呢間餐廳其實我同男朋友已經食過好多次,平時都會叫foodpanda🐼外賣,次次都好快送到,而且連炸物都keep到好食。今次係第一次同朋友試佢哋嘅堂食,朋友都話我果然冇介紹錯呀🙌🏻。🍱鹽酥雞古早肉燥便丼 $58鹽酥雞絕對係台灣小食number 1🏆,之前男朋友都大力推介過呢間嘅鹽酥雞。可以見到每一舊鹽酥雞都大大舊,但絕對唔係得層炸粉,而係真係啖啖肉。炸得酥脆又入味,鹹淡適中,唔會好似出面其他鹽酥雞咁鹹。肉燥雖然係比較少肥肉,但都超級香,唔會油膩之餘又好下飯。便丼入面仲有好多菜同埋滷水蛋🥚,份量超大,真係食唔晒呀。👅評分:8/10🍗手作惹味烤焗雞槌肉燥乾拌烏冬 $62大熱天時有時真係唔想食飯,所以乾拌烏冬絕對係一個好嘅代替。呢個烤焗雞槌肉之前冇試過,原來都好好食,雞肉嫩而多汁,而且個皮好薄又唔會油膩。個蘿蔔特別值得一提,見到顏色就知到係滷得超夠入味,而且又冧又濕潤,真係大加分。加咗香蔥同肉燥,整個烏冬夠香又層次豐富,比起個飯就冇咁滯。👅評分:8.5/10🥤士林樽仔奶茶 & 士林樽仔鴛鴦 套餐+$10之前叫外賣就試過佢哋嘅樽仔奶茶,整體偏苦澀,茶底味道濃。今次試埋鴛鴦,覺得比奶茶 更好飲。一

🍱鹽酥雞古早肉燥便丼 $58
👅評分:8/10

🍗手作惹味烤焗雞槌肉燥乾拌烏冬 $62
👅評分:8.5/10

🥤士林樽仔奶茶 & 士林樽仔鴛鴦 套餐+$10
之前叫外賣就試過佢哋嘅樽仔奶茶,整體偏苦澀,茶底味道濃。今次試埋鴛鴦,覺得比奶茶 更好飲。一打開個樽仔就聞得到一陣碳培味,飲入口就會由碳培味轉化成奶茶香,最後以咖啡收尾,整體好多層次。
👅評分:8/10

🧆酥炸花枝丸 $20|黑椒味台灣香腸 $14|士林必點狂惹雞軟骨 $33
試咗幾款唔同嘅小食,雞軟骨真係冇得彈😍。炸得脆又有咬口,上面均勻地灑慢調味粉,粒粒都好味。花枝丸同台灣腸自然係有滿滿嘅台灣風味,好似去咗士林夜市掃街咁,超local🙌🏻。

💬後記:最後3張圖係之前叫嘅外賣,平時會叫紫薯餅同埋滷水百頁豆腐,紫薯餅可以俾到9.5分,大推介喔👍🏻!
手作惹味烤焗雞槌肉燥乾拌烏冬
滷雞翼肉燥便丼
脆口甘紫薯芋餅
手作惹味烤焗雞槌肉燥乾拌烏冬
脆口甘紫薯芋餅
🇹🇼 風味台灣夜市小食~ 📍士林•便丼達人近排好掛住台灣夜市嘅感覺,惗住揾間台式餐廳止下癮😎,好彩呢間餐廳嘅台式小食好有台灣嘅”簡覺”,可以ff吓行咗轉夜市😆😆 🐥士林鹽酥雞 $40性價比超高嘅鹽酥雞!滿滿一大盒唔止,每舊雞塊都大大舊,全部都淨雞肉冇肥膏同炸粉皮攝位🤩外層酥脆,肉質嫩口保留到肉汁,鹹度適中唔會食到口乾亦唔肥膩🤤🍟人氣地瓜薯條 (配甘梅粉) $27 (可見於圖角落😂)原汁原味蕃薯味,口感都有少少食蕃薯感覺偏冧,鍾意食蕃薯嘅朋友必試😋 配搭甘梅粉酸酸甜甜好開胃🍠脆口甘薯紫芋餅 $28呢個比較少見,外層炸得鬆脆,內饀由紫芋做底,加蕃薯粒增添口感😍,口味自然健康吸引,亦唔會食到成嘴油👍🏻🍱台客荔芋炆燒雞配客飯 $70燒雞又另一種風味,不過同樣份量誠意十足,荔芋炆得🧋樽仔奶茶 (套餐+10)奶茶正常微甜🐣士林必點狂惹雞軟骨 $33雞軟骨加咗七味粉增加風味軟骨炸得香脆易咬份量超多😂
🇹🇼 風味台灣夜市小食~ 📍士林•便丼達人

🐥士林鹽酥雞 $40

🍟人氣地瓜薯條 (配甘梅粉) $27
(可見於圖角落😂)

🍠脆口甘薯紫芋餅 $28

🍱台客荔芋炆燒雞配客飯 $70
燒雞又另一種風味,不過同樣份量誠意十足,荔芋炆得

🧋樽仔奶茶 (套餐+10)
奶茶正常微甜

🐣士林必點狂惹雞軟骨 $33
雞軟骨加咗七味粉增加風味
軟骨炸得香脆易咬
份量超多😂
讓我一直非常非常難忘的是士林的油香。疫情下字典裡的旅行恍惚突然消失了,只剩下回憶。而我卻在午飯時候在香港的士林便當達人尋找到這種香氣。花枝丸外脆內嫩,像極了旅遊時的街頭小吃;Shake Shake薯條可以同三五知己分享於我來說也是很吸引,咖啡味道有層次,入口回甘。吃完飯後,就像已經去了一遍台灣。總适來說,超級抵食,款式很是多樣化!*特此推介*手作惹味烤焗肉燥乾拌米線($62)樽仔冷泡咖啡(+$15)

*特此推介*
手作惹味烤焗肉燥乾拌米線($62)
樽仔冷泡咖啡(+$15)
2021-05-21 142 浏览
我一向好喜歡台灣的,而這間新開便當小店老闆在台灣深造過,絕對把小林夜市的美食完美演繹到!惹味麻辣豬大腸 二人份量豐富的材料,豬大腸入味又腍又滋味!還有不同小食,master 蒜香吉鮑菇、秘制秋葵、紫薯芋餅,惹味雞軟骨, 都是件件炸到剛好,內面的鮮甜仍然,一點都不會油膩,食唔停口呀!而且我覺得紙兜一盒一樣食物,放得整齊,比一般膠盒真的環保多了。士林·便丼達人 - 外賣店灣仔謝斐道313-323號帝城大廈地下A號地舖

惹味麻辣豬大腸 二人份量
豐富的材料,豬大腸入味又腍又滋味!

士林·便丼達人 - 外賣店
灣仔謝斐道313-323號帝城大廈地下A號地舖

獨家shake shake地瓜薯條(配炭燒栗米粉) $27呢到嘅薯條同地瓜薯條都會配送一款shake shake粉;最好嘅係有13種口味選擇! 我就揀咗店員推介嘅炭燒栗米粉,加咗之後個味好似食緊栗一燒咁!士林鹽酥雞$40呢到嘅鹽酥雞有兩個SIZE,正常版係$40,而輕量版係$28。但佢嘅正常版大份到有一刻我以為自己叫咗韓國炸雞咁,而且啲雞啖啖都係肉。士林必點狂惹雞軟骨$33呢個雞軼軟骨又係激多同埋層粉醬都好薄,脆咯咯又香口,食咗一粒就會停唔到口達人滷水系列($8-$13)呢到嘅滷水味道偏甜,細味品嚐會食到入面帶有八角同香料味,而且亦好抵食平均每樣$10唔洗。叫咗金針茹$9,百葉豆腐$9,豬大腸$13,同埋豬紅$13。台式三杯雞配客飯$68三杯雞有大量蔥同埋燈籠椒;加埋啲醬油味配飯同菜真係好滿足,套餐仲有一罐汽水跟埋。當日我去嘅係灣仔新店,而佢哋第一間鋪其實係响薄扶林嘅置富到開!喜歡食台式小食同炸物的話經過就要試試啦!📍薄扶林置富南區廣場2樓FC1號舖📍灣仔謝斐道313-323號帝城大廈地下A號舖
獨家shake shake地瓜薯條(配炭燒栗米粉) $27

士林鹽酥雞$40

士林必點狂惹雞軟骨$33

達人滷水系列($8-$13)

台式三杯雞配客飯$68

📍薄扶林置富南區廣場2樓FC1號舖
📍灣仔謝斐道313-323號帝城大廈地下A號舖
2021-05-20 122 浏览
今晚約了在灣仔上班的朋友一起吃晚飯,之後再去灣仔碼頭的平台花園欣賞維多利亞海港的夜景,然後我坐渡輪過海到尖沙咀碼頭,是一個完美的晚上。位置:在灣仔和銅鑼灣之間,距離銅鑼灣地鐵站較近,10分鐘的路程,位置較偏在窄巷。環境:店內的面積較狹窄,只有兩個吧枱式的座位,大多數客人都是外賣帶走。原本我們也想在灣仔碼頭的平台花園享用美食,但當天的天氣實在炎熱,便留在有冷氣的地方。服務:先到櫃檯點餐付款,吃完後再自行收拾。晚市:暖身麻油雞湯配客飯$68這是朋友點叫的套餐,包括一盒白飯和一盒椰菜,當然還有一碗麻油雞,豐盛的晚餐。由於朋友在台灣讀書,經常會吃麻油雞來補身,所以她很懷念。不過雞塊跟台灣的做法有點不同,此店是將雞塊炸過,更加香口,而湯的配料和味道是跟台灣一樣的。招牌古早滷肉肉燥便當$49這個也是豐富的便當,平常只有一半的滷蛋,今次有完整的,醃製入味!有很多滷肉片,肥瘦相間,看起來很肥膩,但吃起來沒有重肥膩感,是怎樣的做法呢?而肉燥多瘦肉多汁,但較多油,用來撈飯吃是一流!還有椰菜來平衡多肉的膩感。兩款台灣香腸$28只有香蒜味和黑椒味兩款,香蒜味比黑椒味更好吃,更香口。士林樽仔奶茶$10(跟餐價)

環境:店內的面積較狹窄,

服務:
先到櫃檯點餐付款,吃完後再自行收拾。

晚市:

暖身麻油雞湯配客飯$68

這是朋友點叫的套餐,

招牌古早滷肉肉燥便當$49

兩款台灣香腸$28

只有香蒜味和黑椒味兩款,香蒜味比黑椒味更好吃,更香口。

士林樽仔奶茶$10(跟餐價)

一般的台灣奶茶都偏向奶味重或甜度高,這個反而是像港式奶茶,茶味濃而醇厚,偏甘苦不甜,入口順滑,還可以帶走,很方便。

在灣仔或銅鑼灣能以偏低的價錢吃到份量足,味道八成像台灣的美食,你還想怎樣?
2021-05-18
  • 士林樽仔奶茶
  • 麻油雞
  • 蒜味台灣香腸
公司係灣仔附近,無意中去銅鑼灣方向發現有間大排長龍的台式小店,大大個餐牌貼在門外牆上,睇中好耐無食的滷肉飯就去幫襯下。鋪面不大,多數做外賣🥡生意。揀嘢食期間外賣源源不絕,原來餐廳有接不同平台的網上訂單、難怪絡繹不絕的人龍總是出現在此午飯時段。香酥雞扒肉燥江拌烏冬(HKD 60):即使係外賣🥡、雞扒大大塊絕無叟場,炸粉唔厚,食落脆卜卜熱辣辣,仲有大量肉燥拌手工烏冬,烏冬仲做到掛汁效果❤️滷蛋滷得入味,仲有新鮮椰菜,健康。招牌古早滷肉肉燥便丼(HKD 49):滷肉肥瘦適中,一啖咬落肥膏部分彈牙爽口,適量肉中和油膩感,毫不吝嗇的肉燥令人一食上癮😋,肉燥帶甜,但唔會有油膩感,好佐飯。台中特色櫻花蝦餅(HKD 36):食落去好似甜不辣,又軟又脆,仲有粒粒櫻花蝦係入面,蝦🦐味濃,大滿足。蒜香百葉豆腐(HKD 24):炸至非常乾身,豆腐竟然可以香脆可口,顛覆想像,粒粒又脆又香,適當嘅蒜蓉黑椒調味粉,吾會死咸,一定要食。跟餐士林樽仔奶茶🧋:奶茶茶底香濃,奶味茶味突出,入口順滑。跟餐士林樽仔鴛鴦:一開頭飲到咖啡味,原來係未搖勻😆奶茶咖啡混合香氣,完美🔥總結:飯嘅份量多 食物質素高價位合理 會再光顧

香酥雞扒肉燥江拌烏冬(HKD 60):

招牌古早滷肉肉燥便丼(HKD 49):

台中特色櫻花蝦餅(HKD 36):

蒜香百葉豆腐(HKD 24):

跟餐士林樽仔奶茶🧋:
奶茶茶底香濃,奶味茶味突出,入口順滑。

跟餐士林樽仔鴛鴦:
一開頭飲到咖啡味,原來係未搖勻😆奶茶咖啡混合香氣,完美🔥

總結:
飯嘅份量多 食物質素高
價位合理 會再光顧
2021-05-16 411 浏览
鹽酥雞古早肉躁便丼,鹽酥雞口感香脆,肉質嫩滑,食落啖啖肉,味道正宗;肉躁味道鹹香;配料包括有滷蛋、高麗菜。滷蛋豆腐肉躁乾拌,滷蛋蛋香味濃;滷水豆腐、滷水蘿蔔充滿滷水汁;麵條口感煙韌,容易掛汁。台灣炸墨魚腐皮卷,內有墨魚粒,口感彈牙,味道鮮甜。脆口甘薯紫芋餅,即叫即炸,口感酥脆,內有大量紫芋泥,口感綿密,味道清甜。蒜香四季豆,四季豆食落好Juicy,表面鋪有蒜粒,食落好惹味。滷水豬大腸,質感肥美,食落好入味。士林樽仔奶茶,口感幼滑,茶味濃香、帶有回甘。

台灣炸墨魚腐皮卷,內有墨魚粒,口感彈牙,味道鮮甜。

滷水豬大腸,質感肥美,食落好入味。

士林樽仔奶茶,口感幼滑,茶味濃香、帶有回甘。
  • 脆口甘薯紫芋餅
  • 滷蛋豆腐肉躁乾拌
  • 鹽酥雞古早肉躁便丼
2021-05-14 1038 浏览
中午和同事在灣仔工作,原本打算買外賣回去食,但行到去士林·便丼達人門外,就被它的餐牌吸引著。見到餐廳門面就知道便丼達人主要以外賣為主,不少車手、外賣客在門外等待,但內裡卻沒有人在堂食。既然如此,我們決定堂食,相信比外賣來得更快。原本打算買個台式便丼當外賣,但堂食的話,我和同事就產生了一個邪惡的念頭。見到餐牌有一個二人雞煲套餐,除開比起客飯還來得更抵。我和同事互望了一眼,就決定Lunch 來個雞煲過過癮。⁂ 1. 二人爆炒麻辣雞煲(配白飯)二人雞煲配白飯飲品只是$118,同事本身沒有太高預期,但當雞煲到後我倆都十分驚喜。首先,堂食雞煲是有真火加熱,盛載雞煲的容器非常方便,而且是一次性,對於目前情況是相當衛生。雞煲在明火加熱後更加好食,要讚的還在餐廳在雞煲內放了大量配菜,有紅椒、綠椒、洋蔥、芫茜、蒜頭等等,其豐盛程度是要將雞煲搞拌一下都要小心翼翼。雞件份量都不容忽視,每人大概都分到5-6件,雞件相當入味而且滑溜,用來配飯就一流。⁂ 2. 獨家shake shake 薯條 (茶漬鮮脆紫菜粉)再加點小食過下口癮。見到有shake shake 薯條,而且有我最喜歡的紫菜粉。餐廳用上粗薯條,而sh
⁂ 1. 二人爆炒麻辣雞煲(配白飯)
二人爆炒麻辣雞煲
再加點小食過下口癮。見到有shake shake 薯條,而且有我最喜歡的紫菜粉。餐廳用上粗薯條,而shake shake 粉是自家製的,與連鎖店的調味粉有明顯分別更加惹味。
⁂ 3. 士林必點狂惹雞軟骨
叫多一份雞軟骨,雞軟骨用上紙盒裝載,食唔晒可以拎走。雞軟骨炸得非常爽脆,份量又多,可以買黎當作下午茶。
⁂ 4. 冷泡咖啡
套餐加$15 可以轉樽仔冷泡咖啡。餐廳的冷泡咖啡是無糖,飲落有充分咖啡香味,而且又較為健康。用上樽仔後,咖啡更能慢慢品嘗,推薦大定轉配。
冷泡咖啡
在灣仔工作的,真的可以試試士林·便丼達人。相信外賣的質素亦非常高質,所以先吸引到大量的外賣客order。
2021-05-06
冷泡咖啡
2021-05-14 61 浏览
街坊系列–士林。便丼達人💚係呢個寸金呎土既香港🇭🇰飲食業被開刀🥺一年黎緊守牙關撐加上禁令下🈲香港人養成左外賣習慣台式便當🍱更係一個又平又飽既選擇------------------------------環境: 主力外賣既小店🥡全店只有四個座位🪑兩位店員想堂食既朋友要注意‼️環境企理🧽有大量消毒用品提供------------------------------食物: 招牌古早味滷肉肉燥便丼 ($49)🍱便丼份量非常大份‼️細食朋友要注意每份便丼都有肉燥🥚滷蛋同椰菜肉燥味道濃厚😋岩哂用黎撈飯滷肉有成5-6塊😱薄切食落咁滯滷肉口感有點似東坡肉🐷炆煮得非常淋🤤肥膏位入口接近即溶極為邪惡😈但又非常好食香酥雞扒古早味肉便丼 ($49)🍱基本既便丼配料都係一樣🤗香酥雞扒非常大塊🐥好抵食脆漿少少厚🤏🏼但炸得非常酥脆再曬返啲鹽酥粉🧂夠哂風味Master蒜脆杏鮑菇 ($33)😍小編非常喜歡呢個小食🥰面層上左薄薄一層脆漿快炸💥菇身依然保持到爽口多汁🤤雖然熱氣💯但小編食到停唔到黑椒味/香蒜味台灣香腸 ($14/1條)🍗黑椒味濃不辣🌶️油份較輕香蒜味油份多啲🧄帶多一味蜜糖甜味士林樽仔奶茶 (套餐+$10)🧋茶味夠
街坊系列–士林。便丼達人💚
係呢個寸金呎土既香港🇭🇰

服務:  6 /10

地址: 灣仔謝斐道313-323號帝城大廈地下A號舖
人均消費: $ 60 - $ 100
2021-05-13 58 浏览
去試咗一間好受歡迎嘅台式小店「士林·便丼達人」.手作烤焗雞腿肉燥便丼🍗雞腿外皮脆卜卜😆肉質比較實肉,但內裡仲幾嫩👍🏻仲有蘿蔔🥕滷水蛋🥚高麗菜🥬肉燥.三星漿爆貢丸肉燥便丼🍱貢丸都幾大粒,入面包咗少少菜肉餡🐖幾特別,滷肉汁真係送飯一流🤤.Master蒜脆杏鮑菇🍄塊塊size都好大,而且幾惹味😋.人氣地瓜薯條🍠熱辣辣又甜甜哋,超好味😬.香蒜味台灣香腸🐷地道台灣風味😉.士林樽仔凍奶茶🍼茶味香濃回甘,入口順滑☺️.士林樽仔凍咖啡☕️咖啡味突出,甜度剛好
去試咗一間好受歡迎嘅台式小店「士林·便丼達人」
Master蒜脆杏鮑菇🍄塊塊size都好大,而且幾惹味😋
人氣地瓜薯條🍠熱辣辣又甜甜哋,超好味😬
香蒜味台灣香腸🐷地道台灣風味😉
士林樽仔凍奶茶🍼茶味香濃回甘,入口順滑☺️
士林樽仔凍咖啡☕️咖啡味突出,甜度剛好
2021-05-11 49 浏览
灣仔剛開了家新的台式便當店,經過就試試,價格相對其他餐廳非常便宜😍吃了這麼多才兩百多塊!堂食的座位不多,主要以外賣為主,還挺多人叫的!!我們這次試了:▫️鹽酥雞排肉燥便當 ($58)▫️鹵水豬血豬大腸 ($26)▫️鹽酥花枝丸 ($20)▫️香蒜香腸 ($14)▫️炸紫薯芋餅 ($28)▫️Shake Shake 薯條(楓糖芥末味) ($27)▫️鹽酥雞 ($40) 他們的食物全部都超大份而且價格好划算~鹽酥雞薯條給好給滿,雞排也是超大一塊😆 份量之足完全讓我們始料不及~ 花枝丸的調味蠻不錯的!椒鹽帶點微辣滿開胃的。最喜歡的是紫薯餅,炸得酥脆之餘餡料QQ的!他們shake shake 薯條的口味超多,超想都試一遍🤣🤣🤣 可惜胃不夠大只能叫一份一個口味😛

▫️鹽酥雞排肉燥便當 ($58)
▫️鹵水豬血豬大腸 ($26)
▫️鹽酥花枝丸 ($20)
▫️香蒜香腸 ($14)
▫️炸紫薯芋餅 ($28)
▫️Shake Shake 薯條(楓糖芥末味) ($27)
▫️鹽酥雞 ($40)

2021-05-10 42 浏览
人生裏面,每一天都不能缺乏的是什麼?食😂⋯⋯因為只有吃東西才可以維持生命,尤其是吃到好味道的食物😋⋯⋯開心時刻:🟫二人台式三杯雞:跟白飯:白飯夠軟熟跟烏冬:烏冬夠滑溜又想不到好有驚喜⋯⋯雞煲竟然整得咁好食😋配料——乾蔥、洋蔥🧅、紅蔥頭、薑、蔥、芫茜及多款配料😋足料又多,雞肉嫩滑,味道相當惹味⋯⋯—————————🟥台灣香腸:香🧄蒜味:夠味道的台式香腸———————————🟧台灣香腸:黑椒味:黑椒的香和黑椒的味道,更是台式香腸的口味⋯⋯——————————🟩三星漿爆貢丸:面頭帶點椒鹽味,裏面漿爆肉碎的惹味⋯⋯確實令人吃得津津有味—————————飲品:士林樽仔鴛鴦:士林樽仔咖啡:士林樽仔奶茶:三款飲品都是令人一喝難忘的味道,濃郁和飄香—————————吃到美味的食物開心🥳⋯⋯可以好簡單————————-
人生裏面,每一天都不能缺乏的是什麼?
食😂⋯⋯
🟫二人台式三杯雞:
跟白飯:白飯夠軟熟
跟烏冬:烏冬夠滑溜
又想不到好有驚喜⋯⋯
雞煲竟然整得咁好食😋
配料——乾蔥、洋蔥🧅、紅蔥頭、薑、蔥、芫茜及多款配料😋
足料又多,雞肉嫩滑,味道相當惹味⋯⋯

🟥台灣香腸:
香🧄蒜味:夠味道的台式香腸

———————————
🟧台灣香腸:
黑椒味:
黑椒的香和黑椒的味道,更是台式香腸的口味⋯⋯

——————————
🟩三星漿爆貢丸:
面頭帶點椒鹽味,裏面漿爆肉碎的惹味⋯⋯確實令人吃得津津有味

飲品:
士林樽仔鴛鴦:
士林樽仔咖啡:
士林樽仔奶茶:
三款飲品都是令人一喝難忘的味道,濃郁和飄香

吃到美味的食物
開心🥳⋯⋯可以好簡單
————————-

2021-05-08 68 浏览
雖然全球疫情已漸漸緩和,不過旅行睇黎重有排都未有得去,之前睇到電視節目介紹台灣夜市,今日同男友去銅鑼灣灣仔一帶見到呢間餐廳,即刻入去當去士林夜市食嘢。酥炸花枝丸味道不錯,炸得脆,花枝丸內墨魚粒份量多而且算大,唔會似食緊一嚿粉。台灣香腸有香蒜及黑椒味,都幾嘢未,但始終少了在夜市食那種燒得好香既風味。蒜脆杏鮑菇份量好大,兩個人食一定足夠,炸到金黃色,外脆內軟,十分不錯,只係菇類只得一種,比較單調,如果可以多幾款相信會更好。鹽酥雞古早肉燥便丼雞既比例好多,同樣炸到金黃色,鹽酥雞好香口,雞肉好嫩滑Juicy,肉燥味道剛好,伴飯一流,大人小朋友都鍾意。台中櫻花蝦餅肉燥乾拌米線櫻花蝦餅食落都幾好味,不過可能櫻花蝦就未見其蹤影,米線都幾多,食極都有,另外,蘿蔔整得好好食,滷水汁好入味,多幾件更好。士林樽仔奶茶不過不失,價錢都算值,點一樽2個人飲都夠。整體來講,食物都算唔錯,乾淨而且份量亦都唔少,以味道來講都不錯,但始終還是好掛住台灣夜市,希望可以快啲去到。

酥炸花枝丸

台灣香腸

蒜脆杏鮑菇

台中櫻花蝦餅肉燥乾拌米線

士林樽仔奶茶
不過不失,價錢都算值,點一樽2個人飲都夠。

用餐优惠
試食活動
2021-05-08 36 浏览
香酥排骨古早肉燥便當 ($56) 跟餐士林樽裝奶茶 (+$10)肉燥偏甜 排骨超大 大過塊面😂😂呢個價錢嚟講 好抵食😋奶茶好香滑 茶味偏重 同時又有奶香味👍🏻手作鮮炸雞鎚肉燥乾拌烏冬 ($62) 跟餐士林樽裝鴛鴦 (+$10)咁多款雞 小編最欣賞個雞鎚 好野味 肉質鮮嫰😍蘿蔔亦都醃得好入味👍🏻但係手工烏冬比較普通🙈鴛鴦好香濃好滑😜蒜脆杏鮑菇 ($33)外皮金黃香脆🤪杏鮑菇好juicy😋大大件 份量亦都好多🤤士林必點狂野雞軟骨 ($33)好大粒 但略嫌唔夠七味粉味但送過嚟都熱辣辣嘅好有份量🥰🥰士林鹽酥雞 輕量版 ($28)輕量版嘅份量都好多味道就岩岩好但係粉有啲過厚🥺而且雞就肉質一般 唔夠juicy🙈

肉燥偏甜 排骨超大 大過塊面😂😂
呢個價錢嚟講 好抵食😋
奶茶好香滑 茶味偏重 同時又有奶香味👍🏻

咁多款雞 小編最欣賞個雞鎚
好野味 肉質鮮嫰😍
蘿蔔亦都醃得好入味👍🏻
但係手工烏冬比較普通🙈
鴛鴦好香濃好滑😜

蒜脆杏鮑菇 ($33)
外皮金黃香脆🤪
杏鮑菇好juicy😋
大大件 份量亦都好多🤤

士林必點狂野雞軟骨 ($33)
好大粒 但略嫌唔夠七味粉味
但送過嚟都熱辣辣嘅
好有份量🥰🥰

士林鹽酥雞 輕量版 ($28)
輕量版嘅份量都好多
味道就岩岩好