餐厅: 大滾友火鍋 (紅棉大廈)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-06-15 116 浏览
大滾友火鍋 🥘🔥……….炎熱天氣都不會阻止到打邊爐的慾望!今次到荃灣分店一戰。餐廳採用了中式設計,有深木色的木椅和桌,掛了紅燈籠,中式餐具和大牌匾等。餐廳入面夠冷氣,唔會覺得好侷促,或者煙霧離漫。最推薦就是伊比利亞橡果豬和花膠雞湯鍋😜……….🥘玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻) $318 🌟•十分足料又美味的湯底!飲得出湯底係需時新鮮烹調。店員會分別將湯底先上,花膠和半隻雞是另上,即場剪開厚身花膠放入湯底中,煲滾即可享用,然後再放入雞肉烹煮五分鐘,肉質依然十分鮮嫩,雞味濃郁香甜🤤🥬大滾友雜菜拼盤 $98•一盤雜菜拼盤有齊不同種類的蔬菜,分別有金針菇、娃娃菜、蕃茄、粟米、唐生菜、油麥菜、黑木耳、蓮藕片和紫淮山等,蔬菜新鮮,分量足夠🥰🐖伊比利亞橡果豬 $168 🌟•第一次食伊比利亞橡果豬,真的是豬中的和牛級數,肥美而且肉味濃郁,但不感油膩🤤🥩頂級雪花牛肉 $338•牛味濃郁,肉質鮮嫩,肥瘦適中,口感軟稔😚🥟蟹黃餃·四粒 $78•真材實料的蟹黃餃子,皮薄餡靚,蟹味濃郁😍🎋自家製足料竹蔗茅根 $78•一壺竹蔗茅根二人享用的話,可以分到每人約三杯,適合打邊爐飲用,一邊打邊爐、一邊清熱氣,減少打邊爐的罪
大滾友火鍋 🥘🔥

🥘玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻) $318 🌟

🥬大滾友雜菜拼盤 $98

🐖伊比利亞橡果豬 $168 🌟

🥩頂級雪花牛肉 $338
•牛味濃郁,肉質鮮嫩,肥瘦適中,口感軟稔😚

🥟蟹黃餃·四粒 $78
•真材實料的蟹黃餃子,皮薄餡靚,蟹味濃郁😍

🎋自家製足料竹蔗茅根 $78
•一壺竹蔗茅根二人享用的話,可以分到每人約三杯,適合打邊爐飲用,一邊打邊爐、一邊清熱氣,減少打邊爐的罪惡感,竹蔗茅根味道清甜,不錯🤪

🫙醬介 $24/ 1人

🍨一桶豆腐花 (贈送)
•店員會先詢問介不介意有酒,然後就會倒下酒在木桶豆腐花上,再落黃糖,用火槍點燃,即時有藍藍的火出現,適合打卡!燃燒後,豆腐花表面會有黃糖結成焦,豆腐花豆味夠香,只有好微量的酒味,一定入口,作為火鍋後的飯後甜品也不錯😎
……….

💰人均 $619.3/per person (2人) [已加一]
  • 花膠雞湯鍋
2023-06-14 431 浏览
夏日炎炎又想飲啖靚湯又想打邊爐食好野!我今天到訪了荃灣一間主打精品火鍋「大滾友」與友人品嚐這頓豐富晚餐❗餐廳員工迅速放上醬料盤,殷勤有禮,食客自助掃描QR code點餐!餐廳座位寬闊,裝修古色古香!⭐️ 以下係我們惠顧了晚市料理:🍲豬肚藏雞胡椒豬肚雞湯鍋一大鍋金黃色湯底放上枱非常震撼,好快已經聞到胡椒香氣,嗰湯飲落濃郁豬肚雞味道而帶有微辣,好似屋企老火湯一樣,鮮香味濃,而豬肚同雞滋味儘吸湯底精華。🥩頂級雪花牛肉及伊比利亞橡果豬頂級雪花牛肉片片油花分佈平均,而且淥幾十秒就算唔點任何醬料,牛肉味濃,滿口甘香。另外都叫咗店長推介伊比利亞橡果豬,食落有咬口之餘,肉汁四溢!🥟其他配料片片晶瑩剔透既澳洲帶子片,食落非常彈牙鮮味,「今晚餃唔餃」既黑松露蟹肉,啖啖蟹肉夾雜住黑松露香氣,大滾友雜菜拼盤包含眾多蔬菜有粟米金菇及油麥菜等。🥤自家製足料竹蔗茅根食咗啲熱氣野緊係整jar 涼茶,凍冰冰自家製竹蔗茅根,份量十量,入口清甜。總括而言,呢間精品火鍋店食物非常新鮮,每款都各有特式❗️而餐廳鄰近荃灣市中心是精選打邊爐之選❗

⭐️ 以下係我們惠顧了晚市料理:

🍲豬肚藏雞胡椒豬肚雞湯鍋

🥩頂級雪花牛肉及伊比利亞橡果豬

🥟其他配料

🥤自家製足料竹蔗茅根

2023-06-11
  • 大滾友雜菜拼盤
  • 頂級雪花牛肉
  • 大滾友牛肉拼盤(細)
  • 伊比利亞橡果豬
椰子雞蕃薯蜆濃湯鍋🍲依個湯底落咗大量啲椰子,帶來天然嘅清甜滋潤,當然都唔少得啲蕃薯蜆同埋雞件,蕃薯蜆乾淨無沙,未打邊爐就已經飲咗好幾碗湯,又有得食又有得飲~日本廣島蠔有4隻,隻隻都好肥大、脹卜卜咁,就算淥熟咗都仲係好大隻冇縮水🦪蟹黃餃🥟淥熟咗會見到水餃透出橙色嘅蟹黃,蟹肉嘅比例都算高,有少少似蟹粉小籠包不過就變咗做水餃頂級雪花牛肉🥩依款牛最啱用筷子夾住嚟淥兩淥,啱啱好轉色食就最正🥢伊比利亞橡果豬🥩雜菜拼盤🥬竹蔗茅根清熱解渴,一打邊爐都經常會叫🍹最後仲送火焰豆腐花,侍應即席落黃糖同酒之後點火,視覺效果一流🔥

伊比利亞橡果豬🥩

雜菜拼盤🥬

竹蔗茅根清熱解渴,一打邊爐都經常會叫🍹

2023-06-11 65 浏览
大滾友住荃灣又鍾意打邊爐既大家有福了 係紅綿大廈地下 有間 大滾友 火鍋餐廳 入面主打 高質素既肉類 同埋精心烹調既火鍋湯底 包大家食個返尋味 餐廳裝修古色古香 座位舒適玲瓏浮凸・花膠雞湯鍋 (半隻)用上半隻三黃雞同大量花膠形成既雞湯底 打邊爐前先飲兩啖湯 鮮甜美味 非常適合女士同養生既朋友選擇店長推介 伊比利亞橡果豬餐廳選用呢款豬既特色 係當地飼養既時候 以橡果為主要飼料 所以豬肉味道更濃厚 肉質鮮嫩頂級雪花牛肉非常有氣勢既一盤雪花牛肉 重點係睇得又食得! 大大片薄切牛肉 脂肪分布平均 係火鍋淥幾淥就食得 肉汁豐富又唔韌龍蝦餃(四粒)大大粒既龍蝦餃 皮薄餡靚 大量龍蝦肉 食落好彈牙日本廣島蠔四隻重量級廣島蠔 味道鮮甜冇腥味 淥完又唔會縮水 推薦推薦大滾友雜菜拼盤自家製足料竹蔗茅根甜度適中 十分解膩
大滾友

玲瓏浮凸・花膠雞湯鍋 (半隻)

店長推介 伊比利亞橡果豬

龍蝦餃(四粒)
大大粒既龍蝦餃 皮薄餡靚 大量龍蝦肉 食落好彈牙

日本廣島蠔
四隻重量級廣島蠔 味道鮮甜冇腥味 淥完又唔會縮水 推薦推薦

自家製足料竹蔗茅根
甜度適中 十分解膩
一個好既湯底絕對係打邊爐既精髓,而大滾友絕色既湯底係絕對無得輸。🤤入坐後醬料已放係枱面比我地調配🧂✔️玲瓏浮凸。花膠雞湯鍋🍲花膠及雞件另上,塊花膠超巨型,仲大過我塊面🤣店員叮囑水滾後一定要飲碗湯先,花膠雞湯湯底呈金黃色,非常鮮甜,絕無味精,超好味😋✔️頂級雪花肥牛🐂 賣相滿分,一卷一卷,肥瘦均勻,半厚身的程度,充滿牛味及口感豐富🤩。✔️ 伊比利亞橡果豬 🐷起有驚喜既豬肉片🥳 肉質細嫩而且超有肉味,不得了👍✔️黃金藏嬌和牛墨魚丸🍢 墨魚滑🦑包住一粒和牛粒,和牛粒軟腍,彈牙嘅墨魚滑配上和牛粒,都係第一次咁樣食法😎✔️黑松露蟹肉餃🥟 黑松露醬拌蟹肉絲,黑松露唔會蓋過蟹肉絲既香味,真材實料。✔️大滾友雜菜拼盤 🥦色彩繽紛的雜菜盤🥙,配上鮮甜的湯底,健康美味。總括來說,食過一定返尋味嘅火鍋店🤙🏻

入坐後醬料已放係枱面比我地調配🧂

✔️玲瓏浮凸。花膠雞湯鍋🍲

✔️頂級雪花肥牛🐂

✔️ 伊比利亞橡果豬 🐷
起有驚喜既豬肉片🥳 肉質細嫩而且超有肉味,不得了👍

✔️黃金藏嬌和牛墨魚丸🍢

✔️黑松露蟹肉餃🥟
黑松露醬拌蟹肉絲,黑松露唔會蓋過蟹肉絲既香味,真材實料。

✔️大滾友雜菜拼盤 🥦
色彩繽紛的雜菜盤🥙,配上鮮甜的湯底,健康美味。

總括來說,食過一定返尋味嘅火鍋店🤙🏻

之前係元朗食過一直好掛住佢地個黃金響鈴卷,決定左今日黎再次回味🤩又係一餐豐富又邪惡嘅晚餐舖頭同其他分店一樣都係走中式路線,由裝修到餐具都好古典,好似番左國內打邊爐咁🪭醬料 🪭花膠雞湯鍋 (半隻) 🍲$318花膠雞湯係佢地嘅招牌湯底👍🏻湯底清澈味濃,店員教加入花膠煲滾後可以飲啖湯先再加半熟雞件落去淥。湯汁鮮甜到我同朋友都飲左一碗先開始打邊爐🤭雞湯冇味精味,飲完都唔會覺得鹹同口渴,超正🩷🪭頂級雪花牛肉🐃 $338牛肉一卷入面有兩片,份量都唔錯,口感滑溜,而且上碟嘅時候仲有乾冰襯底,打卡必點📸🪭伊比利亞橡果豬🐖 $168橡果豬紋理分明,口感會柔軟爽滑,薄切肥瘦均勻,拎黎打邊爐幾好🪭大滾友雜菜拼盤🥬 $98呢個價錢絕對叫得過,一大盤每樣蔬菜都有啲,新鮮又抵食。入面有齊油麥菜、生菜、娃娃菜、雲耳、粟米、蕃茄、金菇等等🪭黑松露蟹肉餃🥟$78真材實料絲絲蟹肉,黑松露味唔算濃,反而食落帶鮮味🪭即炸黃金響鈴🥠 $88話明為左佢而黎,當然要叫🤪響鈴新鮮炸起再淋上鹹蛋黃醬,邪惡嘅代表!!輕輕淥10秒左右就食得,味道濃厚惹味🪭Stella 生啤🍺 $88 麥味較重,啤酒味濃郁,邊飲邊食好爽!🪭Hoegaard

🪭醬料

🪭花膠雞湯鍋 (半隻) 🍲$318

花膠雞湯鍋

🪭頂級雪花牛肉🐃 $338

🪭伊比利亞橡果豬🐖 $168

🪭大滾友雜菜拼盤🥬 $98

🪭黑松露蟹肉餃🥟$78
真材實料絲絲蟹肉,黑松露味唔算濃,反而食落帶鮮味

黑松露蟹肉餃

🪭即炸黃金響鈴🥠 $88

即炸黃金響鈴

🪭Stella 生啤🍺 $88
麥味較重,啤酒味濃郁,邊飲邊食好爽!

🪭Hoegaarden 生啤🍺 $88
女士多數揀呢款,帶花果香,容易入口

店員主動加湯,服務唔錯,食完仲送左豆腐花俾我地。豆腐花灑上黃糖後用火槍燒脆表面形成焦糖面,睇得又食得,非常滿足😌

花膠雞湯鍋
黑松露蟹肉餃
即炸黃金響鈴
2023-06-06 105 浏览
朋友聚會通常都會去打邊爐 坐得耐啲又多選擇呢間大滾友以宮廷風做主題 座位闊落環境舒適當晚平日都爆場 證明呢間火鍋店質素唔錯玲瓏浮凸花膠雞湯鍋配半隻雞 ($318)花膠非常巨型同厚身 配上半隻三黃雞店員會幫忙將花膠剪細 放入金黃嘅湯裡面湯一滾起 我地急不及侍一人一碗湯 鮮甜無比雞肉已經半熟 再淥幾分鐘就食得 十分嫩滑伊比利亞橡果豬 ($168)豬肉帶有獨特嘅肉香 色澤好靚 肉質軟嫩頂級雪花牛肉 ($338)乾冰效果打卡一流 雪花均勻 肉味香濃蟹黃餃四粒 ($78)做到皮薄餡靚 食倒一絲絲蟹肉亦有蟹黃味 入口彈牙大滾友雜菜拼盤 ($98)拼盤非常豐盛 娃娃菜 生菜 油麥菜仲有准山 粟米 金菇新鮮翠綠,吸收了湯底精華,特別爽甜。自家製足料竹蔗茅根 ($78)個壺夠哂特別 潤喉解膩 絕對係火鍋必備飲品木桶豆腐花店員會倒酒點火 視覺效果一流豆腐花真材實料 充滿濃濃嘅豆香
朋友聚會通常都會去打邊爐 坐得耐啲又多選擇
呢間大滾友以宮廷風做主題 座位闊落環境舒適
當晚平日都爆場 證明呢間火鍋店質素唔錯

玲瓏浮凸花膠雞湯鍋配半隻雞 ($318)
花膠非常巨型同厚身 配上半隻三黃雞
店員會幫忙將花膠剪細 放入金黃嘅湯裡面
湯一滾起 我地急不及侍一人一碗湯 鮮甜無比
雞肉已經半熟 再淥幾分鐘就食得 十分嫩滑

伊比利亞橡果豬 ($168)
豬肉帶有獨特嘅肉香 色澤好靚 肉質軟嫩
頂級雪花牛肉 ($338)
乾冰效果打卡一流 雪花均勻 肉味香濃
蟹黃餃四粒 ($78)
做到皮薄餡靚 食倒一絲絲蟹肉亦有蟹黃味 入口彈牙
大滾友雜菜拼盤 ($98)
拼盤非常豐盛 娃娃菜 生菜 油麥菜
仲有准山 粟米 金菇新鮮翠綠,吸收了湯底精華,特別爽甜。

自家製足料竹蔗茅根 ($78)
個壺夠哂特別 潤喉解膩 絕對係火鍋必備飲品
木桶豆腐花
店員會倒酒點火 視覺效果一流
豆腐花真材實料 充滿濃濃嘅豆香
2023-06-06 61 浏览
Ooo宮廷氣派高質火鍋ooO 荃灣打邊爐首選大滾友,已經多次到訪😍,店內裝潢以中國古時宮廷式為主,環境舒適,火鍋店選用新鮮時令食材,令我選佢為荃灣區的世一💕火鍋店。 OooooO🔸消暑冬瓜瑤柱鍋 $218原個冬瓜鍋上桌,上菜時煙霧離漫,甚有氣氛。店員會為客人即場切開冬瓜,冬瓜熬成嘅濃湯,大家一定要先飲一碗(我飲了2碗) 😂😂才下料打邊爐。這家的湯底真的是無得頂,材料豐富新鮮熬成,下次試花膠雞湯先。OooooO🔸伊比利亞橡果豬$ 168超驚喜推介‼️橡果豬主要食橡果,第一次試真的比一般豬好吃多了。超爽口完全沒有一般豬的腥味,必點。平時打邊爐,我淨係食牛,今次我食豬多過牛! OooooO🔸頂級雪花牛肉 $338雪花牛肉,薄切大片的牛肉,油脂分佈剛好,擺盤都非常有心思。 OooooO🔸大蜆 $88大大粒蜆肉,好鮮甜唔使用調味料原味都好好食~ OooooO🔸黑松露蟹肉餃 (4隻)餃的餡料非常飽滿,蟹肉餃很少火鍋店有,此店真的有很多好食推介😋。 OooooO🔸大滾友雜菜拼盤 $98雜菜拼盤豐富, 有金菇、娃娃菜、生菜、油麥菜、蓮藕片等等。 OoooooO🔸豆腐花不得了既豆腐花,以RUM 酒加入木桶
Ooo宮廷氣派高質火鍋ooO

🔸消暑冬瓜瑤柱鍋 $218

🔸伊比利亞橡果豬$ 168

🔸頂級雪花牛肉 $338
雪花牛肉,薄切大片的牛肉,油脂分佈剛好,擺盤都非常有心思。

🔸大蜆 $88
大大粒蜆肉,好鮮甜唔使用調味料原味都好好食~

OooooO
🔸黑松露蟹肉餃 (4隻)

🔸大滾友雜菜拼盤 $98
雜菜拼盤豐富, 有金菇、娃娃菜、生菜、油麥菜、蓮藕片等等。

OoooooO
🔸豆腐花
不得了既豆腐花,以RUM 酒加入木桶豆腐花上, 加上紅糖用火槍燒脆糖的表面🔥,脆脆糖片加上滑豆腐花,真是很滿足的一餐。

2023-06-05 57 浏览
一大班人通常食飯都有個傳統係食打邊爐架喇,近近地搵間荃灣既食下~朋友話想試呢個最近人氣好旺既大滾友🫡位置係千色隔離,都幾方便叫左藥膳麻酒雞湯底店員叫我地可以先飲湯再開始打邊爐,果然個湯好好飲好濃,飲完覺得好養生叫左個大既牛拼盤,最特別既有個花雕牛肉,好入味,愛酒人士必試!白膳都好新鮮好好食😋仲有好少火鍋店有既水蓮,配搭呢個湯底,更加好食左。不過比個芝士獅子狗嚇親,話曬都$78一碟,但上菜得5粒😅整體來講其實食物係好好食,特別湯底好出色,環境都好靚,只係價錢上就略貴,人數少應該都貴食,今次我地人多就還好啦
朋友話想試呢個最近人氣好旺既大滾友🫡
位置係千色隔離,都幾方便
叫左藥膳麻酒雞湯底

白膳都好新鮮好好食😋
仲有好少火鍋店有既水蓮,配搭呢個湯底,更加好食左。
不過比個芝士獅子狗嚇親,話曬都$78一碟,但上菜得5粒😅

2023-05-28 53 浏览
裝修就好似電視劇嘅古代宮廷咁,好特別座位都寬敞寬敞,坐得幾舒服我哋兩個人都叫咗好多嘢食,每一樣都好想食,最後食到超飽,買單$1000自家製足料竹蔗茅根$78清熱解渴,味道清甜,打邊爐飲夠曬降火豬肚藏雞 椒豬肚雞湯鍋$318超級足料,裏面有好多雞同埋胡椒豬肚,湯底味道非常香濃,未來任何其他材料之前已經飲咗一大碗😋龍蝦墨魚丸(八粒)$118超爽超彈牙!裏面真係有龍蝦肉,好香墨魚味道!呢個每次嚟我都會叫!蟹黄餃•四粒$78蟹黃味好香濃,大大粒,佢個皮係雲吞皮,好滑😜頂級雪花牛肉$338呢個雪花牛肉好好食,肥瘦適中,雪花嘅紋路好明顯,不過個人鍾意食切得比較薄嘅牛肉,所以如果佢更加薄更好伊比利亞橡果豬$168呢個鍾意食嘅推薦好味!平時打邊爐,我淨係食牛,但係呢個豬有驚喜!肉質都好鮮嫩大滾友雜菜拼盤$98呢個係滿足食唔同蔬菜嘅朋友,裏面好多種款式,而且全部都好新鮮🤩
裝修就好似電視劇嘅古代宮廷咁,好特別
座位都寬敞寬敞,坐得幾舒服

自家製足料竹蔗茅根$78
清熱解渴,味道清甜,打邊爐飲夠曬降火

豬肚藏雞 椒豬肚雞湯鍋$318

龍蝦墨魚丸(八粒)$118

蟹黄餃•四粒$78
蟹黃味好香濃,大大粒,佢個皮係雲吞皮,好滑😜

頂級雪花牛肉$338

伊比利亞橡果豬$168

大滾友雜菜拼盤$98

2023-05-11
  • 頂級雪花牛肉
  • 蟹黃餃
2023-05-28 40 浏览
之前食過元朗分店,今次試下荃灣分店先😝玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋用上大量三黃雞熬製而成嘅濃雞湯,呈金黃色,勁鮮甜!可以先飲湯後打邊爐~店員即場將花膠剪開放入鍋中,雞件就等湯滾咗之後再落,半隻雞都好多~雞件啖啖肉,亦都好嫩滑,嗦滿湯汁入晒味!頂級雪花肥牛高質!比一般嘅肥牛厚身,肉質出奇地嫩而且牛味仲好濃郁呀~伊比利亞橡果豬高級豬肉,唔係度度都有得食,而且營養價值仲好高添~豬肉帶獨特香味! 蟹黃餃真材實料嘅餃,入面滿滿一絲絲嘅蟹肉,蟹黃味道濃郁😍大滾友黃金響鈴上次食過覺得超級好食,所以今次叫咗全部黃金一如既往炸得好好,完全無油溢味,吸滿湯汁真係完全抗拒唔到嘅美味😋大滾友蔬菜拼盤有生菜、油麥菜、娃娃菜、金菇、蓮藕片、萵筍片、紫淮山、木耳、蕃茄、粟米份量好足,絕對夠食😆竹蔗茅根十分清甜,可以降一降火大滾友火鍋 (紅棉大廈) (荃灣)荃灣青山公路荃灣段125-133號紅棉大廈地下A&B號舖

之前食過元朗分店,今次試下荃灣分店先😝

玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋

頂級雪花肥牛
高質!比一般嘅肥牛厚身,肉質出奇地嫩
而且牛味仲好濃郁呀~

蟹黃餃
真材實料嘅餃,入面滿滿一絲絲嘅蟹肉,蟹黃味道濃郁😍

大滾友黃金響鈴
上次食過覺得超級好食,所以今次叫咗全部黃金

大滾友蔬菜拼盤
份量好足,絕對夠食😆

竹蔗茅根
十分清甜,可以降一降火

大滾友火鍋 (紅棉大廈) (荃灣)
荃灣青山公路荃灣段125-133號紅棉大廈地下A&B號舖
1K
2023-05-28 555 浏览
大滾友火鍋荃灣分店,以古色古香宮廷佈置, 美輪美奐,環境舒適。火鍋店選用新鮮時令食材,配上玩味十足的名字,令人大飽口福,盡興而回。玲瓏浮凸花膠雞湯鍋配半隻雞$318花膠分量多,厚身又大隻,半隻三黃雞肥美。店員細心將花膠剪成小片,將雞肉及花膠放入湯鍋。熱燙的湯底,變成一片金黃色,香氣撲鼻而來。呷一口湯底,超級鮮甜,帶黏黏的口感, 滋補養顏,女士至愛。花膠厚肉彈牙,雞肉十分嫩滑,令火鍋食材,滋味加倍提升。伊比利亞橡果豬$ 168橡果豬放牧飼養,主要食橡果,所以豬肉帶淡淡獨特香味。薄切的豬肉,色澤嫩紅,豐盛的油脂, 肉質細膩,入口軟嫩, 令人一吃愛上。頂級雪花牛肉 $338火鍋不可缺少的雪花牛肉,騰雲駕霧的擺盤,賣相一流。薄切大片的牛肉,看到漂亮雪花滿佈,令人垂涎。輕輕一涮便可吃,超級軟嫩, 滋味肉汁在口腔迴盪,肉味特濃,食指大動。 龍蝦餃四粒 $78外型脹卜卜龍蝦餃,皮薄餡靚,裏面包裹著滿滿的龍蝦粒,入口彈牙,鮮味十足。南非鮑魚兩隻 $98連殼南非鮑魚,飽滿厚肉,灼熟後的鮑魚,不需要調味,品嚐到鮑魚的原味道,鮮味帶嚼勁。大滾友雜菜拼盤 $98雜菜拼盤豐富, 有金菇、娃娃菜、生菜、油麥菜等,

玲瓏浮凸花膠雞湯鍋配半隻雞$318

伊比利亞橡果豬$ 168

頂級雪花牛肉 $338

龍蝦餃四粒 $78

南非鮑魚兩隻 $98

大滾友雜菜拼盤 $98
雜菜拼盤豐富, 有金菇、娃娃菜、生菜、油麥菜等,新鮮翠綠,吸收了湯底精華,特別爽甜。

自家製足料竹蔗茅根 $78
竹蔗茅根甜度剛好,冰爽解膩,十分潤喉,火鍋不可少的拍檔。
贈送一桶豆腐花 /會員優惠
店員先倒下酒在木桶豆腐花上, 用火槍點燃,點起藍藍的火光,打卡一流。豆腐花滑溜細緻,滿滿的豆香,讓人回味。
想試呢間好耐㗎喇,周不時經過🐣 玲瓏浮凸 • 花膠雞湯鍋 半隻 $318.0個湯就清清哋唔會咸咁lor,因為佢啲花膠都係即剪即落,唔會即刻飲到啖湯好黏口。雞肉都幾嫩,真係勁多勁足料,勁大塊花膠,想講⋯ 2個人食完半隻雞,我已經飽左半成🫠🐮 大浪友牛肉拼盤(大) $518先唔好管佢配埋乾冰上枱,霸氣出場勁岩打卡📸,呢碟性價比極高,完全估唔到份量係可以咁多,有八九款唔同嘅牛部位,叫拼盤最正就係唔洗諗,咩都食到🪖🥩 另外送一份手切牛肉(頸脊)好似 $3xx(OpenRice book位見到有買一送一,要登記做埋佢member就有得買大送細)我覺得送嘅呢碟仲好食🥹,牛味勁濃郁,厚度同油脂都岩岩好有口感,唔會鞋口同肥膩🦑 手打鵝肝墨汁墨魚丸 4粒 $72就係墨魚丸,黑色嘅墨魚丸,個餡有細粒鵝肝,不過都唔好期待會食得出有咩鵝肝味,始終淥過同熟左都跑左好多味🧀 三重芝士腐乳牛丸 4粒 $72食唔到芝士又食唔到腐乳🥹,四粒得一粒係食到有芝士餡,唔知係咪滾耐左呢,btw係食到牛味嘅,完!🦐 鬼馬油炸鬼 $68蟹虸蝦滑油炸鬼,超級飽肚,蝦滑都係基本發揮幾好食幾彈牙,淥左勁耐都仲係咁爽口,但係個油炸鬼真係好
想試呢間好耐㗎喇,周不時經過

🐣 玲瓏浮凸 • 花膠雞湯鍋 半隻 $318.0

🐮 大浪友牛肉拼盤(大) $518

🥩 另外送一份手切牛肉(頸脊)好似 $3xx

🦑 手打鵝肝墨汁墨魚丸 4粒 $72

🧀 三重芝士腐乳牛丸 4粒 $72

🦐 鬼馬油炸鬼 $68
蟹虸蝦滑油炸鬼,超級飽肚,蝦滑都係基本發揮幾好食幾彈牙,淥左勁耐都仲係咁爽口,但係個油炸鬼真係好滯,無乜特別

🐔 陳年花雕雞子 $98
呢個唔係啲咩招牌野,純粹係打邊爐必食,但係估唔到真係勁大粒囉,最少都有手指公咁大粒,落完單個friend話唔食內臟,我話呢個係外臟,佢唔夠我拗,但係結果都係自己硬食咗一碟🫠

推薦指數:🌝🌝🌝🌝🌗
啲牛真係勁高汁👍🏻👍🏻👍🏻
  • 大滾友牛肉拼盤(細)
  • 手切本地牛頸脊
  • 玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻)
  • 花膠雞湯鍋
大滾友價錢💲: $318/ $318/ $168/ $78/ $88/ $98好味程度😋: 4.5/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 3.4/5回頭率😚: 4/5-之前的廚師朋友一路介紹我去呢間打邊,而家終於有機會試到!餐廳收成1點幾,當日11點幾都見到有人入座,啱晒一班夜鬼。裝修方面有小小宮廷風,古色古香咁,特別係D鍋或者盤的設計都係好古舊。食到最尾仲會送豆腐花,超滿足!-✅✅椰子雞蕃薯蜆濃湯鍋。真係飲得的湯,係打邊爐一前一定要先飲返碗❗️ 大量椰子肉煲出來的雞湯好清甜,椰子的清香清新左成個湯底,飲完都唔口渴🤤 入面的蕃薯蜆都幾大隻,好飽滿又冇沙。同埋入面的雞件難得幾多雞脾位,好滑😆-✅頂級雪花牛肉。一份都有十幾片,份量好多。牛肉色澤好紅潤,大大片,雪花分佈平均不過偏瘦,食落去冇咩油脂感,係啖啖肉的感覺😉-✅伊比利亞橡果豬。呢個油脂豐富D,食落去好嫩,亦唔會有豬的臊味👍🏻-✅✅黑松露蟹肉餃。皮薄而唔容易穿,黑松露味唔會好搶味,同蟹肉的鮮味平衡得好好,食到一絲絲的蟹肉😬-✅✅大滾友響鈴拼盤。3條原味3條鹹蛋黃的響鈴自家整,超級邪惡🤪 但食落特別鬆化,同埋脆,比一般的響鈴挺
好味程度😋: 4.5/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 3.4/5
回頭率😚: 4/5

✅✅大滾友響鈴拼盤。3條原味3條鹹蛋黃的響鈴自家整,超級邪惡🤪 但食落特別鬆化,同埋脆,比一般的響鈴挺身D。鹹蛋黃個款超濃鹹蛋黃味道,浸完落湯都仲食到鹹蛋黃的味,同埋有鹹蛋起沙的感覺,一百分😎
✅✅大滾友雜菜拼盤(大)。呢個拼盤絕對係要4人以上share,多款菜都有: 番茄、粟米、萵筍、油麥菜、生菜、娃娃菜、木耳等。全部都新鮮爽脆,玉米更加係超級甜!😌

✅豆腐花。附送的豆腐花侍應會先幫你灑上黃糖,淋上酒再用火槍燒燒,有啲火焰效果🤩豆腐花好滑,有豆香,但面頭個層好似有衣咁😂

係高質素的火鍋,湯底可以當湯飲好難得,同埋有好多滋補的湯底選擇🥳 價錢當然係成正比,不過都可以一試!
2023-05-22 391 浏览
大滾友—打邊爐結合傳統文化同設計,用宮廷式既裝飾,佈置餐廳,環境好華麗,擺盤都好用心。𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:Hoegaarden生啤(500mL) |$176.0玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻) $318.0蟹黃餃•四粒 |$78即炸黃金響鈴 |$88伊比利亞橡果豬 |$168頂級雪花牛肉 | $338大滾友雜菜拼盤 |$98☻玲瓏浮凸•花膠雞湯,打邊爐靈魂,湯到,會先落花膠,花膠勁大舊,性價比超高。店員會建議你飲左湯先,湯勁足味同好飲。飲左之後可以添湯。☻頂級雪花牛肉,幾有牛味同滑身。☻伊比利亞橡果豬,好食過一般豬好多,爽身,比較快熟。☻即炸黃金響鈴,即炸仲有蛋黃味,浸一浸沖就食得,好香口。☻大滾友雜菜拼盤,好多款色又新鮮,有金菇、娃娃菜、蓮藕片、唐生菜。☻蟹黃餃•四粒,啖啖蟹黃。☻Hoegaarden生啤,大大杯,生啤比罐裝好飲得多。—📝評分味道 ⁵/ ⁵環境 ⁵/ ⁵服務 ⁵/ ⁵衛生 ⁴ / ⁵抵食 ⁴ / ⁵—📍 大滾友火鍋 (紅棉大廈) (荃灣)荃灣青山公路荃灣段125-133號紅棉大廈地下A&B號舖

𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:
Hoegaarden生啤(500mL) |$176.0
玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻) $318.0
蟹黃餃•四粒 |$78
即炸黃金響鈴 |$88
伊比利亞橡果豬 |$168
頂級雪花牛肉 | $338
大滾友雜菜拼盤 |$98

☻頂級雪花牛肉,幾有牛味同滑身。

☻伊比利亞橡果豬,好食過一般豬好多,爽身,比較快熟。

☻即炸黃金響鈴,即炸仲有蛋黃味,浸一浸沖就食得,好香口。

☻蟹黃餃•四粒,啖啖蟹黃。

☻Hoegaarden生啤,大大杯,生啤比罐裝好飲得多。

📝評分
味道 ⁵/ ⁵
環境 ⁵/ ⁵
服務 ⁵/ ⁵
衛生 ⁴ / ⁵
抵食 ⁴ / ⁵

📍 大滾友火鍋 (紅棉大廈) (荃灣)
荃灣青山公路荃灣段125-133號紅棉大廈地下A&B號舖
2023-05-21