2008-11-09
朋友常講起這間餐廳,一直都未有機會試,講到咁抵食又成日見到咁多人排隊便看看食評,嘩!咁大件奄列,所以今日便帶埋老婆去食.好難搵位泊車,終於泊低了架車,不難找,因為實在太多人排隊. 在門口等了半小時終於坐下了!叫了一個火腿奄列(小)$15看見大的要$32真的想看看有几大,不過驚食唔晒,下次先啦都係.另外叫了咖哩牛腩撈河粉$21鮮蝦雲吞撈麵$17及阿華田奶昔$18 火腿奄列真的很大份,望落都好普通啫,吃下去..雖然旦很厚但不老,不會好像出面的餐廳般食食下有旦殼或者好大舊鹽,而且不需落鹽也很夠味,因為他們落了美極.咖哩牛腩撈河只有咖哩粉味,但完全吃不出有落其他調味料,完全唔掂.鮮蝦雲吞撈麵D雲吞真係几好,皮薄,蝦爽,但係D麵超級乾及超級硬.而阿華田奶昔簡直係精髓所在,超掂!雖然係等好耐(因為係逐杯打出來)但係真係好夠味,飲到最後雖然D冰融咗但一D都冇變淡. 但係星期六,日沒有餐,今次我哋去兩個人都食咗$80
但係星期六,日沒有餐,今次我哋去兩個人都食咗$80