2023-07-09
天氣熱想飲珍珠奶茶又驚太肥點算好? 我第一次飲圓貝都比佢驚艷到~作為全港第一間唯一用上自家製作食材的珍珠奶茶品牌,店鋪選擇健康養生的天然食材,菜單上有一系列不同口味既茶飲、鬆餅/甜點。<藍藻白雲> $48我選擇了其中兩杯期間限定飲品~藍藻白雲顏色漸變迷人,主色深藍到頂層既椰子奶蓋相當有夏日色彩。店員介紹藍色的藍藻糖漿喺店鋪於自家工場每日新鮮製作,用了超級食材物藍藻、粉紅岩鹽及羅漢果糖製成。不得不提岩鹽飲品增添獨特風味。蝶豆花奇亞籽啫喱不但好有咬口,而且可以改善肌膚健康,愛美人士必選。<晴天芒芒> $62晴天芒芒飲品喺由天然熱帶水果製成的微酸沙冰,再加「零卡路里」羅漢果茶啫喱﹑蝶豆花奇亞籽啫喱(日本寒天)作搭配。成杯真喺好足料!! 飲品仲加入咗椰果及椰子奶蓋,入口順滑,感覺上都健康啲。<圓貝玫瑰咖啡> $46玫瑰咖啡材料用上玫瑰花瓣、玫瑰奶蓋、濃縮咖啡、杏仁奶、玫瑰花醬,並用濃縮咖啡及熱牛奶製成。因加入咗濃縮咖啡,味道先苦後回甘,再聞到淡淡玫瑰花香,加上玫瑰花瓣既點綴,賞心悅目。
<藍藻白雲> $48
<晴天芒芒> $62