必食推介)

女人街食飯公司
📍旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室

• 生炸脆皮頂鴿
2021-03-18 86 浏览
女人街入面上樓大排檔, 充滿懷舊風嘅裝修門口係香港80,90年代酒樓常見既金色龍鳳擺設,入面有香港舊式招牌、 警告字句、鐵閘,懷舊裝飾,老香港理髪店,魚檔佈置,仲有香港街上既霓虹燈擺設我哋叫咗屋村三鮮 係生腸、墨魚、鴨腎鹵味併盤, 鹵水味唔係好突出,但係十分爽口椒鹽九肚魚, 菠蘿咕嚕肉, 仲有炒芥蘭, 炒芥蘭有少少驚喜就係佢會 批走 外層, 只係炒最嫩嘅部分仲有去大排檔不可缺少嘅啤酒🍺仲有個特別嘅戰鬥碗 畀我哋 戰鬥一下, 比較下酒量🤣🤣
女人街入面上樓大排檔, 充滿懷舊風嘅裝修

我哋叫咗屋村三鮮

2021-03-08
• 色香味濃 • 舊香港情懷 •喜歡偶然麻甩一下, 攞住戰鬥碗, 與朋友把酒談歡~ 如果要坐得舒適又有冷氣嘅大排檔, 就要bookmark呢度啦‼️裝修+擺設好有八九十年代香港嘅影子💈如果著得vintage啲去嗰度影相, 應該好有復古feel🤭🔹黑松露厚蝦多士 (HK$28/件)熱辣辣炸出嚟, 蝦膠下面係超香脆多士, 上面仲有黑松露醬點綴~去大排檔叫炸嘢送啤酒真係基本嘢啦🤣🔹麻辣柏葉🌶️ (HK$58)小食嚟講呢個份量絕對足!料!超!爽脆白牛柏葉沾滿惹味麻辣醬汁, 加上超多配菜(花生, 青瓜絲, 洋蔥絲, 蔥絲, 芫茜, 花椒粒)~ ‼️呢碟係我當日至愛🌟🔹一口臭豆腐 (HK$58) 呢個臭豆腐唔算特別臭, 炸得好香口, 真係好有街邊檔風味呀~ 分量好多, 四個人share食都夠~朋友當日至愛就係呢碟🌟🔹胡麻雞絲粉皮 HK$58 滑滑雞絲配上粉皮, 分量真係唔少㗎, 平時其他餐廳叫多數只係得少許雞絲, 呢度啲雞絲差唔多覆蓋曬啲粉皮😝‼️配上滿滿嘅胡麻醬~🔹虎皮尖椒鼓蒜爆鮮鵝腸 (HK$128) 又係濃味之選🤪 鑊氣夠, 肥美爽脆鵝腸配上尖椒同埋紅椒, 用蒜頭同埋豉椒汁爆一爆, 冇得頂啦~🔹香噴
• 色香味濃 • 舊香港情懷 •
🔹黑松露厚蝦多士 (HK$28/件)
🔹麻辣柏葉🌶️ (HK$58)
🔹一口臭豆腐 (HK$58)
🔹胡麻雞絲粉皮 HK$58
🔹虎皮尖椒鼓蒜爆鮮鵝腸 (HK$128)
🔹香噴噴油飯 (HK$18/碗)
有位朋友係冇飯不歡嘅, 所以就特意試下佢哋嘅油飯, 佢話有椰香味同埋應該加咗雞油, 係啲飯煮得硬咗少少, 但係味算唔錯~
💬我哋去嘅時候六點鐘未有太多客, 走嘅時候八點鐘, 坐無虛席呀‼️大家想去嘅話, 最好預先訂枱喇~
题外话/补充资料: 🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2021-03-16
2021-03-15 140 浏览
晚餐選了這間在旺角的女人街食飯公司,七、八十年代的香港舊式裝潢設計,充滿懷舊風味,由招牌、收銀台、擺設、桌子椅子、餐具碗碟,全都是舊香港風情,很有特色。這裡提供多款傳統大排檔菜式和港式小炒,食物質素都很高見到有兩款優惠孖寶套餐很吸引,就點了各一款試試優惠孖寶A招牌瑤柱走地雞(半隻)上面佈滿瑤柱和蔥花和炸蒜,雞很嫩滑,有兩款醬汁可沾,一款酸酸辣辣,一款是蔥油,半隻雞份量都很多,兩個人都吃不完呢+金蒜銀絲蒸大元貝 (2隻)粉絲吸滿醬汁和元貝汁,充滿鮮味,元貝超大隻,蒸得剛剛好,彈牙又鮮甜。優惠孖寶B生炸脆皮頂鴿 (1隻)落單後即炸,上桌熱辣辣要趁熱吃啊,外皮炸得金黃有光澤,表皮夠薄炸完乾身香脆,很香口,一咬下去裡面充滿肉汁,肉質新嫩柔滑,再加一點點淮鹽更有風味+豉椒炒蟶子皇豉椒有豆豉和三色椒一起炒,炒得很入味,蟶子很大隻份量十足,蟶子肉鮮甜又爽口,香濃惹味整體食物份量都很足夠,侍應反應快又熱情,環境乾淨衛生,很喜歡這裡的港式風味。
這裡提供多款傳統大排檔菜式和港式小炒,食物質素都很高

見到有兩款優惠孖寶套餐很吸引,就點了各一款試試

優惠孖寶A

招牌瑤柱走地雞(半隻)

金蒜銀絲蒸大元貝 (2隻)

優惠孖寶B

生炸脆皮頂鴿 (1隻)

豉椒炒蟶子皇

2021-03-13 105 浏览
女人街食飯公司, 第一次聽依個名覺得好攪笑, 再親身試過後就成為左我近期同朋友食飯既不二之選。近年以懷舊風作招徠既餐廳, 冰室開到一街都係, 都開始覺得冇乜感覺, 但係第一次去到女人街食飯公司, 就真係比佢既環境完完全全吸引, 由門面左龍右鳳, 餐廳內既設計, 至到窗花, 一枱一凳, 都十足舊時既風味, 幾可亂真, 依個懷舊風造得好徹底, 有番d年紀既食客置身當中一定有feel。坐低之後就有壺滾熱辣既茶比你洗筷子, 都係以前銀色鐵壺款添, ORDER完心諗, 環境拎到咁高分, 食物質素又點呢?客棧香煎蓮藕花枝餅 $88份量不少而且件件厚身, 夾落去就feel到佢既質感飽滿, 咬落去有肉感加上花枝令整體更彈牙, 加入左爽脆既蓮藕碎, 口感豐富! 味道方面有肉香外仲有花枝香味, 岩岩煎起面頭微微帶脆, 香口美味!鮮魚湯杞子浸豆苗 $108豆苗份量一樣比想像中多, 鮮魚湯味道帶甜, 調味適中唔會過咸過淡, 豆苗新鮮又夠嫩, 雖知道豆苗價格比較貴, 平時自己係超市買一包仔都要$3X蚊, 所以上菜見到依個份量同質素絕對收貨。老陳皮蒸頭腩 $168最愛食連皮既頭腩, 膠原蛋白就係哩個位啦! 蒸得岩

客棧香煎蓮藕花枝餅 $88
鮮魚湯杞子浸豆苗 $108
老陳皮蒸頭腩 $168
最愛食連皮既頭腩, 膠原蛋白就係哩個位啦! 蒸得岩岩好, 魚肉又嫩又滑, 另一重點係蒸魚豉油, 食到佢撰左滾油, 再加上陣陣陳皮既清香, 堅好食! 特別想講既頭腩好新鮮,  以老陳皮蒸哩個做法, 魚唔靚一定唔會好食同埋會腥,  食材夠新鮮真係冇得彈!
環境懷舊得徹底, 食物足料質素高, 著住白色茶記制服但又幾好SERIVCE既既呀叔店員, 整體我就真係好中意, 回頭幫襯是常識吧!
2021-03-11 178 浏览
女人家呢間港式大排檔,好有人情味,夥計好warm好熱情,服務周到,而且出品好高質。今次試咗三款菜式分別係豉汁蒸鱔,煲仔啫斑腩,同埋甜品蛋白杏仁霜。豉汁蒸鱔非常入味,豆豉香濃,鱔肉都非常爽口,用埋啲汁嚟送飯最好不過。煲仔啫斑腩非常之有鑊氣,拎上嚟嘅時候,個煲仲係度滾緊,一路炒,一路聞到淡淡焦香,肉質鮮嫩,配埋香蔥同蝦乾好野味。蛋白杏仁霜,入面有嫩滑嘅蛋白絲,同埋香濃嘅杏汁味,微甜之餘,清甜更好入口。

2021-03-10 224 浏览
因為3月8日係婦女節, 想帶媽媽出街食個晚飯, 等佢煮少餐放個假, 所以帶佢去食海鮮小菜!呢間裝修好懷舊, 好似回到8,90年既感覺, 媽媽未入去已經比門口吸引住! 入到出不停講返舊事既趣事!環境十分奪目, 但食物質素對我黎講先係最緊要!除左一後餐牌外, 都有孖寶套餐, 價錢合理!由於媽媽鐘意食海鮮, 所以叫左椒鹽大連鮑魚, 豉椒炒大蜆, 另外叫左一個孖寶A 呢個椒鹽大連鮑魚真係非常特別,  平時都只係有蒸鮑魚, 今次食椒鹽煮法, 一d都唔係好難咬, 好入味, 亦無搶走鮑魚既鮮味!!而且鮑魚好大隻, 目測應該有6頭左右!  豉椒炒大蜆一送上檯時我同媽媽都哇左一聲, d蜆真係好大隻, 好少見到以呢個價錢食到又大隻又鮮既炒蜆!豉椒味唔會好重, 唔會好咸, 非常好!孖寶A入面既招牌瑤柱走地鷄(半隻) 鷄肉好嫩好滑, 鷄皮好薄, 脂肪比例少, 表面有好多炸蒜同瑤柱, 配搭得好好!醬汁有薑蔥同泰式辣醬!最後係金蒜銀絲蒸大元貝同樣都係大大隻, 好肥美好新鮮! 好多蒜蓉放入去蒸! 簡單又好味!整體黎講, 海鮮樣樣都好新鮮好大份! 媽媽每道餸都讚! 媽媽食得開心我就放心, 下次會再帶媽媽黎食多次! 等

環境十分奪目, 但食物質素對我黎講先係最緊要!

除左一後餐牌外, 都有孖寶套餐, 價錢合理!

由於媽媽鐘意食海鮮, 所以叫左椒鹽大連鮑魚, 豉椒炒大蜆, 另外叫左一個孖寶A [招牌瑤柱走地鷄(半隻) & 金蒜銀絲蒸大元貝]

而且鮑魚好大隻, 目測應該有6頭左右!

椒鹽大連鮑魚

豉椒味唔會好重, 唔會好咸, 非常好!
豉椒炒大蜆

孖寶A入面既招牌瑤柱走地鷄(半隻)
醬汁有薑蔥同泰式辣醬!
招牌瑤柱走地鷄(半隻)

最後係金蒜銀絲蒸大元貝
同樣都係大大隻, 好肥美好新鮮!
好多蒜蓉放入去蒸! 簡單又好味!
金蒜銀絲蒸大元貝

整體黎講, 海鮮樣樣都好新鮮好大份! 媽媽每道餸都讚!
媽媽食得開心我就放心, 下次會再帶媽媽黎食多次! 等佢可以懷緬舊時又可以食美味餸菜!
2021-03-09
椒鹽大連鮑魚
豉椒炒大蜆
招牌瑤柱走地鷄(半隻)
金蒜銀絲蒸大元貝
2021-03-09 130 浏览
女人街食飯公司,淨係餐廳名已經夠晒特別😆 呢間充滿懷舊風味嘅餐廳,所有佈景都好似時光倒流到六七十年代嘅香港咁,就連枱枱櫈櫈餐具都係,懷舊得來又唔會好殘舊😆 而且地方空間又大,用餐舒服,好似去咗舊時香港嘅街道食飯咁😂麻辣牛柏葉 $58首先點左個前菜先,涼伴牛柏葉食落彈牙爽口,冷冰冰嘅配菜口感好清新,再配上麻辣汁香辣美味😋 豉椒炒大蜆 時價隻隻蜆都好大粒,仲好大碟,雖然有幾隻死蜆🙈 但份量都仲係好多!用豉椒炒夠晒惹味,而且有獲氣👍🏻👍🏻 令到蜆肉食落味道十足😆優惠孖寶 $198招牌瑤柱走地雞(半隻) 冷盤雞肉比想像中更嫩滑,雞皮又有彈性,上面有大量蔥同瑤柱。配兩碟醬,一碟係薑蔥,一碟似係海南雞醬,點完醬汁嘅雞肉用黎送飯食一流🍚 碗白飯粒粒分明,煲到唔濕唔乾啱啱好,唔鐘意食飯嘅我,都想食多幾碗🍚🍚🍚金蒜銀絲蒸大元貝 (兩隻)都係好大隻,元貝又厚肉,粉絲,蔥蒜令到元貝又香又入味,飲咗一啖上面嘅汁,好鮮丫~~~~~~~~~~~😍😍😍難得嘅一間好味嘅中菜館,價錢又適中,個大廚有啲料到丫~下次帶埋屋企人去食先👨‍👩‍👧‍👧 好過去啲又貴又唔好食又冇服務嘅酒樓啦🤣

麻辣牛柏葉 $58

豉椒炒大蜆 時價

優惠孖寶 $198
招牌瑤柱走地雞(半隻)

金蒜銀絲蒸大元貝 (兩隻)

2021-03-09 99 浏览
#哈比四圍食 #邊個話食大排檔一定係污糟邋遢㗎😎呢度就話俾你聽食大排檔嘅嘢有鑊氣之餘,仲可以坐得舒舒服服又有冷氣嘆,地方又夠大環境又乾淨,同埋呢一度每一位員工都好有禮貌☺️(靜靜雞話你知 其實我已經嚟過呢度食嘢食過幾次😋)黑松露厚蝦多士 (3件起)大少係我未影相嘅時候已經急不及待咁食咗一件😤不過呢一個蝦多士真係必點之一!炸到脆卜卜又金黃色,賣晒已經勁吸引,爽口嘅大蝦加埋脆卜卜嘅多士面層仲有好多嘅黑松露醬,成件事好正冇得輸🤤🤤🤤風沙九肚魚 呢個又係去親大排檔都會叫嘅嘢,同埋呢碟餸送啤酒一流🤣外層炸到鬆脆,入面好滑😋而且份量仲好多添🥰啫啫芥蘭煲 印象中我係第一次出街食飯食芥蘭係有餐廳會刨左外層比較硬嗰層,咁樣令到每條芥蘭都好入味,唔多鍾意食菜嘅大少都食咗差唔多一半😂蔥油雞隻雞超滑啲肉好嫩就算食雞胸位都唔會好老,雞皮又唔太肥,同埋豉油有啲似蒸魚豉油,甜甜地唔會好鹹😋香菇油渣蝦籽撈粗呢個絕對係邪惡之選,除咗有油渣,仲有少少豬油比你撈,呢個真係好香好入味仲好惹味,真係會令你食唔停口,我依家諗返起都好想好想再食多碗,雖然係好邪惡,但係食完呢個跑返10個圈都抵🤣🤣🤣

#哈比四圍食 #
邊個話食大排檔一定係污糟邋遢㗎😎

黑松露厚蝦多士 (3件起)
風沙九肚魚
啫啫芥蘭煲
蔥油雞
香菇油渣蝦籽撈粗

2021-03-06 139 浏览
女人街食飯公司真係位於女人街上面😝,新穎大排檔又有懷舊風味,佢哋嘅裝修似係六七十年代嘅感覺🤪,又有冷氣環境又乾淨。真係想食大排檔嘅不二之選👌🏻。食得大排檔梗係要整返支藍妹,夠晒凍飲落去真係好爽😝。菠蘿咕嚕肉基本上每一次去大排檔我都一定會叫😆,因為真係好鍾意食佢嗰種酸甜嘅感覺用嚟送酒定送飯都好正🤤。佢嘅咕嚕肉食得出真係新鮮即炸牛落去仲好有脆口👍🏻,甜酸嘅味道都調配得啱啱好。正正!椒鹽蒜香骨唔小心又嗌多一碟肉😆,送酒真係一流。佢哋嘅骨肥瘦分佈啱啱好。食落去啖啖肉唔會骨大肉少🥲👍🏻..椒鹽會過鹹酸蒜味好夠,係咁食食到停唔到口。馬拉盞牛肉炒芥蘭 食落去鑊氣好夠👍🏻,有時食馬拉仔有啲地方會好鹹佢呢度又唔會喎👍🏻
女人街食飯公司真係位於女人街上面😝,
食得大排檔梗係要整返支藍妹,夠晒凍飲落去真係好爽😝。

菠蘿咕嚕肉

椒鹽蒜香骨

馬拉盞牛肉炒芥蘭

2021-03-06 94 浏览
原來女人街食飯公司唔係寫字樓個種,而係餐廳🤣🤣 個名超級直接,就係位於女人街,提供你食飯地方嘅公司🥳去到佢嘅地道香港🇭🇰裝飾,大排檔格局,以前酒樓嘅金龍、本土舊式招牌、霓虹燈牌、鐵閘等懷舊裝飾,地道嘅枱櫈,甚至筷子🥢筒,水壺等,打卡一流菜式當然都係港式~~我揀咗佢其中一個孖寶套餐($188)生炸脆皮頂鴿(1隻)頂鴿炸得金黃酥脆,外皮光澤鮮亮,油香滿溢,一咬落去頂鴿肉厚嫩滑,肉汁豐富😋,手指都沾滿油香豉椒炒蟶子皇好大隻蟶子,肉厚爽口,用豉椒炒能帶出蟶子嘅鮮甜,更加惹味。XO醬馬拉盞芥蘭煲($98)原煲上,熱辣辣,香噴噴,好多配料,芥蘭夠爽甜,仲吸收了XO醬及馬拉盞嘅香、辣, 食到停唔到口招牌杏汁燉豬肺($148)唔多地方有所以好想試🤤 成個湯都係奶白色,熱騰騰倒出嚟,杏仁香撲鼻而來。 個湯好濃郁滑溜,飲落就知材料好多,豬肺亦好入味。 呢個係4人份量嘅湯, 我哋兩個飲哂🤣仲食哂啲肺😂

菜式當然都係港式~~

我揀咗佢其中一個孖寶套餐($188)
生炸脆皮頂鴿(1隻)

豉椒炒蟶子皇
好大隻蟶子,肉厚爽口,用豉椒炒能帶出蟶子嘅鮮甜,更加惹味。

XO醬馬拉盞芥蘭煲($98)

招牌杏汁燉豬肺($148)
  • 招牌杏汁燉豬肺
  • 生炸脆皮頂鴿
  • XO醬馬拉盞芥蘭煲
2021-03-05 492 浏览
今晚同part time同事一齊去食大排檔。呢間環境乾淨企理,服務週到,而且食物質素又好。留意有加一服務費。黑松露厚蝦多士$28一件,至少要叫三件。呢個蝦多士必食,炸到卜卜脆,欣賞塊多士有一定既厚度,甘先有咬感,蝦大大隻,同甜甜地既黑松露醬一齊食好夾。屋村三鮮有墨魚、鴨腎、豬生腸,口感爽口,涷涷地,送酒一流。曼谷咸魚炒芥蘭唔會好鹹,芥蘭都新鮮,唔錯。頭抽鮮牛肉炒河即係乾炒牛河,夠鑊氣,牛肉唔韌,幾好食。大叔焗魚腸我未食過,所以特登叫架。食落一啲都唔腥,除咗有嫩滑既蛋,仲有魚腸、潤同少量薑絲,好有飽肚感,幾特別。藍妹啤酒用飲勝碗裝,好正。
今晚同part time同事一齊去食大排檔。
黑松露厚蝦多士$28一件,至少要叫三件。
黑松露厚蝦多士
屋村三鮮有墨魚、鴨腎、豬生腸,口感爽口,涷涷地,送酒一流。
屋村三鮮
曼谷咸魚炒芥蘭唔會好鹹,芥蘭都新鮮,唔錯。
曼谷咸魚炒芥蘭
頭抽鮮牛肉炒河即係乾炒牛河,夠鑊氣,牛肉唔韌,幾好食。
頭抽鮮牛肉炒河
大叔焗魚腸我未食過,所以特登叫架。
大叔焗魚腸
大叔焗魚腸
藍妹啤酒用飲勝碗裝,好正。
藍妹啤酒
2021-03-04
黑松露厚蝦多士
餐廳的佈置裝潢用了舊式香港的環境為背景,在這裡彷彿看到舊式香港的濃縮版‼️▫️❥$𝟮𝟴/𝟭𝗽𝗰 黑松露厚蝦多士🦐 這是朋友指定要吃的菜式😻 蝦多士真的是厚厚的一塊,而且炸得一點都不覺得油膩‼️👍🏻 每一口都吃到濃濃的黑松露香,很邪惡也很滿足‼️🤤▫️❥$𝟭𝟮𝟴 豉汁南澳帶子豆腐🦪 鮮甜的帶子,嫩滑的豆腐,加了咸香味濃的豉汁一起蒸,清淡中又帶出一絲的惹味‼️👅▫️ ❥$𝟴𝟴 風沙九肚魚🐟 軟如豆腐的九肚魚炸得外層香酥,美味可口‼️👅▫️❥$𝟭𝟬𝟴 士多啤梨骨🍓 餐廳用的是腩排,炸過後肉質不硬不韌👍🏻 士多啤梨調製成的醬汁酸酸甜甜,很開胃‼️😋