2011-06-07 157 浏览
首先.我一向都唔多打食評..不過今次真係忍唔住..太過份喇..話說..其實我一向去大埔搞BBQ PARTY 都係去衣間野..因為覺得佢D 野食都叫算係咁...唔太差~因自家BBQ 想追加多D食物...所以幫親係位於大埔街市對面既總店..其實都係賣緊同樣野食..今次我只係買左4樣肉食,包括: 牛仔柳 ~ 佢自稱係招牌菜;....衣個牛仔柳....真係太過份喇...超級味精.罪狀1. 味精太過份..出得衣D 地方買野食..話冇味道都冇咩可能..但今次真係太過份...完全係成舊味精食落口...食到條利係有D 痳哂既感覺...吞左一啖之後..即刻已經乾到飲左成杯可樂...我記得我2010 年聖誕節O黎BBQ..都冇咁誇張架~以前成日食都唔覺得佢有D 咩...但今次太恐怖... 罪狀2. 佢係好軟..軟到唔知點解咁過份.. O個D 梳肉粉(拿) 到牛唔似牛. 叉燒粒 ~ 不過不失...係叫十分正常既一個.....有味精..但冇牛仔柳咁過份...食得到落個肚到.... 咖哩魷魚 ~ 同牛仔柳差唔多咁差......不過都仲可以食一啖....(牛仔柳基本上係一啖都唔可以食) 一口羊粒 ~

今次我只係買左4樣肉食,包括:

一口羊粒 ~ 我冇食...同行既人話勁味精...(我冇食係因為我已經食左一啖牛...冇哂心機再試)

總結..我對燒烤王真係失望到不得了...結果O係佢到追加既野食左一蕭之後我地全部冇人食...到底D 味精係唔係唔洗錢可以任落呢....我肯定..我以後都唔會再去..

後記...BBQ 後第二天..我再打去燒烤王門市到同佢講D 野食太太太重手...點知只係等到AR 姐回應...>>我同公司反映下LA~睇你都唔會落番O黎換架啦....<< 唉.....灰爆..!!
2011-06-05
外卖自取
  • 味精
2011-04-25 75 浏览
食物質素...可接受!不過由於假期開係,太混亂......完全冇人理你,你搵到個爐..排一個鐘攞食物,再排半小時取食物...好彩朋友一早排野飲...如果唔係...2個鐘都燒唔到!!取食物處得一個人分發...可接受太多人不夠人手...但接受唔到亞姐唔識字,唔叫號數,由你地自己企你度唔知做乜....呢間野一定冇下次!!
食物質素...可接受!

不過由於假期開係,太混亂......

取食物處得一個人分發...可接受太多人不夠人手...

呢間野一定冇下次!!
2011-04-24
等候时间
120 分钟 (堂食)
2011-04-13 57 浏览
都幾方便, 起碼要用到要食到既都提供到, 味道都可以接受啦~ 唔要求太高的話~~~ 果邊個洗手間唔係太CLEAN~ 不過如果想BBQ又唔想太麻煩的話~ 呢到都係一個唔錯既CHOOSE~~!! 一大班朋友去既話都唔錯~
果邊個洗手間唔係太CLEAN~
一大班朋友去既話都唔錯~
2011-01-03 127 浏览
十二月十二日 (星期日)不消兩個小時,我們已從大埔駕進大美督來到大美督,交還單車,當然要醫醫肚天氣寒冷,最好不過是來個BBQ我們巴別橋的經驗很淺,由經驗豐富的同事引路,到了大尾篤燒烤王這裡提供半自助型式的燒烤體驗除開爐費外,有多款不同份量的套餐供選購若女仔較多時,可以選擇比人數少的套餐,因為我們七人去點了六人餐都吃不完食物方面,都是最普通的廚師腸,丸,雞扒,豬扒等等食物都經過醃製,一烤即食因流轉快,食物尚算新鮮而且環境優閒,是一個理想的聚會地方臨走前才聽到麻雀聲,大遲了!!!
十二月十二日 (星期日)

不消兩個小時,我們已從大埔駕進大美督
來到大美督,交還單車,當然要醫醫肚
天氣寒冷,最好不過是來個BBQ

這裡提供半自助型式的燒烤體驗

除開爐費外,有多款不同份量的套餐供選購
若女仔較多時,可以選擇比人數少的套餐,
因為我們七人去點了六人餐都吃不完

食物方面,都是最普通的廚師腸,丸,雞扒,豬扒等等
食物都經過醃製,一烤即食

因流轉快,食物尚算新鮮
而且環境優閒,是一個理想的聚會地方
臨走前才聽到麻雀聲,大遲了!!!
2010-12-12
2010-12-27 30 浏览
X'mas 成家人一齊去 BBQ, 去到先知冇得任燒 原來任燒只限星期一至五一行7人唯有買6人餐, 因為其中一位為素食者 腸仔 2 包 太多 雜丸 都好多下 太多獅子狗 豬扒 由於太厚得 3-4件 唔夠分 雞翼 得8 隻 又係唔夠分 叉燒粒 最好味 份量ok 加哩尤魚 好好spicy 方包 一包 夠大塊 個餐仲有其他食物, 不過都係普通o個到好就係蔬菜係可以自已帶我地自已都帶左d 玉米, 番薯係個到買就好貴Lee 個燒烤場都係去一次就算個洗手間真係慘不忍睹服務普通, 想雪個蛋糕都冇位好彩天氣夠凍jer~
X'mas 成家人一齊去 BBQ, 去到先知冇得任燒

原來任燒只限星期一至五

雞翼 得8 隻 又係唔夠分

叉燒粒 最好味 份量ok

加哩尤魚 好好spicy

方包 一包 夠大塊

個餐仲有其他食物, 不過都係普通
o個到好就係蔬菜係可以自已帶
我地自已都帶左d 玉米, 番薯
係個到買就好貴

Lee 個燒烤場都係去一次就算
個洗手間真係慘不忍睹

服務普通, 想雪個蛋糕都冇位
好彩天氣夠凍jer~
2010-12-25
2010-10-24 28 浏览
我最滿意既燒烤場,食材多原化、多選擇,醃肉新鮮又好味,地方寬倘開揚又夠大,有電視有燈有風扇有音樂。服務都幾好,但仍有好大改善空間。而最差最差係洗手間,惡劣程度屬地獄撒旦級,閒日都免強接受到,但大時大節假日多客既時候真係慘不忍睹,直程唔敢去洗手間,衞生情況實在太恐怖 ﹗見樓下位朋友話交通唔方便,我覺無問題喎,係大埔火車站有小巴有巴士到架喎 ~ 仲會途經大埔墟、舊墟同大埔中心添,就算的士都係 HKD50-70,五個人搭都係每人十幾蚊乍喎。本人係大埔友,所以咁多年都經常黎,同麥師父老闆都幾念熟,所以好多時攞位、攞野食都方便啲 ~ 今次黎,又見擴充左,又多左一大遍燒烤地方喇,但係個小農場最終都要拆掉。地方開揚又夠晒大,雖然望唔到海,但都算係海邊啦,行落沙漢仲可以挖沙蜆添 ~今日未見爆場,可能因為聽日好多人都要返工啦,天公做美,無落雨仲睇到月光添。食飽既餘興節目就係玩煙花同放孔明燈囉 ~ 今日星期日無任食,只可以叫套餐,其實叫套餐最抵食,再加啲散叫已經飽到食唔落,會剩好多野。對上幾個月搞左次廿幾人燒烤,散叫洗左 HKD2400,仲未計飲品喎,啲野多到燒多次廿幾人都可以呀,好浪費 ~ 之後計返,其

今日未見爆場,可能因為聽日好多人都要返工啦,天公做美,無落雨仲睇到月光添。食飽既餘興節目就係玩煙花同放孔明燈囉 ~ 今日星期日無任食,只可以叫套餐,其實叫套餐最抵食,再加啲散叫已經飽到食唔落,會剩好多野。對上幾個月搞左次廿幾人燒烤,散叫洗左 HKD2400,仲未計飲品喎,啲野多到燒多次廿幾人都可以呀,好浪費 ~ 之後計返,其實 12 人餐再加少少野已經夠喇 ~

回歸正傳,請野食喇,試過港九新界咁多間燒烤場,元朗、屯門、西貢、馬鞍山、石澳、淺水淺、等等,始終都係依度最好食、新鮮,醃得入味 ﹗燒烤技巧、烹調技術個個都唔同,所以味道、口感因人而宜 ~

沙嗲白鱔柳 ( 必食 ),好肥美、啖啖肉、新鮮嫰滑
沙嗲牛仔柳 ( 必食 ),肉味濃、嫩口、棉滑
沙嗲魷魚翼 ( 必食 ),爽口彈牙、味鮮
香草羊架 ( 必食 ),肉味濃、微騷香口
乳鴿 ( 必食 ),滷水入味、肉質嫰滑
蜜餞叉燒粒 ( 必食 ),肥瘦適中、口感彈牙有趙口、香甜美味
金沙骨 ( 必食 ),味道跟叉燒粒差不多,香甜美味,但要好有耐性同心機先燒得好
牛扒,肉味濃,但有啲靭喇
燒乳豬,要預訂,到時有專人即場堂燒乳豬,轉足個幾兩個鐘架,但時好時壞,有時皮脆肉嫰,有時隻豬仔肥到無人有,啖啖肥膏
麻辣雞中翼 ( 新出 ),朋友們好喜歡,搶住食,但我對麻辣不感興趣,雖然我無辣不歡
孜然雞中翼 ( 新出 ),味道香濃,好味,點都要試試
咖喱雞中翼,咖喱味濃,港式味道,醃得入味,我鍾意
乳香雞中翼,即南乳醬,好香
黑椒雞中翼,黑椒香,不太辣
蒜香雞全翼,要花長時間燒,味道唔錯
雞扒,非常嫰滑啖啖肉
雞腎,夠晒爽口
蒜香豬扒,濃郁豬肉味,肉豐盈,好味
多春魚,新鮮無霉肉,而且肉質仍有彈性
雞肉腸、芝士腸、玫瑰大紅腸、芝心丸、牛丸、貢丸、墨魚丸、龍蝦丸、炸魚蛋、獅子狗,唔洗醃既即食野,無特別
燴蕃著、牛油粟米、牛油蒜蓉金菇,好好味
烤棉花糖,飯後甜品

2010-09-23
  • 鱔柳、牛柳、乳鴿、叉燒粒
2010-10-11 14 浏览
昨日同屋企人入大埔bbq! 好彩有van仔車我地入黎.如果唔係呢到交通都幾唔方便下......星期日,都見到好多人..個場都幾爆!星期6,日無任食,所以我地散叫.墨魚丸,芝心丸,腸仔等呢d最普通野.所以都無話好味唔好味.野飲偵錢好公道..都係around $6罐!推介ga國食有3樣!!1>叉燒 !!! 真係超好味!!!! 好入味!!!而且燒完之後又唔係好dry, 仲好有肉汁!!!!正!!!!佢仲切埋1粒粒咁方便"吉"又方便食!2>雞wing !! 仲幾種口味選擇! 但我就覺得黑椒最好味!!!! 燒得好香而且食完之後唔會覺得重味精唔會覺得極口渴!!最後,3 > 係面包!!!! 唔好睇少佢!!! 我地第1round買唔到因為賣哂...之後第2round黎先買到!!! 見到周圍好多人買.. 佢個brand叫味思, 係深圳個邊落黎,但真係好好味超軟熟!!! 加埋蜜蜂燒1燒, 食落又甜又好味!! 真係very good! 食哂成包都無問題!!有機會會再返黎食3寶xdddddpsss, 個到有煙花賣!!! 玩下又幾好feel!!!! 不過煙花好短暫.....
昨日同屋企人入大埔bbq! 好彩有van仔車我地入黎.
如果唔係呢到交通都幾唔方便下......

星期日,都見到好多人..個場都幾爆!
星期6,日無任食,所以我地散叫.
墨魚丸,芝心丸,腸仔等呢d最普通野.
所以都無話好味唔好味.

野飲偵錢好公道..都係around $6罐!

推介ga國食有3樣!!

佢仲切埋1粒粒咁方便"吉"又方便食!

有機會會再返黎食3寶xddddd

2010-08-23 15 浏览
成班同學好耐冇見,約埋一齊出來攪個燒烤party朋友知道大尾篤有60蚊任燒,而大家都有私家的單車所以就一起踏單車,當烤前熱身運動!!環境幾清靜,特別是夜晚=0=店主養左幾隻大狗,非常聽話成班友選左個最尾排的爐,之後工作人員同你開爐食物種類都幾多下,我覺得最唔好食魷魚,最好味的係叉燒燒好左同出面的蜜汁叉燒一樣味道,醃得很好有隻芝士丸好好味,燒到d汁爆出來,里面的芝士好香食到好漏,要成日飲水,而且個度的水偏貴......覺得呢度唔好建議自備大大量水
成班同學好耐冇見,約埋一齊出來攪個燒烤party

朋友知道大尾篤有60蚊任燒,而大家都有私家的單車
所以就一起踏單車,當烤前熱身運動!!

環境幾清靜,特別是夜晚=0=
店主養左幾隻大狗,非常聽話

成班友選左個最尾排的爐,之後工作人員同你開爐
食物種類都幾多下,我覺得最唔好食魷魚,最好味的係叉燒
燒好左同出面的蜜汁叉燒一樣味道,醃得很好

有隻芝士丸好好味,燒到d汁爆出來,里面的芝士好香
建議自備大大量水
2010-06-29 15 浏览
來呢度bbq係好地方...我同4個朋友一齊踏單車來...點知落大雨0.0 順便來bbq...個日風涼水冷,真係好正,星期一至星期五,可以任食,每人都係60蚊+30蚊開爐費+每人一支6蚊的野飲...覺得好抵食^^食物方面都算幾齊全,不過唔鐘意食物放係膠盤上,感覺好污穢!!食物是醃得好好的...覺得雞全翼唔係好甜,其他的食物都很好味!
2010-06-21 11 浏览
58~ 一位~ 好抵~ 個晚又食左好多野~~~~呢隻黃金雞翼~ 10個正~個晚同細佬同佢女友~ 同埋佢地d 朋友一齊去 ~個晚玩得好開心~ 帶埋囡囡去~ 來緊summer會再去~
58~ 一位~ 好抵~
個晚又食左好多野~~~~

呢隻黃金雞翼~ 10個正~
個晚同細佬同佢女友~ 同埋佢地d 朋友一齊去 ~
個晚玩得好開心~ 帶埋囡囡去~
來緊summer會再去~
2010-05-14
2010-05-15 22 浏览
於勞動節踏單車後來這裡 BBQ同意其他食家說像 "難民"一樣子, 可是食物卻是不錯.這兒的人手安排很差. 人手不夠客人卻很多. 於是漫長的等待且要分開 3 個地方排隊.說實在, 如果不是友人們想在這兒吃..我一定放棄...因為太浪費時間...而且還要捱餓.1. 先要排隊買食物套餐. 人龍長達50 人以上, 都仍是只有1 位阿姐落單. 等了又等. 最差是沒有蔬菜...連粟米同蕃薯都沒有2. 排隊拿套餐的飲品. 又是等了又等..不過節奏總比落ORDER 快.3.最後令人火起的排隊拿食物 - 人人持票等分食物..幾十人等 2-3 個阿姐執食物...因為食物沒有預先分好...又是等了又等..而且是叫 NO. 不佑為何有些較後的 NO. 會先拿到食物... 最差是到我們的時候連麵包都沒有了..過份 !食物是分在膠盤上...真係十足"難民" FEEL.其實食物是醃得好的.無論是豬扒, 牛扒, 金沙骨都是相當入味. 鶢翼有辣有唔辣, 不錯.是日最好的是燒鱔..真的是好美味. 可是這種 "難民" FEEL 既BBQ...食物做得再好都假..因為太混亂..試過次沒有想再來的理由.
於勞動節踏單車後來這裡 BBQ
同意其他食家說像 "難民"一樣子, 可是食物卻是不錯.

3.最後令人火起的排隊拿食物
最差是到我們的時候連麵包都沒有了..過份 !

食物是分在膠盤上...真係十足"難民" FEEL.

其實食物是醃得好的.
是日最好的是燒鱔..真的是好美味.

燒鱔
金沙骨
2010-05-01
燒鱔
2010-05-09 10 浏览
踏單車到大尾篤,之後就來這兒bbq,因為當日是星期天,所以要點套餐。五人套餐,牛扒、豬扒、雞扒、咖喱魷魚翼每人一件,麵包一袋,腸仔、紅腸、芝士腸等比較多,雞中翼就一人兩隻,丸類也很少,如果把減少一半腸,用來換多些丸和雞翼,就平衡了。另外,每人送一碗飲品,加四元可以要樽裝。其實套餐以外的食物,也可以自行選擇,我們要了一包棉花糖($15)和一人多一支樽裝飲料(各$10)。扒類掩得不算入味,咖喱魷魚翼就很入味,最好吃就是叉燒。其實最重要還是自己慢慢的燒,把面層至香口,再加上蜜糖,很難會不好吃的。這樣BBQ 其實也很方便,不用自己起火,什麼也準備好,價格又相宜,難怪在這樣偏僻的地方,也會有這麼多人。最後,朋友們,在此謝過。

最後,朋友們,在此謝過。
多腸少丸少雞翼~扒就夠的
不用自己起爐~!!多方便
五人餐包什麼~自己看看LOR
2010-05-02
不用自己起爐~!!多方便
  • 自己燒的雞翼^^
(非会员)
2010-02-08 8 浏览
我住沙田, 得閒就幫襯燒烤王,因為一個字,好以前兩個人拍拖一定黎這裡燒野食,一定吾去其他燒烤場, 兩個人任食都係$135, 再加$30開爐費, 雖然星期六日沒有任食及一磅磅計,但係都係超抵!!仍然係大伙兒聚會嘅首選,其他燒烤場點同燒烤王比呀?!! 任食食物有: 咖喱魷魚翼, 黑椒牛, 蒜茸雞中翼, 洋蔥豬扒, 黑椒雞全翼, 山渣肉排, 多春魚,廚師腸仔, 脆皮芝士腸, 玫瑰紅腸, 爽口魚蛋, 墨魚丸, 彈牙牛丸, 黑椒牛丸, 貢丸,白麵包(牛油另買), 再加每人一樣飲品, 佢會比張飲品券你自己揀。 肉類全部都整得好好味, 好入味, 最愛魷魚翼, 我一個人起碼食8塊!! 就算排隊排一個鐘我都願意。
我住沙田, 得閒就幫襯燒烤王,因為一個字,好
仍然係大伙兒聚會嘅首選,其他燒烤場點同燒烤王比呀?!!

任食食物有:

2010-02-06
  • 白麵包
2009-12-29 15 浏览
我住大埔, 細細個就會去大尾篤燒野食, 大個咗嫌麻煩, 所以燒野食一定黎燒烤王!!以前唔駛收開爐費, 好鍾意兩個人拍拖拖黎燒野食, 兩個人任食都係$116, 超抵!!而家兩個人要都要收$135, 再加$30開爐費, 計落貴咗好多, 就少咗兩個人閒日去食, 但仍然係大伙兒聚會嘅首選!!我覺得任食最抵食, (但任食只有星期一至五供應)任食食物有: 咖喱魷魚翼, 黑椒牛仔扒, 蒜茸雞中翼, 洋蔥豬扒, 黑椒雞全翼, 山渣肉排, 多春魚,廚師腸仔, 脆皮芝士腸, 玫瑰紅腸, 爽口魚蛋, 墨魚丸, 彈牙牛丸, 黑椒牛丸, 貢丸,麵包, 再加每人一樣飲品, 佢會比張飲品券你自己揀, 加錢要啤酒汽水都得。 肉類全部都整得好好味, 好入味, 最愛魷魚翼, 我一個人起碼食4塊!!
但仍然係大伙兒聚會嘅首選!!
我覺得任食最抵食, (但任食只有星期一至五供應)
任食食物有:

2009-12-16 35 浏览
Hot, highly dense and poorly managed. We had to queue up for two hours for the food and another for the drinks. You are recommended to go there if your aim is not enjoying BBQ, but widening your life exposure by experiencing what's going on in African refugee camps. The only difference is that you have to pay.除非你有排隊成癮, 如果唔係我諗唔到理由點解你仲要去呢個地獄寥寥幾句都難洩我心頭的怒火

寥寥幾句都難洩我心頭的怒火

望不見盡頭既難民營人龍