2023-04-20
黃埔又開新店鋪,只要係黃埔新店,一定要試試。晚市唔算太full,兩個人都安排卡座,好闊落。晚市提供數款套餐,今次揀咗“輕輕鬆松”同“勤勤力力”,湯底可以任揀,揀咗酸菜魚湯底同麻辣湯底,套餐都會搭配烏冬,泡菜,每一台仲會送份菜TIM。凍朱古力咖啡同凍玫瑰荔枝蘇打,宜家飲品都做緊特價,有7折或者買一送一,抵飲。鋪頭提供免費小料台,OK.“輕輕鬆松”包括時令魚片,滑牛,滑豬,冬菇等6款配料。魚片分量都幾多下,有7-8片。魚片同酸菜魚湯底好夾,食落好嫩同埋冇骨,OK。“勤勤力力”就得意啦,係擺得好似一座小橋,有5種唔同牛肉。我同FD最鐘意牛五花同牛舌,牛肉切得好薄,微微涮下已經可以食,最後好味到忍唔住叫多一碟牛五花。羊肉片半份,羊肉食落冇膻味,肥瘦均勻,OK。蜂巢豬皮,哩個真係要重點推薦,豬皮已經預先調味煮過,食落好香甜Q彈,好似食豬手果層皮,好好味。奶油芒果牛角包窩夫加配抹茶雪糕,窩夫即叫即整,搭配埋雪糕一齊食,唔錯。哩間餐廳質素同出面高品質火鍋店一定有差距,但係100HKD有曬成個套餐,仲唔洗加一,真係算抵食,算係黃埔街坊又一平靚正選擇!
凍朱古力咖啡同凍玫瑰荔枝蘇打
輕輕鬆松