2021-05-04 620 浏览
最近灣仔開左間專做外賣🥡的台灣菜🇹🇼, 不論小食定小菜🍴都超高性價比👍🏻,今晚就同大家一齊加下餸👻👉 二人台式三杯雞煲🐔必叫之選🙆🏻‍♀️外賣🥡會送埋個煲、支架同翻熱🔥用的燃料⛽️,超級貼心值得一讚❤️套餐包括左大大個三杯雞煲🐔、白飯🍚兩碗及飲品兩杯,超級豐富份量多到足夠三個人食😂主角三杯雞🐔風味超級獨特,雞肉細嫩軟滑🤤,醬汁同薑蔥非常香濃😍啱曬撈飯🍚👉 士林鹽酥雞(輕量版)雖然話係輕量版,但份量絕對唔細🤔雞肉炸到黃金香脆,絕對係性價比之選💯👉 獨家shake shake 薯條~黃金芝芝粉🧀Shake shake 薯條🍟就食得多,但有成13種味道選擇的大家有冇試過呢💁🏻‍♀️今次就一次過滿足我鹹蛋黃🥚、芝士🧀、同薯條🍟三個願望超正😎👉 酥炸花枝丸花枝x🦑係每次台灣夜市必食 ,不過冇咩驚喜🙊👉 樽仔奶茶️&樽仔鴛鴦☕套餐另加10蚊可以轉樽仔咖啡☕️/奶茶/鴛鴦,今次試兩款都好滑,推薦😋P.S▪️薄扶林分店:薄扶林置富南區廣場2樓FC1號舖▪️外賣包裝真係做得好又貼心👍🏻,雞煲🐔包埋翻熱工具超impressed😇

👉 二人台式三杯雞煲🐔

👉 士林鹽酥雞(輕量版)

👉 獨家shake shake 薯條~黃金芝芝粉🧀

👉 酥炸花枝丸
花枝x🦑係每次台灣夜市必食 ,不過冇咩驚喜🙊

👉 樽仔奶茶️&樽仔鴛鴦☕

P.S
▪️薄扶林分店:
薄扶林置富南區廣場2樓FC1號舖
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑____________👉 不專業食評🍽️.【D1 招牌古早味滷肉肉燥乾烏冬】 HK$52【T4 香酥雞扒古早肉燥便丼】 HK$56【MASTER蒜脆杏鮑菇】HK$33【士林鹽酥雞 - 輕量版】 HK$28【人氣地瓜薯條 / 楓糖芥末】 HK$27【士林樽仔奶茶】跟餐 +HK$10.(🐥) 食物真係幾驚喜!份量相當足料,一啲都唔吝嗇💕 味道亦抵讚!無論係飯/烏冬、肉燥、同雞嘅份量都好多!雞扒好Juicy,仲食到我哋超飽😋 推薦大家一定要嗌小食【MASTER蒜脆杏鮑菇】😍 勁好食、勁多汁!有別於平時餐廳/夜市嘅一粒一口杏鮑菇,呢間係一整片菇拎去炸,充份鎖住最多菇汁,好Juicy😋 雖然堂食位置只得2張枱,但由於整體CP值極高💯 吸引咗好多銅鑼灣/灣仔嘅打工仔外賣!值得一提,呢間嘅炸物小食嘅炸粉一啲都唔厚,唔會油膩👍 所以記得留肚try try佢地嘅小食啦!🐥總分評價:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)--- 食物:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)--- 性價比:⭐⭐⭐⭐⭐(5/
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️

【人氣地瓜薯條 / 楓糖芥末】 HK$27
【士林樽仔奶茶】跟餐 +HK$10
(🐥)
推薦大家一定要嗌小食【MASTER蒜脆杏鮑菇】😍

🐥總分評價:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 環境:⭐⭐⭐(3/5)
(👦)
 本身👦去到店舖入面,其實已經聞到好香嘅台灣滷肉飯味道😆😆 咁本身小店有好多唔同台式小食同選擇,👦係入面最有驚喜既係個台式滷肉🥰🥰
肉燥汁配飯/烏冬本來已經好好味👍👍 再加上配料嘅滷肉半肥瘦真係煮得好入味✨ 諗唔到食咩的話👦建議可以試下個滷肉飯先😚😚
另外抵讚嘅地方係餐廳食物份量都偏大份😄😄 價錢適中之餘味道又唔錯,cp值好高下👍 另外士林鹽酥雞都好誇張!明明已經係【輕量版】😂😂
但都非常有份量,而且唔係雞粒😳😳 係雞件黎😍😍

👦覺得最可惜嘅地方就係店舖堂食空間比較少,🧒入到去都見多數客人都係直接買外賣多😂😂 餐廳抽氣方面可以改善下,入面坐得耐的話會有覺得少少油煙味🙈🙈 但外賣就唔受影響!
👦總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 服務:⭐⭐⭐(3/5)
--- 環境:⭐⭐⭐(3/5)
____________
2021-05-03 39 浏览
士林·便丼達人 (帝城大廈) 網址:地址: 灣仔謝斐道313-323號帝城大廈地下A號舖====================每日過海由九龍到灣仔上班,忙碌工作中的小確幸便是外出用膳那一個鐘,品嚐不同餐廳美食$58 鹽酥雞古早肉燥飯絕對係必食經典,肉燥腍身好夾飯,而鹽酥雞炸得香口美味。養生連台灣人生完仔坐月都食架$68 麻油雞湯飯,配高麗菜,麻油味香湯頭濃郁,食完胃同身體都暖和。炸野忍唔到擔$28 紫薯芋餅,撈了紫薯同芋頭,好粉腍咬開紫色好搶眼,夾有紫薯架天然甜味,咬下清脆利落唔太油膩。$27 shake shake 地瓜條,地瓜營養高含豐富纖維,食落甜甜地,加上shake shake 粉,誇張到有成13款味,今次試左黃金芝士,甜甜鹹鹹好過癮。紙兜一盒一樣食物,放得整齊,又比全膠盒環保。公司係附近,下次買lunch 再食其他飯。
士林·便丼達人 (帝城大廈)

網址:
地址: 灣仔謝斐道313-323號帝城大廈地下A號舖
====================

紙兜一盒一樣食物,放得整齊,又比全膠盒環保。

公司係附近,下次買lunch 再食其他飯。
今晚同朋友係銅鑼灣行完街去左搵野食醫肚仔, 經過見到E間士林·便丼達人好多人買外賣, 而且價錢唔貴於是就入去試下!🌟士林樽仔凍鴛鴦咖啡香濃, 奶茶幼滑, 兩者味道融洽🌟二人台式三杯雞煲🐔🥘雞煲熱辣辣相當足料, 雞件好多而且啖啖肉, 非常惹味! 餐中包兩碗飯🍚, 小妹同朋友都追加左一碗肉燥試下, 味道唔錯而且唔太咸!🌟Master蒜脆杏鮑菇🍄杏鮑菇酥脆可口, 咬起嚟柔軟多汁有肉感🌟香蒜味台灣香腸台灣腸皮脆肉香帶微微蒜香

🌟士林樽仔凍鴛鴦
咖啡香濃, 奶茶幼滑, 兩者味道融洽

🌟二人台式三杯雞煲🐔🥘

🌟Master蒜脆杏鮑菇🍄
杏鮑菇酥脆可口, 咬起嚟柔軟多汁有肉感

🌟香蒜味台灣香腸
台灣腸皮脆肉香帶微微蒜香
2021-05-01
2021-05-01 35 浏览
主打一系列正宗台式便當🍱, 亦有拌麵供選擇! 台式便當款式多, 好多款式都想試呢! 即叫即製, 熱辣辣, 而且大大份, 好抵食!包裝密實, 好衛生, 外賣帶到返屋企仲係保持暖暖的。//二人台式三杯雞煲//即叫即炒, 香氣四溢, 好有台灣風味🇹🇼!醬汁鮮香偏甜, 略帶酒香, 味道香濃之餘亦唔會太膩。雞肉肉質嫩, 有肉汁, 而且充份吸收到醬汁嘅味道。呢個小菜煲會有完套煲具配件, 仲會跟兩碗白飯🍚、兩罐汽水, 幾抵食! //三星貢丸古早肉燥便當//炸過嘅貢丸更香口, 貢丸飽滿彈牙, 滷蛋鹹甜適中, 好入味! 配上肉燥及白飯, 係一個好飽肚嘅晚餐! //士林樽仔咖啡//咖啡味香濃, 又有奶香, 入口幼滑//酥脆椒鹽秋葵//外層香酥可口, 又唔會太油膩, 有椒鹽味, 好惹味!
包裝密實, 好衛生, 外賣帶到返屋企仲係保持暖暖的。

//二人台式三杯雞煲//
即叫即炒, 香氣四溢, 好有台灣風味🇹🇼!

//三星貢丸古早肉燥便當//

//士林樽仔咖啡//
咖啡味香濃, 又有奶香, 入口幼滑
//酥脆椒鹽秋葵//
外層香酥可口, 又唔會太油膩, 有椒鹽味, 好惹味!
2021-05-01
2021-05-01 33 浏览
今日去咗呢間小店食嘢,座位唔算多,不過靜靜地兩個人食乜都夠,多人嘅話都建議外賣,食物性價比高,值得一試💕鹽酥菇肉燥乾拌米線 $60好鍾意佢嘅鹽酥菇!炸得好香,鹹鹹地好惹味😄米線唔會好林,而且佢嘅拌麵真係好大份,如果一個人食,淨係食呢個已經夠晒飽🤣香酥雞扒肉燥乾拌烏冬 $60見佢呢個係推介菜,所以就試吓~雞扒勁大塊,都炸幾脆口👌🏻最鍾意佢嘅蘿蔔,本身已經醃得好入味😋同埋佢嘅肉燥嘅份量相當多,仲有椰菜伴碟,真係覺得好抵食😍🌟脆口甘薯紫芋餅 $28酥炸花枝丸 $20超級推介!佢mix咗芋頭同紫薯,食嘅時候有紫薯蓉加芋頭粒,好有咬口,而且一塊已經好大舊,好正👍🏻同花枝丸一齊食都幾夾~獨家shake shake薯條-楓糖芥末 $27士林樽仔奶茶 跟餐$10我覺得佢嘅調味粉可以再多啲🤣可能因為佢嘅薯條水份比較多,所以啲調味唔夠出~奶茶反而有驚喜🤩奶味都幾濃

鹽酥菇肉燥乾拌米線 $60

士林樽仔奶茶 跟餐$10
奶茶反而有驚喜🤩奶味都幾濃
  • 脆口甘薯紫芋餅
2021-04-29 665 浏览
經開灣仔,發現一間新開台式小店見好耐未食過台灣野於是便決定去幫襯下🤣小店座位有限,只能容納到三張二人枱~係揀野食既期間,外賣一直源源不絕🙈咁受歡迎,睇黎小編冇揀錯到😈.【麻辣火爆雞配客飯 $68】惹味系列,推薦呢個麻辣火爆雞🙈一大桶嘅火爆雞,夠哂份量,落料又足!雞塊先過過油外皮酥脆,肉質都𝗸𝗲𝗲𝗽到嫩滑再用青紅椒,辣椒,洋蔥,香蔥等炒至入味啖啖肉,既香口又惹味🥳仲有一桶炒椰菜做拌碟添~.【香酥雞扒肉燥乾拌手工烏冬 $60 】手工烏冬用滷肉汁拌至入味,入口彈牙大大塊嘅炸雞扒,脆卜卜又辣辣辣仲有肉燥同滷蛋架😋.【手作惹味烤焗雞鎚 $38】小編超推薦呢個烤焗雞鎚🙈果種酥皮嘅口感,食落「沙沙」聲皮薄而脆,實肉且嫩滑😈.【獨家𝗦𝗵𝗮𝗸𝗲 𝗦𝗵𝗮𝗸𝗲薯條 $27】口痕仲可以𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿埋獨家𝗦𝗵𝗮𝗸𝗲 𝗦𝗵𝗮𝗸𝗲薯條😍多達十三款口味嘅𝗦𝗵𝗮𝗸𝗲 𝗦𝗵𝗮𝗸𝗲粉款款味道仲好有創意添😍如紫菜山葵,60日超熟成蕃茄,美式洋蔥牛肝菌等小編保守,揀左茶漬鮮脆紫菜🤫外層又薯嘅粗薯條,加上紫菜味,大讚呀😎.【士林樽仔奶茶 $10】套餐飲品只要再加$10就有𝗤𝗤樽仔奶茶🙈奶香味突出,入口順滑又香濃😋
經開灣仔,發現一間新開台式小店
見好耐未食過台灣野
於是便決定去幫襯下🤣
小店座位有限,只能容納到三張二人枱~
係揀野食既期間,外賣一直源源不絕🙈
咁受歡迎,睇黎小編冇揀錯到😈

【麻辣火爆雞配客飯 $68】
惹味系列,推薦呢個麻辣火爆雞🙈
一大桶嘅火爆雞,夠哂份量,落料又足!
雞塊先過過油
外皮酥脆,肉質都𝗸𝗲𝗲𝗽到嫩滑
再用青紅椒,辣椒,洋蔥,香蔥等炒至入味
啖啖肉,既香口又惹味🥳
仲有一桶炒椰菜做拌碟添~

【香酥雞扒肉燥乾拌手工烏冬 $60 】
手工烏冬用滷肉汁拌至入味,入口彈牙
大大塊嘅炸雞扒,脆卜卜又辣辣辣
仲有肉燥同滷蛋架😋

【手作惹味烤焗雞鎚 $38】
小編超推薦呢個烤焗雞鎚🙈
果種酥皮嘅口感,食落「沙沙」聲
皮薄而脆,實肉且嫩滑😈

【獨家𝗦𝗵𝗮𝗸𝗲 𝗦𝗵𝗮𝗸𝗲薯條 $27】
口痕仲可以𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿埋獨家𝗦𝗵𝗮𝗸𝗲 𝗦𝗵𝗮𝗸𝗲薯條😍
多達十三款口味嘅𝗦𝗵𝗮𝗸𝗲 𝗦𝗵𝗮𝗸𝗲粉
款款味道仲好有創意添😍
如紫菜山葵,60日超熟成蕃茄,美式洋蔥牛肝菌等
小編保守,揀左茶漬鮮脆紫菜🤫
外層又薯嘅粗薯條,加上紫菜味,大讚呀😎

【士林樽仔奶茶 $10】
套餐飲品只要再加$10就有𝗤𝗤樽仔奶茶🙈
奶香味突出,入口順滑又香濃😋
2021-04-25
2021-04-29 21 浏览
今日同女朋友經過灣仔,笑談之前去台灣旅行最喜愛就係士林夜市好懷念夜市既食物之後抬頭一望就見到士林夜市4個字出現係我地面前!咁有緣又點可以唔入去試下入到去已經有驚喜餐廳裝修好有台灣味道睇到餐牌更加興奮全部都係台灣特色料理招牌滷肉肉燥便丼份量好人,可以2人share滷肉好入味,肉質好軟淋一咬就斷肉燥同飯好夾撈埋食會停唔到人氣地瓜薯條用原條薯仔即叫即炸好甜好惹味士林精心烤焗雞下髀好香,未上枱前已經聞到好juicy,將d肉汁鎖哂係入面正~~~~士林樽仔鴛鴦/奶茶茶香奶滑餐廳調配得好好
今日同女朋友經過灣仔,笑談之前去台灣旅行最喜愛就係士林夜市
好懷念夜市既食物
之後抬頭一望就見到士林夜市4個字出現係我地面前!
咁有緣又點可以唔入去試下

入到去已經有驚喜
餐廳裝修好有台灣味道

睇到餐牌更加興奮
全部都係台灣特色料理

招牌滷肉肉燥便丼
份量好人,可以2人share
滷肉好入味,肉質好軟淋一咬就斷
肉燥同飯好夾
撈埋食會停唔到

用原條薯仔即叫即炸
好甜好惹味

士林精心烤焗雞下髀
好香,未上枱前已經聞到
好juicy,將d肉汁鎖哂係入面
正~~~~

士林樽仔鴛鴦/奶茶
茶香奶滑
餐廳調配得好好

2021-04-27 29 浏览
位於灣仔嘅台灣風味小店。香酥雞扒古早肉燥便檔飯粒軟硬適中,肉燥份量亦很多,唔會好咸,加上香脆嘅鹽酥雞,正招牌滷肉燥乾伴滷肉入口感受到那膠質而唔係油膩,同雞蛋,高麗菜和乾拌麵簡單拌一拌,非常好味😋滷味我地點了百葉豆腐、金針菇、豆皮、豬大腸,濃郁入味,好正台灣香腸-香蒜味每次食台灣菜都係必食,真係好友台灣風味,食咗當去咗轉台台灣🤣蒜脆杏鮑菇呢款台式小時真係第一次試,做法係新鮮杏鮑菇切成小片沾上粉酥炸,外皮充滿空氣感的酥脆,再灑上蒜香粉,超級惹味。士林樽仔鴛鴦將沖好的鴛鴦放入玻璃樽雪凍,避免咗加冰沖淡茶香,保持到原始的濃郁味道👍🏻,喝出淡淡茶香😍價錢大眾化,食物高質素,值得推介!
位於灣仔嘅台灣風味小店。

香酥雞扒古早肉燥便檔
飯粒軟硬適中,肉燥份量亦很多,唔會好咸
,加上香脆嘅鹽酥雞,正

招牌滷肉燥乾伴

滷味我地點了百葉豆腐、金針菇、豆皮、豬大腸,濃郁入味,好正

台灣香腸-香蒜味

蒜脆杏鮑菇

士林樽仔鴛鴦

價錢大眾化,食物高質素,值得推介!
2021-04-25 105 浏览
相約舊同事吃飯,灣仔區變了很多。三人行選了一間台式料理小店。士林樽仔奶茶及士林樽仔凍鴛鴦,冷泡後混合。奶茶茶膽不算濃但總算奶與茶味平均。見到小食蒜脆杏鮑菇有 Master 這個字即二話不說要選這個,外層有蒜脆很香口裡面的杏鮑菇仍保持濕潤。台式蒜味香腸古早味肉燥便丼,令 L 回想當年到烏來浸溫泉,於舊街吃到那個烤腸的風味。香酥雞扒古早味便丼,每當見到大大塊雞扒又不會太乾身,配上滷水蛋份量已經很大份,基本上都不用額外選小食都夠飽。一個男人單吃這份便當都很滿足。另一小食選了脆口甘紫薯芋頭餅外層鬆化,內裡紫薯甜味剛好。招牌古早味滷肉肉燥便丼,滷肉肥瘦均勻而且很入味。肉燥份量亦好多,伴飯一流!小店主要以外賣為主,但仍有足夠空間堂食。實在一解想到台灣旅行的思念。
相約舊同事吃飯,灣仔區變了很多。

三人行選了一間台式料理小店。

一個男人單吃這份便當都很滿足。

另一小食選了脆口甘紫薯芋頭餅

外層鬆化,內裡紫薯甜味剛好。

• 士林樽仔凍鴛鴦
  • 香酥雞扒古早味便丼
2021-04-23 108 浏览
食完飯,行過呢間餐廳見到都幾多人係出面睇餐牌,我又好奇去望下,諗起聽日午餐要帶飯,一於買啲返去,順便夜晚加餸。🐓二人台客荔芋炆燒雞煲 $120包白飯兩碗、火油液+三腳架,火油液仲可以重用幾次。雞煲都可以外賣好特別!平時我唔太鐘意食雞煲,因為啲雞都好少肉、好多碎骨。但呢個雞煲好啱我,雞肉多,無碎骨,啲雞炆得嫩滑,送飯一流!芋頭粒都好多,而且香口,湯汁濃郁好飲😋🐓鹽酥雞肉燥便丼 $58有白飯、鹽酥雞、肉燥、高麗菜、雞蛋。呢個便丼嘅份量可以兩個人share,勁大碗😂 鹽酥雞大大舊,份量又多。外層嘅皮酥脆惹味,肉質嫩滑。肉燥香口,口感紮實。呢個便丼性價比高!🐖香蒜味台灣香腸 $14一打開就聞到好香!肥瘦參半,香嫩帶甜,每次食台灣菜必點嘅小食☺️🥤 士林樽仔奶茶 +$10個樽幾靚🥰 茶味濃郁,入口香滑,因為冇冰,所以味道唔會變淡。好飲👍🏻餐廳仲提供線上落單,一到店外賣就準備好可以拎走,好方便~

🐓二人台客荔芋炆燒雞煲 $120

🐓鹽酥雞肉燥便丼 $58

🐖香蒜味台灣香腸 $14

🥤 士林樽仔奶茶 +$10

餐廳仲提供線上落單,一到店外賣就準備好可以拎走,好方便~
2021-04-22 110 浏览
黎到灣仔銅鑼灣交界 發掘到呢間臥虎藏龍的台灣料理#士林便丼達人食物選擇超多 不同的餸料都可以揀配飯或乾拌烏冬/米線我地要左一個手作惹味烤焗雞鎚古早味肉燥便丼 同手作鮮炸雞鎚古早味肉燥乾拌手工烏冬另外加左三款小食:蒜脆杏鮑菇 地瓜薯條 士林鹽酥雞-輕量版飯品揀左樽仔奶茶同冷泡咖啡一上枱真係嚇親 全部都King Size超大份兩個主食個碗大過我塊面 超足料除左三隻飽滿嫩滑雞鎚 仲有蘿蔔滷水蛋高麗菜同海量半肥瘦肉燥 食落啖啖肉燥同醬汁 勁好送飯佢的炸物全部都好出色 其中推介地瓜薯條同鹽酥雞地瓜薯條有成13款shake shake粉比你揀我地就揀左台味濃的梅粉 配地瓜薯條超夾另外鹽酥雞輕量版都有成9-10件 都只係$28咁regular份量咪有成20件?!超酥脆惹味 肉質嫩滑啖啖肉!另外飲品的樽仔系列有咖啡奶茶或鴛鴦茶底係餐廳自調 香濃甘香 推介!雖然店舖細細 但整體係超有驚喜的餐廳 會再訪!
食物選擇超多 不同的餸料都可以揀配飯或乾拌烏冬/米線

佢的炸物全部都好出色 其中推介地瓜薯條同鹽酥雞
地瓜薯條有成13款shake shake粉比你揀

我地就揀左台味濃的梅粉 配地瓜薯條超夾

另外鹽酥雞輕量版都有成9-10件 都只係$28
咁regular份量咪有成20件?!
超酥脆惹味 肉質嫩滑啖啖肉!
另外飲品的樽仔系列有咖啡奶茶或鴛鴦

茶底係餐廳自調 香濃甘香 推介!
雖然店舖細細 但整體係超有驚喜的餐廳 會再訪!
2021-04-22
  • 樽仔奶茶
  • 鹽酥雞
  • 地瓜薯條
  • 雞鎚
2021-04-19 89 浏览
今次試吓呢間台灣小店😆呢間主要係食便當同台灣小食 價錢都幾平民化 我地叫左2個便當同埋小食仲有飲品 加埋除返每日都唔洗$100真係好抵食!☺️1. 鹽酥雞古早肉燥便當🍱(左)$58 一上菜真係比個份量嚇親!好大碗 而且肉燥都好多 撈得哂成個飯 一啲都唔孤寒👍🏼隻滷水蛋好入味! 絕對唔Hea 鹽酥雞炸得岩岩好入面肉質都嫩😋2. 手作惹味烤焗雞腿肉古早味肉燥便當🍱(右)$58一樣都係超大碗🥺有3大件雞鎚 雖然係烤焗嘅唔係炸 但外皮一樣都係脆卜卜 因為係雞鎚嘅關係所以入邊嘅肉質好嫩同Juicy😍 幾推介呢款3. SHAKE SHAKE 蕃薯條 $27 有成10幾隻粉 真係超多選擇 我今次揀左美式洋蔥牛肝菌粉 咸咸地同蕃薯條既甜味幾夾😋 4. Master 蒜脆杏鮑菇 $33 炸杏鮑菇真係冇得輸😭❤️外皮金黃香脆 入面就超juicy 外面灑左少少椒鹽就更加惹味 必點!🥺 5. 樽仔奶茶 (跟餐+$15)幾香濃又唔會太甜 唔錯唔錯😮

1. 鹽酥雞古早肉燥便當🍱(左)$58

2. 手作惹味烤焗雞腿肉古早味肉燥便當🍱(右)$58

3. SHAKE SHAKE 蕃薯條 $27

4. Master 蒜脆杏鮑菇 $33
Master 蒜脆杏鮑菇

5. 樽仔奶茶 (跟餐+$15)
幾香濃又唔會太甜 唔錯唔錯😮
2021-04-19
午餐
Master 蒜脆杏鮑菇
2021-04-18 80 浏览
講起便當 多數諗起日式嗰款 台灣小食咁多用佢組合成台式便當 選擇其實可以好多 今日買咗兩份再加小食 上朋友屋企開餐-🍗#手作鮮炸雞鎚 $38🧄#蒜香四季豆 $20鹽酥雞係必吃 之前喺中環店已經試過 今次揀雞鎚依然有驚喜 佢延續鹽酥雞嘅爆脆口感 啖啖肉食得滿足 四季豆乾身有口感 蒜味唔會太強太嗆喉-🍱#香酥雞扒古早肉燥便丼 $56件香酥雞扒我要求雞下髀部位 酥炸之後大件到要佔便當盒大半位置😚 外皮酥脆鬆化 雞肉柔軟 加埋便丼配菜肉燥雞蛋🥚高麗菜 豐富到不得了-🧆#台式三杯雞配客飯 $68招牌三杯雞勁上色味道夠晒濃 雞件份量足夠 有麻油香亦帶酒香 飯嘅份量一碗有多 有飯有肉有菜 一定飽肚-🥤#樽仔咖啡 ➕$10自家製樽仔飲品有三款口味 咖啡 奶茶 鴛鴦 跟主菜追加只需$10 台式特調咖啡比較重奶香 咖啡味仍足 咖啡濃香入口奶滑 -📍#士林便丼達人灣仔謝斐道313-323號帝成大廈地下A號舖

🍗#手作鮮炸雞鎚 $38

🧄#蒜香四季豆 $20

🍱#香酥雞扒古早肉燥便丼 $56

🧆#台式三杯雞配客飯 $68

🥤#樽仔咖啡 ➕$10

📍#士林便丼達人

灣仔謝斐道313-323號帝成大廈地下A號舖
外卖自取
無飯主婦又去買外賣做晚餐😗😗😗鍾情台灣美食嘅我 今次就外賣「士林·便丼達人」返屋企食位於灣仔帝城大廈的士林·便丼達人係新分店行過見到唔少人等緊外賣🥡不過我落單後都唔需要等太耐就可以取餐啦🛎暖身麻油雞湯配客飯 $68攞到返屋企都仲暖暖地嘅麻油雞湯😀我覺得似台式三杯雞的感覺好香的麻油味 入面有不少已經煎香的雞件好滋味🥰鹽酥雞古早肉燥便丼 $58便丼份量好豐富✨鹽酥雞依然香脆肉嫩肉燥份量也毫不吝嗇 拌白飯食真係一流🤤士林樽仔奶茶 +$10奶滑的樽仔奶茶 香醇茶味👍🏻Master 蒜脆杏鮑菇 $33杏鮑菇口感爽脆 質地紮實飽滿但炸衣因時間關係變得軟糯香蒜味台灣香腸 $14口感紮實 嚼勁十足而且多汁黑椒味台灣香腸 $14比香蒜更惹味 帶點黑椒微辣📌士林·便丼達人灣仔謝斐道313-323號帝城大廈地下A號舖
無飯主婦又去買外賣做晚餐😗😗😗
鍾情台灣美食嘅我 今次就外賣「士林·便丼達人」返屋企食