2021-10-02 309 浏览
星期六晚去食,商業大廈一樓靜過鬼。因為有coupon就嚟試吓,一個字:失望。我哋兩個被安排坐日本餐廳對面一個好似canteen嘅場地,主菜刺身定食OK正常,但放題類堅唔掂,食物翻熱再翻熱,又乾又咸,浪費咗個胃。
2021-09-29 326 浏览
唔知點講話係半自助式放題,反正除去定式每人6件刺身外就再也沒有見過刺身或壽司的影子話是炸物,竟然沒有天婦羅,只有炸雞皮炸豬大腸炸雞軟骨,令我不得不懷疑真的是日式餐廳嗎?更離譜的是,放題紙中沒有壽司刺身天婦羅等日料,只有2張點心紙選擇,加埋唔超過20款然而,最令我難以置信的是,話明是半自助式,就說明是部分定食加放題,但是定食竟然會漏單???不是漏1個人的單,而是所有人都沒上烏冬,要不是埋單見到有人食烏冬,我真係唔知有烏冬呢樣野因為有優惠券100蚊先過來(但其實都係噱頭,每人都要盛惠250左右)而且地鐵站出來後還有行多20分鐘,認真唔值得
唔知點講
話係半自助式放題,反正除去定式每人6件刺身外就再也沒有見過刺身壽司的影子

2021-09-29 425 浏览
之前買嘢送咗幾張$100coupon諗住試吓啦。5點幾嚟到同我講冇訂座冇位,之後又話Walk in可以入。朋友未到諗住遲啲入,話晒都放題,點知佢叫我坐住,心諗都伏伏地。之後人齊叫佢上菜但第一樣上嚟已經冇食慾,佢啲定食都又唔知自己食咗啲咩 全部得嗰鹹字 (可惜唔記得影相)。之後上咗串燒但完全唔係串燒,只係一啲淥熟咗再塗一層油嘅嘢食,味道超怪又勁重油益味。又話係串燒放題,咁串去咗邊,嘢食又唔係燒嘅。只見佢哋係從一啲鐵嘅保溫兜冚住嘅嘢食拎出嚟俾你地粟米係唯一好食嘅嘢 啲肉完全咬唔開 超靭😵‍💫開始頭一輪仲見到侍應行嚟行去後尾完全冇嘢做 完全冇見佢地拎過嘢食出嚟嘢飲又要全部加錢兩個鐘嘅放題一個鐘已經買單走人,完全唔想再見到啲嘢食,佢個放題仲會跟一個飯或者烏冬,仲有甜品。食到冇癮,就諗住嗌一個烏冬同甜品睇吓仲可以有幾伏。😂烏冬係幾好食嘅,但啲湯淨係豉油味,懷疑根本就係豉油溝水。🤔️好在佢個甜品唔係自家製,係平時啲綠茶糯雪米糍。我哋居然慶幸佢係買返嚟嘅。😂$300嘅放題去到竟然淨係食粟米 。完全未食過咁難食嘅放題。第一輪上完菜之後完全冇再嗌嘅意欲,朋友食咗幾件之後嗰對筷子都冇郁過。最後大家仲要返屋企
之前買嘢送咗幾張$100coupon諗住試吓啦。

又話係串燒放題,咁串去咗邊,嘢食又唔係燒嘅。

只見佢哋係從一啲鐵嘅保溫兜冚住嘅嘢食拎出嚟俾你地
粟米係唯一好食嘅嘢

啲肉完全咬唔開 超靭😵‍💫
開始頭一輪仲見到侍應行嚟行去
後尾完全冇嘢做 完全冇見佢地拎過嘢食出嚟
嘢飲又要全部加錢

$300嘅放題去到竟然淨係食粟米 。
完全未食過咁難食嘅放題。第一輪上完菜之後完全冇再嗌嘅意欲,朋友食咗幾件之後嗰對筷子都冇郁過。最後大家仲要返屋企淥咗個公仔麵。

買零食送了幾張一百蚊現金券,於是上網看看餐廳資料、食評、相片,好像不太差,於是一家三口去試試。餐廳門面,以致裡面的裝修也不錯,但原來。。。安排坐位後就要自生自滅,沒有侍應奉上茶,也沒有侍應為你點餐,你是需要自己拿桌上的串燒/燒物點餐紙自行點餐,然後找侍應落單,這樣他們才會為你端出套餐的食物,請有心理準備,歷時至少半小時,才送來第一碟前菜。前菜三小碟,中間的炸雞竟然是「冰凍的」,餐碟是凍的,相信是整碟前菜事先預備好,然後放雪櫃冷藏,豆腐和昆布沙律當然是凍食,但問題來了,怎能接受炸雞是冰凍的?還要是剛從雪櫃拿出來的那個狀態!然後,六切雜錦刺身,看上去不新鮮,山葵的顏色暗綠得更像泥膠,我們全都不敢吃。關東煮物比較正常,但湯頭是非常咸。還有,沒有松葉蟹肉的所謂龍蝦湯,只有顏色像龍蝦湯,但超難喝,亦只有咸味。明太子雞翼一般,但好戲在後頭。。。岩鹽燒鳥羽,不是串燒,只是煎雞翼而已,岩鹽當然欠奉,沒有味道只有雪藏味。蒜蓉開邊燒蝦,沒有開邊當然也不是串燒,原隻煎蝦扮開邊燒蝦?!汁燒帆立貝,不用說也知道不是串燒,只是汁煮一堆帆立貝出來,極難食。燒日本雞皮,終於等到有一份是真正的串燒,但雞皮卻是淋的,完全

餐廳門面,以致裡面的裝修也不錯,但原來。。。

關東煮物比較正常,但湯頭是非常咸。

明太子雞翼一般,但好戲在後頭。。。

燒日本雞皮,終於等到有一份是真正的串燒,但雞皮卻是淋的,完全不脆。

其他就不詳細說了,反正都是不好吃。

比目魚西京燒、燒菠蘿、燒粟米、燒蕃薯算是較正常了。其他所謂的串燒/燒物都是一件件用小碟盛載,不是串燒/燒物應有的風味,請不要抱有期望。

原價298/位,即使減去100連加一227.8,吃此等食物是完。全。不。值。得!

奉勸大家千萬不要去,貨不對辦,伏到爆!

不知道為何食評會有人讚,讚揚的食評都是假的。如你想念日本串燒的話就千萬別去,完全不是那回事,的確有勾起日本美食的回憶,因為日本串燒太美味,好想飛去日本,但這裡的東西太難吃,完全是浪費時間與金錢,來吃就只有後悔,未吃完已將它列入黑名單,永不會再光顧了。

2021-09-25
2021-09-25 261 浏览
魚生、甜品糯米糍還可以,其他簡直是垃圾,所有全串燒全部燒過火乾爭爭,燒飯團燶到黑過我啲頭髮,燒雞腎食落去好似食炭一樣,點了食物速度好來得好快,但全部凍冰冰,烏冬湯底好鹹,食物質素太差冇心機再影相了😩

2021-09-25 256 浏览
朋友介紹,就去試一下,見OpenRice有快閃優惠買一送一,姑且博一博,環境乾淨,座位寬敞,非一般日式放題,每人一份嘅刺身,同平時放題刺身絕對冇得比,真係貴精不貴多,酥皮龍蝦湯值得一👍,串燒竟然冇柴皮,仲好juice,一定要試吓西冷牛,雞肉串,牛柳串同燒菠蘿,🥰員工有禮貌👍👍👍冇趕住叫收枱,冇甩單, 咁嘅價錢,咁嘅質素,性價比超高。臨走每人仲有$50 coupon 下次用,十分令人滿意嘅一餐😍😍😍
2021-09-10
用餐优惠
優惠券
  • 串燒
話說琴晚去咗九龍灣間四季悅,間野真係超級唔掂,話串燒放題但咩都冇得食,好多枱都係嬲住咁樣走。由於係零食物語就可以攞到$100 coupon,所以個個都係攞住coupon去食,第一次walk in話full晒,第二次去都係話full所以我地就直接book,間野full到打唔到電話去book,而openrice又見唔到差成💩咁嘅評語,原價$298減完coupon再加一嘅價錢,覺得可以一試。去到琴晚我地7:45入坐,等咗大約20分鐘開始黎頭盤同刺身,因為食之前心情好都仲未覺得有咩,頭盤嘅炸雞已經唔凍又唔脆,但因為好肚餓所以食晒,諗住頭盤先係咁姐,點知之後黎料~我地坐到大約8:45pm,除咗頭先講野食物外,只係黎咗一串炸雞皮,由於我地驚浪費食物,所以諗住每樣叫一份試下味,但開始覺得唔對路,就再order咗幾樣,當時已經冇晒西冷同唔記得咩……嗰陣已經覺得食放題都可以冇晒?不過咁都算,諗住啲人開始走,佢地人手應該夠啦掛?直到9點,見到隔離枱一位阿姐叫咗個經理過去,問佢點解連主食都未到,跟住其他枱都開始有聲音,跟住個經理就即刻畀咗碟蝦嗰位女士嗰枱。係嗰位女士叫個經理之前,我已經不停舉手想催下啲單,但

係嗰位女士叫個經理之前,我已經不停舉手想催下啲單,但係完全冇人理我。直到我見到位女士出聲,個經理即刻比野佢食,就覺得「人善被人欺」,我就開始好嬲啦!

然後我都叫另一個經理過嚟,問佢:「主食又唔嚟,串燒又冇,已經9點 ,係唔係唔使埋單?」個經理答我:「係呀,你而家都可以走。」跟住我就更加嬲,9點已經好多舖頭關左門,我出去未必一定有嘢食,加上我白白係度等咗個半鐘,而家先叫我走?!我啲time cost點算?你冇嘢食又叫我入去坐?!

跟住我問佢啲嘢幾時到,佢話即刻跟。好啦,所謂嘅跟就係~有個阿姐求其俾咗啲粟米雞腎我哋,但係我哋完全冇叫過,阿姐話:「而家睇唔到單㗎啦,比住啲你哋食先啦」。我見到另一枱係咁食粟米食飽,跟住見到另一台有烏冬食(原本應該係唔包烏冬),跟住我哋都大叫要咗兩碗,諗住起碼烏冬可以飽下肚再等。

等多一陣,跟餐嘅龍蝦湯終於到,但完全貨不對辦,寫就寫酥皮龍蝦湯,但係嚟到只係好似普通餐湯咁!

然後見到最開頭嘈個經理嘅阿姐嗰枱走,走嘅時候話收咗佢哋每人$80,因為佢哋又叫啤酒同汽水,係要額外加錢嘅。不過講真,咁嘅服務同浪費時間,免費再送汽水啤酒我覺得都唔過分,補償返時間損失同餓都傻嘅感覺都好合理姐……

不過我男朋友就覺得我哋每人比番$100,我話俾$50都多咗,而我男朋友咁好人令我更加覺得嬲,明明我哋俾人蝦緊,應該要有補償,如果佢哋根本做唔到,就唔應該接我哋呢啲客。

過咗一陣,有一張枱都走咗,佢同我哋講冇收佢哋錢。然後個經理又攞咗一碟魚過嚟,但係超級難食,應該係解解凍夠,勁大浸雪味,食咗一啖已經唔想再食。然後又攞咗一串唔知咩嘅肉過嚟,話好食,但係一咬落去成口油,個肚勁唔舒服,就開始忍唔住覺得要走。

跟住我就話埋單,問佢點樣計錢。原本諗住佢收我哋一個人$100以內都算數,但其實真係覺得免費都補償唔到,點知佢話計完優惠收我哋$300 ,即時嘅反應就係問佢「收咁貴」?我哋個set包嘅煮物冇黎到,叫嘅串燒全部都冇,仲話係串燒放題,如果我用$300出去食嘢,已經可以食到好好食嘅嘢。

跟住個經理就話一係你哋而家走,唔收你哋錢。我原本都有1秒諗緊俾返少少錢,但係個經理嘅態度真係好差,佢就話「係呀,你哋而家可以走㗎啦」。雖然佢係咁俾人嘈,可能心情都唔好,但係錯不在我哋客人,點解好似要受佢哋氣咁?

原本見四季悅喺金鐘有間分店,都收得唔平,諗住佢哋因為喺九龍灣咁格攝嘅位置開咗分店,所以想做promotion就整啲咁嘅優惠。我唔知道係琴晚咁差,定係每一晚都係咁差,個位已經正常人唔會行過去,再加埋啲咁嘅服務同食物質素,真係唔會有回頭客。同埋我估係呢一個位開得,去嘅通常都係九龍灣居民,所以真係祝福佢哋。
邊個話呢間放題好食嘅一定係打手,未試過食餐飯食到咁無助咁🥱一隻字:劣‼️食物參差 難食過💩 服務質素極劣 完全由客人自生自滅。成間舖近百個位 得7-8個樓面 仲要分兩間鋪。一坐低已經知大鑊☺️實唔夠人 有排等 成餐淨係嚟咗十幾碟,食完個套餐等半個鐘先嚟燒物😴兩rounds之後 無論點落單 都無。再。上。過。菜。餐牌上只有22項items, 即使每樣點一份 但我實質只係食咗12項。有幾樣(牛仔骨、紫薯、粟米等等)係從來冇食過冇見過🤡兩款白魚刺身都好多楂😵‍💫wasabi成舊泥膠咁 見到都唔敢食🤢明明叫燒物 但冇一樣野係熱嘅,有幾樣都算掹車邊暖暖地嘅🥵食物唯一好食啲嘅係西京燒比目魚 大大件,燒到爆曬油脂 但實在太大塊 油到少少反胃。慢煮牛脷都煮得幾軟嘅 而三文魚飯團有飯焦都幾驚喜 但食過一次就點叫都再冇上過懷疑廚房根本係求其有咩煮咩,煮完再續枱派,同茶樓阿姐推車仔冇分別🤷🏻‍♀️最厲害係服務嗰個阿姐☺️完全係當客係狗🐶🐶隔離枱唔要就塞俾下一枱食 漏晒單又亂咁塞啲野食,塞飽個客就算🤡🤡hello 知唔知乜叫服務員??都冇服務嘅🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️然後個阿姐就開始捧住幾碟蝦 仲大叫想要蝦嘅舉手😪當

明明叫燒物 但冇一樣野係熱嘅,有幾樣都算掹車邊暖暖地嘅🥵

hello 知唔知乜叫服務員??
當呢度大排檔咩 做日式放題做到咁肉唔肉酸呀

食物都未上晒又硬塞甜品俾你🤷🏻‍♀️佢又犀利喎 甜品一人份量有四粒 佢諗住我食甜品食飽個喎

佢地真係好耶,最尾叫個經理都唔出嚟,唔知係經理已經收咗工定枱枱都搵緊佢🚬
怪唔得要派coupon水人嚟食,真係狗也不🥱🥱🥱

唔係我想寫到咁mean ,但比着你去到都只會講得出兩隻字:垃圾

2021-09-20 215 浏览
之前下午來過Lei 度食,覺得唔錯,咁啱有兩張晚巿放題優惠券,咁咪來試下,點知好失望。食物味道大致ok, 失望係來自其他地方。1 優惠券上寫的是“刺身及串燒放題” (忘記了確實寫法,但expect 係放題的種類不只得串燒。2 之後待應講解完先知道有幾道餸係個放題包的,但每人一份,如刺身,湯,冷盤3 好啦,只係得串燒有得放題都算啦,起碼有5樣野係sold out,仲要係我最想食的。4 放題的份量,出餐時間完全錯晒,一係就點完好耐都唔來(待應解釋未人齊,所以唔出餐住),ok 不過人齊之後就瘋狂咁出,出到成枱都係,唔知食咩先。份量都係出錯,點左的冇來,冇點的又出5 我們一直唔知每人一份的野有d咩,亦唔知幾時先出齊餐,(所以其實串燒要叫幾多都係估估下)食到最後飽飽地,佢哋都唔出,都廢事問,直接埋單走人。出返餐廳先發現原來有前菜3款,6塊刺身,明太子雞翼,酥皮龍蝦湯(今晚的湯全部冇酥皮),煮物,昆布烏東/飯(冇出過)及甜品(普通雪條一條,埋單追先有,好甜好難食)。如果俾咁多錢食放題,expectation會高d,出面食放題的餐廳,食物多完化(煮物,炸物,刺身,壽司,串燒),而且樣樣都係任食。如果
食物味道大致ok, 失望係來自其他地方。
如果俾咁多錢食放題,expectation會高d,出面食放題的餐廳,食物多完化(煮物,炸物,刺身壽司,串燒),而且樣樣都係任食。如果貴野限住一人一份都理解,今晚真心有點失望。
2021-09-20
2021-09-19 147 浏览
我響9月18號晚上入座,餐廳分成兩邊,一邊係連住大廚房(下稱A區),另一邊響我問侍應後得知係臨時開既(下稱B區),我果晚就坐響臨時開果度1.果晚只有兩個人負責1x張台,根本無能力應付放題,客人都要自己出去加水,得一個阿姐根本唔夠2.食物響A區拎去B區,之後會先放低,等B區阿姐自己上菜,當上到客人台面,全部食物都係微暖,因為佢地放個位有強勁冷氣吹住,起碼放左超過5分鐘先上到台3.廚房跟本應付唔到咁多單,當晚有一台客,坐左接近一小時,一樣野食都無上過4.客人離開後,所有台都係無人執,因為人手不足我唔知係唔係坐B區先係咁,先不評論食物質素,但體驗是非常差,呢個價錢去旺角兆萬食放題更好,希望管理層明白如果想開放題要安排人手

4.客人離開後,所有台都係無人執,因為人手不足

2021-09-18
用餐优惠
優惠券
2021-09-18 220 浏览
不是服务问题而是我质疑整个管理都有问题。我们算早了,6:20入座,8:20东西都没上齐。期间喊了n次加茶水有人应但无人过来加茶。不但我们,几乎六七成客都没东西吃,要等。吃的东西也不见得多么好吃。环境正常,但全场我们是又冷又肚饿,所以绝对不会再吃,也不会推荐朋友来吃,甚至劝退就一点,我们算早了,6:20入座,8:20东西都没上齐。期间喊了n次加茶水有人应但无人过来加茶。不但我们,几乎六七成客都没东西吃,要等。吃的东西也不见得多么好吃。环境样还可以,但全场又冷又肚饿,所以绝对不会再吃,也不会推荐朋友来吃,甚至劝退
不是服务问题而是我质疑整个管理都有问题。
不但我们,几乎六七成客都没东西吃,要等。
吃的东西也不见得多么好吃。

不但我们,几乎六七成客都没东西吃,要等。
吃的东西也不见得多么好吃。

2021-09-18
喺 Open Rice Book 咗串燒放題 ,1845 入座套餐其中一款係龍蝦🦞酥皮湯 , 嚟到嘅係一碗龍蝦湯自動走酥皮🥲第一輪落單嘅串燒大致上出菜速度都算齊同快1900 開始基本上全場都坐滿咗食客 , 但眼見其他枱同我哋第二輪落單嘅嘢食 , 都係擠牙膏式咁出菜 , 出菜速度超 級慢 , 而且嚟到嘅嘢食都係暖嘅🥲第二輪畫嘅單等咗成個鐘都未齊 , 於是畫第三張紙 , 結果原本限時兩個鐘嘅放題 “ 食 “咗三個鐘 等嘅時間長過食嘅時間 , 好似食法國餐咁 🥲結果 , 由於時間關係 , 到結帳出單嗰吓速度係最快嘅未試過食放題係離開餐廳嗰吓個肚好似無嘢落肚咁🥲

第一輪落單嘅串燒大致上出菜速度都算齊同快

等嘅時間長過食嘅時間 , 好似食法國餐咁 🥲

結果 , 由於時間關係 , 到結帳出單嗰吓速度係最快嘅

未試過食放題係離開餐廳嗰吓個肚好似無嘢落肚咁🥲
2021-09-15
2021-09-16 419 浏览
基本上呢一篇唔可以算係一篇食評。因為去買嘢送咗兩張優惠券減100蚊,諗住放工去試下。本身滿懷歡喜去到,入座之後 30分鐘 。冇上過一樣食物 ,應承好嘅,前菜,湯,刺身全部冇見過。見到樓面完全混亂, 廚房出唔切菜,樓面唔夠人,隔離枱一行八人媽媽聲 。所以我冇食就同經理講咗句 ,我哋走喇。經理都話唔好意思。希望大家三思三思,人生苦短。
今晚打算同家人一起去食晚飯,預訂了枱,巳感到好奇怪,訂枱時前面有4個人,我們是第5個,便告知沒有位,之後walkin才有位,到達後便坐下,,帶位的人沒有告訴我們小孩要收費,之後到上前菜一刻便上了4位的食物,但只有3個大人,我們便寫了要求的食物比如(雞,豬,菜等,最後只到了3樣),我們食前菜時才知小孩要收費,我們要食足4個人份量前菜龍蝦湯超咸,味道如海水一樣,食完前菜後職員便拿水壺來,之後便沒有食物,其他的枱客人因沒有食物發脾氣,我們都只能夠等,之後便立刻找經理,經理告知只有2樣食物未到,第一張要求食物是不會到來 於是我們要重新下單,並要求經理能快速提供食物及飲品,我們第2張下單食物送到枱上職員也會問是否order 禁多?因為order是跟經理下單,職員便不停問我們的下單狀況但不是提供食物,最後到甜品更只有綠茶糯米糍,收了成千幾蚊的貴用,食物的質量及量都沒法能提供,大家請想清楚才到此餐廳進食
2021-09-13 6994 浏览
刺身加燒物放題]完全唔知自己食過乜野, 唔知點解要比$298 出黎食垃圾!!!埋位經理就介紹返有刺身煮物前菜等,會自己一道道咁上,叫我哋等等,之後再點串燒。坐低先知原來刺身得呢六塊,冇得再叫,只有張串燒紙可以任叫。 算!酥皮龍蝦湯,篤開個酥皮入邊就只有一節仔手指咁高嘅湯,仲要勁鹹,我懷疑應該要開啲水去溝。叫d 煮物, 冇技巧, 嘥位, 成碗浪費基本上除了汁燒的,其他串燒都係無味嘅,自己上枱要加大量7味粉,不過依然係無味!睇真d 成串野 連鹽都無粒, 衰到無論!佢係雞軟骨☝🏻☝🏻😵‍💫比目魚南京燒, 我覺得連Aeon 超市熟食檔的都好食過佢。 好似烚咁, 勁多水, 好似冇煎過, 無魚油香, 啲肉實而不滑, 要靠沙律醬先食到落去。燒雞皮一樣無鹽冇味, 等幾個字仲要燒燶又苦又盛!牛扒,牛柳, 牛仔骨 全部一樣味, 一樣口感, 係燒烤包牛扒肉, 神奇在 連牛仔骨都可以用粉拿到同牛扒一樣口感。蝦! 霉嘅, 用芝士 同濃郁蒜蓉蓋過佢本身死左幾日嘅感覺。總結比$298 食一堆垃圾, 全程等廚師發板,等多個食,廚房整到乜嘢串燒就全場一齊上嗰一款串燒。一半係漏單, 其餘佢想上咩就咩。放題?! 連紙包飲
[精選刺身加燒物放題]

叫d 煮物, 冇技巧, 嘥位, 成碗浪費

睇真d 成串野 連鹽都無粒, 衰到無論!

佢係雞軟骨☝🏻☝🏻😵‍💫

燒雞皮一樣無鹽冇味, 等幾個字仲要燒燶又苦又盛!

蝦! 霉嘅, 用芝士 同濃郁蒜蓉蓋過佢本身死左幾日嘅感覺。

放題?! 連紙包飲品都冇, 得熱茶 !

第一round 已經投訴, 點知第二round 冇改善, 都係黎左3-4樣, 等唔到第三round 叫埋單! 埋單時同經理投訴, 隔離枱聽見就一齊鬧, 又難食, 種類少,又漏單,呆等...

$298 一位買難受, 免費請都唔食呀!!
一路食一路問, 點解$298 我唔去食大x 喜, 大喜x 嘅放題??!! 起碼刺身飲品我任食!!
呢張任叫嘅 紙,值$298?
連3 round 都出唔到,值$298?
野食難食到咁, 簡直浪費我兩個鐘青春!!!

送coupon 比我即場搣爛, 廢事比機會佢。