2023-06-12
兩人打邊爐, 食任食比較抵食。首先歎左個雞煲先,2人份量岩岩好,醬料味濃好惹味,麻麻辣辣,雞肉嫩滑。食完雞煲,可以揀其他湯底打邊爐…醉雞湯底,有雞件藥材同酒香味。未正式點餐,食店送上一碟牛肉,牛肉油花分怖均勻,輕輕淥幾秒,牛肉味濃。食物飲品全部任飲任食,之後仲叫左鮮蝦串、鱔片、蝦滑、墨魚滑、鯇魚片、 豬潤、 帆立貝、秋葵、西洋菜、皇帝菜食鱔片去骨,方便入口,又有油香味。墨魚滑同蝦滑真材實料,幾爽口彈牙。餐廳上菜嘅份量係按人頭計,唔會浪費食物。炸響鈴同炸魚皮都係必食之選,浸曬落精華湯汁,好正! 韮菜餃同黑松露餃亦都味道唔錯,皮薄多餡。打完邊爐之後,仲有雪糕食,出面有雪糕機,有原味乳酪同蜜瓜味,我食左原味,乳酪雪糕吾會太甜,食完之後覺得好滿足!