2023-06-06 25 浏览
呢間嘆嘆cafe係黃大仙中心入面,價錢親民,食物同裝修都好有台式風味,好適合想食台式嘢嘅人。仲有套餐包飲品同甜品,性價比超高!我哋叫咗蕃茄牛肉麵,個湯底好濃郁,牛肉煮得好腍身,仲有啲熟蕃茄,好開胃!🍜🐮🍅🌿台式上海排骨客飯套餐都好好味,排骨肉質好韌,配埋啲酸酸甜甜嘅醬汁,仲有魯肉飯,超級滿足!🍚🍖🥔🍯秘制牛展撈麵就更加特別啦,麵條好Q彈,配埋啲五香粉,牛展煮得好嫩,超好味!🍜🐮🌶️🥜最後,我哋點咗3.6牛乳黑糖芋圓特盛,好好味嘅芋圓配埋鮮奶同黑糖,甜而唔膩,仲有啲QQ嘅口感,好好飲!🥤🧋🍠總括黎講,呢度嘅食物好好味,價錢又親民,仲有啲甜品同飲品套餐,真係超抵食啊!👍👍👍

2023-06-06 31 浏览
朋友仔最近搬咗去做黃大仙村民🧚🏻‍♀️約咗夜晚長去屋企一齊玩 上佢屋企之前 諗住喺樓下食啲嘢歇下腳 見到間勁靚嘅花花餐廳就入咗去!▫️麻辣鴨血豆腐粉絲湯紫蘇葉嘅味道 鴨血大大嚿 豆腐索晒個湯嘅精華~▫️古法藥膳醉雞卷班傻仔係咁喺度搵杞子🤣醉雞捲好入味 好鮮甜▫️芝士肉鬆捲餅包到厚厚一嚿 芝士同肉鬆好足料 再加上蛋餅醬🤤朋友仔話佢男朋友鐘意食蛋餅加茄汁食 我聽到???▫️滷肉高麗菜滷肉好甜 一啖高麗菜一啖滷肉 健康配搭~▫️嘆嘆拼盤(大)甜不辣台灣腸鹽酥雞🐥▫️嘆碗肉丸湯肉丸湯入面有好多唔同款~竟然有幾粒係豬肉丸芝心 勁有驚喜😹個湯有肉丸味 仲有紫菜落去🍲紫菜肉丸湯???但都幾正🍸drink▫️蘋果青檸草莓烏龍茶▫️戀心富士山▫️藍橙乳酪特飲▫️桃香四季春寒天▫️荔枝乳酪大馬士革綠茶

▫️麻辣鴨血豆腐粉絲湯
紫蘇葉嘅味道 鴨血大大嚿 豆腐索晒個湯嘅精華~

▫️古法藥膳醉雞卷
班傻仔係咁喺度搵杞子🤣醉雞捲好入味 好鮮甜

▫️芝士肉鬆捲餅

▫️滷肉高麗菜
滷肉好甜 一啖高麗菜一啖滷肉 健康配搭~

▫️嘆嘆拼盤(大)
甜不辣台灣腸鹽酥雞🐥

▫️藍橙乳酪特飲
▫️桃香四季春寒天
▫️荔枝乳酪大馬士革綠茶

2023-06-06 22 浏览
提到台灣美食,台灣牛肉麵一定係其中之一。呢間嘆嘆就融合左中國同台灣既風味🇼🇸非常特別。首先,呢間餐廳既牛肉麵湯頭非常清甜,唔會好似一般牛肉麵咁好多味精,但同時又有濃郁既牛肉味🐄湯頭中既牛肉片都好嫩,入口即化。仲有佢嘅麵條非常有彈性🍜而且口感滑順,唔會太軟或太硬。其次,佢哋嘅酸菜和紅油非常的提味,加入口中可以增加酸辣既風味🌶️🌶️🌶️而且牛肉配料也非常豐富,可以選擇紅燒、清燉或者麻辣味道,滿足唔同口味既食客需求🤤另外,都嗌咗一份炸物拼盤🍗呢個拼盤出奇地好食,甜不辣同炸雞都係外脆內軟,極度推薦👍🏻最後就係飲品,都非常出色的,七彩繽紛最啱攞嚟打卡用,比較喜歡佢嘅奶蓋,沙冰就見仁見智吧🤣

♡ 木系特色台灣餐廳|嘆嘆 ♡-星期日下晝放假☺️梗係要同好姊妹周圍去食嘢~ 今日就搵咗個中間點地方 —— 黃大仙。我哋就搵咗一間台式餐廳大快朵頤😆入到餐廳,已經見到有好多台灣電影嘅海報。真係好似飛咗去台灣咁😆 而且出面仲有打卡位添!- ♡ 古早沙茶肥牛公仔麵 配 炒蛋 ♡ $42公仔麵煮得啱啱好 麵質軟硬適中呢個價錢黎講 性價比好高-♡ 嘆嘆套餐C ♡ $138🌟嘆嘆 招牌牛肉麵 最出名嘅肯定係佢哋嘅招牌牛肉麵啦!啲牛肉好易入口,湯底又好香濃,仲有紅蘿蔔同蘿蔔等蔬菜🥬 真係好健康!🌟第二個套餐就叫咗 古早滷肉飯拼滷水雞翼。淡淡滷肉 連埋花生一齊食 更具口感~~ -♡ 香芒雜雜 ♡ +$40一嚟到已經覺得好震撼甜品嘅擺位擺得好靚。入面有芒果泡芙、芒果布甸、芒果雪糕同芒果蛋糕🍰我最鍾意嘅係芒果蛋糕同布甸好好食😋🤤-♡ 招牌珍珠奶茶奶蓋蛋糕 ♡ 面頭佈滿一粒粒珍珠千層蛋糕🍰每食一啖都覺得意猶未盡🤤-♡ 清零消脂手工花茶 ♡ +$20入面有胎菊、檸檬、玫瑰花等等材料~花茶味道好香 而且好易入口飲完一啖又一啖 消脂真係冇難度😂👍-♡ 香酥鹽酥雞 ♡ +$38好酥脆,啲肉又好嫩,配埋
♡ 木系特色台灣餐廳|嘆嘆 ♡
星期日下晝放假☺️
梗係要同好姊妹周圍去食嘢~
今日就搵咗個中間點地方 —— 黃大仙。
我哋就搵咗一間台式餐廳大快朵頤😆
入到餐廳,
已經見到有好多台灣電影嘅海報。

真係好似飛咗去台灣咁😆
而且出面仲有打卡位添!
♡ 古早沙茶肥牛公仔麵 配 炒蛋 ♡ $42

公仔麵煮得啱啱好
麵質軟硬適中
呢個價錢黎講 性價比好高
♡ 嘆嘆套餐C ♡ $138
🌟嘆嘆 招牌牛肉麵

最出名嘅肯定係佢哋嘅招牌牛肉麵啦!
啲牛肉好易入口,湯底又好香濃,
仲有紅蘿蔔同蘿蔔等蔬菜🥬
真係好健康!

🌟第二個套餐就叫咗
古早滷肉飯拼滷水雞翼。

淡淡滷肉 連埋花生一齊食
更具口感~~
♡ 香芒雜雜 ♡ +$40

一嚟到已經覺得好震撼
甜品嘅擺位擺得好靚。
入面有芒果泡芙、芒果布甸、
芒果雪糕同芒果蛋糕🍰
我最鍾意嘅係芒果蛋糕同布甸
好好食😋🤤
♡ 招牌珍珠奶茶奶蓋蛋糕 ♡

面頭佈滿一粒粒珍珠
千層蛋糕🍰
每食一啖都覺得意猶未盡🤤
♡ 清零消脂手工花茶 ♡ +$20

入面有胎菊、檸檬、玫瑰花等等材料~
花茶味道好香 而且好易入口
飲完一啖又一啖 消脂真係冇難度😂👍
♡ 香酥鹽酥雞 ♡ +$38

好酥脆,啲肉又好嫩,
配埋啲鹽椒真係好開胃!
♡ 黑糖雞翼 ♡ $68

呢個一上到枱個個都搶着食~
外皮香脆可口 雞肉好嫩好滑,
啲黑糖汁又唔會太甜,甜度啱啱好。
♡ 戀心富士夜 ♡

士多啤梨藍橙乳酪特飲
味道甜甜~ 睇落真係幾夢幻😂

#
⇢店鋪資料:
嘆嘆 (黃大仙)
黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06E-G06G號舖
#

#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
下晝求其見到咁多正評就入呢間試下一入去見到個女職員黑黑地臉 算啦 食個晏姐QR code落完單 上咗杯茉香綠茶 呢杯嘢嚴格嚟講唔可以叫茉香綠色 根本係一杯冰水 茶同茉香味都冇 完完全全只係一杯冰水!!好啦 之後等咗勁耐 大約20分鐘 啲嘢食仲未嚟 就問下個女職員 嘢食等咁耐正唔正常 佢唔答我地 叫我地等多陣好啦 再等多十分鐘 問下男職員可唔可以幫等地催催 無耐個女職員大叫話我地個餐嚟緊一埋位見到呢碗無味既紅燒牛肉麵!!重點係個湯底完全無味!!係未食過一碗咁啖味既牛肉麵!!(抱歉食到一半先影)呢碗嘢 可以話我係香港食過最難食既牛肉麵!!味道完全係零分 紅燒要有既辣味都冇 成碗係到食緊麵既麵粉味 牛肉既肉味都冇 蘿蔔都係淡既 完全唔知放緊咩入口呢碗可以話我食過最難食既牛肉麵 當日唔單止我地一台咁講 仲聽到其他枱都有講過呢碗牛肉麵無味 中哂伏!!六枱入面超過半數都講呢個牛肉麵無味 未食過咁既牛肉麵 最後都聽到茶都係無味88蚊一碗麵絕對唔係平 收得呢啲價錢要比返咁上下質素比客人 唔係以為求其出貨就會有人接受 睇返咁多正評 原來十個九個都係膳稿 搞marketing就叻 食物質素就唔理嘆嘆你真係
下晝求其見到咁多正評就入呢間試下

一入去見到個女職員黑黑地臉 算啦 食個晏姐

(抱歉食到一半先影)

呢碗嘢 可以話我係香港食過最難食既牛肉麵!!

嘆嘆你真係唔好叫嘆嘆 叫慨嘆算啦
2023-06-04
2023-06-03 23 浏览
嘆去到黃大仙想食台灣野,就見到北館韓閣裡面有呢間台式餐廳。店舖裝飾得好靚, 好多打卡位, 台灣呢邊貼滿左台灣風景照片,座位有軟墊,坐得幾舒服。我地兩個人叫左小食,主食,甜品同飲品🥤。古法藥膳醉雞捲雞捲充滿酒香, 唔會太硬。芝士肉鬆捲餅佢係蛋餅,裡面有好多肉鬆,芝士有少少溶,食落煙韌。鹽酥雞鐵路便當呢個便當包左蔬菜, 炸物,湯品, 滷肉飯,滷蛋。鹽酥雞上枱仲脆卜卜。滷肉飯充滿油香, 連個米飯都好好食!雙併牛麵有紅蘿蔔同白蘿蔔, 蔬菜同牛𦟌。佢個面係扁面,質地係扁硬身嘅,好有口感。3.6牛乳仙草芋圓大盛呢個真係好有驚喜!成日都有食連鎖甜品店嘅芋圓冰, 呢個嘅水平都一啲都唔比佢差! 芋圓同珍珠都好QQ煙韌,手打芋泥好香,牛乳沙冰唔好太甜, 好岩近來炎炎夏日去食。蘋果青檸草莓烏龍茶佢地手工茶配有台灣龍眼花蜜, 有淡淡清香。 手工茶超大壺, 兩個人share 飲都可以!#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog#hkfoodblog

去到黃大仙想食台灣野,就見到北館韓閣裡面有呢間台式餐廳。

古法藥膳醉雞捲
雞捲充滿酒香, 唔會太硬。

芝士肉鬆捲餅
佢係蛋餅,裡面有好多肉鬆,芝士有少少溶,食落煙韌。

鹽酥雞鐵路便當

雙併牛麵

3.6牛乳仙草芋圓大盛

蘋果青檸草莓烏龍茶

#hkfoodblogger #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike
#試食 #餐廳宣傳 #食評家
2023-06-02 14 浏览
黃大仙有一間嘆嘆cafe😋上禮拜同咗屋企人去食下午茶☕️時段好抵食下午茶餐我叫咗古早沙茶肥牛公仔麵 🍜 味道濃郁 牛肉🥩好滑好嫩 加埋炒蛋 🍳口感更加豐富😊之後我飲咗一杯清零消脂手工花茶味道好香好清新 飲咗好舒服🍵💐之後叫咗兩個嘆嘆套餐C嘆嘆招牌牛肉麵真係好好味牛腩有咬口 湯汁🥣又濃郁加埋黑糖炸雞翼小食 真係一流☺️古祖滷肉飯同鹵水雞翼都好正🥰滷肉飯肉汁滲透落去 好香好濃郁 一齊食真係好夾🍚🍗招牌珍珠奶茶奶蓋蛋糕好有驚喜蛋糕有粒粒珍珠同埋奶茶味道蛋糕質地鬆軟🍰香酥鹽酥雞 夠香脆一口一啖 好滿足🍗😋呢個韓風cafe真係好抵食份量又多 價錢亦都好親民坐得又舒服 值得一去👍
黃大仙有一間嘆嘆cafe😋

呢個韓風cafe真係好抵食
份量又多 價錢亦都好親民
坐得又舒服 值得一去👍
2023-05-25 37 浏览
🍽️嘆嘆cafe最近先發現原來黃大仙中心開咗呢間台式Cafe,過嚟食個下午茶,早發現原來呢度食嘢幾抵!呢度嘅同一間餐廳入邊除咗有主打台式食物嘅呢間Cafe之外,仲有主打韓國嘢食嘅「韓閣」。真係再返嚟食多幾次嘢都唔會覺得悶!🍜古早沙嗲肥牛公仔麵配炒蛋($42)呢個係一般茶餐廳都會見到嘅下午茶餐,雖然呢間餐廳主打台式食物,但係我哋見到呢個公仔麵都好想試吓。估唔到呢度除咗出名嘅台灣嘢之外,連港式嘅公仔麵都整得唔錯!沙嗲牛肉整得好入味,公仔麵底爽口,特別欣賞佢嘅炒蛋真係炒得好香滑!🍱鹽酥雞便當($72)一份便當,除咗有鹽酥雞之外,仲配埋昆布湯、滷蛋、醃菜等等嘅配料,感覺相當豐富。鹽酥雞嘅鹹到適中,唔會覺得太重口味,種感覺好香口。佢另外配有滷肉飯,一食就感覺到台灣嘅味道!🍰珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕($48)一場嚟到,當然要試吓佢哋嘅招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕!呢個蛋糕淨係見到賣相都已經覺得好吸引~佢除咗有珍珠、奶蓋、奶茶嘅味道之外,仲加咗少少黑糖嘅糖漿,令到成個蛋糕感覺甜入心❤️係一款嘅一個台灣特色嘅千層蛋糕@taitaicafe.hk 📍黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06 號舖💰人均消費:約$
🍽️嘆嘆cafe

🍜古早沙嗲肥牛公仔麵配炒蛋($42)

🍱鹽酥雞便當($72)

🍰珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕($48)

@taitaicafe.hk
📍黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06 號舖
💰人均消費:約$120
2023-05-25 33 浏览
下午茶時段過黎食甜品就係為左嘆一嘆,尤如餐廳其名,真係可以”嘆嘆”輕鬆一下。餐廳裝修色彩繽紛,配埋杯特飲真係好夢幻,非常適合過黎打卡。招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕賣相吸引,餅皮夠薄奶蓋口感豐厚好滑溜,奶茶焦糖味十足,食完好滿足,必試甜品3.6牛乳仙草芋圓大盛配料十分豐富,有三款唔同味道既芋圓、珍珠、紅豆麻糬、仙草、芋泥、3.6牛乳黑糖沙冰芋圓珍珠同紅豆麻糬口感煙韌芋泥香濃不膩配上牛乳沙冰,口感綿滑嘆嘆抹茶紅豆大盛配料一樣豐富,有抹茶凍、香草雪糕、鯛魚燒、芋圓、紅豆粒、3.6牛奶抹茶沙冰令人有驚喜係鯛魚燒新鮮做出黎,熱騰騰既紅豆餡配上冰凍既抹茶沙冰,真係一絕霸王薑母鴨湯配紫菜飯香撲濃郁既藥膳湯味,令人食慾大開。材料十足加上藥膳進補成分,眼見有薑片、杞子、紅棗、川芎等等。以燉湯既做法,鴨肉吸收左湯汁既精華,肉質香嫩細滑,骨肉亦能夠輕鬆分離,食完更可以驅寒養生。

餐廳裝修色彩繽紛,配埋杯特飲真係好夢幻,非常適合過黎打卡。

賣相吸引,餅皮夠薄
奶蓋口感豐厚好滑溜,奶茶焦糖味十足,食完好滿足,必試甜品

3.6牛乳仙草芋圓大盛
芋圓珍珠同紅豆麻糬口感煙韌
芋泥香濃不膩配上牛乳沙冰,口感綿滑

嘆嘆抹茶紅豆大盛

霸王薑母鴨湯配紫菜飯

2023-05-24 40 浏览
見過百讚好又住係樓上一個放假既下午去試試lunch,當日叫左個台灣牛肉麵,結果食左人生最難食既牛肉麵好失望,湯係同滾水無分別,上面既蘿蔔煮到無晒味,牛肉唔韌但絕對係3樣野唔係一齊煮感覺係 滾水烚完擺上去!最後要問店員羅鹽同 辣椒油先食到!
2023-05-24
呢間嘆嘆Cafe主打台式輕食。環境都幾特別,裝修唔似平時香港的餐廳,夠哂Chill都幾岩打卡。見倒餐牌新品推介有藥膳養生鐵鍋湯,即刻吸引咗想補下身既我!十全大補藥燉排骨湯,味道香濃,而且夠哂足料,有3大件排骨,配埋紫菜飯食,值得推介!我朋友介紹我必食黑糖雞翼,炸得好香脆!鍾意食炸雞的我,嚟台菜餐廳當然會嗌埋香酥鹽酥雞,一樣都係值得推介!朋友就嗌咗嘆嘆招牌牛肉麵,她話牛肉好吃,湯底是清湯腩湯的感覺,都幾大碗。因為揀咗嘆嘆套餐,跟咗兩個甜品和特飲,嗌了招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕,啖啖珍珠,大滿足了!見倒原來平日有下午茶時段$35起就有吐司薯條&茉莉綠茶,下次會最嚟Tea time!

黑糖雞翼

嘆嘆招牌牛肉麵

嘆嘆招牌牛肉麵

黑糖雞翼
  • 招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕
  • 黑糖炸雞翼
2023-05-21 30 浏览
同男朋友嚟呢間嘆嘆台式餐廳食lunch~.我叫咗藥燉排骨配紫菜飯,入面有三條排骨~個湯飲落都OK,撈飯食都好啱😃男朋友叫咗牛肉麵,個湯底偏清淡,牛肉份量都算多,個麵條食落比想像中有口感👌🏻另外,我哋叫咗腸仔同埋鹽酥雞,個腸仔原來係炸嘅😝.唔知點解呢一日我特別想飲珍珠奶茶!冇普通珍珠奶茶,只有黑糖珍珠奶茶🧋雖然已經叫咗少甜,不過飲落對我嚟講都係甜過頭🥹男朋友叫咗蘋果木煙燻肉桂咖啡,點知唔記得叫個咖啡走糖(唔知道有冇得走🤣),黑咖啡飲落對我哋嚟講太甜🥲如果可以嘅話記得叫走甜,或者起碼微糖😂最後甜品揀咗芝士櫻桃千層奶蓋蛋糕,其實個千層蛋糕唔錯,不過外面嘅櫻桃醬會比較甜,但係咁啱我同男朋友都唔係咁好太甜嘅嘢🥲.套餐入面好多主食都要再加錢,最後兩個人食咗接近$400,lunch嚟講少少貴🤏🏻
同男朋友嚟呢間嘆嘆台式餐廳食lunch~

另外,我哋叫咗腸仔同埋鹽酥雞,個腸仔原來係炸嘅😝

唔知點解呢一日我特別想飲珍珠奶茶!

2023-05-18 45 浏览
放工同朋友去黃大仙中心睇下有咩食,見到有間台式餐廳,有主食、客飯套餐、台南小食仲有甜品可以揀,所以去試下。十全大補藥燉排骨湯 $88————————————養生又好味嘅藥膳湯,可以補充體力,配上紫菜飯,食完更加滿滿元氣。以杞子、紅棗、排骨等材料長時間燉煮,香氣撲鼻。鹽酥雞鐵路便當 $72————————————充滿台式地道風味嘅便當,鹽酥雞份量頗多,滷肉飯就無論肉同飯都好多,性價比高。配上醃菜、滷蛋、昆布湯,完完整整、非常豐富嘅一個便當🍱招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕 $48————————————意想不到咁正,千層蛋糕一層一層,質感厚實,口感綿密,奶蓋黑糖配Q彈珍珠,非常「台味」。加配特飲非常抵!

十全大補藥燉排骨湯 $88

鹽酥雞鐵路便當 $72
鹽酥雞鐵路便當

招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕 $48

古法藥膳醉雞卷

咖啡雪山
紫薯奶蓋3.6牛奶特飲

加配特飲非常抵!
2023-05-11
  • 招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕
  • 十全大補藥燉排骨湯
2023-05-13 55 浏览
伏到爆炸。👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼見到咁多好評,Tea time揀左呢間餐廳Chill一chill。叫左一杯紫薯奶茶$38,紫薯份量少得可憐,只有痴住杯邊少少,感覺似人地上一手食淨無洗杯,十分尷尬。叫左少甜但奶茶入口係甜到反胃無茶味。出面隨便一間外賣手搖飲品店整得重好飲。👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼奶蓋抹茶千層蛋糕 crepe整得太乾,又無抹茶味,而所謂既奶蓋完全唔係嗰一回事,最後食左一半都無就埋單走人,無下次。
伏到爆炸。
👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼
👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼

紫薯奶茶
抹茶奶蓋千層蛋糕
2023-05-03 56 浏览
今次係第n次食嘆嘆,同上次又有d唔同,發掘到原來以下既野都幾好食,尤其係天氣熱喇!最啱試埋呢度既冰💖🍲十全大補藥燉排骨湯 配紫菜飯🌟有啲藥材味,但一啲都唔苦,好濃好甘甜,眼見就有杞子、紅棗、龍眼肉等等,入邊仲有好多排骨,材料十足,正呀好滋補🥰推介!👍👍👍🍱鐵路便當盒-鹽酥雞🌟每個鐵路便當盒都包咗鹵肉飯、醃菜、滷蛋同昆布湯,好豐富,見到都開胃興奮🤩肉燥好足,夠晒撈飯,鹽酥雞都好味。👍👍👍下午茶餐🥪脆香椰奶多士配沙律個多士嘅都幾特別,好味,面頭嘅脆香椰奶 ,有點似食椰撻嘅表面嘅感覺,有少少甜甜地。👍👍👍呢度既飲品,大推手工茶!手工茶全部都跟配台灣龍眼花蜜,養血安神、美容養顏、清熱潤燥、開胃益脾,最緊要係,d茶好香,加埋花蜜真係好好飲無得頂!大大力推介黎呢度要飲佢既手工茶!👍👍👍🫖蘋果青檸草莓烏龍茶台灣出名凍頂烏龍,圓滑甘潤,烏龍茶底清香突出配淡淡蘋果青檸草莓果味,正🫖清零消脂手工花茶法國粉紅玫瑰、荷葉茶、山楂、胎菊、決明子、檸檬,見佢d材料,唔單止消脂,應該仲可以明目,呢排有d眼矇矇,所以嗌左呢個,呢個味道偏酸。🍧3.6牛乳仙草芋圓大盛好豐富既甜品!我諗一個人應該食唔晒,要多人share。
今次係第n次食嘆嘆,
同上次又有d唔同,
發掘到原來以下既野都幾好食,
尤其係天氣熱喇!最啱試埋呢度既冰💖

🍲十全大補藥燉排骨湯 配紫菜飯🌟

有啲藥材味,但一啲都唔苦,
好濃好甘甜,
眼見就有杞子、紅棗、龍眼肉等等,
入邊仲有好多排骨,材料十足,
正呀好滋補🥰
推介!👍👍👍

🍱鐵路便當盒-鹽酥雞🌟
每個鐵路便當盒都包咗鹵肉飯、醃菜、滷蛋同昆布湯,
好豐富,見到都開胃興奮🤩
肉燥好足,夠晒撈飯,
鹽酥雞都好味。👍👍👍

下午茶餐
🥪脆香椰奶多士配沙律
個多士嘅都幾特別,好味,
面頭嘅脆香椰奶 ,
有點似食椰撻嘅表面嘅感覺,
有少少甜甜地。👍👍👍

呢度既飲品,大推手工茶!
手工茶全部都跟配台灣龍眼花蜜,
養血安神、美容養顏、清熱潤燥、開胃益脾,
最緊要係,

🫖蘋果青檸草莓烏龍茶
台灣出名凍頂烏龍,圓滑甘潤,
烏龍茶底清香突出配淡淡蘋果青檸草莓果味,正

🫖清零消脂手工花茶
法國粉紅玫瑰、荷葉茶、山楂、胎菊、決明子、檸檬,
見佢d材料,唔單止消脂,應該仲可以明目,
呢排有d眼矇矇,所以嗌左呢個,
呢個味道偏酸。

🍧3.6牛乳仙草芋圓大盛
好豐富既甜品
我諗一個人應該食唔晒,
要多人share。
仙草滑,芋圓、珍珠好咬口好咬,
大大盤冰,啱晒夏天食!