2023-04-20 443 浏览
黃埔又開新店鋪,只要係黃埔新店,一定要試試。晚市唔算太full,兩個人都安排卡座,好闊落。晚市提供數款套餐,今次揀咗“輕輕鬆松”同“勤勤力力”,湯底可以任揀,揀咗酸菜魚湯底同麻辣湯底,套餐都會搭配烏冬,泡菜,每一台仲會送份菜TIM。凍朱古力咖啡同凍玫瑰荔枝蘇打,宜家飲品都做緊特價,有7折或者買一送一,抵飲。鋪頭提供免費小料台,OK.“輕輕鬆松”包括時令魚片,滑牛,滑豬,冬菇等6款配料。魚片分量都幾多下,有7-8片。魚片同酸菜魚湯底好夾,食落好嫩同埋冇骨,OK。“勤勤力力”就得意啦,係擺得好似一座小橋,有5種唔同牛肉。我同FD最鐘意牛五花同牛舌,牛肉切得好薄,微微涮下已經可以食,最後好味到忍唔住叫多一碟牛五花。羊肉片半份,羊肉食落冇膻味,肥瘦均勻,OK。蜂巢豬皮,哩個真係要重點推薦,豬皮已經預先調味煮過,食落好香甜Q彈,好似食豬手果層皮,好好味。奶油芒果牛角包窩夫加配抹茶雪糕,窩夫即叫即整,搭配埋雪糕一齊食,唔錯。哩間餐廳質素同出面高品質火鍋店一定有差距,但係100HKD有曬成個套餐,仲唔洗加一,真係算抵食,算係黃埔街坊又一平靚正選擇!
凍朱古力咖啡同凍玫瑰荔枝蘇打
鋪頭提供免費小料台,OK.

輕輕鬆松

勤勤力力
牛五花
奶油芒果牛角包窩夫加配抹茶雪糕
2023-04-19 33 浏览
今晚黎紅磡搵食,見倒呢間新開一人火鍋幾過癮😋餐廳有整定啲套餐俾選擇困難人士,或者大家想單點都可以。自助調味吧👍🏻嘻嘻哈哈|蕃茄龍蝦湯底配安格斯肥牛、豬腩片、滑雞肉、粟米、雲吞同雞髀菇。估唔到原來係小龍蝦🤣幾特別!安格斯肥牛牛味濃郁,肉質軟腍,所以之後再encore左多一碟😚平時打邊爐好驚食雞肉因為好大陣雪味,但呢度既雞肉好滑完全無雪味👍🏻輕輕鬆鬆|老壇酸菜魚湯底配滑牛肉、豬頸肉、魚片、冬菇、木耳同魚片頭。湯底有小量酸菜、酸酸辣辣幾開胃,魚片好嫩滑😋滑牛肉鮮味十足!另外仲叫左鵝腸、牛栢葉、鴨血、牛橫膈膜、蜂巢豆腐同菜。鵝腸好爽口,仲痴左啲啲鴨肥膏,所以食落好香口🤤蜂巢豆腐係打邊爐必食,超索湯😍臨尾食埋個稻庭烏冬大滿足!如果唔夠飽仲可以出去自助任添白飯同米線!
今晚黎紅磡搵食,見倒呢間新開一人火鍋幾過癮😋

餐廳有整定啲套餐俾選擇困難人士,或者大家想單點都可以。

自助調味吧👍🏻

嘻嘻哈哈|

輕輕鬆鬆|

2023-04-16 36 浏览
玩飽見到間新開邊爐🫕 一人一鍋小火鍋🍲 一於去試下火鍋套餐有10款 雖然有預設湯底 不過都可以轉返鍾意既湯底朋友「八八掛掛」🐷(豬腩片/滑雞肉/豬頸肉/魚片頭/芋頭/響鈴)(1份)跟返豬骨湯 朋友超like 滑雞肉 話好似雞札裡面塊雞肉🤣 好嫩滑 我就「勤勤力力」🐮(和牛/肥牛/牛五花/橫隔膜/牛舌)(半份)將壽喜燒湯轉左麻辣湯 幾款牛最鍾意牛舌 香牛味之餘有啲爽口 配料好多都係10零蚊 而且有啲半份係2件 一人一件就岩岩好 就又叫多好多配料 揀左豆芽 雲吞唐生菜🥬 蟹柳 帶子 牛栢葉 鴨血 豬皮⋯ 真係揀左好多🫣其中豬皮最特別 真係原塊豬皮 處理得幾乾淨 同埋經過調味仲燒過下 食落甜甜地 新張優惠野飲有特價 普通野飲買一送一 好抵飲 一人叫左杯凍檸茶 仲可以揀茶底濃啲😆
玩飽見到間新開邊爐🫕 一人一鍋小火鍋🍲 一於去試下

火鍋套餐有10款 雖然有預設湯底 不過都可以轉返鍾意既湯底

2023-04-15 29 浏览
平時通常都係食港式/台式火鍋,韓式火鍋真係第一次🤣。依間火鍋店主打一人火鍋,啲火鍋配料擺得好靚🤩🤩。日本和牛一定要叫😍,依個價錢食到依個質素嘅和牛真係好抵食,和牛油脂分布均勻,唔會太肥膩👍🏻。黑毛豬腩肉都唔錯,雖然肥膏多左少少,但厚薄適中,食落好有咬口🤤🤤。烏冬係隨湯底附送,好彈牙😋😋。雞肉好嫩滑,我好少係餐廳食到咁嫩滑嘅雞肉🤣。仲要雞皮唔會太厚,食落啖啖肉。下次再黎應該會試佢個花膠湯底,今次見friend嗰花膠湯底好足料,會食到兩塊花膠😌。🍽番茄龍蝦湯底:HK $138 / 份🍽️北海道黑毛A4和牛: HK $160/150g🍽️澳洲M6-M9和牛: HK $148/150g🍽️黑毛豬腩肉:HK $55/份🍽️豬頸肉:HK $38/份🍽️安格斯牛柳粒: HK $68/份

烏冬係隨湯底附送,好彈牙😋😋。

🍽番茄龍蝦湯底:HK $138 / 份
🍽️北海道黑毛A4和牛: HK $160/150g
🍽️澳洲M6-M9和牛: HK $148/150g
🍽️黑毛豬腩肉:HK $55/份
🍽️豬頸肉:HK $38/份
🍽️安格斯牛柳粒: HK $68/份
2023-04-13 30 浏览
同朋友行完黃埔架船唔知食乜好,就係附近行下,見到有間新開既火鍋小店都幾骨子,就拿拿聲入去坐底,入面裝潢都唔錯,坐得都舒服。打邊爐個精髓一定係個汁醬,佢地有個自助區,可以自由配搭鍾意既口味調味料,另外都有白飯米粉任食任拎,拎完汁醬之後坐返埋位叫餸,佢最好既係一人一鍋,吾洗就其他人既口味,配料可以叫小份,鍾意食咩都可以叫,唔怕浪費。今日我ORDER左一款叫「勤勤力力」既套餐同四川麻辣湯底,我叫左香港人最鐘意食既鵝腸、牛扒葉、響鈴、牛丸、帶子再加一些配料,以為D配料會好細份所以叫左個烏冬。首先黎既係「勤勤力力」套餐搭配的日式壽喜燒湯味道甜甜地非常入味呢個套餐D肉會擺左係條橋到,賣相不錯橋上面有A4黑毛和牛, 安格斯牛, 牛五花, 牛橫隔膜及牛舌。雖然唔係入口即溶既級別, 但牛味都非常濃郁~ 另外四川麻辣湯底辣感都十足,夠哂惹味到最後炸魚皮係推介既, 非常酥脆而且無油味另外烏冬亦非常出色, 口感幼滑, 煙韌彈牙 ,正! 有機會一定會返去在食過。

呢個套餐D肉會擺左係條橋到,賣相不錯

雖然唔係入口即溶既級別, 但牛味都非常濃郁~
另外四川麻辣湯底辣感都十足,夠哂惹味
2023-04-09 39 浏览
打邊爐成日都要做晒成班人食一個湯底,好唔爽大食妹鍾意食嘅人打邊爐,自己揀返自己嘅鍾意湯底,獨食其實仲開心去開黃埔,有間新開嘅大戶川。小火鍋,一樣火鍋都係百零蚊,任食米線白飯,一定夠飽嘻嘻哈哈壽喜燒湯底想健康啲可以揀壽喜燒湯底,清清甜甜低卡路里每款配料嘅份量都唔係好多,可以試多幾款豬腩片爽口,雞肉無雪味,質素唔錯自自然然沙巴魚魚湯湯底沙巴魚湯底白色好鮮甜,無咩腥味雲吞細細粒勁Cutie 抹茶紅豆雪花冰 $38以為咁的價錢應該細細份,點知都可以share 食紅豆勁多仲要起沙,連埋雪榚食好正
打邊爐成日都要做晒成班人食一個湯底,好唔爽
嘻嘻哈哈壽喜燒湯底
想健康啲可以揀壽喜燒湯底,清清甜甜低卡路里

每款配料嘅份量都唔係好多,可以試多幾款
豬腩片爽口,雞肉無雪味,質素唔錯
自自然然沙巴魚魚湯湯底
沙巴魚湯底白色好鮮甜,無咩腥味

雲吞細細粒勁Cutie

抹茶紅豆雪花冰 $38
以為咁的價錢應該細細份,點知都可以share 食
紅豆勁多仲要起沙,連埋雪榚食好正
今日去咗黃埔嘅新餐廳「大戶川·小火鍋」,係間CP值好高嘅一人一鍋專門店🔥,我和朋友叫咗「勤勤力力」和「嘻嘻哈哈」套餐,仲食埋超正嘅雪花冰🍨,勁滿足😍🔸️「勤勤力力」套餐 🐄🐄🐄🐄🐄 $198/一份呢嗰套餐非常吸睛,用一座橋擺放著5款牛肉🐄:A4北海道黑毛和牛、牛橫隔膜、安格斯肥牛、牛舌及牛五花,配日式壽喜燒湯底,仲包咗泡菜、烏冬和一份生菜🥬。A4北海道黑毛和牛正係好正🐄,口感嫩滑、入口即溶,好食到我追加咗半份呀😍。牛橫隔膜好重牛味,唔會太肥,我好仲意,其他幾款牛都好好食呀。🔸️「嘻嘻哈哈」套餐 🐄🐖🐥套餐 $138/一份有安格斯肥牛、黑毛豬腩片、滑雞肉、雲吞、栗米和雞脾菇😍,六款餸入面,黑毛豬腩片🐖係最有驚喜,好滑好爽,有黑毛豬嘅脂香。呢個套餐同樣包咗泡菜和烏冬,本身係配蕃茄龍蝦湯,但可以免費轉花膠湯😍,入面有好大舊花膠,真係好滋補。🔸️芒果糯米糍3.6牛乳雪花冰🍋🍨 $48必食推介❗️哩嗰雪花冰超高質,啲冰好幼細好滑🥰,配埋芒果雪糕🍋、芒果糯米糍🍋和芒果🍋,真係好正,平時甜品店雪花冰都差唔多100蚊一份,呢度$48真係好抵。🔸️奶醬牛角窩夫 $29即叫即製,食落好香脆呀。🔸️凍朱古力咖啡&凍榛子

🔸️「勤勤力力」套餐 🐄🐄🐄🐄🐄 $198/一份

🔸️「嘻嘻哈哈」套餐 🐄🐖🐥套餐 $138/一份

🔸️芒果糯米糍3.6牛乳雪花冰🍋🍨 $48

🔸️奶醬牛角窩夫 $29
即叫即製,食落好香脆呀。

🔸️凍朱古力咖啡&凍榛子咖啡
(7折&買一送一 :total $24.9)

2023-04-05 29 浏览
放假🏖四圍逛,又到搵食時段,經過#紅磡 #黃埔天地 #聚寶坊,見呢間大戶川•小火鍋,一人一鍋打邊爐,湯底選擇多又特別,有老友想食嘅薑母鴨, 便進入開餐囉☺️。餐廳燈光微暗幾有氣氛,全部座位都是卡位設計,坐得舒服😌又寬敞。點餐後便到左自助區取醬料,原來呢度的米線🍜同白飯可任食。我點左☺️嘻嘻哈哈套餐,配上花膠湯,個湯底都唔錯,濃郁飲落帶膠質重,湯內有花膠、雞件同菇菌。套餐有牛味重的安格斯肥牛,爽口黑毛豬腩片,滑溜的滑雞肉, 迷你雲吞, 爽甜野的栗米同埋雞脾菇。套餐己包泡菜及煙韌彈牙烏冬。老友則點了喜氣洋洋套餐,配了薑母鴨,飲左啖湯都幾清甜。套餐有羊肉片,安格斯肥牛,雲吞、鴨血、白柏葉同粟米🌽。套餐同樣包泡菜及 煙韌彈牙烏冬。我地仲叫多咗半份A4 黑毛和牛、羊肉、廣島蠔、魚片、皇帝菜同2隻雞蛋,款款食材都新鮮可口,份量剛好。指定飲品可享買一送一優惠,但我地想啤啤佢,故點了啤酒🍻囉。餐廳好好👍,不收加一服務費。

原來呢度的米線🍜同白飯可任食。

套餐己包泡菜及煙韌彈牙烏冬。

套餐同樣包泡菜及 煙韌彈牙烏冬。

指定飲品可享買一送一優惠,但我地想啤啤佢,故點了啤酒🍻囉。
餐廳好好👍,不收加一服務費。
2023-04-05
2023-04-04 19 浏览
位於黃埔花園 裝潢中式古典風主打一人火鍋 預設多款套餐 跟一份泡菜及烏冬白飯米線任食 免收醬料費及加一服務費仲有機械人為你送餐(*ˊૢᵕˋૢ*)⸝⸝⸝⸝「結結實實」套餐|𝟵𝟴共有十款湯底 呢個餐揀咗四川麻辣湯另外仲有老壇酸菜魚湯、薑母鴨湯、泰式冬陰公湯、大戶豬骨湯、花膠湯、蕃茄龍蝦湯、韓國麵豉湯、無激素地活在沙巴島魚湯配料包括時令魚片、滑牛、滑豬、木耳、蓮藕、牛丸不得不提牛丸食得出係X興牛丸 特別彈牙多汁(*σ´∀`)σ⸝⸝⸝⸝「勤勤力力」套餐|𝟭𝟵𝟴湯底為日式壽喜燒湯 甜甜地同牛肉非常夾A4黑毛和牛、安格斯肥牛、牛五花、橫牛隔膜、牛舌作為牛魔王不能錯過 一次過食哂五個部位當中A4黑毛和牛油脂感十足 而且牛味好濃( ◡̉̈ )⸝⸝⸝⸝另設多款配料可以追加 可選半份/一份海鮮、肉類、菇類、丸餃類、腸肚類、蔬菜由$10-160不等 重點每樣嗌半份 咁就可以試多幾款( ੭ ̇ᗜ ̇ )੭
位於黃埔花園 裝潢中式古典風
主打一人火鍋 預設多款套餐 跟一份泡菜及烏冬
白飯米線任食 免收醬料費及加一服務費
仲有機械人為你送餐(*ˊૢᵕˋૢ*)

「結結實實」套餐|𝟵𝟴
共有十款湯底 呢個餐揀咗四川麻辣湯
另外仲有老壇酸菜魚湯、薑母鴨湯、
泰式冬陰公湯、大戶豬骨湯、花膠湯、
蕃茄龍蝦湯、韓國麵豉湯、
無激素地活在沙巴島魚湯
配料包括時令魚片、滑牛、滑豬、木耳、蓮藕、牛丸
不得不提牛丸食得出係X興牛丸 特別彈牙多汁(*σ´∀`)σ

「勤勤力力」套餐|𝟭𝟵𝟴
湯底為日式壽喜燒湯 甜甜地同牛肉非常夾
A4黑毛和牛、安格斯肥牛、牛五花、
橫牛隔膜、牛舌
作為牛魔王不能錯過 一次過食哂五個部位
當中A4黑毛和牛油脂感十足 而且牛味好濃( ◡̉̈ )

另設多款配料可以追加 可選半份/一份
海鮮、肉類、菇類、丸餃類、腸肚類、蔬菜
由$10-160不等
重點每樣嗌半份 咁就可以試多幾款( ੭ ̇ᗜ ̇ )੭

2023-03-29 34 浏览
🍃二人烚下烚下食火鍋先紅磡黃埔天地大戶川火鍋🫕最喜歡一人一鍋😁開開心心花膠湯一人份$148 湯底有雞同花膠 羊肚菌, 火鍋配料有芋片豆卜炸魚皮粟米牛肉, 烏冬,仲有泡菜做前菜 👍一人份量剛剛好 ,唔夠飽嘅話仲有無限添加米線🥩A4和牛肉質鬆化🦐蝦滑好有蝦味仲有蝦粒🥦 多款菜任揀🦪 廣島蠔新鮮🥢除咗餐另外可以單點 可以揀半份或者一份,唔會浪費價錢仲好抵🥘牛丸貢丸芝士腸都係打邊爐嘅基本🥤兩杯凍檸茶,飲品買一送一🍻追加韓國啤酒第一次飲呢隻牌子幾清甜🌟 一人一鍋🌟 下午230-1700 有7折優惠🌟 客戶服務好好禮貌
🍃二人烚下烚下食火鍋

🌟 一人一鍋
🌟 下午230-1700 有7折優惠
🌟 客戶服務好好禮貌
2023-03-23 30 浏览
呢間新開火鍋主打一人一鍋一人叫一個套餐 再散叫想食嘅料share就啱啱好每個套餐除咗配料 仲包咗泡菜同烏冬自助吧仲有飯同米線任食價錢合理 當日都有唔少人一個人嚟食花膠湯入面好足料 除咗有兩大舊花膠仲有一件好滑嘅雞髀肉 同好多條松茸飲湯嗰陣會有骨膠原嗰種黏口 真材實料 正壽喜燒湯好清甜 食到最後都唔會有好滯好口渴嘅感覺 「勤勤力力」套餐呢個係呢間火鍋嘅名物 條橋打卡一流包括A4 黑毛和牛 安格斯肥牛 牛五花 牛橫隔膜 牛舌每一款肉質都唔錯 量都夠多 啱晒食肉獸最特別係好少食到嘅橫隔膜 有咬口 油脂又唔會太多「嘻嘻哈哈」套餐有安格斯牛肉 黑毛豬腩片 滑雞肉 雲吞 粟米 雞髀菇每種料都好高質 特別係黑毛豬腩片 唔太肥好爽口安格斯牛肉油花好靚 滑雞淥耐咗都唔會鞋 好食另外散叫咗一啲配料同菜 值得一提嘅係羊肉片叫咗半份都有五塊 好抵食羊肉味好出 淥到個湯都有陣羊肉味中意食羊嘅朋友唔好錯過藍柑麝香葡萄梳打 玫瑰荔枝梳打飲品做緊新張七折優惠 好大杯 冇諗到係倒插梳打lemonade底用咗香港好少見嘅J Gasco Lemonade再加上唔同嘅水果調味 唔會太甜 好清新 打邊爐消滯一流奶油芒果牛角包窩
呢間新開火鍋主打一人一鍋

冰火撞埋一齊口感好豐富

特別要提下呢間火鍋店有上菜機械人
一邊行會講唔該借借 好得意呀
2023-03-22 40 浏览
細細聲講,有冇試過一個人唔知食乜?一人火鍋真係唔錯!這間黃埔新開不久的火鍋店的套餐相宜,單單湯底選擇都有九款,養生之選必試花膠雞同埋薑母鴨,鍾意食辣,可以試吓冬陰功或者麻辣湯底 ,人均$60-70已經有齊火銅鍋底及不同配料,一人之境都唔怕尷尬勤勤力力 日本壽喜燒湯底 $168肉食系女子最愛,A4和牛油香十足,牛五花及安格斯質素都唔差,總共有五款牛肉,啖啖肉好滿足,而且醬料區沒有另外收費,亦有白飯任裝,變相慳咗唔少錢,非常加分結結實實 四川麻辣湯底 $78最愛四川麻辣鍋,套餐已經包含魚片、滑牛、滑豬等等,加埋贈送的泡菜及稻庭烏冬,我們後來又單點了「滑雞件」,份量非常多,而且就算煮得耐也不會靭,只係$35非常推介,差點吃不完一般一人火鍋店都唔會特別準備甜品,甜品係第二個胃,膽粗粗試吓芒果牛乳雪花冰,質素都不錯,就算我們兩個人吃都好足夠*如果想飲嘢,記得試吓佢哋嘅凍檸茶,茶底唔錯我覺得比起好多茶餐廳好飲,買一送一抵!—————————————————大戶川·小火鍋 (紅磡)紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #h

勤勤力力 日本壽喜燒湯底 $168

結結實實 四川麻辣湯底 $78

一般一人火鍋店都唔會特別準備甜品甜品係第二個胃,膽粗粗試吓芒果牛乳雪花冰,質素都不錯,就算我們兩個人吃都好足夠

—————————————————

大戶川·小火鍋 (紅磡)
紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #lunch #黃埔美食
___
🥇Follow @eathkgirls
# eathkgirls
2023-03-21 49 浏览
說實話我真係無expect過係咁嘅質素,真心係Crazy地抵食!地點有啲啲難搵,建議大家入商場然後問人,會快好多。店員話係新開張,所以都有唔少優惠,如買一送一咖啡(仲有埋7折),同埋叫套餐送烏冬泡菜。門面其實就得兩位侍應,但基本上都係電話落單,佢仲有個小機械人送餐,所以都無乜問題。啲set名好鬼過癮,我兩條友叫左一個「勤勤力力」同「正正經經」(湯底可以任轉)我同係講,個「勤勤力力」係意想不到嘅高質。A4黑毛和牛好出色,紅肉同脂肪比例一睇就知會係好好食,安格斯牛牛亦非常好食,牛隔膜極重牛味!正!「正正經經」feat 四川麻辣湯底表現亦不錯,個人覺得叫呢個多海鮮嘅餐應該配麻辣湯底,魚片&魷魚同蝦同個湯味好 match,魚片頭就正常發揮嘅,響玲食個時要小心啲花椒 lol 啲野食嘅 presentation 係好 ig-able,六格盒盒,仲有個牛牛橋,一上檯就想瘋狂 story lol 出面仲有熱飯米線任食,唔驚唔夠飽。另一半講笑話,其實叫一個湯(約$30-40)然後狂碌米線都幾開心,我內心表示認同 LOL 不過啲牛牛真係好應該要試!!真心推!!仲有甜品又係 crazy,牛角飽 waffle

地點有啲啲難搵,建議大家入商場然後問人,會快好多。

仲有甜品又係 crazy,牛角飽 waffle 加一大球雪糕,邪惡又好食之選!

最後想讚一讚個兩杯咖啡,我以為買一送一應該係頹貨,點知原來都係咁有誠意,有 cream cream 有唂古粉,絕對係有心絲之作!
2023-03-18
午餐
今日嚟到黃埔呢間韓式火鍋店🍲🍲呢到環境都幾舒適🫶🏻座位多而寬敞,使人感到非常放鬆。餐廳的特色之一是火鍋湯底有9款,各有獨特的風味,可供顧客選擇🤤同埋~配料和餐點都可以選擇要半份🤤🤤覺得好好👍🏽唔怕食唔晒🤣下午茶時段仲有7折優惠,員工也非常友善,讓人感到非常舒服。「勤勤力力」壽喜燒湯底非常濃郁,味道非常香,非常適合喜歡日式風味的人💕A4黑毛和牛的肉質非常鮮嫩,口感十分柔軟,肉汁滿溢。安格斯肥牛和牛五花的肉質也十分優良,口感豐富,入口即化。橫牛隔膜和牛舌的肉質也非常優良,口感十分鮮嫩,味道非常好👍🏽讓人回味無窮。🍀嘻嘻哈哈花膠雞湯底非常清淡,口感非常柔軟😆安格斯肥牛和黑毛豬腩片的肉質鮮嫩,肥瘦適中,味道非常好。滑雞肉十分入味😆其他配料都好豐富凍檸檬茶而家做緊優惠7折再買一送一😆好抵!味道清新,酸酸甜甜的味道讓人感到非常愉悅🤣蝦滑口感十分彈牙,味道非常好,仲有原隻蝦🔥🔥炸魚皮口感非常酥脆可口,味道非常好💕牛橫隔膜肉質幾好💕忍唔住再encore!口感十分鮮嫩☁️☁️晚市時段提供的甜品非常豐富,各種口味都有,讓人難以抉擇🥹🥹我地叫咗抹茶🍵棉棉冰同芒果牛角包窩夫🥐🤤🤤

「勤勤力力」

嘻嘻哈哈

凍檸檬茶

蝦滑
口感十分彈牙,味道非常好,仲有原隻蝦🔥🔥

炸魚皮
口感非常酥脆可口,味道非常好💕

牛橫隔膜
肉質幾好💕忍唔住再encore!口感十分鮮嫩☁️☁️

晚市時段提供的甜品非常豐富,各種口味都有,讓人難以抉擇🥹🥹

我地叫咗抹茶🍵棉棉冰同芒果牛角包窩夫🥐🤤🤤
2023-03-20 17 浏览
昨晚一行九人6:30入座晚膳。雖然要分開坐,因為佢啲火鍋爐set死咗喺啲四人 / 二人枱上面。但係都無阻我哋食得開開心心。食物質素唔錯價錢便宜,湯底多選擇。醬料站係自助,白飯任裝。另外俾錢加咗和牛$80半份,份量不錯,牛肉幾靚好好味 (終於加咗3, 4份)。所有餐點都有半份叫,可以自私食;又不用浪費。湯底好多選擇麻辣又有,尋日我哋幾個人都叫咗花膠雞湯。另外又有 sukiyaki湯底諸如此類。人手雖然少咗啲目測有三位。但係每一個都好好服務笑容滿面同埋好落力。近期少有!一定會再去。

2023-03-19
庆祝纪念