2024-05-02
Woo……上星期同阿妹講起想去駱駝漆買嘢,咁自然就約埋食飯啦~佢話想食台灣嘢,我第一時間諗起 @1.01_ig ,我隔左好長時間無食了,好掛住🥰阿妹話未食過,仲好我可以直接發辦😌既然阿妹第一次食,我當然點晒佢哋嘅招牌食品!💢脆炸鮮奶卷拼古早芋泥二文治 壹.01 招牌經典小食,佢地既芋泥好滑又唔太甜,用餅乾夾住口感一脆一滑,每次都唔會錯過🫠鮮奶卷好香甜,一啖一口啱啱 好~💢邪惡蛋之戀(芋泥肉鬆脆皮蛋餅) 由於即係即製,佢每次都係壓軸登場😂蛋皮薄薄脆脆,芋泥加 肉鬆又係咸甜情侶配搭,佢暫時係最啱我口味既蛋餅!💢芒果魯肉飯平時我比較少點魯肉飯,因為脂肪含量相對較高,但壹.01依個係瘦瘦版,唔會好多脂肪位但又唔會食落鞋口,加上芒果既酸甜,令到唔會覺得好油膩,又係必點系列~~~💢台北夜市小食拼盤 上次我自己一個食怕食唔𠿪唔敢叫,今次有二個人就可以開心分享,鹽酥雞係細粒版本香脆唔太咸,佢既花枝丸本身就已經係好食,再輕輕一炸又再香口一點!台灣腸就阿妹喜歡多一點但好飽肚😂💢花雕雞翼 佢地用既雞翼相對都幾大隻,花雕味好夠唔會苦,喜歡酒香既朋友就不能錯過了!💢胚芽黑糖珍珠豆奶 😂其實我每次都係飲依杯
既然阿妹第一次食,我當然點晒佢哋嘅招牌食品!
💢脆炸鮮奶卷拼古早芋泥二文治
💢邪惡蛋之戀(芋泥肉鬆脆皮蛋餅)
💢芒果魯肉飯
💢台北夜市小食拼盤
💢花雕雞翼
💢胚芽黑糖珍珠豆奶
😂其實我每次都係飲依杯,唔好意思個人偏好😂
💢芝·紅茶
我就無飲到,不過阿妹話芝味濃又飲到紅茶香味~是不錯的!
* 真心CP值高,水準又夠穩定~希望大家多點支持香港用心製作既小店❤️❤️