2023-05-21
同男朋友嚟呢間嘆嘆台式餐廳食lunch~.我叫咗藥燉排骨配紫菜飯,入面有三條排骨~個湯飲落都OK,撈飯食都好啱😃男朋友叫咗牛肉麵,個湯底偏清淡,牛肉份量都算多,個麵條食落比想像中有口感👌🏻另外,我哋叫咗腸仔同埋鹽酥雞,個腸仔原來係炸嘅😝.唔知點解呢一日我特別想飲珍珠奶茶!冇普通珍珠奶茶,只有黑糖珍珠奶茶🧋雖然已經叫咗少甜,不過飲落對我嚟講都係甜過頭🥹男朋友叫咗蘋果木煙燻肉桂咖啡,點知唔記得叫個咖啡走糖(唔知道有冇得走🤣),黑咖啡飲落對我哋嚟講太甜🥲如果可以嘅話記得叫走甜,或者起碼微糖😂最後甜品揀咗芝士櫻桃千層奶蓋蛋糕,其實個千層蛋糕唔錯,不過外面嘅櫻桃醬會比較甜,但係咁啱我同男朋友都唔係咁好太甜嘅嘢🥲.套餐入面好多主食都要再加錢,最後兩個人食咗接近$400,lunch嚟講少少貴🤏🏻
另外,我哋叫咗腸仔同埋鹽酥雞,個腸仔原來係炸嘅😝
唔知點解呢一日我特別想飲珍珠奶茶!