2022-11-06 49 浏览
今日同男朋友嘅紀念日 於是book咗間打卡一流嘅餐廳 同佢嚟到尖沙咀嘅呢間城寨煲皇 離遠已經聞到濃濃嘅老香港味道 經過樓梯已經有好大個霓虹燈招牌用嚟影相就啱曬啦 入到去餐廳安排咗四人位因為畀我哋 夠曬闊落坐得舒服 雖然係地庫 不過抽風系統唔錯一啲油煙味都冇叫咗個雞煲翅入面已經有 鮮嫩滑雞 滋補花膠 足料魚翅 魚翅仲係一梳梳 超級足料同矜貴呀 脆肉鯇魚腩肉質爽脆 味道鮮甜嫩滑 夠曬新鮮西班牙黑毛豬片 肉色紅潤 一睇就知新鮮啦 肥瘦適中 唔太油膩 女士都啱曬呀

脆肉鯇魚腩肉質爽脆 味道鮮甜嫩滑 夠曬新鮮

2022-11-06 37 浏览
今日終於有個外國朋友嚟咗香港玩啦 帶佢支度尖沙咀嘅呢間城寨煲皇道感受下香港氣氛餐廳裝修好靚 門口已經有好多霓虹燈嘅裝飾 打卡影相一流呀叫咗個 雞煲翅 雞煲同埋魚翅係分開上 雞湯非常足料每日新鮮淆製 一啲味精都冇涼拌麻辣花甲 花甲好大隻加上麻辣涼拌汁非常鮮味 麻辣汁唔太辣 加埋鮮味十足嘅花甲就非常開胃豬頸肉 已經預先薄切 煮完之後非常爽口彈牙手工韮菜餃 皮薄餡靚係基本啦 而且韭菜餡料好多 味道香濃湯底越煮越越濃郁 最後加返個稻庭烏冬索曬雞湯嘅味道 超正呀

餐廳裝修好靚 門口已經有好多霓虹燈嘅裝飾 打卡影相一流呀

叫咗個 雞煲雞煲同埋魚翅係分開上 雞湯非常足料每日新鮮淆製 一啲味精都冇

豬頸肉 已經預先薄切 煮完之後非常爽口彈牙
手工韮菜餃 皮薄餡靚係基本啦 而且韭菜餡料好多 味道香濃

湯底越煮越越濃郁 最後加返個稻庭烏冬索曬雞湯嘅味道 超正呀
玩味十足,經過門口比佢嘅外牆吸引住~一落去已經超多打卡位置!環境舒適,店舖入面仲有鐵閘裝飾,超懷舊城寨招牌龍鳳雞煲翅🐤好正呀個湯底,超級鮮甜🤩🤩感覺超補身,飲完個身都暖哂~初初以為有雞件,但原來係雞湯嚟不過入面嘅花膠好嫩口、魚翅好爽口雖然價錢唔平,但物超所值嘅( ´▽`)冰鎮鮑魚🌟已經切開左4份,超貼心~食落好腍又彈牙!城寨封門柳🐮呢個部位係我最愛🥰食落好有牛味,又好有咬口!日本黑豚肉🐷呈玫瑰花形🌹超有心機食落油脂分布平均!超juicy💦即炸響鈴卷🍡真係即叫即炸,仲可以就咁當甜點食不過我個人都中意過一過湯~可以吸收湯嘅精華!📍 城寨煲皇 (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地庫A號舖

玩味十足,經過門口比佢嘅外牆吸引住~
一落去已經超多打卡位置!
環境舒適,店舖入面仲有鐵閘裝飾,超懷舊

城寨招牌龍鳳雞煲翅🐤
好正呀個湯底,超級鮮甜🤩🤩
感覺超補身,飲完個身都暖哂~
初初以為有雞件,但原來係雞湯嚟
不過入面嘅花膠好嫩口、魚翅好爽口
雖然價錢唔平,但物超所值嘅( ´▽`)

冰鎮鮑魚🌟
已經切開左4份,超貼心~
食落好腍又彈牙!

城寨封門柳🐮
呢個部位係我最愛🥰
食落好有牛味,又好有咬口!

日本黑豚肉🐷
呈玫瑰花形🌹超有心機
食落油脂分布平均!超juicy💦

即炸響鈴卷🍡
真係即叫即炸,仲可以就咁當甜點食
不過我個人都中意過一過湯~
可以吸收湯嘅精華!

📍 城寨煲皇 (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地庫A號舖

• 龍鳳雞煲翅
2022-11-04 29 浏览
天氣開始凍,最啱都係打邊爐。今晚又跟朋友搵食,一嚐呢度招牌龍鳳雞煲翅!呢間 「城寨煲皇」,裝修風格以七十年代嘅九龍城寨做背景,佈滿霓虹燈設計。 .➽ 龍鳳雞煲翅 ($428) - 聽講係人氣推介,湯同料估唔到係分開上嘅,應該係驚啲翅難撈搵返出嚟,都幾貼心。濃郁花膠雞湯濃開始滾起,就將湯舀入碗,又幾香噴噴。一碗雞絲及翅都滿滿地,建議打邊爐前飲多兩碗,因為加嘅湯係唔同嘅。➽ 麻辣涼拌花甲 - 叫埋最近推出嘅開胃小食,花甲無沙,帶有少少花椒麻辣香,幾鮮。.配料: ➽ 脆鯇骨腩 - 骨算去得乾淨,魚肉彈牙。➽ 手切滑牛肉 - 真係滑加嫰,完全唔嚡,放入湯滾十秒剛剛好。➽ 水餃拼雲吞 - 足料,幾飽滿,用料都新鮮。➽ 蝦滑拼墨魚滑 - 幾多蟹子,味道正常發揮,雙拼可以試哂。➽ 冰豆腐 - 個人喜好必點火鍋料之一,吸湯一流。

配料:
➽ 脆鯇骨腩 - 骨算去得乾淨,魚肉彈牙。

➽ 水餃拼雲吞 - 足料,幾飽滿,用料都新鮮。

➽ 冰豆腐 - 個人喜好必點火鍋料之一,吸湯一流。
Shing Chai Hotpot♨️ 必吃雞煲翅鍋😍🥢..天氣開始凍凍地,秋意漸濃既日子🍂,又係時間打邊爐👻 (其實一連4季都係打爐邊 哈哈哈)!呢晚就幾左朋友來到尖沙咀一間滿有懷舊風味既火鍋店裡吃個晚飯,霓虹燈下既地寨,玩味十足,來個happy hotpot night♨️🥢。🔸雞煲翅連鍋底 (2位用) 價值約$500來到一定要試試招牌鍋底😍!用上鮮嫩滑雞丶滋補花膠、足料魚翅,用料十足!但原來雞湯+湯料係分開上,當滾起濃郁雞湯後再淋到湯碗上,鮮甜滋味又養顏,令人好想食多碗啊啊啊😋。🔸麻辣涼拌花甲另外點左涼拌海鮮,預先處理好既花甲乾淨,用上秘製醬汁帶出鮮味,不錯吃!🔸冰豆腐 $38🔸手切滑牛肉 $98🔸水餃拼雲吞 $88🔸蝦滑拼墨魚滑 $118🔸脆鯇骨腩 $88另外點選左數款火鍋配料都不能少喔!一頓暖笠笠既火鍋,真的讓肚皮在秋意裡帶點窩心既感覺💕。..×××××ש尖沙咀亞土厘道24-38號天星大廈地庫A號舖..

Shing Chai Hotpot♨️ 必吃雞煲翅鍋😍🥢

🔸脆鯇骨腩 $88

×××[城寨煲皇]×××
©尖沙咀亞土厘道24-38號天星大廈地庫A號舖
2022-11-02 23 浏览
懷舊風舖面 打卡霓虹燈牌📸💫“城寨煲皇”燈 好有霸氣୧⃛(๑⃙⃘⁼̴̀꒳⁼̴́๑⃙⃘)୨⃛餐廳環境乾淨 卡位寬敞舒適๑ 龍鳳雞煲翅🍲 • $428推介推介推介!👅👅非常足料有花膠 翅 同 雞肉🐓湯底超濃郁 好鮮甜 同朋友飲到停唔到口😆๑涼拌麻辣花甲🌶 • $148招牌小食😛麻辣醬汁配上 香蔥麻油好惹味 花甲漲卜卜🤩嘆完個雞煲翅就可以加湯打邊爐🔥๑ 無骨脆鯇片🐟 • $138無骨啖啖肉最爽😌脆鯇片非常新鮮! ๑ 蝦滑拼墨魚滑🦐🦑 • $118食得出嘅真材實料特愛墨魚滑 好彈牙😬๑ 流沙芝士獅子狗🦁🐶 • $78熱辣辣流心芝士 夠哂邪惡🧀🧀๑ 野菌雜菜盤🥬 • $88豐富蔬菜盤有金菇 冬菇 芥蘭等🍄🥬🌽吸收哂湯嘅精華🤤

懷舊風舖面 打卡霓虹燈牌📸💫

好惹味 花甲漲卜卜🤩

嘆完個雞煲翅就可以加湯打邊爐🔥

๑ 無骨脆鯇片🐟 • $138
無骨啖啖肉最爽😌
脆鯇片非常新鮮!

๑ 蝦滑拼墨魚滑🦐🦑 • $118

豐富蔬菜盤
有金菇 冬菇 芥蘭等🍄🥬🌽
吸收哂湯嘅精華🤤
2022-10-30 16 浏览
鬧市中嘅城寨火鍋店🍲🍲🍲環境舒適,地方闊落可打卡,可唱k梳化卡位,大圓枱,亦設有獨立房間2人同行,3、5知己,一大羣人聯歡亦可食物方面,種類繁多:人氣鴛鴦煱底~秘制麻辣鍋、爆茜皮蛋煱、城寨沙嗲煱、清湯煱秘制生牛肉刺身黑栢葉,蟹柳芝士腸,嫩滑鴨血美國穀飼肥牛掛架牛頸脊霜降手切牛頸脊本地手切牛展手打彈丸 除了火鍋,亦有雞煲、熟食、刺身選擇任君選擇:黃金魚皮 💯💯💯冰火辣味魷魚 💯💯💯雞泡魚干百花炸油條泰式珍寶生蝦三文魚、三文魚腩、八爪魚、希靈魚刺身即炸新鮮響鈴皇帝菜油麥菜雞脾菇整體而言,火煱湯底選擇多,食物質素高,上菜速度快,喜歡打邊爐火鍋嘅朋友必試,特別是冬天季節嘅來臨,最適合不過😚😚😚
鬧市中嘅城寨火鍋店🍲🍲🍲
環境舒適,地方闊落
可打卡,可唱k
梳化卡位,大圓枱,亦設有獨立房間
2人同行,3、5知己,一大羣人聯歡亦可

食物方面,種類繁多:
人氣鴛鴦煱底~
秘制麻辣鍋、爆茜皮蛋煱、城寨沙嗲煱、清湯煱
秘制生牛肉刺身
黑栢葉,蟹柳
芝士腸,嫩滑鴨血
掛架牛頸脊
霜降手切牛頸脊
本地手切牛展
手打彈丸

除了火鍋,亦有雞煲、熟食、刺身選擇任君選擇:
黃金魚皮 💯💯💯
冰火辣味魷魚 💯💯💯
雞泡魚干
百花炸油條
泰式珍寶生蝦
三文魚、三文魚腩、八爪魚、希靈魚刺身
即炸新鮮響鈴
皇帝菜
雞脾菇

2022-10-27 38 浏览
入秋就梗係要打邊爐🍲🍂 最近去咗玩味十足嘅城寨煲皇,一去度已經見到懷舊得黎帶有神秘感嘅特色牆,企喺度打卡十分鐘後就興致勃勃咁準備打邊爐嚕٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و🍲龍鳳雞煲翅 $428呢個鍋底係唔平架,不過真心,黎得真係一定要嗌!湯底由鮮嫩滑雞熬成,非常濃郁,配上大大件黏口嘅花膠同成排爽口魚翅,真係超足料超滋補☺️ 我同友人一開波直接飲咗兩碗,爽啊!🥢涼拌花甲 $148招牌小食之一,每隻花甲都好大粒啖啖肉,好想讚佢地嘅調味真係極出色,蔥花麻油香加上冰涼口感,超開胃der~飲完翅就加湯打邊爐!我地嗌咗啲海鮮同丸類蔬菜,呢度嘅火鍋料平均質素都幾高,樣樣新鮮!特別一提無骨脆鯇片($138)非常嫩滑,芝士迷必試流沙芝士獅子狗($78),彈牙口感配上咸香流心芝士,大滿足🥰佢地依家做緊優惠,星期日至四晚上9點後入座有全單八折,優惠價咁嘆個翅真係性價比超高💯

🍲龍鳳雞煲翅 $428

🥢涼拌花甲 $148

尖沙咀出名多食肆,今次來到這間以懷舊城寨為主題的火鍋店試一試先😋-一入舖頭已經被周圍的霓虹燈和鐵閘吸引著,彷彿回到以前8、90年代的香港,很有特色😍由於朋友在附近上班,放工時已經是9:00pm,可以享有星期日至四宵夜八折優惠,正呀🤩-1️⃣ 龍鳳雞煲翅 $428這個龍鳳雞煲翅,未食已經覺得很足料,因為湯底和材料是分開上,看見有兩大碗滿滿的翅和嫩雞絲😍店員很貼心地淋上湯,鮮味中帶點甜味,充滿膠質,很適合女士們進補😳我也飲了兩三碗湯,所以未打邊爐已經飽飽地😂-2️⃣非凡牛胸爽 $108朋友極力推薦食牛胸爽,一上菜看見全部白色一片片,以為是脂肪😮追問之下原來是牛胸肋骨中間的軟骨位,不但質感爽脆,食起嚟充滿油脂香,放入邊爐真的不錯😋必食!-3️⃣美國穀飼肥牛 $138打邊爐冇理由唔食肥牛,這款美國穀飼肥牛雪花紋平均,肉味濃郁😋切得不算太薄,所以食起嚟都幾有質感。-4️⃣手打芝心牛丸 $88這款手打芝心牛丸比較少見,想不到味道幾夾,牛丸有陣陣陳皮味,配合裏面濃濃的芝士,彈牙而有層次,食多幾粒都唔會太膩☺️-5️⃣地瓜三寶 $48這個地瓜三寶包括南瓜、甜薯和炸芋件,放入鮮味滿滿的湯底中,會是甜甜鹹鹹~最喜歡炸芋,都幾粉
1️⃣ 龍鳳雞煲翅 $428

2️⃣非凡牛胸爽 $108

3️⃣美國穀飼肥牛 $138

4️⃣手打芝心牛丸 $88

5️⃣地瓜三寶 $48
這個地瓜三寶包括南瓜、甜薯和炸芋件,放入鮮味滿滿的湯底中,會是甜甜鹹鹹~最喜歡炸芋,都幾粉😋

6️⃣東方美人茶 $23
打邊爐點少得飲茶,這杯東方美人茶非常解膩
2022-10-11 85 浏览
餐廳位於尖沙咀核心地帶,非常就腳方便。霓虹燈招牌好搶眼!充滿香港懷舊風情!但係入到餐廳入面就有現代感!座位非常闊落坐得好舒服,而且裝修華麗,地方乾淨!一家大細過嚟食嘢都好放心。龍鳳雞煲翅,一試便知龍與鳳!花膠雞肉魚翅份量多,啖啖肉真材實料!麻辣涼拌花甲,甜甜地辣辣地,花甲鮮甜又肥美,食到停唔到口!花雕醉牛花雕酒無論配雞定牛都係咁夾!美國穀飼肥牛肥瘦適中,肉味香濃!非凡牛胸爽,稀有部位唔係度度都食到!爽口得黎充滿牛味!而且廚師將肉片包成花的形狀,仲用冰座住,保持鮮度。

龍鳳雞煲翅,一試便知龍與鳳!
花膠雞肉魚翅份量多,啖啖肉真材實料!

麻辣涼拌花甲,甜甜地辣辣地,花甲鮮甜又肥美,食到停唔到口!

花雕醉牛
花雕酒無論配雞定牛都係咁夾!

美國穀飼肥牛
肥瘦適中,肉味香濃!
非凡牛胸爽

非凡牛胸爽
香港人不論什麼季節,一群人聚會總愛打邊爐。今次來到的這間尖沙嘴火鍋店,就以懷舊城寨為主題,從門面開始已見大量霓虹燈,內部以灰色及鐵皮屋綠為主調,配合金色通花鐵閘,感覺相當地道🇭🇰剛好我們來到餐廳已過9:00pm,可享星期日至四的宵夜8折優惠,賺左!💰——————————🔸龍鳳雞煲翅 $428點了這鍋龍鳳雞煲翅,原來湯及料是分開上,當濃郁雞湯滾起時,就將湯淋上兩碗雞煲翅,滿滿的滑嫩雞絲及翅,加上濃而鮮甜的湯底,入口充滿膠質,非常滋補!正式打邊爐前,已與朋友喝了好幾碗湯,正😄🔹美國穀飼肥牛 $138打邊爐點少得肥牛,今次就點了這款美國穀飼肥牛,肥瘦適中,肉味濃郁,不會太膩!🔸非凡牛胸爽 $108牛胸爽同樣是我的打邊爐必點items之一,驟眼看以為是脂肪嗎?其實它味道亦似脂肪,爽滑而充滿脂香,卻是胸腔肋骨中間的軟骨部位,骨膠原豐富,女士記得要試❤️🔹手打芝心牛丸 $88牛丸爽彈帶陳皮香,內裏的芝心令整體更有層次,邪惡😈🔸地瓜三寶(南瓜、炸芋件、甜薯)南瓜清新甜香,芋件粉而帶甜,最愛的還是甜薯,細細粒,超級香甜🍠🔹東方美人茶 $23最後點了杯東方美人茶作結,甘香解膩🍵
——————————

🔸龍鳳雞煲翅 $428

🔹美國穀飼肥牛 $138

🔸非凡牛胸爽 $108

🔹手打芝心牛丸 $88
牛丸爽彈帶陳皮香,內裏的芝心令整體更有層次,邪惡😈

🔸地瓜三寶(南瓜、炸芋件、甜薯)

🔹東方美人茶 $23
最後點了杯東方美人茶作結,甘香解膩🍵

2022-10-05 25 浏览
最近同朋友嚟咗呢間火鍋店食火鍋,我哋都覺得味道好正同埋好有風味❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️湯底方面我哋叫咗雞煲翅,超級足料湯底濃郁😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍仲叫咗好靚嘅牛肉,打卡一流,啱晒同朋友一齊分享🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰仲叫咗涼拌花甲,涼涼地辣辣地超級開胃😂😂😂😂😂😂😂😂炸既油炸鬼小食同樣超正,份量超大,抵食之選❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

仲叫咗涼拌花甲,涼涼地辣辣地超級開胃😂😂😂😂😂😂😂😂

2022-10-04 28 浏览
同朋友慶生唔知食乜好,行過見到呢間食店好似好得就入去試下佢,一試真係搵到寶,下次一定要再食!🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰我同朋友二人叫左一份涼拌花甲,花膠雞翅湯,一份牛肉,一份牛胸爽,一份炸油條同埋娃娃菜😋😋😋😋😋😋先講下個頭盤花界,酸酸辣辣食落好開胃,仲要隻隻開左半殼方便食,非常貼心😍😍😍😍😍😍湯底聽名就知出色,啖啖濃郁既雞湯配上花膠同埋魚翅,令人快活過神仙,先飲三碗再打邊爐!!😍😍😍😍😍😍之後牛肉同菜一睇就知新鮮,色水靚,入口重牛味,抵食之選🥰🥰🥰🥰🥰🥰最後份小食炸油條香口卜卜脆,配上啖啖彈牙蝦膠真係不得了😍😍😍😍😍

喺尖沙咀就有一間九龍城寨為主題嘅火鍋店,又可以打卡📸,同時亦都可以食到高質素美食😋 最愛就係佢地嘅湯底❤️當你去到火鍋店嘅門口就已經有懷舊感覺,以九龍城寨設計風格,再加上霓虹燈牌,好岩大家去打卡📸影靚相!!今次就叫左火鍋店人氣之一嘅湯底,龍鳳雞煲翅龍鳳雞煲翅🥘🫕 $428先黎兩碗滿滿花膠、雞肉同魚翅嘅湯料,再配上😋鮮、甜、濃、厚嘅金黃色雞湯底,相信個湯都落咗唔少功夫,首先要等個湯底煲到滾滾的,然後再將雞湯不落去碗湯料到,一定要趁熱食啊,啖啖花膠魚翅超大碗,啱晒女仔飲又可以滋補養生,成件事好滿足😋😋😋麻辣涼拌花甲 $148首先上嘅小菜就係麻辣涼拌花甲,醬汁確係整碟菜的精髓,麻辣醬汁成功帶起花甲的鮮味,甜甜辣辣仲有啲花椒嘅味,好開胃😋👍🏻都幾好食美國殼飼肥牛 🥩 $138打邊爐又點少得肥牛呀!穀飼肥牛嘅油花較均勻飽滿,牛肉入口相對來說也較柔嫩,仲好重牛肉味。好滿足,而且價錢都唔貴架!😋🥩招牌三寶丸🐮🦐🦑 $98一共有五款手打丸類可以選擇,而今次我就揀咗牛丸、蝦丸以及墨魚丸😋佢地嘅蝦丸係原隻蝦製作無加任何材料❤️好好食,又唔會好腥!鮮蝦雲吞拼鳳城水餃 🥟🥟 $88大大粒嘅鮮蝦雲吞,咬一口,滿滿蝦
今次就叫左火鍋店人氣之一嘅湯底,龍鳳雞煲

麻辣涼拌花甲
麻辣涼拌花甲 $148
美國殼飼肥牛 🥩

美國殼飼肥牛 🥩 $138
招牌三寶丸🐮🦐🦑

招牌三寶丸🐮🦐🦑 $98
鮮蝦雲吞拼鳳城水餃 🥟🥟

鮮蝦雲吞拼鳳城水餃 🥟🥟 $88
大大粒嘅鮮蝦雲吞,咬一口,滿滿蝦肉爽彈質感填滿嘴巴,口感鮮味充實。鳳城水餃都唔差架👍🏻 滿滿蝦肉和爽脆木耳,增加左成個水餃嘅口味😋🥟 味道都唔差架👍🏻👍🏻👍🏻
冰菜

冰菜🌱🌱🌱 $48
好少火鍋店會有冰菜選擇😋營養豐富,口感清脆,風味獨特,可以生食或煮1分鐘,生食味道酸酸甜甜,熟食就帶有酸甜酸甜😋

油麥菜🥬🥬 💰$48
打邊爐不可缺少嘅蔬菜之一,清甜爽脆👍🏻重點佢會吸收晒湯底裡嘅精華😌不過唔好煮太耐,會影響口感😋
火鍋醬料

⭐️火鍋醬料💰$18/per head
都有唔少醬料俾大家選擇😃大家可以按自己選擇去調製自己味的調味料🤤🤤

如果星期日至四9:00pm後去食😋仲會有8折優惠架👍🏻👍🏻

🏪店名:城寨煲皇
📍地址:尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地庫A號舖

#城寨煲皇 #foodie #food #foodporn #foodphotography #instafood #foodstagram #foodblogger #foodlover #yummy #delicious #healthyfood #foodies #foodblog #restaurant #chef #Lunch #Dinner #HongKongFood #好去處 #globaleats #hkrestaurant #香港美食 #hkfoodie #TsimShaTsuiFood #TsimShaTsui #尖沙咀 #尖沙咀美食
龍鳳雞煲翅🥘🫕
龍鳳雞煲翅🥘🫕
  • 龍鳳雞煲翅
  • 冰菜🌱🌱🌱
2022-09-30 1616 浏览
今日同朋友去咗尖沙咀行街,行到差唔多肚餓,於是我哋就周圍搵好嘢食,行到一間好有特色嘅火鍋店,我哋就一枝箭衝左入去到睇,見到呢間火鍋店igable 😂仲要啲嘢食好有特色而家逢星期日至四只要九點後入座,就會享有全單八折優惠😝裝修非常之有特色,一入去樓梯位就係打卡位😂我地都打咗卡好耐下😏影咗好多靚相佢係用QR code落單嘅,非常之方便🔺龍鳳雞煲翅個湯底我哋叫咗龍鳳雞煲翅,呢個係佢主打湯底至一,我哋見到差唔多每枱都有叫呢個湯底,首先會將個滾熱咗先,之後就趁熱飲左一碗,個湯非常足料,有好大舊花膠,又有好大梳魚翅,個湯好濃郁,我哋差啲飲晒啲湯,搞到我哋冇得打邊爐😂😂😂🔺麻辣涼拌花甲個麻辣醬汁非常之出色,完全可以帶出花甲嘅鮮味,我哋食到停唔到咀🔺招牌三寶丸你可以任選三款唔同類型嘅手打丸,我哋分別叫咗蝦丸,墨魚丸同牛丸蝦丸好足料,入面有一大隻蝦;墨魚丸爽口彈;牛丸好有牛肉味✊🏻🔺冰菜呢個菜係我第一次食,佢身上有一粒粒水晶咁,非常得意,原來佢係可以生食㗎,生食同熟食口感唔一樣,生食非常爽脆,而熟食就稍有鹹鹹地嘅感覺🔺油麥菜非常新鮮,清脆鮮綠,滾一滾就食得🔺美國穀飼肥牛肥紋均勻,肉汁豐富,入口即化😗🔺雲

而家逢星期日至四只要九點後入座,就會享有全單八折優惠😝

佢係用QR code落單嘅,非常之方便

🔺龍鳳雞煲

🔺麻辣涼拌花甲

🔺招牌三寶丸

🔺冰菜

🔺油麥菜
非常新鮮,清脆鮮綠,滾一滾就食得

🔺美國穀飼肥牛
肥紋均勻,肉汁豐富,入口即化😗

🔺雲吞拼水餃
雲吞入邊有大大隻嘅蝦,水餃入面有多餡係入邊,非常之滿足

📍城寨煲皇📍
地址:尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地庫A號舖