2011-02-07
喺Open Rice 見呢度嘅笑臉都唔少, 就揀喇!雲吞雞 - 一上枱已經聞到好香嘅雞湯味, 唊一口果然清甜, 雲吞皮亦做得幾薄, 餡就係菜肉, 好味!蔥油餅 - 其實見隔離枱食嘅時候已經想試, 因為我多數食嘅蔥油餅都係粉漿加蔥油煎既, 但係呢度就唔同, 係用蔥加肉鬆做既, 而且外皮好脆, 但個飽就好軟身, 好味!自選叁拼盆 - 有9種選擇, 我哋揀咗.丁方烤夫 - 有少少麻油味嘅腐干, 加埋冬菇同筍, 唔錯!陳皮牛肉 - 好清香嘅陳皮味, 牛肉切到四四方方連埋筋, 好爽口, 好好味, 美中不足係雪得太凍. 肴肉 - 無咩味, 不過都係爽口既, ok啦!醬汁冬瓜 - 個醬汁好濃, 好秘製feel, 冬瓜切片煮唔會太腍, 賣相又靚! 正呀!高力棉花糖 - 好甜又加咗朱古力醬, 唔同一般高力漲卜卜, 個人覺得豆沙餡會好d.
自選叁拼盆 - 有9種選擇, 我哋揀咗.
丁方烤夫 - 有少少麻油味嘅腐干, 加埋冬菇同筍, 唔錯!
肴肉 - 無咩味, 不過都係爽口既, ok啦!