2020-02-13 58 浏览
呢排肺炎都無乜出街食飯但一早約好左啲朋友仔~ 人少少就照食啦第一轉啲串燒連埋個石板一齊上 確保你吹水吹耐左都仲食到熱辣辣既串燒鹽燒西班牙黑毛豬五花肉、燒豬頸肉串、燒手切雞腎串(孜然)五花肉燒得好香脆好似食緊韓國燒肉咁豬頸肉都做得好出色 好彈牙連埋啲BBQ Sauce都好juicy雞腎串就好有咬口~ 切到細細粒 方便入口燒雞軟骨燒山賊雞翼超級貼心! 佢拆開左黎燒令到雞肉受熱更平均唔會燒到一邊焦左另一邊未熟食既時候又好方便 唔洗拆骨雞翼勁大隻燒雞肉串 (BBQ)蒜蓉牛油焗娃娃菜焗得好入味 食到好重既蒜蓉牛油味泰式燒原隻魷魚平時食開汁燒魷魚筒好唔習慣呢個無sauce~但都好鮮味燒玉桂焦糖金菠蘿呢個好特別用玉桂焦糖黎烤原來係甜品黎外邊燒得好脆好賠波蘿酸酦甜甜咁燒頂級墨魚丸日本霜降和牛串私心重點推介下邊兩款泰式鹽燒烏頭勁好味 lol!!! 條魚好新鮮佢原條拎去燒勁鮮甜 肉質都好滑係魚肚入邊攝左啲香料皮上邊鋪鹽就燒到咁惹味燒馬來西亞大蜆呢個大蜆真心大!!!飲埋啲汁~勁重海水味咁大隻蜆 完全無沙而且全隻都好飽滿! 勁鮮
呢排肺炎都無乜出街食飯
但一早約好左啲朋友仔~ 人少少就照食啦

第一轉啲串燒連埋個石板一齊上
確保你吹水吹耐左都仲食到熱辣辣既串燒

鹽燒西班牙黑毛豬五花肉、燒豬頸肉串、燒手切雞腎串(孜然)
五花肉燒得好香脆

令到雞肉受熱更平均
唔會燒到一邊焦左另一邊未熟
食既時候又好方便 唔洗拆骨
雞翼勁大隻

燒雞肉串 (BBQ)

蒜蓉牛油焗娃娃菜

焗得好入味 食到好重既蒜蓉牛油味

泰式燒原隻魷魚

平時食開汁燒魷魚筒
好唔習慣呢個無sauce~
但都好鮮味

勁鮮甜 肉質都好滑
係魚肚入邊攝左啲香料
皮上邊鋪鹽就燒到咁惹味

燒馬來西亞大蜆

呢個大蜆真心大!!!
飲埋啲汁~勁重海水味
咁大隻蜆 完全無沙
而且全隻都好飽滿! 勁鮮
2020-02-09
2020-02-12 16 浏览
人在尖沙咀又想食串燒?嚟呢度一定無錯!今次叫咗燒雞泡魚乾,燒蠔,燒韭菜,燒豬肋骨,燒雞全翼,燒雞肉串,燒豬頸肉,燒蜆,燒芫荽,貢丸牛丸,秋葵,肉桂焦糖菠蘿,芝士翠肉瓜,雞髀菇,超多嘢食!呢度啲串燒用一塊燒熱嘅鐵板上,熱度可以keep好耐,慢慢食都唔怕會攤凍呢度嘅格局類似酒吧/居酒屋,坐得近吧位嘅可以見到廚師整嘢食,幾有feel! 叫咗咁多嘢食,樣樣都好好食好有水準,但我覺得其中幾樣焦點就係個蠔,蜆,豬肋骨同燒芫荽!蠔隻隻都大大隻超Juicy新鮮;蜆嘅調味簡單,但正正因為咁反而食得到個鮮味;豬肋骨超入味,烤得超淋,用刀輕輕一切就切得開!而芫荽相信唔係個個人都啱食,但鍾意食嘅一定要叫,烤過之後嘅芫荽味比起未烤係強超級多,非常好食!結尾嘅肉桂焦糖菠蘿亦都係必點,外脆內juicy嘅口感真係超正!
人在尖沙咀又想食串燒?嚟呢度一定無錯!

2020-02-08 17 浏览
前2日同朋友去尖咀行街,又唔係好肚餓,想搵間野食坐低傾下計,就搵到呢間串燒店,呢度環境幾好,幾乾淨,一點都唔嘈,侍應好好人咁,逐樣逐樣介紹。最重要既係食物質素好,價錢都合理,好耐無食過咁高質既串燒,真係必點白鱔,勁厚肉又新鮮!而牛肩肉同牛仔骨都必點,真係燒得剛剛好,好嫩又香,下次必定再叫!而朋友就大讚玉子、雞翼同牛仔骨,大家都食得好開心,同朋友坐左粒幾鐘,唔會有人趕,係度飲下啤酒吹吹水,真係一流。
  • 海鹽燒牛肩胛
2020-02-06 30 浏览
今日同朋友收工後想傾下計食下野,去左尖沙咀食串燒,比我們發現到寶勒巷有一間隱蔽串燒餐廳,我哋入到好有日式串燒餐廳,一坐低見到好多選擇,有菜類 肉類 仲要有海鮮,我哋見到樣樣都想食,燒玉子 好香蛋味,唔會話好乾肉 燒翠玉瓜 唔會好乾 燒明太子釀雞翼 食落去唔會太咸 燒雞皮 好脆皮 燒牛舌同 燒牛肩 食落去好淋身 燒蝦 個蝦好大隻 好新鮮 燒蒜蓉什菇。啲菇好香蒜蓉味 會食唔停口 當然叫左一樣野燒玉桂焦糖金菠蘿唔係到到地方都得食,一黎到即時食 好好香焦糖,菠蘿仲要勁甜。價錢唔貴,坐得舒服。
一坐低見到好多選擇,有菜類 肉類 仲要有海鮮,

我哋見到樣樣都想食,
燒玉子 好香蛋味,唔會話好乾肉

燒翠玉瓜 唔會好乾

燒明太子釀雞翼 食落去唔會太咸

燒雞皮 好脆皮

燒牛舌同 燒牛肩 食落去好淋身
燒蝦 個蝦好大隻 好新鮮

燒蒜蓉什菇。啲菇好香蒜蓉味 會食唔停口

價錢唔貴,坐得舒服。
2020-02-05 25 浏览
過年前去了一趟日本,日日玩到夜一夜就去屋台村或者居酒屋醫肚。串燒食物加配啤酒🍻,爽啊!今晚響尖沙咀同朋友仔睇完戲,也夜了,想搵個地方坐低傾下偈,醫下肚,又唔想食咁多殿粉質。所以target搵居酒屋類型食店。上openrice一找就找到在附近的這間店。吃串燒一定要配啤酒。我們一坐下就即時點了泰象啤和麒麟啤。今次多是點肉類為主,有燒雞軟骨,山賊雞翼,牛肩胛,日本霜降和牛串,羊架。所有肉類燒得恰到好處。醬汁剛好入味,又不會過燶。尤其是和牛串,中間半熟剛剛好,入口即溶。另外推介黑豚肉龍躉卷,豬與魚是新穎的配搭,入口味道又幾夾。煙肉韭菜卷也幾特別,外脆内軟,韭菜減了煙肉的咸。蔬菜就點了蒜蓉茄子🍆,蒜蓉份量恰到好處,落會太辣喉。一口甜薯,外貌可愛,也好甜糯。另外也點了馬來西亞大蜆和芝士大扇貝。海鮮也挺新鮮。我們邊吃邊坐,吹水啤一啤,不知不覺就坐到店舖差不多打佯🤣🤣如果夜晚不想去酒吧或者糖水舖,這間串燒也是不錯的選擇喔😁
串燒食物加配啤酒🍻,爽啊!
上openrice一找就找到在附近的這間店。

吃串燒一定要配啤酒。
我們一坐下就即時點了泰象啤和麒麟啤。

另外推介黑豚肉龍躉卷,豬與魚是新穎的配搭,入口味道又幾夾。
煙肉韭菜卷也幾特別,外脆内軟,韭菜減了煙肉的咸。

蔬菜就點了蒜蓉茄子🍆,蒜蓉份量恰到好處,落會太辣喉。
一口甜薯,外貌可愛,也好甜糯。

另外也點了馬來西亞大蜆和芝士大扇貝。海鮮也挺新鮮。

我們邊吃邊坐,吹水啤一啤,不知不覺就坐到店舖差不多打佯🤣🤣
如果夜晚不想去酒吧或者糖水舖,這間串燒也是不錯的選擇喔😁
2020-02-04 13 浏览
喜膳燒位於尖沙咀寶勒巷地鋪,位置比較隱敝 然而店舖雖小,但亦內有乾坤。燒大蜆鮮甜沒有任何沙粒,生熟程度剛剛好,餐廳配以泰式醬汁,多一種口味選擇。鵝肝多士,香草鵝肝配剛出爐的多士,正。燒雞泡魚乾,平常店舖只會配沙律醬,但喜膳燒雞泡魚乾上有醬汁,好食。餐廳上串燒時會用微溫鐵盤上碟,冬天時串燒亦稍稍能保持溫度,用心服務客人,讚。明太子雞翼蒜蓉燒茄士不得不提的牛油焗金菇,平凡的一個菜式,但餐廳實在處理得好味,推介菜式。

鵝肝多士,香草鵝肝配剛出爐的多士,正。

明太子雞翼

蒜蓉燒茄士

2020-02-02
2020-02-04 13 浏览
今日放工見一個人係尖沙咀無咩野做 又唔想返去對住四面牆自己一個食飯 就諗住食埋先返去 行行下見到大廈中有間縮左入去嘅串燒鋪 於是就行入去試一試野食嘅種類有好多 有又有海鮮又有肉 總之你平日食串燒諗得岀嘅都有 我第一輪就叫左雞腎、牛舌、五花肉同芝士響鈴先講個雞腎 第一啖食落去真係不得了 又爽又脆 加上果陣鹽燒嘅鹹香 配啤酒真係無得頂而個牛舌你睇佢好似好厚 但食落十分軟嫩 一咬就開 完全唔會有一絲根嘅感覺再講個五花肉 五花肉嘅質素完完全全就係因為個選料 你睇下佢啲五花肉一層又一層就知有幾靚 而且佢啲脂質燒到溶溶地 加上下面熱石保持熱度 幾時食都唔會感覺到油膩最後不得不講佢個芝士響鈴 表面焦脆 裡面芝士流心 一夾起就一滴一滴咁滴岀黎 呢個真係大推第二輪分開上左炸雞皮同肥腸自從係日本食過一次炸雞皮就深深咁愛上 每次去到唔同嘅串燒店都會叫黎試 而呢到個炸雞皮都無令我失望 炸得又乾身又脆 又係配酒良品而肥腸真係無改錯名真係好夠肥 油香真係令人無法抗拒第三輪叫左幾隻蒜蠔啲蠔隻隻都漲卜卜 食落好彈牙 而且完全唔會有鯹味 一絲都無 上枱嘅時候我仲見到殻上面嘅汁起緊泡泡就知有幾熱辣辣 到我食完寫緊呢篇食評
我第一輪就叫左雞腎、牛舌、五花肉同芝士響鈴

第二輪分開上左炸雞皮同肥腸
而肥腸真係無改錯名真係好夠肥 油香真係令人無法抗拒

第三輪叫左幾隻蒜蠔
啲蠔隻隻都漲卜卜 食落好彈牙 而且完全唔會有鯹味 一絲都無 上枱嘅時候我仲見到殻上面嘅汁起緊泡泡就知有幾熱辣辣 到我食完寫緊呢篇食評嘅時候依然回味緊口入面嘅蠔香

最後一輪點都要叫食串燒必備嘅茄子 睇一間串燒店好唔好就要睇佢地啲茄子燒成點 因為愈係容易嘅餸往往就愈難做好 而佢地嘅茄子 肉質軟滑 皮肉分離 而且最重要嘅係佢食落一啲都唔油 為之前食嘅肉清一清個口作為總結

每次食到好野都係誤打誤撞咁走入去 每次都有唔同驚喜 今次真係會想一食再食 個蠔真係令我留下好深嘅印象 下次叫埋朋友一齊去試埋其他海鮮
2020-02-04
  • 燒蒜蓉茄子
  • 海鹽燒皇牌牛舌
  • 燒避風塘廣島生蠔
新年去尖沙咀剪完頭髮周圍係附近醫肚搵食,咁岩朋友帶左黎呢間日式居酒屋係TST N2 出口附近,好易搵我地兩個人食左400零蚊,捧住個肚走老細話平時DINNER同宵夜HOUR都一樣咁多人幫襯架所有野都係即叫即燒熱辣辣 重好惹味唔少菜色都有蜜糖 / BBQ / spicy 選擇每樣食物都唔同favour 一流呀大推呢個牛肉串!入口即溶冇估到居酒屋都食到扒房嘅質素脂肪同紅肉比例冇得彈勁好味重有必食晚一定係呢個cheese mushroom pie個皮好薄好脆入面有啲辣辣地嘅椒加埋mushroom and cheese Perfect match呢個大菇都係必食唔使多講大菇配厚厚既芝士係所有人都冇抵抗力架個菇重好juicy廚房燒既時間岩岩好
新年去尖沙咀剪完頭髮
周圍係附近醫肚搵食,咁岩朋友帶左黎呢間日式居酒屋
係TST N2 出口附近,好易搵
我地兩個人食左400零蚊,捧住個肚走
老細話平時DINNER同宵夜HOUR都一樣咁多人幫襯架

所有野都係即叫即燒
熱辣辣 重好惹味
唔少菜色都有蜜糖 / BBQ / spicy 選擇
每樣食物都唔同favour 一流呀

大推呢個牛肉串!
入口即溶

大菇配厚厚既芝士係所有人都冇抵抗力架
個菇重好juicy
廚房燒既時間岩岩好

2020-02-03 26 浏览
今日我放假,我朋友都放假,就係一齊出去尋覓好野食既日子!去左尖沙咀一間隱蔽既串燒店~🥰鹽燒西班牙黑毛豬五花肉,有一層脂肪一層層瘦肉比例既五花肉,入口就好快溶~😋沙嗲燒豬頸肉串,夠彈牙,沙嗲汁好香好好味😚海鹽燒秋葵同法國蘆筍,兩樣都係好健康既蔬菜,食佢就算係串燒都心理上無甘邪惡🤪燒馬來西亞大蜆,粒粒咬開都爆汁架!仲要係無沙既~真心推介!😝泰式燒原隻鮮魷魚,配埋個泰式酸辣汁係無得輸,拎黎做佐酒小食一流,但今次因為大家聽日都要早起無叫到酒🤓芝士焗意大利大蘑菇,蘑菇裡面可以藏住幾多汁,我真係講唔到比你知,我建議你可以叫返一個黎試下!🤩自家製紫貝天葵同自家製花旗蔘蜜,燈泡造型既容器好可愛~花旗蔘蜜唔會太重苦味,即使平日少飲既人都可以接受🥰

沙嗲燒豬頸肉串,夠彈牙,沙嗲汁好香好好味😚

2020-02-03 20 浏览
這幾星期都無同麗妹出去搵嘢食啦!人都發晒霉。今晚特意搵左間特色串燒嘢,可以飲飲嘢,閒聊一下,解解悶。喜膳燒開在尖沙咁都好易搵到,酒店隔離。餐廳裝潢似酒吧,座位高高的,無一般燒烤店油煙味,反似日本居酒屋,可以佢用了不少酒樽作裝飾。餐廳座位不多,不過未到深宵,可能人流未出現,也好可以靜靜地傾下計。坐下後麗妹就話叫我拍板落單。燒烤,不外乎豬牛羊雞,不過,佢有不少特色小食,例如黑豚卷龍躉肉,好特別架。仲有佢有好多海鮮魚蝦蛽⋯⋯⋯我最喜愛佢嘅芝士帶子,芝士哋香到隔離街都聞到。佢用料新鮮同烤得剛剛好,少少焦香,唔係麻夫了事。佢自家特製嘅醬汁非常有心,酸甜少少辣,似泰式辣醬但無咁辣同鮮味多了,點點可以提鮮,串燒味道有另一番風味呀。食得燒烤一定要啤啤佢,摸下酒杯傾下計咁就今宵多寫意。
喜膳燒開在尖沙咁都好易搵到,酒店隔離。
食得燒烤一定要啤啤佢,摸下酒杯傾下計咁就今宵多寫意。
2020-02-03
  • 燒馬來西亞大蜆
  • 燒紐西蘭羊架
2020-02-02 16 浏览
呢間串燒店門口非常隱敝,係大廈電梯大堂入面嘢食未到,飲杯青檸梳打先燒蜆好鮮甜,點埋店家提供嘅泰式汁,一流。燒雞泡魚乾,應該加咗啲蜜糖。食落有燒叉燒嘅感覺鵝肝多士,鵝肝好大塊,多士脆卜卜一次過嚟咗好多嘢食,鹽燒雞軟骨好香脆; 牛肉唔會乾,好 juicy ; 鹽燒雞腎; 虎蝦好大隻,燒得啱啱好; 露筍都好新鮮。牛油蒜蓉金菇看似普通但好好味,最like鍾意食蔥嘅朋友要試吓呢個燒大蔥,加埋芝麻,非常有誠意。明太子雞翼,有啲辣。豚肉龍蠆卷,非常特式,又足料食串燒唔少得茄子整體食物燒得非常熱,一燒好就上枱。讚讚讚
呢間串燒店門口非常隱敝,係大廈電梯大堂入面

嘢食未到,飲杯青檸梳打先

燒蜆好鮮甜,點埋店家提供嘅泰式汁,一流。

燒雞泡魚乾,應該加咗啲蜜糖。食落有燒叉燒嘅感覺

鵝肝多士,鵝肝好大塊,多士脆卜卜

牛油蒜蓉金菇看似普通但好好味,最like

鍾意食蔥嘅朋友要試吓呢個燒大蔥,加埋芝麻,非常有誠意。

明太子雞翼,有啲辣。

豚肉龍蠆卷,非常特式,又足料

食串燒唔少得茄子

整體食物燒得非常熱,一燒好就上枱。讚讚讚

2020-02-01 15 浏览
今日去開尖沙咀行街,到到夜晚食飯想試吓新野,就去咗依間串燒店度食,平時食串燒通常都係燒嘢食,估唔到依間餐廳咁早開,就嚟當晚飯食啦,嘢食好高質,重點係夠晒飽肚🤩食串燒最好嘅地方就係每樣都可以試吓,我哋total叫咗好多樣嘢:我最推介嘅係食呢度嘅海鮮,尤其是係依度嘅粉絲扇貝,扇貝超大隻,而且好鮮甜好多汁,上邊陪住蒜蓉粉絲,依個配搭簡直係Perfect match!而且蜆都好好味,粒粒鮮甜~另一樣特別推介嘅係芝士蘑菇,蘑菇上邊鋪上好濃郁嘅芝士,記得趁熱食啊,仲可以拉絲🤩芝士迷必食!芝士包雞亦都係必食推介呀!雞翼已經去咗骨,所以一啖咬落去可以食晒雞肉同芝士嘅味道,好邪惡啊😍同埋梗係要食下依度嘅串燒啦,bbq雞肉、牛舌、芝士腸、玉子、蜜糖燒賣,全部都係我嘅最愛,好香炭燒味啊🤩不得不讚嘅係依度嘅店員EE好有人情味,周不時行過黎同我哋傾吓計,同埋介紹下嘢食,下次一定會再嚟食呀❤️

2020-01-28 36 浏览
這次來到尖沙咀跟朋友聚會,原來寶勒巷有間特式串燒店,一進店已經有一大班朋友在聚會,喝啤酒,氣氛很好呢~餐牌真的很多特別的串燒,第一個吸引了我是燒芝士響鈴,我超愛響鈴!紫菜響鈴有聽過,芝士真的第一次試,超級脆!又香口~燒溶了的芝士滲在響鈴中,每一口充滿了芝士與響鈴的豆香味~孜然燒韮菜又是很香口,而且一大串的韮菜,吃上來更美味的感覺。芝士真的很令人愛戴,同樣點了芝士為主的燒芝心蘑菇雞翼,是芝士與蘑菇融合在一起~超夾的配搭,燒得剛剛好,肉汁豐富😋😋海鹽燒美國安格斯肉眼串,海鹽味恰到好處,不會咸,而牛肉很香,不乾身。燒金菇肥牛卷是不能缺少的,金菇充滿肥牛香味。鹽燒雞軟骨,口感豐富,簡單調味也很美味了。最後點了粉絲珍寶大扇貝,鮮味十足,肉質肥美。這間店跟朋友聚會氣氛一流,又有多款酒類飲品選擇,串燒配酒一流呢~重點是不用自己燒~要我自己燒的話,很難拿捏到時間🤣
這次來到尖沙咀跟朋友聚會,
原來寶勒巷有間特式串燒店,
一進店已經有一大班朋友在聚會,
喝啤酒,氣氛很好呢~

餐牌真的很多特別的串燒,
第一個吸引了我是燒芝士響鈴,
我超愛響鈴!紫菜響鈴有聽過,
芝士真的第一次試,
超級脆!又香口~
燒溶了的芝士滲在響鈴中,
每一口充滿了芝士與響鈴的豆香味~
燒芝士響鈴

孜然燒韮菜又是很香口,
而且一大串的韮菜,
吃上來更美味的感覺。
燒韮菜(孜然)

芝士真的很令人愛戴,
同樣點了芝士為主的燒芝心蘑菇雞翼,
是芝士與蘑菇融合在一起~
超夾的配搭,燒得剛剛好,
肉汁豐富😋😋
燒芝心蘑菇雞翼

海鹽燒美國安格斯肉眼串,
海鹽味恰到好處,不會咸,
而牛肉很香,不乾身。
海鹽燒美國安格斯肉眼串

燒金菇肥牛卷是不能缺少的,
金菇充滿肥牛香味。
燒金菇肥牛卷

鹽燒雞軟骨,口感豐富,
簡單調味也很美味了。
燒雞軟骨(孜然)

最後點了粉絲珍寶大扇貝,
鮮味十足,肉質肥美。
珍寶大扇貝

這間店跟朋友聚會氣氛一流,
又有多款酒類飲品選擇,
串燒配酒一流呢~
重點是不用自己燒~
要我自己燒的話,
很難拿捏到時間🤣
燒芝士響鈴
燒韮菜(孜然)
燒芝心蘑菇雞翼
海鹽燒美國安格斯肉眼串
燒金菇肥牛卷
燒雞軟骨(孜然)
珍寶大扇貝
2020-01-24 57 浏览
今晚有時間得閒在尖沙咀到處行吓,經常經過寶勒巷都冇入過去行過,原來入面好多娛樂場所和食市行行吓見到路邊有個餐牌介紹串燒燒烤,即刻食指大動想起好耐冇食過,就入去慢慢享受一番先需然地方唔係幾大,但都好有氣氛,睇見樣樣都想食太多選擇,不過最後都選左幾樣想試嘅睇吓得唔得燒馬來西亞大蜆:入囗冇沙,好嫩滑鮮甜還有汁燒煙肉韭菜卷:煙肉唔硬,連埋韭菜一齊食好惹味燒山賊雞翼:外皮脆咯咯,辣辣地好美味燒手切雞腎串(孜然):雞腎彈牙爽囗,有三款囗味選擇,我選左(孜然)另到雞腎更加惹味頂級海鹽燒多春魚:外脆內嫩,加上海鹽嘅鹹,入囗一流燒雞脾菇(鹽燒):入囗好juicy燒紐西蘭羊架:燒得剛剛好,肥美甘香,肉質嫩滑,咬落還有肉汁流出還有叫左杯:自家製冰糖雪耳雪梨水(凍),唔太甜剛剛好,食完d串燒燒烤飲番杯,乜嘢熱氣都冇晒好舒服
行行吓見到路邊有個餐牌介紹串燒燒烤,即刻食指大動

想起好耐冇食過,就入去慢慢享受一番先

燒馬來西亞大蜆:入囗冇沙,好嫩滑鮮甜還有汁

燒馬來西亞大蜆

燒煙肉韭菜卷:煙肉唔硬,連埋韭菜一齊食好惹味

燒煙肉韭菜卷

燒山賊雞翼:外皮脆咯咯,辣辣地好美味

燒山賊雞翼和燒手切雞腎串(孜然)

頂級海鹽燒多春魚:外脆內嫩,加上海鹽嘅鹹,入囗一流

燒雞脾菇(鹽燒):入囗好juicy

頂級海鹽燒多春魚和燒雞脾菇(鹽燒)

燒紐西蘭羊架

自家製冰糖雪耳雪梨水(凍)

2020-01-20
燒煙肉韭菜卷
燒山賊雞翼和燒手切雞腎串(孜然)
頂級海鹽燒多春魚和燒雞脾菇(鹽燒)
燒紐西蘭羊架
自家製冰糖雪耳雪梨水(凍)
2020-01-24 14 浏览
有次同朋友去尖沙咀行街,見到間食串燒嘅餐廳叫喜膳燒🔥🍢俾佢啲串燒吸引左入去試😛燒蒜蓉廣島蠔 3 隻🦪燒多春魚 3 條🐟燒完之後肉質依然保持嫩滑,港式麻辣懐舊魷魚🦑食落唔太乾又唔太硬,點埋旁邊嘅麻辣汁🌶真係好夠麻辣,燒馬來西亞大蜆🇲🇾肉質飽滿多汁,洗得好乾淨,冇沙,有少少海水嘅鹹味🌊但鮮甜味更多👍🏻黑松露焗什菇🍄黑松露份量啱啱好,每條菇菌都有黑松露,而且好多汁😋燒蒜蓉茄子🍆極多嘅蒜蓉🧄連埋一絲絲嘅茄子一齊食,超 juicy😝BBQ 汁燒豬頸肉串 3 串🐷肉質比較軟,表面脆脆地,BBQ 汁同佢配搭係好香好好味😍 燒蜜糖雞中翼 6 隻🐥外皮燒到超脆,蜜糖味亦都好夠🍯一咬落去啲肉汁出晒尼🤤仲叫左鹽燒雞軟骨 2 串同孜然燒雞腎 2 串🐔同埋嗌左杯青檸梳打🍋同益力多沙冰解渴
  • 燒蒜蓉茄子
  • 燒馬來西亞大蜆