4天前
呢日搵咗呢間銅鑼灣嘅樓上餐廳,餐廳名有大排檔嘅字眼,不過環境同衛生都好過大排檔好多🤭 嚟呢度梗係要食海鮮同鑊氣小炒啦 。豉椒炒蟶子餐廳用咗蘇格蘭蟶子,蟶子逐隻計錢🤓 蟶子每隻都好大條,入口幾爽口,豉椒炒夠晒惹味🥳椒鹽鮑魚我哋每人叫咗一隻鮑魚,鮑魚厚身,咬落口幾彈牙😎 唔會因為椒鹽嘅味道,而蓋過咗鮑魚嘅鮮味。生煎馬友肉餅呢個係店員推介嘅菜式,入面有馬友魚肉,味道略帶點鹹香🐟 肉餅半肥瘦,入口Juicy,令人忍唔住一啖接一啖咁食晒🤩鍋塔蝦籽豆腐呢個係傳統嘅菜式,面頭嘅蝦籽香味十足,炸粉唔算好厚,包裹住嫩滑豆味濃郁嘅豆腐😍 個人好喜歡呢個菜式。蜜椒薯角牛柳粒一上碟已經聞到好香,好有鑊氣😮 牛肉都幾軟腍,味道惹味,送飯一流🙊坪洲懷舊芝麻餅而家打卡仲送呢一個嘅芝麻餅,店員同我哋介紹真係喺坪洲拎過嚟㗎😂 勁香脆,而且芝麻餅嘅面佈滿黑白芝麻☺️餐廳係由坪洲起家,但係而家唔駛入離島,喺銅鑼灣都嘆到高質嘅新鮮海鮮啦😉 餐廳午市時段仲有供應$60免加一嘅套餐,打工仔過嚟食lunch都好抵啊😎
豉椒炒蟶子
椒鹽鮑魚