2021-10-03
今日去到九龍灣食放題,環境真係好好,相當闊落,位置充足,又光猛,一邊食一邊傾都會覺得好舒服。食物方物$298包了 前菜,刺身6切, 煮物,和牛炒飯,仲有就係燒物及串燒放題,連甜品🤤首先前菜,冷盤, 炸雞,仲有就係麻醬豆腐,相當開胃。刺身方面,都相當新鮮,當中甜蝦更覺鮮味,而且都相當大隻。和牛炒飯,炒得幾香,和牛粒份量都幾多,幾香,作為主食,其實份量都岩岩好,又可以留肚食串燒燒物。煮物方面,今日係關東煮。另外蟹肉南瓜湯都係相當正串燒燒物放題,係任叫的。今日叫了好多款1)牛柳粒 2)蒜容蝦 3)汁燒帆立貝4)比目魚西京燒 5)燒雞肉 6)燒魷魚7)岩鹽燒鳥羽 8)味噌燒豚腩肉由於一次過叫,所以上碟時相當大份,即叫即燒,全部都新鮮,加上食材都係keep到質素。牛柳粒 -牛味重,厚厚一粒,有一口牛既感覺。西京燒,其實平時我好鐘意食西京燒定食,平日日式放題吾常見西京燒任食,我今日自己叫左成4份,真係幾好食。蒜蓉蝦,個人覺得一定要叫,超大隻,實肉,香口,蝦味又重,覺得好值得叫多轉。燒雞翼,好味,叫左6隻。鹽燒雞翼真係好吸引,每次叫都係即燒。蔬菜類方面有燒菠蘿,冬菇,秋葵等最後甜品,係雪米茲,一份芒
環境真係好好,相當闊落,位置充足,
又光猛,一邊食一邊傾都會覺得好舒服。
食物方物$298
🤤首先前菜,冷盤, 炸雞,仲有就係麻醬豆腐,相當開胃。
刺身方面,都相當新鮮,當中甜蝦更覺鮮味,而且都相當大隻。
刺身6切
和牛炒飯,炒得幾香,和牛粒份量都幾多,
幾香,作為主食,其實份量都岩岩好,又可以留肚食串燒燒物。
煮物方面,今日係關東煮。
另外蟹肉南瓜湯都係相當正
和牛炒飯
蟹肉南瓜湯
串燒燒物放題,係任叫的。
今日叫了好多款
1)牛柳粒 2)蒜容蝦 3)汁燒帆立貝
4)比目魚西京燒 5)燒雞肉 6)燒魷魚
7)岩鹽燒鳥羽 8)味噌燒豚腩肉
由於一次過叫,所以上碟時相當大份,
即叫即燒,全部都新鮮,加上食材都係keep到質素。
牛柳粒 -牛味重,厚厚一粒,有一口牛既感覺。
蒜蓉蝦,個人覺得一定要叫,
超大隻,實肉,香口,蝦味又重,覺得好值得叫多轉。
蔬菜類方面有燒菠蘿,冬菇,秋葵等
最後甜品,係雪米茲,
一份芒果一份綠茶,食完咸食甜 岩岩好
甜品雪米滋