2024-08-06
屋企人今日去觀塘買嘢,所以我就叫佢順便買外賣返屋企食,佢話見到呢間台灣餐廳坐滿客,亦有人排隊,所以想試一試,好彩外賣亦都好快,大概10分鐘已經有得拎。 2點半打後follow 社交平台仲有九折優惠,本身食物都唔貴,九折買仲更加抵,性價比好高,所以我哋叫咗好多嘢食。 熔岩蛋之戀 拉絲芝士火腿蛋餅食台灣菜,當然必食蛋餅,蛋餅外皮煎香,火腿同芝士亦係絕配,芝士融化在蛋餅中間,有拉絲,口感有層次。 脆炸鮮奶卷古早芋泥二文治呢度原來係兩款食物,鮮奶卷外層酥脆,裡邊係流心牛奶質感,很有驚喜。芋泥非常香口,綿綿質感。 我不是章魚燒外表像是竟魚燒,其實是炸章魚丸,炸得香脆,口感彈牙,很有心思。 香蔥紫菜魯肉飯魯肉非常香口,份量很多,軟嫩多汁,蔥花和紫菜混和更加滋味,拌飯一流。 手撕雞便當手撕雞有調味,很香口,而且雞肉嫩滑多汁,亦不會韌,吃這個更能吃到白飯的質素,白飯亦香口,軟硬適中。 爆珠馬蹄椰子水來台灣餐廳當然要點返台式飲品,這杯好像比較少見所以就揀了,而且有時覺得奶茶會比較飽,想飲啲清新嘅野,爆珠口感Q彈,爆開時增添層次感,馬蹄椰子水清甜而不膩。 睇佢地 社交平台呢間餐廳原來係由幾個20幾歲嘅年青
芋泥非常香口,綿綿質感。