2004-11-14
繼續講埋..6. 玉樹柱候雞- 隻雞肉質夠嫩有嚼頭亦冇雪味. 一定唔會係雪藏的. well. 不過用左好重手柱候醬黎煮. 所以咸左d亦食唔到鮮雞味. 要扣分~7. 金瑤扒豆苗- 舖面的瑤柱唔會好鞋亦唔難嚼. ok. 但係選用的豆苗比較老了少少. 有渣不嫩. 不過呢味係唯一的菜蔬.冇得揀. 一定要食多d.8. 絲苗砵仔蒸飯- 用乞兒兜蒸出來的飯. 單睇個兜已經風味十足. 食時用豬油一匙加頭抽撈撈佢. 頭抽濃亦帶出飯香. 為了健康. 之但係已經黎到喇. 點都要食! 最多呢個weekend 跑多兩個圈!!!點樣掙扎都食了一半. 全檯女同事個個都拎住兜飯. 你推我讓. ( well. 又冇人叫你一定要落豬肉嘛..你大可食淨飯嘛~ 真係奇!) 9. 雞球大飽五個- 我冇即時食. 個刻好飽. 所以打包回府. 第二朝蒸番黎食. 幾多肥豬肉係裡面. 我"飛"晒d肥肉唔食. 內裡仲有雞中翼一隻. 腊腸半條. well. 我反而覺得好飽本身係最好味!10. 奶黃馬拉糕- 除左鳳肝+豬下巴肉之外. 呢味亦都正! 而家想起都想食多件! 11. 海帶茸布甸-個面焗得好膿呢.不過我超鍾意.仲要越膿越好! 可惜我
11. 海帶茸布甸-個面焗得好膿呢.不過我超鍾意.仲要越膿越好! 可惜我食唔到海帶味.只見個底係墨綠色.仲要好甜.所以我就係食面層.
服務不俗. 阿姐有講有笑.細心手夠快. 唔錯嘛~