2023-05-14
咪以為見到個日文餐廳名就係喺日本🇯🇵食,其實呢間餐廳係由日本過來香港開分店,銅鑼灣店係最近新開第二間分店呢。餐廳門口有一顆好靚嘅(假)櫻花樹🌸,旁邊有條用來裝飾嘅樓梯,我見好多女仔都喺度打完卡先進入餐廳😆食物種類都幾多,蛋包飯、漢堡、炸物、意粉、厚切多士、甜品等。餐牌上仲有為櫻花季節而推出嘅期間限定菜式。▫️醬油魚子櫻花蛋包飯 (HKD138)▫️烤自家製和牛漢堡扒定食(HKD158) ▫️草莓法式多士 (HKD88) 兩款主菜味道OK,櫻花蛋包飯配上粉紅色嘅醬汁係幾靚,巨型炸蝦🍤好奪目,非常適合打卡。不過我食唔出咩味道,總之唔係難食囉😂 和牛漢堡扒另加$28升級做套餐。是日涼拌菜就係漢堡扒本身都有嘅薯仔,只係俾多幾粒你另外用碟上啫。漢堡扒應該係煮耐咗,好硬又乾。「草莓法式多士」反而唔錯,冇諗過甜品會比主菜更出色。
▫️醬油魚子櫻花蛋包飯 (HKD138)
▫️烤自家製和牛漢堡扒定食(HKD158)
▫️草莓法式多士 (HKD88)